Döda havet

Sitter på balkongen efter en kväll vid Döda havet. Dom säger att man ska känna sig 10 år yngre efter ett bad. Kanske stämmer. Frågade en av smågrabbarna som städade hur gammal han var; 84 år svar han... Fast det kanske bara funkar om man är född här . Jag känner mig nämligen väldigt, väldigt trött. Helst skulle man nog ha slagit ner huvudet på kudden och sovit.. men, nu måste man ta till vara varje ögonblick av semestern.

Var Döda havet ett upplevelse, frågar ni er säkert. Ja, det var det. Ett väldigt annorlunda landskap, ett väldigt annorlunda vatten. Tyckte kanske inte att flytandet och att smörja in sig med lera var det stora utan faktiskt mer resan dit. Landskapet ändrar sig men så gradvis att man nästan inte märker det.

Nu är fingrarna torra och kroppen slipad. Lite tveksam till att duscha, man kanske ska ha kvar lite av saltet på kroppen några dagar. Vi duschar ju ändå för ofta eller hur?

OK, inget om träning idag, inget gnäll idag... kanske kommer senare. Har en del uppladdat gnäll om onödigt dyra priser och vatten som vi inte har beställt uppladdat.....

Mer om Petra

Gårdagens blogg handlade inte speciellt mycket om Petra trots att det var det jag gjorde. Fokuserade kanske för mycket på feta norskor som vägrar dö.....

Petra var helt fantastiskt. Nog sagt... fast då känner ni mig dåligt.
Tidig uppgång och upphämtad av en resebyrå som fyller bussarna till bristningsgränsen. Kanske kunde visa lite förståelse för att par vill sitta ihop. Löste sig till slut. Antar att vi tillhör den inkontinenta generationen, iallafall så stannar bussen redan efter 45 för fika, kiss och handla överprisade lokala varor stopp. Känns som man har varit med om det förr.
Själv känner man mer för att sova
vi kommer iallafall iväg men då får vår Jordanesiska ( heter det verkligen så) för sig att berätta roliga historier... vafan... Duktig kille men ingen historieberättare.
Väl framme i Petra så visade det sig vara ordentligt kallt men vi tänkte, det blir ju en promenad så vi håller oss säkert varma.... not not not. Känner mig som en utbildad rörmokare efter all beskrivning av vattenledningar. Det var väldigt intressant, det kan jag inte förneka, de första fyra gångerna.

men sen.. kom vi fram till the treasury. som det säkert inte heter men så sa guiden och så står det i alla guideböcker. Helt otroligt fantastiskt fint. En upplevelse för livet. Att man sen nästan förlorade livet genom att bli överkörd av hästdroskor, åsnor och vilt galopperande hästar får man ta en nypa salt (fixar vi i Döda havet imorgon, saltet alltså).
En kopp te upphottat med medhavd vodka och sen vidare mot centrum... Helt otroligt fint. Gravar längst bergsluttningarna. Egentligen är det dumt att ens försöka beskriva.
Vi gav oss dessutom på att gå det 740 stegen upp till offerplatsen högt ovanför Petra. Vandringen var nästan mer spektakulär än målet. Annorlunda. Vägen kantades dessutom av smyckesförsäljande beduiner som tydligen levde på att sälja pärlhalsband för 9 kr styck. Kraven är olika. Högst upp satt en kvinna som spelade flöjt samtidigt som hon försökte sälja smycken. Såg inte ut att vara speciellt mycket affärer just den dagen.

Nervägen var nästan svårare än att gå upp, lite halt av sanden.

en promenad genom the siq , 1300 meter, och sen var vi tillbaka i bussen. Fick väl lite sura blickar när vi bytte plats. det får man inte göra när man är svensk... fast vi kommer nog inte att träffa dom här människorna igen så det gör inte så mycket.

Men, tillbaka till gnället, så för Apollo för sig att köra oss tio minuter till ett sunkigt storkör för lunch. jajaja,. folk förväntar sig säkert det men jag vill HEM. Halvdan mat och ingen sprit. vafan.... nu börjar alkoholist tarmen säga ifrån.. MOT NÄRMASTE BOLAG:.. men inte då. halvvägs hem ska vi stanna igen... för suvenirköp och toalett besök. KNIP IGEN.....

Väl hemma så var det nästan svårt att smälta upplevelsen. det enda jag vet är att den kommer att finnas kvar länge länge. En tripp till Petra rekommenderas, som ni förstår, men jag är inte helt säker på att jag skulle åka med en resebyrå nästa gång.

Angående resan i övrigt. har aldrig bott på ett så bra hotell med sådan otroligt bra och vänlig service. Antingen är dom otroliga skådespelare eller också bryr dom sig verkligen om hur vi har det. Vår väska kom bort och jag kände att dom blev genuint glada när den kom tillbaka. Man känner sig verkligen omhändertagen och "hemma". Skriver mer om det senare. nu är det dags att ladda för döda havet... rätt fantasilöst namn kan man tycka... döda havet... då borde alla andra hav heta living sea eller nåt sånt. Fast jag tittar just nu ut över röda havet och det har samma blå färg som alla andra hav.

nu kom väskan

två dygn försenat kom väskan. Precis när jag började förlika mig med tanken på att den var borta. Nu fick jag tillbaka min gamla sunkiga kläder som jag egentligen inte gillar... Hade den bara varit borta ett dygn till så hade jag iallafall kunnat handla lite schyssta tröjor.. nu får jag leva med mina gamla tråkiga tröjor.
Fick ett par nya sneakers ( Beckenbauer), ett par solbrillor och några tröjor ut av allt besvär men det var också allt. Hm, man är bra sniken.

Bulletinen är numera en träningsblogg men om man nu inte tränar, då finns det inte så mycket att skriva om. Simma är inte att träna, det är att bada. Promenerar är inte att träna, det är helt enkelt att gå.... Nej. imorgon är en annan dag...då djävlar... hur många gånger har man inte sagt det? hur många nystarter har man inte gjort i sitt liv? när man ligger där på sitt yttersta så kommer man nog att tänka; imorgon är en annan dag...


Imorgon ska vi simma med beduiner.. billigare och dessutom var delfinerna slut. Mister mister, do you wanna swim with the beduins? .....svårt att säga nej

ursprungligen så är det här en gnällblogg där jag har rät att säga vad jag vill.
Fy fan för feta rökande norskor. Dränk dom i tranlever olja.... Kom i tid, bitch... sluta röka, bitch...dö , bitch... så, nu var det sagt.

jaja. funkar? not

hur kan man tron att det ska fungera, nåt måste ju gå fel eller hur? resan gick bra med hjälp av lite alkoholhaltiga drycker, det var ju trots allt lördag. landade efter drygt fem timmar och gissa vad, mitt bagage var borta.... japp, inte försenat, inte åkt till islamabad utan.... borta, gone, lost.

hur fan går det till med alla streckkoder och scanningutrustning kan man undra. reseledaren verkade inte förvånad, mest irriterad över att vi försenade hennes buss, bitch. vad gör man om man kommer till 26 gradig värme från 15 gradig kyla? ok, man börjar med att klä av sig men sen då? går och handlar badbyxor förståss.... vilket vin gjorde med den naiva tanken att väskan kommer nog snart, fel fel fel, den är fortfarande borta. nu börjar det bli lite kris speciellt som Accaba intenhar en enda vettig affär. värst är faktiskt att vi saknar laddningskablar......

nu överlever vi ändå, inga problem, 50 meter pool ger möjlighet till lite simträning. gym med löpband hade funkat med går inte att köpa träningsskor, annars bra. tur att ölen håller kastup priser annars hade man väl gått upp ordentligt i vikt. första hotellet jag bott på som har våg på rummet. är det bra eller dåligt?

avslutning

Avslutar första fasen av Paris uppladdningen idag. Åker till varma Jordanien och förhoppningsvis går det att köra några pass även om det inte ser så där väldigt lovande ut med vägar runt hotellet. Kanske kunde köra lite tempo.
Tränat två gånger på gym i veckan och det har verkligen inte gått bra. 
I onsdag fick jag  både vadont och kramp i låren. hade mycket kramp tidigare men nu var det ett tag sen. Mycket oroande. Igår på ankans pass höll benen men konditionen är verkligen bedrövlig. Undrar vad det beror på. 
 
Efter hemkomsten blir det nog till att laborerar lite med kosten. Blivit inspirerad av Scott Jureks bok "eat and run"
http://scottjurek.com/
 
världens bästa ultralöpare och samtidigt vegan. Intressanta recept, tyvärr på engelska så det är lite svårt att förstå alla ingredienser, och en bra levnadshistoria. Ansåg att han tränade så mycket han kunde, sprang så fort han kunde men ändå vann hann inte så istället för att ge upp så ändrade han kosten. Bra tänk. Ingen förprocessad mat, inget som kommer från djur. Känner stor sympati för hans tankar. Det kan inte vara bra att sätta i sig konsistensgivare och färgämnen. Hur som helst så verkar det fungera för honom.
 
 
Dags för avfärd strax. lär vara 26 grader på dagen. ungefär 40 grader varmare än här. Låter bra eller hur? Fast det värsta med att åka bort är att snart är man hemma igen. Hemma till kyla, mörker och dagligt jobb... nio år kvar sen djävlar ska jag ..... inte göra någonting alls.

Film

 
 
Tarantino.... vad är poängen? Är han samtidens mest överskattade filmmakare? Django.. sån skit. Som att kika i ett seriealbum utan egna ideér. Visst, man kan göra hyllningar till spagettivästern men vad ger det egentligen. Såg visserligen klart men betraktar det som nästan tre timmar helt bortslösade. Se hellre en riktig spagettivästerna av Sergio Leone, klart bättre, mer intressant och mer givande:
Ennio Morricone – Il Buono, Il Cattivo, Il Brutto (The Good, The Bad And The Ugly) (Main Title)

 
Nej, jag tycker inte Pulpfiction är en bra film... schabloner och yta. Fast det verkar ju passa den moderna människan, snygga bilder, smarta repliker utan mening, jaja. Dom får ju minst fem duvor i tidningen så det är väl något jag inte fattar.... Cheese Royal.. my ass. Kill bill är enbart en sörja av pastischer och schabloner.. som en Per Gessle sång ungefär....
 
 
Svårare att uttalas sig om filmerna på Grammisgalan. Den enda jag sett är Palmefilmen ( som gått på tv) men annars nada. Dom är säkert bra allihop.. fast den som kom på att göra en Sune II måste väl ha haft otur när han tänkte. Går inte att ersätta Peter Haber som Sunes pappa, oslagbar. Bästa julkalendern genom tiderna? ja, dra mig på en tallkotte så bra eller vad det nu heter i julkalenderlingo... Götapetter.... 
 
 
 

Stödstrumpor

Så, då blev det lite träning iallafall men inte mycket nog.
 
Snömoddsträning en solig vinterdag var inte helt fel. Lite kallt kanske men fint ändå. Fast det gick trögt, trögt, trögt-. Undrar när det ska släppa? 
Kollar lite  på nya skor. vad vore livet utan nätshopping? Har sprungit ungefär 125 timmar i mina nuvarande så dom börjar väl ta slut, Lite inspirerande med nya skor. Vad ska det bli? Saucony från usa, england eller sverige. Idag är möjligheterna obegränsade, fast det tar tid, man vill ju vara säker på att man väljer rätt. Får nog bli amazon.uk som vanligt så man kan slänga på lite småsaker samtidigt för att dämpa konsumptionsångesten... 
Nätshopping i all ära men det är inte riktigt samma sak som att gå in i en skivaffär med begagnade skivor ( vinyl förståss) och gräva runt tills man hittar något fynd....
 
Testade mina nya strumpor igår. jajaja, det är stödstrumpor men dom verkar faktiskt fungera.Ska förhindra vadskador. Ålderstecken? jajamänsan... men nu måste jag ta till alla tänkbara tricks för att klara Paris i april. I värsta fall får man väl dopas sig med rödvin och calvados..
 
 
Friskis med ironman Kenneth igår. Tror jag är tillbaka i normal form, retade nämligen upp mig på två saker under passet vilket jag inte gjort på ett tag.
 
Först. Varför inte bara göra som ledaren gör? Tjej bredvid mig som inte bara körde egna övningar under stora delar av passet men som därför dessutom kom ivägen. Om du inte gillar passet, gå på ett annat, stör inte oss. Nästa sak: Sportbh:ar är tillför att bäras UNDER tröjan... inte som ett eget plagg. Medelålderskvinna strax framför mig verkade inte förstå det. När dessutom hennes tights var tighta och sportbh ett nummer för litet samtidigt som hon själv var minst två nummer för stor så kan ni säkert räkna ut vad som hände. Såg ut som hon hade satt vita falukorvar runt midjan... Ibland förstår man vitsen med burkor....
 
Som sagt, nu djävlar ska det börja gnällas igen. 
Cee Lo Green – Fuck You

Dåliga ideer

Man har haft många dåliga ideer genom åren. Orkar varken räkna upp eller tänka på alla. Just nu kan jag inte ens komma på någon bra idé som väger upp alla dåliga.

Idag fick jag iallafall en urusel idé. Nämligen att springa i en decimeter snö och halv snöstorm. Inte speciellt kallt men eländigt, halkigt, gropigt, rena Eye of the tiger känsla... Tungt, dumt och onödigt. Tog över en timme att springa en mil. Gav säkert inget träningsmässigt heller.
 
 
Undrar om man någon gång kan komma med på Idrottsgalan. Kanske kan hitta på en ny udda "folksport" som man är ensam utövare av. Häcklöpning för rullstolsbundna kanske. Rullator maraton kombinerat med inkontinent simning....
 
Triathlon, terrängritt och tvåmanna segling har blivit de nya folksporterna. 
Triathlon var väl totalt okänt ( ungefär som svenskgrenen skidskytte och sjukamp) var för 10 år sedan, nu vinnar hon storslam... säger mer om andra idrottare kanske.
 
Fast värst är väl terrängrytt. Trekamp för hästar.. i os.. och på idrottsgalan. Har dom ingen egen "hästgala"? Tydligen inte. Enda positiva med henne ( vad hon nu heter, ingen ide att lägga på minnet, hon är bortglömd redan idag) var väl att hon var uppenbart aprak... rätt tjejen, om man inte vinner ska man vara fullast.
 
 
Sen vinner tvåmanna segling bästa lag. Två man!!! ni skojar? Två man är väl inget lag, det är en duo. Behövs minst tre för att det ska vara ett lag. Fråga de tre vise männen, dom om några måste väl veta annars vore dom väl inte så visa... Helt vansinnigt val. 
 
 
Sen fick hästtjejen och hon som inte kan bestämma sig för om hon ska simma, cykla eller springa fler röster än Zlatan i Jerringomröstningen. Nu var det ju lite osäkert hur många röster dom fick men det var iallafall många procent....

Helg

Tror att det skulle gå rätt skapligt både med träning och kost om det inte var för de eländiga helgerna.... Mat, mat, mat och sen en och annan whisky avbrutet av ett glas rött... man måste ju leva också men nu börjar det bli akut med viktnedgången.
 
 
 
Lyckades ovanligt bra med maten i helgen tycker jag. Grillade pilgrimsmusslor med pestosås till förrätt. Rödspätterullader med färserar rökt lax med en blodgrapesås och sen min nya favorit; potatismos kryddad med rökt spansk paprik. Ska väl inte göra reklam men nu måste jag rekommendera www.kryddlandet.se, aldrig mer kockens kryddor eller överprisat flingsalt på ICA. Kryddlandet har allt och lite till. Riktigt bra priser och snabb service. Kommer att bli storkund.
 
 
 
 
OK, fick till en runda i fredags innan helgen började men det gick trögt, 11 km på tempo precis under 6. Duger inte, duger inte alls. Knappt tre månader kvar till Parisloppet så det börjar bli akut. Innan dess är det både Jordanien och Turkiet på programmet som stör träningen, för att inte tala om flytten till nya lägenheten... Man har knappt tid att jobba.... Får hoppas på något stort projekt som tar all tid så man vet vad som händer.
 
 
 
Angående flytt. Folk flyttar en hel del men ändå är det omöjligt att hitta musik som handlar om att flytta. Man flyttar väl oftare än man blir kär under en livstid eller? Tror det här blir min elfte flytt och då bodde jag ändå nästan 20 år på samma ställe ( östra ågatan).
 
 
Det mest positiva med flytt är att man hittar saker som man hade glömt att man äger.. Fast antagligen har man glömt dom för att man inte behöver dom längre så frågan är nog snarast varför man köpte dom från början.
 
 

Frun tycker att problemet är att man slänger för lite saker, jag säger att problemet är att man köper för mycket saker. Tror att jag har rätt ( fast det tror jag alltid....)

Födelsedagar

Sjätte januari brukar var en dagen efter dag. Dagen efter dage efter födelsedagskalaset ... icke så numera, numera är man trött av andra skäl.
 
När man var liten var födelsedagen rätt stor, då fick man det man hade hoppats få på julafton, iallafall ibland. Tolv dagar av mellandagsrea..
Trettondagsafton en arbetsfri dag så det var lite speciellt, dagen efter alltid röd dag. Aldrig skoldag på min födelsedag...Fast jag kommer inte ihåg om jag fick något speciellt, kanske inte, minnet kanske är fördunklat av tiden.
 
 
Sen kom en period när födelsedagen inte var så stor men senare i livet så blev det årets största partydag. Alltid fest, alltid utgång. Kul tid men allt har sin tid. Nu njuter man mer av att gå ut med familjen och äta och sen ta det lugnt på soffan. Det är inte hunden som är människans bästa vän, det är soffan. 
 
 
Fick biljetter till Nas i present. Inte illa. en stor favorit. Blir mycket Nas i hörlurarna på träningen framöver. Börjat göra en lista, kommer mer....Nas lista
 
 
Körde en runda igår men det gick otroligt segt, dryga timmen på milen, det håller inte...Ingen ursäkt att det är halt, kallt och blåsigt, det borde iallafall gå fortare. Milen på en timme duger inte, tyder på att något inte är helt rätt med kroppen. Förkylningen sitter visserligen i men inte mer än det brukar, känns som man konstant är förkyld numera. Är väl en kombination av förkylning och allergi ( "I´ll kill that cat... som det heter). Är väl inget att göra något åt. bara att hoppas att man är frisk när det är dags för årets första lopp, vilket jag tar som ren träning in
 
 
 

Föresatser

Årets första dag. Att sova bort halva dagen är ingen bra start på nya året.Många föresatser kommer att spricka och det rätt fort. Får göra en mjukstart fram till på måndag då det drar igång på allvar.
 
 Bort med all skitmat, mindre vin och sprit, och sen träning, träning och åter träning. 100 dagar kvar till Paris. 30 mil löpning och fem kilo nedgång. Löpning är nog inte det värsta, det är definitivt maten.. att det ska vara så svårt att inte äta skräpmat... 
 
Paris 7 april mest för att det ska bli kul att springa på Champs Elysses men det stora målet är Amsterdam maraton i oktober. Kanske  blir något lopp däremellan också, vi får se. Men det räcker naturligtvis inte att bara löpträna, måste gå på lite fler friskispass också, köra mer allsidig träning. 
 
Några konserter inbokade:
Olle Ljungström – Kaffe och en cigarett
First Aid Kit – Emmylou
Aimee Mann – Wise Up
 
Kanske springsteen... kanske Nas och sen förståss någon Lundell konsert på sommarturnen, det hör till. Mycket som ska hinnas med......
 
Jordanien, flytta, Turkiet, Paris, Turkiet, Turkiet, Amsterdam och sen är det väl nästa dags att planera julhelgen. Åren går fort.
 
Sen har man ju hört att det är 56:orna som har varit mest lyckosamma; Björn Borg, Stenmark, Linda Haglund, Lill-lövis, Frank Andersson och Mats Karlsson ( sverige bästa bowlare och den första utlänning som vann en proffsturnering i USA).
 
Låter bra eftersom jag fyller 56 snart, jag räknar med att detta blir mitt år.
 
 
 

RSS 2.0