turkland

Så. Tillbaka till Akbuk, Turkiet. Lååååång flygresa med fyra timmars uppehåll i Istanbul. Ner med kepsen och sova.. 
19 grader och sol. Hög och fin luft. Perfekta förhållanden för att träna men men men. har fått problem med höger knä, nåt fel i knävecket, känns inte bra. Får trösta mig med en Efes till...man ska tydligen inte dricka alkohol före loppet men vad ska man då dricka? Tror jag ska ta med mig några flaskor under loppet, hoppas dom serverar vin vid vätskekontrollerna, det är ju trots allt Paris, the city of lights cancan and wine. 
One night in paris, is like a year in any other place.... lite frågesport... vem sjöng den? Det enda bandet som är döpt efter mängden sperma i en sats... rättare sagt dubbla mängden...
 
Kanske ska våga mig på en liten liten långsam joggingtur imorgon, efter marknadsbesöket och påskmiddagen...
återkommer med nya rapporter  när det hänt något, troligtvis innan eftersom det aldrig händer något ( och det är bra...)

Bästa tiden

Just nu bästa tiden inför loppet... rekommendationen är att vila, ev någon lättare joggingtur. Ännu har inte nervositeten kommit, fortfarande kan man dricka normala mängder vin och sprit.. härlig tid. 

Tyvärr tror jag att jag fått en bristning i baksidan av höger knä. Trodde först att det var lårmuskeln men så är det nog inte. Skyller på den alltför hårda intervall träningen i löpargruppen.Idiotiskt att vara med...

 Gick in i den vanliga fällan att försöka träna hårdare och tuffare istället för att hålla mig till min egen ide om att bara lufsa på. Om det inte går att springa paris pga skada så lägger jag ner tempoträningen helt, inte värt att riskera fler skador.

 

Fast det är säkert viktigt att ha tempo om man ska springa 5 km och mil lopp men det tänker inte jag göra, sådetså....Minst maraton... håller man på länge så får man mer för pengarna.. Jag kommer att få jättemycket för pengarna i Paris... 100 spänn i timmen är inte så farligt eller hur? får dricka mycket sportdryck.

 

Lite deppigt trots allt att känna att kroppen inte håller. Vet också att vid min ålder så tar det väldigt lång tid att läka... fan fan fan.. som Thåström säger

 

Rensade förrådet och insåg att det naturligtvis finns för mycket skit men... tog också några cd skivor och la dom i bilen, kan lika gärna lyssna lite på musik och slippa den kommersiella skitradion..

Nu råkade Det goda livet vara med... Skivan som kom efter Den vassa eggen.. Börjar nästan inse att den är ännu bättre, kanse den gode Uffes bästa. "du vet det skramlar i växeln, när man måste byter spår". Kanske är så att musik är mer tidsrelaterat än vad jag själv har insett. Den vassa eggen var som ett knytnävsslag i magen och därför kändes Det goda livet inte lika mycket när den kom, den kanske är för positiv jämfört med det stämningar som jag själv hade vid den tiden.... " hon tog min hand och sa, din livslinje är av, jag sa; jag vet" så djävla bra. Så, livet är kort så vi tar bilen och åker... beskrivet på en enda rad. Ge karldjäveln nobelpriset eller nåt sånt. han har väl inte ens fått karamelodi priset eller vad Povel Ramels pris nu heter." kom, så vågar vi oss in, i det vilda igen..."

Ulf Lundell – Det Goda Livet

 

 

 


Nya tankar

Dags att tänka om. 15 kilometers tur igår och värk i ena låret. Kan tom vara en lite bristning. Inte så bra. Blev dessutom trött men det kan förhoppningsvis bero på att jag helt enkelt sprang för fort. Skulle köra drygt 6 temp men blev snarare 5,30. Verkar som att tekniken med att springa lite längre fram på foten gör att det går något fortare men att jag också blir tröttare. Inte så bra. Får nog vara med träningen nu, kanske jogga lite lätt några gånger i Turkiet men annars mest vila benen. 
 
 
 
Är inte längre fråga om fysik, nu är det rent mentalt... Jag ska runt, så är det bara. det enda som kan hindra är kramp eller skada,, fast då får jag väl hoppa fram på ett ben... runt ska jag. Sista chansen att springa Paris. Blir Amsterdam i höst och kanske, kanske London sen är det slutsprunget. Allt har sin tid. Bowlingen hade sin, golfen hade sin, löpningen har sin, vad som kommer sen är inte så lätt att veta men något är det säkert.
 
 
 
Blir nog inte mycket golf i år heller. Rätt trött på allt som har med golf att göra efter två år som ordförande i Grönlund. Tänkt golf varje dag men spelat allt mer sällan och, framförallt, allt sämre. Handikappet på väg upp så snabbt att jag snart får ta grönt kort igen... Singelhandikapp är inte att tänka på längre. jaja, så kan det bli.

Träningsvärk

Idag har jag träningsvärk, ordentlig träningsvärk. 
Det är visserligen positivt med träningsvärk dagen efter man tränat. Lite som minnesluckor och ont i huvudet dan efter en fest. Är man inte allvarligt bakfull så har man nog inte heller haft kul....
 
Så, träningsvärk bevisar att jag tränat men.... Träningsvärk av att springa är ett tydligt tecken på att jag är alldeles för otränad för att ge mig ut på Paris gator och springa 42 kilometer om bara två veckor. 
OK, träningen igår var 30 minuters lätt fartlek runt Slottet men ändå. I Paris är det bara att slå på autopiloten och låta det rulla på...bara och bara, ont lär det göra... 
 
 
ibland dyker en tanke upp... Varför? tyvärr dyker det inte upp något svar... Just nu känns det som att enda anledningen är att mina kompisar Q och Tommi också ska springa.. precis som dom var beroende av mig.. lär se ryggen av dom och sen förhoppningsvis har dom beställt in lite vin till mig när jag kommer i mål två timmar efter dom... ser fram emot en Calva vid målet.. man är ju ändå i frankrike, där alkoholismen föddes... kanske. Fast jag läste att Alexander den store söp ihjäl sig så alkoholismen var nog uppfunnen innan Frankrike bildades.
 
 
 I helgen ska det bli det enda längre passet i år, förhoppningsvis en bit över 20. har redan bestämt musik... blir soul för hela slanten.
 
Soul löplista

Går illa

Träningen går väl sådär. Ständigt småförkyld drar ner humöret, dåligt humör drar ner träningsviljan.
 
 
Löpargruppen har blivit den viktigaste träningen och så var det inte tänkt. Var mer inne på att det skulle bli ett komplement till längdträning men varje gång jag ska ge mig ut och springa långt så hittar jag ursäkter för att låta blir... senast vände jag för första gången under en runda, kändes inte så bra.
 
 
Mitt tricks för att träna är annars att lyssna på ny musik. Körde Bowies nya senast men blev rätt besviken. Singlarna bra, finns ett par bra till men det finns också några bottennapp. Känns märkligt att han väntat 10 år på att ge ut en skiva och ändå känns det som ett hastverk, han hade kunnat vänta några månader till och istället gett ut ett fulländat album. Hade det inte varit just Bowie så tror jag att skivan knappt hade uppmärksammats. Nu leder den väl försäljninglistorna i massor av länder. Kan väl bero på att hans fans också är kvar i skivköparåldern...Som Lundell... säljer 50.000 ex av varje skiva han ger ut men under relativt lång tid... Vet inte när jag köpte en skiva senast. var ett tag sedan. Borde ha lagt på minnet vilket som var den sista cdskivan. Vet att det vara Sign o the times med Prince som var den sista vinylen.... Nu ska dom fram igen, iallafall tre stycken ska fram. hittade utmärkta ramar på Gallerix just för vinyl... konstverken ska fram..
 
Fast.. nu skapade man sig själv en ny stress situation. Vilka tre ska upp på väggen? Svårt att välja. Har väl tre fyra hundra i förrådet. Återkommer med rapporter.... 
 
 
 
rätt ofta man säger "detta är årets skiva" och nu säger jag det igen.. Kanske inte årets men det bästa jag hört på länge. RZA har gjort det igen. Wu-Tang is back ( not to be fucked with...).
Killah Priest – The Psychic World of Walter Reed
 
 
Otroligt mångfacetterad och djup skiva. Ska bli kul att lyssna på den mer intensivt på nästa träningsrunda.. om det nu går att springa utan att hamna i hip-hop rytmer... yoooh!
 
 
 
 

Mer om mat

Kan knappast skryta med att min kost är bättre än andras, märks på vågen om inte annat, men jag försöker iallafall. Tänker mycket på vad jag äter men när det sen blir dags att äta så blir det som regel den vanliga skiten... 
 
Men, jag är i gott sällskap.
Två av mina löparkollegor avslutade söndagen, efter bla ett långpass, med kebab och pommes frites respektive hamburgare och pommes frites... Säkert gott men totalt näringslöst. 
 
 
Kokade ny bönröra i helgen. hade köpt lite olika varianter; kidneyböner, kikärter, röda linser, som jag la i  blöt över natten. Väldigt billigt, speciellt om man jämför med de små tetraförpackningar som sälj. På söndag lät jag dom stå och koka rätt länge för att helt gå sönder. Blandade i vitlök, ingefära, misopulver ( i geleform) och lite salt för smakens skull. Blev riktigt bra. Gjort wraps som jag ska ha som mellanmål idag. Det är nämligen dags nu.... igen, igen och återigen. Måste tappa några kilo på fyra veckor. Helst ett kilo i veckan men det blir nog svårt....
 
 
 
Träna är lätt, iallafall nu när det snart blir vår, men att hålla igen på mat och dricka är helt omöjligt. Vad är det egentligen för liv när man inte kan äta det man vill, inte dricka det man vill... hemskt... Mat är halva födan, minst. Märkligt att det mesta av födan är onyttig. Borde vara tvärt om. D
 
 
 
 

Träning

Nu börjar det... har ni hört det förr? men nu är det på allvar. Började i träningsgrupp igår. 
 
 
Ärligt så har jag aldrig sprungit intervaller tidigare. När jag var ung vägrade jag springa mer än 110 meter. Min idealdistans var nog snarast en längdhoppsansats. men nu djäklar... fem veckor kvar till paris och man börjar med intervall träning.. känns lite sent eller vad tror ni? Paris får bli ett vanligt träningspass inför höstens Amsterdam.
 
 
Hur som helst. 20 stycken ger sig ut i vintermörkret för att bli bättre på att springa. Blött, halt, kalt och mörkt.. inte idealiskt precis.
Jag är dubbel så gammal som det flest, dubbelt så tung som det flesta. Klart äldst och tjockast men det får inte bli ett hinder...här ska springas. "Run or die".... Han dog inte med stövlar på, han dog med löparskorna på..bättre det än att dö med rör i näsan..
 
 
 
Testade ett recept ur Scott Jureks bok igår ( eller mer inspirerad av ett recept, har lite svårt att följa recept, samma sak med bruksanvisningar).
Kokade röda linser mjuka, la i kidneybönor, vitlök ingefära.. koka sönder alltihop och mosade till en kräm, kryddade med med salt och chili. Bredde på tortillabröd och åt som wraps. Riktigt gott och supernyttigt. Scott äter nåt liknande när han är ute på sina långpass. Rekommenderas.
 
Ska testa andra varianter i veckan som kommer. Dessutom är det väldigt billig mat.Återkommer med förslag och recept när jag kommer på något bra. 
 
 
Det bästa med Scotts bok är att man inser att det inte bara går att tänka på maten och ev ta bort onyttigheter, man måste lägga till det som är nyttigt. Själv har jag svårt att låta bli chips, jordnötter, godis... för att inte tala om vin och sprit... Men, mellanmålen skulle man kunna fixa bättre än att slentrianmässigt stoppa näven i en chipspåse. Morotschips. Ha små bönwraps i kylen. Måste finnas mer.. här finns en utmaning.
 
 
 
Gårdagens solstråle var ändå Justin Timberlakes och Jimmy Fallons hyllning till hiphop... 10 minuter ren komik blandad med rent geni. Det bästa och roligaste jag sett på länge, tror även en icke hiphop fan kan ha nöja av detta.....håll till godo:
 
http://www.facebook.com/photo.php?v=10100420774133276
 
 
 
 

RSS 2.0