Tälta utomlands ( iallafall i skåne)

Kortsemester för att titta på beach volleyboll i Malmö Skåne. Hotell.... dyrt 3000 spänn för tre nätter. Tittar på väderkartan, ska bli kanonväder. ”Vi tältar!” spar 2500 vilket motsvarar en biljett tor till Turkiet. Sagt och gjort, samlade ihop grejerna och lånade upp det som saknades. Fast det var en liten liten detalj som inte riktigt stämde.... Vädret. Storm, storm, storm.

 

Var nästan problem att parkera bilen, att få upp tältet blev till ett avsnitt ur Survivor, tre ”man”, ett stort tält och Öresundsvinden piskande runt knutarna, inte så lätt. Att vi inte satt upp tältet tidigare underlättade inte direkt. Fast till slut gick det bra. Mat och ett glas vin så var man glad igen.

 

 

Nu har vi ett stort tält med innertält, varmt och gott, speciellt om man jämför med några av våra grannar.....

 

Små tält, cyklar, stormkök. Mitt emot ligger ett äldre par som verkar vandra, sover i vindskydd.. hallå, ett tält kan inte kosta mycket. Fast dom gör det väl för upplevelsen kan man tänka sig. Upplevelsen av att tänka på hur varmt och gott man har det hemma. Man måste uppleva elände för att uppskatta vardagen.

 

” Varför står du där och slår huvudet i väggen?” ” För att det är så skönt att sluta”.

 

 

Det är nog bara att inse att det nog inte blir nåt mer tälta för mig. Hotell eller stanna hemma. Tom Ibis känns lockande.

 

Fast jag skriver detta på måndagmorgon och nu har det mojnat, solen är framme och inte en enda skåning så långt ögat når eller, kanske ännu viktigare, inom höravstånd.

 

Snart tillbaka till verkligheten, dvs vår sköna säng, vår varma dusch, vår kaffebryggare och vårt barskåp-.

Skrev jag att vi glömde vinboxen hemma? Inte? Vi glömde vinboxen hemma.

Lägger en bild för att påminna om hur det ser ut i Turkiet, vid vår lägenhet.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0