Rattfylla

Regn idag. Visst är det skönt? jag gillar regn, då kan man välja om man vill vara glad eller om man vill regndeppa. Är det sol så måste man vara så djäkla positiv.
Som dom så att en när man var liten "sitter du inne när det är så fint väder?" " Ja, det gör jag, vill läsa min bok i ett svalt och skönt sommarkök och inte ute på en varm och dammig gård"
Somrarna var ingen hit på landet. Mamma och pappa skulle antingen ligga som döda sillar på Rullsand eller vara ute i skogen och plocka bär. Man fick helt enkelt försöka roa sig själv så gott det gick. Hur jag nu kom in på det, skulle bara skriva att jag gillar när det regnar.
Tänkte kommentera förslaget om att man vid rattfylla ska få behålla körkortet och istället få alkolås. Hur tänker man egentligen då? Tydligen är motiveringen bla att indraget körkort inte är ett straff, böter och/ eller fängelse är straff, och att man dessutom antar att alla som kör rattfulla har alkoholproblem.
En bekant blev av med körkortet och fick fotboja, dvs i princip ett fängelsestraff. Detta påverkade honom inte alls. han gick till jobbet som vanligt, fick dispens för att utöva sin hobby osv. Enligt det nya förslaget så skulle han alltså inte ens bli av med körkortet.  Mycket märkligt. Verkar som man inte tycker att rattfylla är ett allvarligt brott.
Att köra full är väl det farligaste en vanlig person kan göra och nu vill man alltså att man inte ska straffas på samma sätt längre. Det är egentligen bara att låta någon annan blåsa så kan man köra oavsett om man druckit eller inte. Ett synnerligen olämpligt förslag som vi får hoppas inte går igenom.
Kanske slipper problemet om all olja rinner ut från "BP hålet". Är det någon som blir förvånad? Man tar stora risker med olja, kärnkraft, vattenkraft och allt vad det nu är för att få fram energi men man verkar inte ha någon plan när det händer saker som man inte räknat med. Oljekatastrofer är mer regel än undantag, även om denna är större än många andra, kärnkraftverk läcker, vattendammar spricker osv osv. Dags att börja cykla kanske

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0