Åldersnoja

Får ni åldersnoja ibland? för det måste väl vara åldesnoja när man helt plötsligt i duschen efter ett löppass ( där man försökte springa ikapp sin flyende ungdom) undrar vilka artister man sett som numera är döda? Kanske triggat av att en bowlingkompis dog i veckan. Jag har nog haft tur, en nära kompis avled för några år sedan efter en lång tids sjukdom annars har jag varit förskonat ifrån dödsfall i min närhet förrutom mamma och pappa förståss. Man ska göra slut på en generation i taget. Under några år så kändes det som vi hade släktträffar i St Mikaelskyrkan men nu är det slut med det.
Har iallafall sett Bob Marley och Willie Deville ( sångare i Mink Deville, minken kallad, skitbra, har ni missat deras musik så har ni något att se fram emot), tror inte det är några fler som avlidit. Tror inte det iallafall.
Slog just upp att var 100 person dör i Sverige varje år. Det innebär alltså att tre av mina drygt trehundra facebookkompisar kommer att avlida 2012, iallafall statistiskt. Det är ju rätt förfärligt. Dessutom kan en av dom tre vara jag!!!
Nu börjar man bli riktigt deprimerad. Fast jag har livförsäkring så jag kan inte dö. Går ut när jag fyller 55 så snart ökar risken kraftigt. Det är säkert som garanti på elprylar, dom är gjorda för att hålle garanttiden ut plus en dag.. Så är det säkert med min livförsäkrings också..
Nu blev det lite stressigt att hinna med allt man vill göra... rätt mycket faktiskt. Hur många ställen har man inte varit på? I princip alla om man avrundar lite.
Fast vad ska man dit och göra om man ändå kommer att dö snart...
Man får sätta en tidskostnad på minnen. Minnen när man var tjugo har man fått mer värde per år av jämfört med minnen man får nu. Dessutom har jag så dåligt minne att jag kan åka tillbaka och tycka det är kul ändå...
Man borde få gå in gratis på museer om man dåligt minne eller hur? KOmmer ju ändå inte ihåg nåt.
http://www.sydsvenskan.se/inpalivet/article1520374/Daligt-minne-kryddar-tillvaron.html

Hackad

Undrar om man blivit hackad. Undrar om dom skulle hitta något intressant.
Tipsen idag är att byta lösenord ofta, ha olika lösenord i olika sammanhang och gärna lösenord som inte är för personliga. OK. Funkar kanske för en adertonårig men inte för mig. Har svårt nog att komma ihåg ett enkelt lösenord som jag haft i 20 år. Undrar hur det skulle gå om jag ändrade hela tiden. Antagligen rakt åt skogen.
Ett tag hade jag afasi som lösenord, funkade rätt bra som påminnelse men lite för negativt kanske. Man ska nog ha positiva lösenord typ "idagserduriktigtbrautbjorn" eller något sådant. Finns säkert folk som har som yrke att rekommendera lösenord ( se bloggen häromdagen), finns alltid folk som tror att dom vet bättre än andra ( sen finns det folk som verkligen vet bättre än andra men dom är inte lika vanliga).
Spelar ni wordfeud? Självklart spelar ni wordfeud ( som det stod i tidningen. det alfapetsliknande spelet... ok, vad är det som skiljer?) . Själv är jag rätt dålig tyvärr. Fast det är rätt kul. Förlorar just nu fler partier än jag vinner, har ännu inte lyckats vinna mot någon från Gävle ( mött två) riktigt irriterande. Dom har säkert en lokal fusksite...
Wordfeud måste iallafall vara bättre tidsfördriv än att skjuta ankor eller vad folk nu gör på sina telefoner. en fluga i taget.. wordfeud nu, seduko för ett tag sedan. vad kommer härnäst? visste man det så kunde man säkert tjäna sig en hacka.. Man är inte smart nog för att komma på saker tyvärr. Får väl börja jobba istället, klockan är ju nästan åtta och jag har varit uppet sen sex utan att ens slå på jobbdatorn.. slött....

Höst så nu är det dags att göra en nystart

Hur många nystarter får man göra? Hur många man vill såklart. Bättre att starta om än att aldrig starta.

"Try, fail, try again, fail better" som Bertrand Russel sa ( kanske efter flera försök).
Hur som helst, nu ska det börja skrivas igen....Skälet till att börja om är självfallet att jag retat upp mig på några fenomen.
Torsdag. Nätverksmöte. En kvinna ställer sig upp och säger att hon hjälper företag hur man ska göra på facebook..
I morgonsoffan på fredag sitter en kvinna och berättar hur man ska göra för att blogga och sen i lördagens morgonprogram så diskuterar man om det heter skicka ett twitter och om om pluralformen av tweet är tweets ( vilket dom tydligen tyckte, var kommer alla puckon ifrån och hur får dom vara med på tv?) nej nej nej. Det heter inte flera tweets lika lite som det heter flera pegs, drivers eller vad folk nu hittar på.
Men, tillbaka till nätet. Hela poängen är att nätet ska vara totalt anarkistiskt (ett lite missförstått uttryck. betyder i grunden ingen bestämmer). Ingen ska tala om hur man ska använda facebook, vad man ska skriva i i sin blogg ( vilket hände alldeles för ofta med min golfblogg så jag ledsnade, kritiken tystade mig kan man kanske säga) eller hur eller vad man skriver i eventuella tweet ( något som jag faktiskt inte orkar med, började men vem vill läsa mina korta kommentarer? Väntar på en lundell tweet, då kanske man kunde börja hänga med).
Det finns alltid förståsigpåare som ska tala om vad man får och inte får, som vet bättre, hatar sånt. Tyck vad du vill men håll tyst eller skriv något eget. Så lätt att kommentera och kritisera andra, så mycket svårare att komma med en egen åsikt.

RSS 2.0