Avslut

Årets sista dag. Inte dags för nyårslöften och föresatser ännu, det får anstå till imorgon. Nu ska det summeras och göras upp räkningar.... jaja.
 
 
Träningen gick bättre än väntat även om de två senaste månaderna har varit över måttan slöa. 98 löpningar plus 45 gympapass. 98 löppass total 117 mil. Mest nöjd med att ha genomfört två maratonlopp; Stockholm och Berlin, även om dom gick långsamt. Vikten; "än så går det upp och sen så går det ner och sen går det upp igen" . avslutar lite lägre än jag började men mycket högra än den lägsta nivån. Inte så bra, svårare att hålla vikten än att träna.
 
Golfen gick väl så där tills vi lyckades vinna Golfresans deltävling i Gävle, helt osannolikt, hade det varit spelbart på Unibet så hade jag inte ens offrat en gammal femtioöring.. kul var det iallafall...
 
 
Sen köpte vi en ny lägenhet. Tillbaka till mina gamla kvarter och bort från borgarbrackiga Luthagen. Det blir säkert bra, förändring är ofta av godo. Närmare till träning, löpslingor och golfbana ( om nu kommunen låter Kåbo vara kvar ett par år till, undrar varför man inte inser värdet av en golfbana mitt inne i Uppsala, märkligt). Mycket som är märkligt i Uppsala. Fortfarande ingen som kan förklara varför skatten går upp när vi blir fler innevånare, borde det inte gå ner? Tydligen inte, kan inte ha med storlek att göra då Stockholm har två kronor lägre kommunalskatt. Sånt är förbryllande.
 
 
Annars har väl året varit som det flesta åren tidigare. Livet går sin gilla gång. Man jobbar, tränar, spelar lite golf, har lite afterwork, snackar lite skit med kompisar, åker på några resor och väntar på att något drastiskt ska hända ( trissvinst kanske, fast då måste man nog köpa lotter först... ) eller att man ska gå i pension. Dåligt tecken när man börjar räkna dagarna till pensionen, man borde längta efter att det ska bli måndag men så är det tyvärr inte, nog inte så många som har det så bra. 
 
Lite kul konserter har det varit i år. Stora överraskningen var nog Kent på borggården. Stora "infria" förväntningar var Lundell på Cirkus. Stora "samma visa i år igen" var förståss Magnus Lindberg i Katalins Pub. My morning jacket är nog det bandet som jag helst skulle se igen, vi var tvingade att åka innan extranumret. Fast det stora var väl att lyckas ta sig in på V-Dala för att se Glasvegas. Djäklar vad dom var bra och ändå spelade dom inte min favoritlåt.Glasvegas – A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss) 
 
 
Citat Lundell "jag är en julromantiker", där håller jag med, rätt ensam i familjen om att tycka så men ändå. Tycker det är bra att året slutar med julen så man har något att se fram emot, tänk om det roligaste kom först, hur kul skulle det vara? inte kul alls. 
Sen är det kul att göra jullistor-. Fyller på min hela tiden. Idag är sista dagen för i år som man får spela julsånger så passa på ( och, den petiga kanske säger att det är årets sista dag för att göra en hel del andra saker också, typ alla saker men det förtar ju inte det jag skrev, sista dagen att spela jullåtar)
 
Julen är här, till mycket besvär men ändock så kär
 
Återkommer imorgon med föresatser för det nya året, Som jag brukar säga " jag lovar att bli mer positiv men det kommer aldrig att gå"
 
 
 
 

Mellandag

Skönt ord, mellandag, vi borde ha fler mellandagar. Dagar då man jobbar men ingen frågar vad man gör. Själv spenderar jag dagen med att se lite utbildningar på youtube.. jo, riktiga alltså. Vi gör så, här är det inte kurser eller utbildningar där man sitter tillsammans utan här förväntar man sig att man ska kunna koncentrera sig i en timme tittande på en video på nätet.. passar inte riktigt mig men vad ska man göra? vill man lära sig något så är det bara att binda fast sig på kontorsstolen och titta... fast det är svårt.
 
 
Spenderat hela julhelgen med att vara förkyld. Har inte, till min familjs stora glädje kan jag anta, inte kunnat prata ordentligt sen i fredags, blev inte bättre av konserten på kvällen... man måste ju få skrika med lite. "uffe uffe uffe"- Träningen får nog anstå till nästa år tillsammans med alla andra nyårslöften "jag lovar dyrt och heligt att jag ska bli mer positiv, men det kommer nog aldrig att gå".. ja, ni vet hur det är.
 
 
Nu när Lundell turnen är slut för denna gången så är det andra gamla hjältar som gäller. Magnuns Lindbergs traditionella pubspelning på Katalin på fredag till exempel. sen kommer två Olle Ljungström spelningar under våren. Mycket att se fram emot. Saknar biljetter till Brucan men det går väl att fixa om man nu så skulle vilja. Tyckte han toppade redan 73, oj snart 40 år sedan.. om han är så gammal, hur gammal är då inte jag? frågor frågor...
Bruce Springsteen – New York City Serenade
 
Fick ni några julklappar? det fick jag fast mest nöjd är jag med julklapparna jag köpt och då främst tavlorna av Jan Stenmark, nedan en av dom. Kul eller hur? finns bara att köpa i Uppsala....
 
 

Julafton

Julafton är väl enda dagen då man slipper träna eller hur? En dag per år då man slipper dåligt samvete. Fast jag tror att Friskis har ett gympapass idag. nej, julafton ska spenderas i köket, sen är man så trött när det väl är dags att äta att man inte orkar mer än dricka snaps och det blir man ju inte precis piggare av. Perfekt med en tupplur när det är tråkskallen Karl- Bertil på tv, en typisk översittartyp. Ett äkta rasistprogram, inte en neger så långt ögat når. 
 
 
Nuförtiden måste man berätta vad man äter, dricker och skiter så en kort redovisning av julmaten, faktiskt i prioriteringsordning:
 
Gravlax; det är för mig nummer ett, Detta år två varianter. Lime och ingefära gravad som vanligt. Blodapelsinmarinerad i kuber, den verkar dock inte bli så bra, tog inget socker vilket jag nog borde.
 
Janssons frestelse; här är jag lite petig. Börja med att sakta mjuka upp rödlöken i en panna. Det måste vara rödlök. Medan den blir klar så skär man upp potatisen i strimlor, gärna den rödskaliga, maskinskuren Jansson borde förbjudas. När löken är klar häller jag i grädden direkt i stekpannan och sen ansjovisspadet. Får sakta sjuda lite innan jag monterar ihop frestelsen... otroligt gott. 
 
 
 
Sill: tre sorters hemlagad plus en riktigt äcklig Senapssill, det borde också förbjudas... En lime och ingefära med vodka, en lingon sill med rödlök och en gjord på Blossas vanliga julglögg. Vi får se hur det blir.
 
 
 
Strömming; gjorde en ny variant i år. La filerna i en marinad av creme fraiche och senap över natten,stekte dom försiktig, har sen lagd dom i en form och hällt på lite utspädd marinad. Verkar bli bra.
 
Kötbullar; två varianter som vanligt. Svenska och turkiska. Dom sistnämnda gör jag med kebabkrydda, persilja, vitlök,lägger i en form och häller på ICA chili tomater,ska inte täcka helt utan halv köttbullen ( eller köften kanske man ska säga) ska bli stekt, halv kokt.
 
 
Ägghalvor ska det naturligtvis vara. Skinka förståss. I år blir det även honungsglacerade revbensspjäll. Rödbetssallad. Smör, bröd, ost. Grönkål i grädde är också nytt för i år.. tveksamt..
 
 
Glömde. Prinskorv . Svåraste beslutet på hela julen, ska dom kryssas i ändorna eller inte? Enligt mig är det självklart. 
 
 
Nu tror jag att jag fick med allt för dagen. 
 
 
 
Morgondagens repris kommer att även innehålla buffalo vings, räksallad, grillade kronoärtsskockor och vitlöks champinjoner. Svensk tapas ( täppas kanske?) elelr vad man nu ska kalla det. Blir säkert bra. Imorgon blir det även julklappar.
 
 
 
Hela familjen samlad imorgon. Underbart. Märkligt att både mamma och pappa dog på jul. Pappa den 21 dec och mamma på natten till juldagen vilket även min morfar ( som bodde hos oss) gjorde. Så, klarar man bara julen så har man ett år till att leva. jaaaaaa
 
 
Här kommer en utökad jullista. Inte ett djävla bjällerklang så långt örat når, ingen vit jul ( typiskt alkoholisttendenser, dricker hela året men just under jul, då djävlar ska dom vara nyktra), ingen Jöback som förstör julen. För att citera Glasvegas: A snowflake fell and it felt like a kiss... det är jul det.
 
Julen är här, till mycket besvär men ändock så kär
 

Lundell

Blir nog sista gången jag ser Lundell, iallafall i en lokal där alla sitter. För att det var dåligt? nej, för att det var så djävla bra att det helt enkelt inte kan bli bättre... Såg honom för en tid sedan i Uppsala och då var det sådär. 2/5 på en Uffe skala, 3/5 på en skala för vanliga dödliga. Nu blev det 7/5 och vi snackar uffe skala. 
 
Först så är Cirkus en rätt bra lokal, trots att den är rätt stor så känns den ändå intim. Nästan helt perfekt faktiskt. bra start.
 
 
Nu startade han som vanligt med Är vi lyckliga nu.. det märkliga var att han aldrig sjöng nu han sjöng enbart Är vi lyckliga.. inte min favoritlåt men trots allt ok. Sen fortsatte det med Tillsammans vi två där Barken sjunger ovanligt mycket. Sen rullar det på i vanlig takt men betydligt mer nyanserat än senast.
 
 
Brilliant version av Bente. Daniellas hus var ännu bättre. Många stunder när man kände hur det stockade sig i halsen, om man blir sentimental med åldern så börjar jag nog  bli väldigt gammal.Från nya skivan står Mitt ansikte ut, lite märklig låt men funkade väldigt bra.
 
Två timmar rullar på rätt fort, dags för första extra nummer och sen avslutningen. Hon gör mig galen börjar bli lite uttjatat men sen kom en riktig överraskning; Låt det snöa med julkonfetti från taken. I ett vinterland och Snart kommer änglarna att landa avslutade på ett helt brilliant sätt. Helt otroligt hur denna 63 årige man kan han en sån energi tre timmar och en kvart. Min 45 årige fru orkande inte mer än en och en halv timme, själv hade jag klarart tre timmar till utan problem. Löfte om sommarturne kändes intressant men, som jag skrev i början,bara om man kan stå längs fram och skriva "Uffe, Uffe"
 
Ulf Lundell – Låt Det Snöa
 
Setlista
är vi lyckliga nu 
Tillsammans vi 2
Fri man i stan
Kan inte andas 
Mitt ansikte
moln utan minnen 
Bente
Rom i regnet
F.B.L 2
Den vassa eggen 
Rent förbannat
sjörövar Jenny
jag saknar dig
omaha
Danielas hus
om det här är vintern 
förlorad värld
folket bygger landet
chans
gå ut och var glad 
(paus)
Snön faller 
oh la la
67
gott att leva 
(paus)
h.g.m.galen
låt det snöa
Vinterland
Snart kommer änglarna

Magen

Har blivit väldigt dåligt med träning några veckor nu, ingen bra uppladdning inför träningsperioden.
Känt mig trött och dränerad på energi. Fick också problemen bekräftade av läkaren häromdagen. Troligtvis har jag dragit på mig en magvirus. Inte bra. Inget att göra något åt, bara vänta ut. Hoppas det släpper snart men just nu känns det som att det ska pågå ett tag till.... 
man får hitta annan träning när man inte kan träna på riktigt. Köra mer balansplatta, stärka vader och vrister. Finns inga genvägar till det perfekta loppet eller hur det nu heter. 
 
 
Finns väl inga genvägar till någonting alls antar jag. Man vill ju tro det men så är det väl inte. Om man inte är i "media" förståss, fast det tar väl tid det också. man kanske är lite för gammal för en tv-karriär, ska vara Antikrundan då men mest som utställningsobjekt.. "ett väl bevarat exemplar men tyvärr är marknaden begränsade för just den här årgången"
 
är det för tidigt för julmusik? Ja, om det är jöback sjunger julsånger 14 så är det defintivit både för tidigt och för sent. denna däremot går bra tycker jag.Tracey Thorn – Tinsel and Lights
 
 
man får väl passa på med julmusiken medans det ligger ett snötäcke över marken, snart töar det väl bort och då blir det en vanlig " I´m dreaming of a rainy Christmas"
 
 

Nystart

Första december och det är fyra månader kvar till Paris så det är dags att dra igång 16 veckors träningen. Känns sådär men men, vet hur plågsamt det kommer att  bli om man slarvar med träningen. Blir till att gräva i byrålådan efter broddar ( kanske man skulle behöva på alla skor) och ge sig ut i vinterkylan. Tur att det är jul snart så man har en ursäkt för att inte springa.
 
Paris ska bli otroligt kul, hittills är vi tre anmälada (plus 15.000 som jag inte känner men dom räknas inte); duracell kaninen Tommi, den mer normale Q och sen jag. 7 april sprintar vi nerför Champs Elysses... sen blir det klackarna i taket om inte skavsåren är för många och benen för tunga.. man får inte känna efter helt enkelt. Som 10 CC en gång sjöng 10cc – Une Nuit A Paris (Part 1) / The Same Night In Paris (Part 2) / Later The Same Night In Paris (Part 3)
 
 
Har varit i Paris ett antal gånger och längtar alltid tillbaka. Man kan åka upp hur många gånger som helst i Eiffel tornet och det blir aldrig tråkigt. Bara att gå på Champs Elysses är en upplevelse ( nu ska det ju springas och det blir säkert en annorlunda upplevelse),, gå in i Notre Dame, promenera längs Seine, sitta på ett utecafe med en demi ( inte kvinna, öl dummer), äta på någon av det otaliga restaurangerna eller helt enkelt inte göra någonting alls.
 
Sen kan man ju sitta ner och läsa en Maigret roman. Min favorit. Slår alla andra med hästlängder. Kommer en ny inspelad engelsk serie om något år, det kanske kan återuppväcka intresset för den gode Jules. Den tjugoårgamla serien med Michel Gambon är annars rätt bra, rekommenderas.Fast maigret ska förståss läsas, inte ses
 
 
Så, vintern är här och målet är tydligt, vägen inte lika tydlig. Några anser att målet är vägen, själv anser jag att det är vägen som är målet
 

RSS 2.0