Tränningsfritt, myggfritt

Både myggfritt och träningsfritt i helgen.
Tror jag blev matförgiftad ( nu är det jag som lagar maten hemma så jag kan inte ens skylla på någon mer än mig själv) i fredagskväll. Mådde illa halva natten och hela lördagen. Inga som helst tankar på att komma ut och springa... får bli idag istället även om det känns tungt. Det är ändå så mörkt och trist att man kan lika gärna ge sig ut i mörkret och jogga lite. Kanske lite fel motivering, träna för att det är tråkigt att inte träna, man borde träna för att det helt enkelt är kul men men, just nu känns det lite tungt.
 
 
Höstens stora besvikelse är väl ändå Så mycket bättre. Händer ingenting. Inga riktigt bra versioner, inget nytt. Typiskt att det är Darin som dominerar helt. Olle ibland ok, Miss Li bättre än förväntat men inte riktigt min stil. Ugglas sjunger som han alltid har gjort, Pugh helt bedrövig periodvis och hur många man frågade innan Sylvia Vrethammar tackade ja kan man bara spekulera i, väldigt många är mitt tips....
 
 
Skönt att vi slipper se Uffe i detta. Han har dock gjort en hel del covers genom tiderna, tom en hel coverskiva. Kommer dock bara på John Holm och Cornelis som är svenska ( Cornelius räknas som svensk eller hur?). Kanske kommer en "Andra sjunger Uffe snart", finns en hel del redan. lär tom finnas en engelsk skiva med översatta texter. Känns annars som både Uffe och Uggla är väldigt typiskt svenska, svårt både för andra artister att tolka och att försöka översätta. Vet att Lundell gjorde ett försök men att det inte fungerade. Han har väl sålt nog i Sverige kanske. Hört någonstans att Nordströms ( frisörernas favoritband?) sålt mest skivor i sverige ( i sverige alltså, inte som svensk artist, då tror jag ABBA är värst). Fascinerande....eller inte
 
Ett musiktips från mig för att lätta upp i höstmörkret:
The Weeknd – Trilogy
 
 
 

Dåligt med bloggande

Dåligt med träning, dåligt med bloggande. Tror att förkylningen och därmed uppehållet på träningen har dragit ner min endorfin nivå och därmed går all energi åt till att ligga på soffan och goffa ( skönt ord eller hur?) i sig chips mellan rödvinsklunkarna. Finns det endorfin tabletter? går säkert som doping. Ser fram emot första maratonlöparen som blir dopingavstängd trots att han kommer in på runt sex timmar. Prestationshöjande medel? Knappast. 
 
Startade iallafall om idag med en kort runda i långsamt tempo. Skönt? Tveksamt. Ligga i soffan och se senaste avsnitten av nya favoritserien Whitechapel ( rekommenderas starkt) hade definitivt varit skönare. Slö,slapp och likgiltig... tänkte vad en förkylning kan bryta ner slappförsvaret. 
 
 
Är det positivt att julen närmare sig? kanske. Mitt största jultecken är när Zoega kommer ut med sitt julkaffe. Enormt bra faktiskt. Får nog lagra upp lite, brukar visserligen bli rea efter jul.. kan man frysa in kaffe förresten? Kunde kanske bunkar lite julkaffe.... får fundera på den. 
 
Dagens lite udda musiktips... Lizzie West – Get Up, Stand Up
 
lovar att återkomma med fler rapporter, fler gnäll, fler sanningar från roten nu när jag kanske kan komma igång och träna igen...Det viktigaste är väl att man inte hemfaller åt populism och skriver att Zlatan är bra, Sverigedemokraterna dumma och att det spelades bättre boll på Gunnar Nordahls tid ( lite brasse varning, vilken ska bort? eller som köttfärslimpan sjöng, I want you, I need you but I aint never gonna say I love you but dont be sad, two out of three aint bad)
 
 
 
 
 

Träning och alkohol

Lååååång helg. Träning och alkohol hör kanske inte ihop. Middag med Skyfall ( skitdålig) i fredags. Borde ha hetat Sleepfall... Sen 20 km träningsrunda på lördagen. Gick rätt långsamt men får skylla på lervällingen uppe på Nåsten. Sen fest igen och hem kl tre på natten. Blev inte mycket till pulsmedelpass på söndag eftermiddag... borde inte ens ha gått dit. meningslöst att gå på gym om man inte är taggad nog.
 
 
 
Testad the stick en del på slutet, fungerar faktiskt... finns tydligen inte att köpa i Sverige, jag köpte min på mässan i samband med Berlin maraton.
https://www.thestick.com/cgi-bin/commerce.cgi?preadd=action&key=HW-2300
 
 
 
Hur kan man springa två mil på en helg och samtidigt lyckas gå upp två kilo? undrar hur mycket jag hade gått upp om jag inte sprungit. Nu är det totalt slut med mat...vattensoppa med vatten till och vatten till efterrätt... det blir gott. Måste finnas nåt sätt att äta mat utan att gå upp i vikt... fast kom man på det så blev man väl miljonär direkt.
Får intensifiera träningen istället, verkar vara enda metoden. Springa, sova, springa, sova.... då dj------
 
 
Blev inte riktigt som jag hade gissa i lördags på Så mycket bättre. Riktigt tråkiga låtval. Uggla överlägsen men det var inte mycket kvar av originalet, samma känsla dock och det får väl räcka.
 
här kommer först mina tips och sen vad jag hade velat höra
Olles lista
 
 
 
 

Jaja

 Det är bara att erkänna att man är en medelålders, sockerberoende, vindrickande, slöhög som hittar alla tänkabara ursäkter för att hellre sitta framför brasan med ett glas rött än ge sig ut i kyla och regn och springa... Bara inse att nu behövs det mer än morötter och piskor, nu krävs det krafttag.... fast vad?
 
 
 
Kan bara tänka mig större morötter och kraftigare piskor. Fan att det ska vara så omöjligt. Nej, det enda som hjälper är en ordentligt magsjuka så man får ner vikten och sen komma tillbaka.. skulle nog ha ätit upp den där sura skagenröran jag hittade i kylen häromdagen. Hittar rätt ofta utgången mat i kylen förresten. Hittade vid ett tillfälle tre halvtomma byttor med bernaise sås. Finns det ingen app som talar om vad man har i kylen? Kan någon göra en tack! Skulle spara en del pengar för oss iallafall. 
 
 
 
 
Sen skulle jag vilja ha någon som kommer förbi med ved till öppna spisen med viss regelbundenhet. Två säckar varje fredag skulle vara ok för oss. Bengans vedkasse eller nåt sånt. Kan man få mat levererad så borde man väl kunna få ved... och vin... och toapapper... och en hel bar med trevligt folk så man slapp gå så långt....
 
 
 
 
Vart tog matbussen vägen? Vore inte det väldigt miljövänligt om det kom en buss förbi istället för att alla åker till Maxi och handlar?  Strålande ide, finns säkert eu bidrag för det....Finns säkert något eu bidrag för att inte göra det också, som trätobidrag... "I år odlar vi inte majs.. förra året odlade vi inte vete"... Som redan Galilleo sa "världen är snurrig" tror han sa det iallafall. Vad skulle det egentligen göra om jorden är platt? Undrar vad nyheter som Romney kommer med heter "Mitt-Nytt"... han tror säkert att jorden är platt och alla som inte håller med blir utplattade av guds vrede... orde moron påminner väldigt mycket om mormon.. tillfällighet? I dont think so.....
 
 
 
 

RSS 2.0