Rattfylla

Regn idag. Visst är det skönt? jag gillar regn, då kan man välja om man vill vara glad eller om man vill regndeppa. Är det sol så måste man vara så djäkla positiv.
Som dom så att en när man var liten "sitter du inne när det är så fint väder?" " Ja, det gör jag, vill läsa min bok i ett svalt och skönt sommarkök och inte ute på en varm och dammig gård"
Somrarna var ingen hit på landet. Mamma och pappa skulle antingen ligga som döda sillar på Rullsand eller vara ute i skogen och plocka bär. Man fick helt enkelt försöka roa sig själv så gott det gick. Hur jag nu kom in på det, skulle bara skriva att jag gillar när det regnar.
Tänkte kommentera förslaget om att man vid rattfylla ska få behålla körkortet och istället få alkolås. Hur tänker man egentligen då? Tydligen är motiveringen bla att indraget körkort inte är ett straff, böter och/ eller fängelse är straff, och att man dessutom antar att alla som kör rattfulla har alkoholproblem.
En bekant blev av med körkortet och fick fotboja, dvs i princip ett fängelsestraff. Detta påverkade honom inte alls. han gick till jobbet som vanligt, fick dispens för att utöva sin hobby osv. Enligt det nya förslaget så skulle han alltså inte ens bli av med körkortet.  Mycket märkligt. Verkar som man inte tycker att rattfylla är ett allvarligt brott.
Att köra full är väl det farligaste en vanlig person kan göra och nu vill man alltså att man inte ska straffas på samma sätt längre. Det är egentligen bara att låta någon annan blåsa så kan man köra oavsett om man druckit eller inte. Ett synnerligen olämpligt förslag som vi får hoppas inte går igenom.
Kanske slipper problemet om all olja rinner ut från "BP hålet". Är det någon som blir förvånad? Man tar stora risker med olja, kärnkraft, vattenkraft och allt vad det nu är för att få fram energi men man verkar inte ha någon plan när det händer saker som man inte räknat med. Oljekatastrofer är mer regel än undantag, även om denna är större än många andra, kärnkraftverk läcker, vattendammar spricker osv osv. Dags att börja cykla kanske

Tälta utomlands ( iallafall i skåne)

Kortsemester för att titta på beach volleyboll i Malmö Skåne. Hotell.... dyrt 3000 spänn för tre nätter. Tittar på väderkartan, ska bli kanonväder. ”Vi tältar!” spar 2500 vilket motsvarar en biljett tor till Turkiet. Sagt och gjort, samlade ihop grejerna och lånade upp det som saknades. Fast det var en liten liten detalj som inte riktigt stämde.... Vädret. Storm, storm, storm.

 

Var nästan problem att parkera bilen, att få upp tältet blev till ett avsnitt ur Survivor, tre ”man”, ett stort tält och Öresundsvinden piskande runt knutarna, inte så lätt. Att vi inte satt upp tältet tidigare underlättade inte direkt. Fast till slut gick det bra. Mat och ett glas vin så var man glad igen.

 

 

Nu har vi ett stort tält med innertält, varmt och gott, speciellt om man jämför med några av våra grannar.....

 

Små tält, cyklar, stormkök. Mitt emot ligger ett äldre par som verkar vandra, sover i vindskydd.. hallå, ett tält kan inte kosta mycket. Fast dom gör det väl för upplevelsen kan man tänka sig. Upplevelsen av att tänka på hur varmt och gott man har det hemma. Man måste uppleva elände för att uppskatta vardagen.

 

” Varför står du där och slår huvudet i väggen?” ” För att det är så skönt att sluta”.

 

 

Det är nog bara att inse att det nog inte blir nåt mer tälta för mig. Hotell eller stanna hemma. Tom Ibis känns lockande.

 

Fast jag skriver detta på måndagmorgon och nu har det mojnat, solen är framme och inte en enda skåning så långt ögat når eller, kanske ännu viktigare, inom höravstånd.

 

Snart tillbaka till verkligheten, dvs vår sköna säng, vår varma dusch, vår kaffebryggare och vårt barskåp-.

Skrev jag att vi glömde vinboxen hemma? Inte? Vi glömde vinboxen hemma.

Lägger en bild för att påminna om hur det ser ut i Turkiet, vid vår lägenhet.....


Hemmareflexioner

Visst är det svårt att komma in i den vanliga vardagslunken efter att man varit borta? Man går inte ner på stan och sätter sig med en pilsner kl 11 på dan, man går inte hem, sätter sig med en kall gt kl 4 på eftermiddagen och man dricker inte raki och pilsner varje kväll ( ok, nästan då....). Såg ett reportage där man frågade om folk drack mer på semestern än annars. Självklart gör man det... Tror att många inte skulle stå ut med varandra i en trång husvagn om dom inte var knalla halva tiden. tror tom att rätt många längtar tillbaka till jobbet och de vanliga rutinerna.


Undrar hur det skulle vara att ha semester hela tiden.. kanske det som kallas pensionering.
Vill man bli pensionär? vet faktiskt inte. Om man har någon intressant hobby eller gör något annat som man kan sysselsätta sig med så kanske det fungerar. Tror att man förtvinar mentalt om man inte gör något. Känns nästan så på semestern. Sommardeckare, pilsner, lite bad, middag på stan osv osv. Inte så mentalt stimulerande direkt. Fast man slipper ju tv förståss.


Ang hobby så jag alltid varit avundsjuk på folk som har specialintressen, folk som vet massor om något smalt och inte som jag som vet lite om mycket. En som blir inringd till TV4 nyheterna när man hittat en ljusrosa nattfjäril av turkiskt ursprung på vanadisbadet eller nåt sånt. Jag kommer aldrig att vara med på TV4, inte ens för att skrapa.


Är det drömmen egentligen? vinna massa pengar på lotto eller triss och sen gå i pension. Jag vet inte, känns tveksamt. Vad skulle man göra då? Hur kul vore det att inte ha en semester eller resa att se fram emot? man måste förtjäna att ha det bra, det ska inte bara komma som en skänk från ovan.

Jag har det bra, lite dåligt samvete för att jag just nu inte riktigt förtjänar det, fast samtidigt så har man legat i och strävat i många år, med milt sagt skiftande resultat. jaja, man ska inte vara så lutheransk kanske. Inget skoj utan ont i huvudet dagen efter osv.


Återupptäckt hank williams när jag letade efter musik av hans sonson hank williams III ( rätt fantasilöst att döpa sonen till Hank Williams junior och sen barnbarnet till III, fast då var originalhank död sen länge, blev bara 29 år)

Hank Williams – Lovesick Blues

I am back, gnälligare än vanligt....

Hemma igen. Gnälligare än någonsin. Jag kommer från och med nu bli ert gnällfönster till verkligheten. Inget är så bra så det inte går att gnälla över. Fel på allt och det ska ni minsann få höra.

 

 

Börjar med han som sitter framför mig på planet. Har hällt myror i baken på brallorna, hur svårt kan det vara att sitta stilla i mer än en minut i taget? Skärp dig gubbdjävel. Kan ursäkta en 13 åring med ADHD men inte en 60 åring med RITB ( rash in the bum syndrome). Biter inte ens att sätta knäet i ryggen på honom. Det brukar annars vara rätt effektivt. Han sitter dessutom barfota... hur äckligt är inte det? Strumporna kostar 10 spänn paret i Istanbul. Investera!!

 

 

Nästa ämne blir flygplatser. OK, det är säkert dyrt att göra en kopp kaffe, hälla upp en öl, bre en macka men det får ta mig fan vara gränser på prisnivån. Nästa gång tar jag med mig picknickkorg. Lägger ut filten på avgångshallsgolvet, korkar upp ett par flaskor vin ( eller varför inte helt enkelt köra ner sugröret i boxen) , tar fram min hemma grill och fixar min egen mat. Står det någonstans: Grillning förbjuden? Skulle inte  tro det.

 

 

Fick en tidning i handen och Littorin har avgått. Lika bra det tycker jag. Raka dig och skaffa ett jobb. Nu får du se hur det är att vara arbetslös din översittartyp. Självklart har han köpt sex av en minderårig. Så blir det när man tror att man är oövervinnerlig, Tiger syndromet, jag gör som jag vill och det ska du skita i syndromet. Fast det kanske är synd om honom, han får väl typ 60.000 i månaden i pension som tack för att ha skapat ett nytt klass samhälle. Hoppas dom frågor honom hur många jobb han sökt senaste månaden när han går till arbetsförmedlingen. Fast han får väl mitt tilltänkta jobb, Landshövding, då kan ha pedofiliorgier i Rikssalen eller nåt sånt. Kan man få sparken som Landshövding? Tror inte det.

 

 

Undrar hur en sån som han skriver sin lista på arbetslivserfarenheter? Vad ska han jobba med? Nu börjar jag tycka riktigt synd om honom... Han får väl omskola sig till nätverkstekniker eller nåt sånt. Förskolelärare blir perfekt, han har säkert god både hand och annat med barn ( om det nu är pedofilianklagelser förståss, men vad kan det annars vara, köpt sex av en hora kanske ligger närmare till hands... fast det är ju bra, vi ska ju ha fler småföretagare har Mådan sagt. Han får väl gå in i samma bransch själv, ner på centralen och...ja ni vet, som politiker har han ju tränat munlädret länge). Nej, nog om den pajasen.

 

 

Nu ska jag skriva något positivt, något som gör er glada, det är nämligen slut för idag. Imorgon kommer en sista rapport från turkiet, landet med mer försäljare än gräshoppor..


Om att folk är som folk är mest

Fyra bokade nätter på hotell Atlantik i Altinkum blev till slut hela 10 nätter innan vi åkte vidare mot Izmir och sen Istanbul.

 

 

Märkligt vilket persongalleri det finns på ställen som hotell. Det är som Just D sjunger ” grannar, grannar, hoppas att ni stannar kvar, med er repertoar....” (Just D – Grannar) ( eller kanske lite stones. The Rolling Stones – Neighbours )

 

 

Hotellchefen Julia. Äldre tant som satt vid baren och drack te på dagarna och öl på kvällarna. Ingen såg henne någonsin göra något som inte ens med det vänligaste sinne kan kallas att jobba. Hennes kollega Boris var som en fet version av Joey i Vänner ( How are YOU doin? Ni vet). ”How aaaareee you? How niiiice.Lövely....”. Mystiskt. Typisk smygbög… Ville tydligen följa med “the guys” upp på rummet en sen kväll. Återkommer till dom senare.

 

 

Sen har vi Creepy guy. Stor keps och stirrade alltid under skärmen. Riktigt mystik. Var tydligen gift med en sextioårig engelska. Troligtvis massmördare. Ja, va fan.. nån ska ju vara det med.

 

 

Grabben i receptionen, Aziz, as-is,  var rätt ok. Lite väl intresserade av våra döttrar. Som vi sa, Ester 14 är för ung för dig och Jennie 23 för smart...

 

 

Sen var det ett antal mer eller mindre likartade turkiska grabbar som satt i receptionen och kollade på facebook, dom jobbade säkert ibland men det var inget dom visade för oss.

 

 

Gästerna var mer normala. The guys. Roland and Rickard från Birmingham. Sanslöst trevliga. Sanslöst bögiga. Fast det är ju rätt, ska man vara bög så ska man fan i mig vara en bögig bög. Undrar hur alla böglater kom till egentligen? Hade den första bögen brutit handleden eller nåt.

 

I övrigt var dom som folk är mest. Ett gäng engelsmän som pratade ett språk som dom inte talar på Midsummer Murders. Beer var väl ungefär det man förstod. Inte undra på att dom förlorade ett imperium när folk började inse att majoriteten av innevånarna är tatuerade white trash med rötvälska som modersmål. Rule brittania... yeah, whatever....

 

Katten Zara blev attraktionen på hotellet. Kom in liten, hungrig och rädd. Fick mat och stannade helt enkelt kvar. Finns redan på facebook:. http://www.facebook.com/group.php?gid=140624035953699&v=photos&ref=ts#!/group.php?gid=140624035953699&ref=ts

 

 

Altinkum var annars över förväntan. En del trevliga restauranger, promenadens inkastare inte allför påstridiga, rekommenderar starkt att man bär stor kniv, hostar slem och skramlar med sina hiv piller, då får man nästan vara ifred. Excuse me, excuse me. Your excused, now fuck off...

 

 

Favoriterna är ändå han som sa till sin fru ” darling, I love you, now shut up”. Han kan börja design  t-shirts. Fuck google, ask me…

 

 

Kommer fler rapporter senare. Hört talas om Izmir? Inte. Fem miljoner officiella innevånare, antagligen närmare åtta miljoner. När man har folkräkning i Turkiet så ber man alla vara hemma under dagen, ända fram till fem, sen knackar man på och frågar hur många man är. Det man svara skrivs ner och det blir sen den officiella folkmängden i den staden eller byn. Lite vad som hände Jesus eller iallafall hans förälder... han hade väl bara en eller? The virgin mary är begravd 10 mil från Izmir hur man nu vet det. Om hon fanns så ökar ju möjligheterna att jesus också fanns fast å andra sidan, vem bryr sig.

Fick dom tillbaka pengarna för begravningen förresten? Det gick ju lite sådär kan man tycka. Hemköpslagen fanns väl inte på den tiden.

 

 


Man anpassar sig

Märkligt hur ens beteende förändras bara för att man är utomlands. Då tänker jag inte bara på att man tar första ölen kl 12 eller, som idag, att man tackar jag till en stor ginotonic kl 11 på morgonen av våra nyfunna bögkompisar Richard and Roland. Tänker inte på att man helt plötsligt inte ens hör alla inkastare eller att man går i ett tempo som man aldrig skulle acceptera hemma. Just nu tänker jag mer på hur man gör av med pengar.

Köpte möbler till lägenheten. Den affären hade tagit mig minst två månader hemma, här tog den 40 minuter... Vi tar en sån, en sån, två såna och en sån. Rena lösgodisetaffären. Kylskåp, spis, tvättmaskin i ett nafs.... jaja, man måste ju ha
Hemma hade jag funderat, åkt och tittat, ändrat mig, tittat ändra och till slut troligtvis ändrat tillbaka till det första valet. Men inte här. Pang på bara. Men det blir säkert bra. Numera är man stolt delägare till en lägenhet i Turkiet ( iallfall snart, militären ska godkänna först, undrar om dom kollar upp att jag är vapenvägrare ...) vem kunde tro det för ett par år sedan? inte jag iallafall.
Några  prisexepel. Pilsner på krogen 15 till 20 kr, tomater i affären knappt 5 kr, nybakt brödn 3,50... vill ni att jag ska fortsätta? Fast allt är inte billigt, det ska man inte tro, men det går att leva på väldigt lite pengar om man skulle vilja.. fast då får man nog skära ner på den dagliga ölkonsumtionen.....
återkommer med fler rapporter från ett turkiet i gassande värmen, 34 grader idag, men med en skön bris från havet.

RSS 2.0