Beautiful losers?

OK. ett djävla tjat om duktiga människor. Ralph har gått ner i vikt, folk har slutat rökat, kenta slutat slå sin fru.

Ralph " vi tröstade oss med mat när jag var liten, min fetma är social". nej nej nej. den är slö, det är ren slöhet och bristande karaktär att äta sig upp till 170 kilo. Duktigt att gå tillbaka? kanske. Men jag då? jag som inte tog den sista tårtbiten, som har hållit mig i hygglig form, hur ska jag bli duktig?
Måste man "komma tillbaka " för att bli hjälte? " FRIS "fetas revansch i samhället". dessutom kan man inte gå ner själv utan behöver spenderar tre månader, allt betalt antar jag, på ett slott och ha chans att vinna 250.000... nu djävlar ska det ätas några år så man kan bli duktig.
Samma sak med rökare. Hon/ han ( vägrar skriva hen, vad är det för dumheter?) är så duktigt, slutat röka. Men jag då? Jag som inte började röka, var inte jag duktig. Nehej, inte det? Här har vi människor som förpestat både luften och sjukvården i massor med år och sen slutar dom röka då är dom "så himla duktiga". Blaha blaha.
Nästa program är väl " Biggest slagpåse". Män som får bo på ett slott i tre månader för att sluta slå sina fruar.
" Jo, det gick bra. Utmaningen blir att hålla igång detta när man kommer hem" säger Conny ( alla busar heter conny) i segerintervjun poserande med vinnarchecken på 250.000.
Vi har hamnat snett. Vi måste uppmuntra och premiera vanliga människor. Vi som inte väger 170 pannor, inte röker, knarkar, krökar ner oss, misshandlar svensson på stan, slår sin fru eller knullar sina barn.
Idag dissar jag slöhögarna och hissar oss vanliga.

Måndag och trött

Trött i benen efter lördagens två mila runda. Var nog lite för långt för mig, får se till att ta det lugnt så man inte blir mer skadad än man är. Höger fotled börjar känns ordentligt ibland, inget bra tecken. Är nu uppe i 58 timmars träning vara 25 timmar löpning i år. Måste bli mer om jag ska hinna med 100 timmar innan Berlin i september. Fast nu är det lätt att springa när våren är på väg.
Tror faktiskt att det är rätt bra att kombinera löpning och gympa. Körde två pass igår, snurrfia och Kenneth. Snurrfias pass är väldigt bra, lite för mycket snurr ( förståss) men det hoppar jag över. Känns alldeles för riskabelt att snurra runt på ett ben när man är trött så man skakar.
Märks att träningen börjar ge effekt, blev knappt trött igår trots två pass. Konstigt att varken vikten eller midjemåttet reduceras i samma takt. För mycket mat, för mycket vin.... får bli jordnötsförbud nu i tre veckor.. det blir hårt.. Turkiet i en vecka utan jordnötter, bröd, öl... det blir jobbigt. Får springa två gånger per dag. kanske skulle testa att dricka kranvattnet, inget så effektivt som en ordentlig magsjuka för att gå ner i vikt.

träningsfritt

Ingen träning igår, numera får man dåligt samvete när man inte tränar, det är bra. Vin och mat på Pub 19 istället, ujuj, blev ett ordentligt kaloriöverskott igår som det blir svårt att ta igen. tänk att man alltid ska jaga vikt, man borde vara född i ett land där ålder och fetma uppskattas. " titta vilken sexig gammal tjockis" hör man inte så ofta... kan bero på att tjock inte är snyggt, gammalt inte heller snyggt, iallafall inte sexigt.
Helgen närmare sig och nu då är det inte mycket till vila som väntar. Gympapass fredag, långlöpning lördag, dubbla gympapass söndag, sen får man vila upp sig antingen på akuten eller på jobbet på måndag.
Svårast är att fundera på vad man ska lyssna på när man springer.... lite av ett - lands problem kanske. Senast blev det; Dj Premier samlade verk. riktigt bra. Imorgon funderar jag på; Satan Takes A Holiday – Who Do You Voodoo
tyvärr finns inte deras briljanta debutalbum kvar på spotify, trist sånt. går fort när man lyssnar på "surfpunk", kanske finns nån Cramps. ska kolla direkt.
Japp dom fanns, däremot saknar jag deras "bikinigirls with machine guns". strålande låttitel. får nöja mig med: The Cramps – Can Your Pussy Do the Dog? rätt klämmig titel det med....
Får spendera sista timmarna av veckan med att skapa en spellista så man har något att se fram emot till lördagens löprunda... synd att jag inte är så förtjust i ljudböcker, det vore bra att lyssna på, man måste antagligen lyssna klart så det kan bli en lång runda... kanske.....

Tisdagkväll i träningsspåret

Liten runda igår igen. Märkligt hur man lurar sig själv. Tyckte det gick rätt fort men icke, strax under 6min/ km. märkligt
En sak som är riktigt bra när man springer är att man kan upptäcka ny musik. I vanliga fall byter jag låt hela tiden, inte bara låt förresten, grupp, musikstil, allt... Men det går ju inte när man springer, det är bara att lyssna klart.
Senaste favoriterna är:Black keys riktigt bra. Såg att dom kommer till Way out west. Blir inget av med det i år för vår del. Får nöja oss med närmare konserter:
Glasvegas nästa vecka
Jimmy Cliff, Lenny Kravitz och Iggy and the Stooges på Grönan.
Kent i sommar.
Räcker för i år, om inte Lundell ger sig ut på vägarna igen men det är väl knappast troligt. Synd att man missar Thåström men jag vägrar att gå på UKK. en gång har jag varit där ( Lundells sk akustiska turne) och aldrig mer. Eländigt ställe på alla sätt och vis. Sälj skiten.
Annars blir nog årets mest intressanta konsert Eddie Vedders solokonserter, tyvärr kommer han inte till Sverige. Hade man tid, råd och semesterdagar så skulle man åka över till England eller till Amsterdam men men, man kan inte göra allt.. En kille som blir oscars nominerad för TVÅ sånger på sin första soloskiva; Eddie Vedder – Music For The Motion Picture Into The Wild och sen väljer att göra en skiva med ukulele kan inte ha fel... Trodde ukulelen dog med George Formby: George Formby – When I'm Cleaning Windows
men icke, Trazan, allt är förlåtet....
ingen träning idag.... årsmöte med golfförbundet, däremot blir det en runda imorgon.. nu djävlar ska det tränas.......sprungit 21 timmar i år. målet är 100 innan Berlin.

Träningsnarkomani

Nu börjar jag komma upp till läget när jag får dåligt samvete och mår dåligt om jag inte tränar.
Hade tänkt springa igår men det blev inte av, fick dåligt samvete direkt. Är egentligen väldigt bra att det är så, gäller att hålla i den känslan. 100 timmar är planen innan berlin, 100 timmars löpning alltså. hittills har det blivit 20 timmar så jag är en bit på väg iallafall. Sen tillkommer 32 timmar gympa på friskis. borde ha fått bättre kondition.
Nåt fel är det dock med kosten, inte alls så stor nedgång som jag hade hoppats. Fast det kanske är bra att det inte går för fort. Målet är att väga under 90 när loppet är, blir en bira fri sommar.
Öl hör sommaren till.. speciellt om man är i turkiet vilket vi planerar att vara i hela tre veckor, minst. Fotbolls-EM bland britter i Turkiet. Trist att Turkiet inte gick vidare. Dom är verkligen fanatiska fotbollsfans. "Zlatan?" ja, då vet dom var man är ifrån. Idrotten förbrödrar antar jag.
Fast innan sommaren blir det ett turkiskt träningsläger om två veckor. Då dj.....lar ska det tränas. en runda varje dag... en pilsner, max varje dag. En öl per mil kanske. Såg att det var 20 grader därnere nu... man bor på fel ställe i världen, det är helt klart.


ajajaj

Ibland gör det ont att träna. Iallafall dagen efter... känns som man numera är mer träningsbakis än riktigt bakis... man börjar bli gammal helt enkelt.
Tog men en sväng i går kväll. Ny runda, lite wild and crazy. Bra musik i lurarna ( tack igen Pekkapunk). typiskt blandband... Gick riktigt trögt men ändå så ska man ta i för mycket. Tog vänster istället för höger vid järnvägsövergången vid Gamlis för att jag inte orkade vänta på att bommarna skulle gå upp.. .
Raksträckan in mot stan förbi flyget är inte att leka med. Helt spikrakt. Märks inte ens att man springer. Lastbilarna skapar motvind... helt slut när jag väl kom fram. Blev 16 km trots att tanken var ett kort pass. Längsta hittills. Måste nog lägga upp en träningsplan och inte bara lufsa på. Lite sent med träningsprogram kanske men lite mer variation vore nog lämpligt.
Ikväll blir det lite gympa med ankan. Har enbart med möjligheten att med gott samvete få lägga sig i soffan med ett extra stort glas rödvin och sakta bli Roger Waters – Comfortably Numb - Live
Veckans spotifytips är förståss:
Satan Takes A Holiday – Go Go Go
tyvärr finns inte deras förra ( och första) skiva på Spotify längre, ska man bli tvingad att köpa en skiva för första gången på många många år? Nja, tror inte det.
Nu väntar vi på Glasvegas nya och konserten i Uppsala. Tills dess får vi väl nöja oss med följande mästerverk:
Glasvegas – A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss)
Eller varför inte melodischlagervinnaren Glasvegas – Euphoria, Take My Hand visst är det märkligt hur olika låter låter när man ser artisten jämfört med att man bara hör?

Film

Kan rekommendera en riktigt bra film som vi såg igår. This must be the place med Sean Penn i huvudrollen som en nästan Ozzy liknande avdankad fd rockstjärna.
Various Artists – This Must Be The Place (Colonna Sonora Originale)
Tyvärr finns inte hela musiken på spotify. Filmen döpt efter Talking Heads låten med samma namn och David Byrne är tom med i filmen som gammal kompis till Cheyenne. Så nu blir det en Talking heads weekend... tyvärr finns inte liven så man får nöja sig med
Talking Heads – Remain In Light [w/Bonus Tracks]
eller varför inte David Byrne – My Life In The Bush Of Ghosts
kul med film, börjar äntligen komma tillbaka till filmtittande istället för att bara slökika på tv. Iron layd och this must be the place denna vecka. Hugo ( fyra oscars) och kanske tin tin nästa ( fast vi började kika på tintin och den verkade rätt trist, måste nog ses i 3d).
Träning idag. En liten lördagslöprunda. Kanske tom ut över Håga. Kung Björns hög som den hette när jag var liten, nu heter den tydligen Håga högen eller nåt sånt. Allt blir inte bättre. Hågadalen är fantastisk att springa i. Rena landet med kor, hästar och får men bara några hundrameter från stadsbebyggelse. Det är väl så man egentligen vill bo, inte i en förstörd park inne i stan.

Musik när man springer

Lyssnade på ett samlingsband (för mig heter det alltid blandband) av min musikguru Pekkapunk.
pop
Kom att tänka på att det faktiskt var bättre förr. Låtarna handlade oftast om något oavsett om det  var privat eller något om samhället. Idag är det bara slask. Man hittar ett kul ord på engelska, awesome kanske, och sen upprepar man det i evighet. Awful borde vara mer rätt. "I´m awful, so awful.. .yeah yeah yeah". OK, Beatles var väl inte alltid så poetiska heller, angående Yeah yeah yeah alltså, men det blev bättre med åren.
Märkligt att det som verkar brinna mest för sitt budskap är gamla gubbar som Springsteen, Wiehe och Thåström. Kanske är så att yngre artister med budskap inte får något utrymme i mediabruset eller är det så att dom helt enkelt saknas? Vad vet jag. Eller är det så att dom med budskap sysslar huvudsakligen med hiphop? Tom en artist som Eminem som ofta gör på gränsen till Markolio liknande musik kommer med riktiga budskapspärlor som:
Eminem – Stan eller Eminem – Like Toy Soldiers
Inte mycket sånt på melodifestivalen, ok, fel forum men ändå .
Fast nu väntar vi på Satan takes a holiday´s nya.. borde komma på spotify när som helst. tyvärr är deras förra borttagen. Här kommer en försmak:  Satan Takes A Holiday – Karma Babe
är den lika bra som förra skivan så är det redan nu årets platta.
Dags att ladda ner mer musik på spelaren inför löprundan


Fan vad svårt det har blivit

Att träna idag betyder inte att bara träna. När man var liten hade man blåa poplinshorts och några troligtvis helt värdelösa skor som var nästan som sockeplast. Tog man skada? Ja antagligen.
Funktionströjor? forget it.
Själv har jag satt på mig det som låg närmast, ett par shorts och en t-shirt, ett par halvsunkiga skor, troligtvis köpte på outlet eller någon rea, ingen tanken på att dom skulle passa mig. Vem vill lägga 1500 spänn på ett par joggingskor? Så har jag tänkt. Sen har jag väl inte alltid haft råd att köpa bra grejer heller.
Numera är saker svårare. Man ska ha tröjor som andas ( fast man själv knappast gör det), byxor utan söm, anpassade skor, olika för olika säsonger och underlag, strumpor för 200 spänn paret. Sen tillkommer en musikspelare och, inte att förglömma, en telefon som klarar runkeeper eller andra gps baserade appar. Fan vad livet blivit svårt.
Egentligen skulle jag skriva om musik som jag lyssnar på när jag springer. Får bli någon annan gång.
Man får så bra idéer när man springer, tur att man glömmer dom efteråt--Nu spelar dom Demis Roussos under en reklamfilm på tv.. herregud, allt kommer tillbaka, recycle... ok, han var rätt bra. forever and ever .... behövs inte mycket för få igång minneskedjan. Måste sluta leva i det förflutna. Living in the past... Jethro Tull tidigt sjuttiotal.
Framåt kamrater framåt. utvecklingen går inte stoppa. bra eller dåligt? Who cares. Ska slänga mina gamla skivor och bara lyssna på ny musik. En dj fyller hovet i tre dagar... ny musik.. en dj? Folk vill ha kul.. inte bry sig. Dansa till meningslösa fraser... Ju mer jag tänker på det ju mer imponerad blir jag av hur äldre människor... män ofta, fortfarande orkar bry sig. Hur Springsteen och Thåström fortfarande orkar vara arga. Arga gamla män... skönt. Glöden finns kvar. Tack.

våren närmar sig city

Den självklara vårlåten:
Ulf Lundell – Våren Närmar Sej City
Fast vi är väl inte där riktigt än. Vintern kommer säker tillbaka. När sommaren kommer igen säger man Indiansommar ( brittsommar säger man väl på svenska kanske), undrar vad man säger när vintern gör come back. Förslag? norskvinter kanske, dom gillar väl när det är kallt antar jag. Lusekam.
Helmer Bryd's Eminent 5 Quartet – Norge
Fast nu är dom bra att ha, norrmännen, köper hela sverige och det är ju bra att någon vill ha oss. Lite slöa är dom ändå. Northug ställer in Vasaloppet för lite "ont i magen" som Siwan sjunger Siw Malmkvist – Mamma är lik sin mamma
En äkta viking ställer inte in, man genomför, slöhög...
Själv skulle jag aldrig komma på idéen att åka Vasaloppet, inte för att det är långt utan för att det är utomhus på vintern... Alla vintersporter är överskattade och ska avnjutas i soffan framför TV:n. Som dagens stora traditionella svenskgren.... mixed stafett i skidskytte. Det var inte länge sen vi betraktade skidskytte med stort förakt; för dom som varken kan skjuta eller åka skidor... men det var då det.
Ferry är så stor att dom tom gjorde en låt om honom redan på sextiotalet: Gerry & The Pacemakers – Ferry Cross The Mersey
då är man stor. Att Bryan döpte sig efter en svensk skidskytt kom som grädde på moset. ( cream on the mash)

RSS 2.0