england

Sitter på ett hotell rum 4 mil utanför London i en Engelsk håla  och funderar på varför England snart går i konkurs. OK, dom kan inte piska slavarna i kolonierna längre men det kan väl inte vara hela sanningen.
there is no future in england dreaming som det heter i visan.
OK, nu börjar vi från början. Dom åker på vänster sida.Varför i hela friden gör dom det? Ge er!!!! Vi gjorde det för 45 år sedan men inte England inte , we are so fucking brittish it hurts... för i helvete, inte ens beckham vill spela fotboll i england längre..
Sen har ni pund... det är ok. Dont be a drag be a Queen....
Era taxibilar tar bara ibland emot kreditkort.... " we only take cash mate ( inte din djävla mate.. mate).
Tågen funkar inte, bussar är okänt... men det är ok, samma sak i sverige ( fattar nu varför vikingarn inte stannade en gång i världen)
Sen till hotellet. Nästan hela världen har samma eluttag men se det kan man inte ha i England. " I need a deposit for this" vafan!!! tror du jag ska sno den eller? och var ska jag använda den? In the empire..... '
Yes we do have wifi.. but not for free... what the f--k.... 16 pounds.. What?????
Ok. Nu vet vi varför ni europas högsta ungdomsarbetslöshet, dummaste politiker och tror att "gruvindustrin kommer snart tillbaka"... ni är helt enkelt bara djävligt dumma.... You will not rule the waves anymore....mate

Det finns kärringar

Årets tv personlighet... Det finns kärringar av bägge könen, så bra sagt. Googlar man uttalande så ser man att han inte var först. Håller helt med.
Vad blir reaktionen " han har en förlegad kvinnosyn". Tre halvfeta... tanter uttalar sig. Förlegad kvinnosyn"
Om det nu finns någon som tycker det ena eller andra"kvinnorna ska stå vid spisen" "bögar är äckliga" "invandrare är tjuvar " eller vad som helst så är väl åsikten inte förlegad, det finns uppenbart någon som tycker så alltså är åsikten inte förlegad. Man kan tycka att åsikten är felaktig, man är av en annan åsikt eller vad som helt men förlegad kan det inte vara om det finns någon som tycker det. Vem bestämmer då vad som är förlegat eller inte?
Själv är jag självklart förlegad eftersom jag är så pass gammal som jag är. "gamla människor är förlegade", hm, kanske stämmer. Själv känner jag mig taggad inför helgen men när helgen väl är där, dvs fredagkväll, så är taggarna mindre taggiga och soffan mera lockande.
Hunden är inte inte människans bästa vän, det är soffan.

Klart störd över debatten

Blir klart störd över den sk Carema debatten. Vi har i demokratisk ordning bestämt att vinstdrivande företag ska driva bla våra vårdboenden så vad förväntade sig folk? Vinstdrivande företag har som prioritering ett att göra vinst, enkelt. Finns det lagliga sätt att begränsa skatten så ska ett vinstdrivande företag självfallet göra det.

Om vi nu låter vinstdrivande, privata företag driva åldringsboende, förskolor, vårdcentraler osv osv så kan vi inte kräva att dom ska ha några moraliska betänkligheter kring att öka vinsten och minsta skatten. Helt absurt att folk är förvånade över vad som händer. Vi har ju bestämt detta helt själv genom att välja politiker som är för eller emot privatisering.

Vanvård av äldre, dåliga skolor, fel i sjukvården har vi alltid haft, det har inget med ägandeformen att göra, det har med resurser att göra oavsett om dom är direkt eller indirekt skattefinansierade. Landstingsdrivna vårdboenden har haft ännu fler "vårdskandaler" än vad Carema har haft. Det är bara att inse att vi inte kommer att få den vård som vi har förväntat oss, som vi har betalt för, när vi blir äldre. Skrev en blogg om att vi är lurade angående min far som vid nittioårsålder blev vägrad vård för att han var för frisk. Så kommer det att bli även när vi blir gamla. Snart dags att spara så man har råd att betala själv för någon allmän vård värd namnet kommer inte att finnas. Fan så det har blivit.
Visst är det för djävligt men då får man ge vården mer resurser men som vanligt så vill folk ha toppservice men inte betala för sig, verkar gälla i alla sammanhang.
Jag blir egentligen mer upprörd över att statliga Vattenfall investerar i kolkraftverk i Tyskland och att dom anser sig behöver göra enorma vinster för att driva sin verksamhet.

Vad händer?

Läst något av Tranströmer i helgen? Suttit framför brasan och njutit av poesi? Men ni har väl iallafall köpt någon bok av TT? Inte?
Själv fick jag hem Pellecanos senaste vilket säkert inte är god litteratur ( klart att det är) men jag tycker det är mycket mer intressant än introvert poesi om att musiken står mig nära eller att naturen talar till mig ( obs, det gör den inte....den talar inte, naturen består av växter och dom talar inte, dom växer). När fick en deckarförfattare nobelpriset senast, typ aldrig.
Georges Simenon ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Georges_Simenon) hade, enligt uppgift, fått nobelpriset om han inte skrivit böckerna om Kommissarie Maigret ( http://en.wikipedia.org/wiki/Maigret) vilket säger en del om det pretentiösa kultursnobberiet man sysslar med i akademin, undrar om Alfred hade hållit med.
Nu kanske inte Pellecanos är aktuellt för nobel priset ännu men Ellroy borde ha en liten chans iallafall. Fast det kommer förståss inte att hända. Näst år blir det en japan som får det, helt säkert, spelbart tom. Kom ihåg var ni hörde det först.....
Så mycket bättre var riktigt bra i helgen. Mikael Wiehe växer verkligen. Den enda av artisterna som lyssnat på Timbuktu, har alla skivor, sett honom live flera gånger. Dom andra hade tydligen ingen aning... märkligt men man har väl nog med sig själv. Man måste nog vara rätt självcentrerad för att vara artist antar jag. Lyssna på Wiehes utmärkta version av Jag drar.... skitbra, borde bli en hit.. men det lär det inte bli, Wiehe har inga hits. Fast Flickan och Kråkan är riktigt bra. den kunde september göra om istället för trista Eldkvarn låten.
Mikael Wiehe – Jag drar
Mikael Wiehe – Flickan och kråkan

vad är det för fel?

Häromdagen skrev jag om folk som verkar tro att det är ok att skjuta på folk med airguns, idag är jag upprörd över vart vi är på vägen när det gäller ärlighet contra fusk ( fast jag är lika upprörd fortfarande över idioter som skjuter på stan, den skyldige tyckte tydligen det var helt ok att skjuta prick på balkongen och på cyklar mitt i stan kl ett på natten med fotgängare eftersom han "inte siktade på någon").

Fuskare har det alltid funnits men oftas så finns det en anledning att fuska. Anabola exempelvis. Ligger man strax utanför världseliten så kan det vara frestande att testa. Om det fungerar så kanske man blir så bra att man kan leva på sin idrott och kanske tom säkra sin framtid. Det finns en anledning alltså.
Men... Antar att ni spelar Wordfeud? Ett rätt utbildande och fostrande spel, speciellt om man jämför med fåglar som skiter eller vad det nu är som är populärt. Man lär sig lite samtidigt som man har kontakt med kompis... men
Nu har det dykt upp massor med fuskmöjligheter (Har jag läst, jag hittar dom inte ens, måste nog söka upp en fusksida som lär mig att hitta fusksiterna).
Vad är då vitsen med att spela om man fuskar? Vill man visa att man är duktigare än andra trots att man inte är det? Är det en fråga om makt eller vad? För mig helt obegripligt.
Det är som att jogga men ta taxi halva vägen eller att gina på ett maraton. Meningslöst.
Men är det dit vi har kommit? Har klipparsamhället slagit igenom även på fritiden. Ingen orkar studera, ingen orkar anstränga sig, genvägar ska det vara. Göra klipp. Vara i media. Hårt arbete verkar inte räknas längre. Så blir vi uppköpta av kineserna också. Se på Sverige idag. Vad ägs av svenskar? OK, ska inte överdriva, det finns en del men mycket är sålt redan. ABB, Volvo, SAAB är bara några exempel. De flesta klädkedjorna är väl norska. Verkstadsindustrin ägs av finnar osv osv. Inget fel med det, man ska inte överdriva.
Min poäng är att en kines som vill få det bättre jobbar mer, en svensk klagar hos facket eller bara klagar i största allmänhet. Nu ska jag ta halvdag och sen klaga över att maten är så dyr...

Skjuten

Jag har lite svårt att släppa helgen händelser när en kompis blev skjuten i huvudet på väg hem från Puben. Anmärkningsvärt att lokaltidningen inte har nyheten förrän idag, torsdag, vill man inte skrämma folk eller?
Idag stod det iallafall... kul för mina kompisar att bli kallad killar iallafall....
http://www.unt.se/uppsala/skots-med-luftvapen--1517792.aspx
man undrar vart vi är på väg när folk tycker det är ok att skjuta mitt i stan eller sikta med laserpistoler ( heter det verkligen så). har vi blivit helt avtrubbade? tror vi inte att det gör ont att bli träffad eller vad är det frågan om.
Personen som sköt på min kompis hade tydligen övat målskjutning på sin balkong... kl ett på natten? Mitt i stan? Folk är fanimig inte sluga. Krävs lektioner och tester för att köra bil, snart borde vi ha livskörkort också, klarar du inte proven så får du inte gå ut  ( hade iofs inte hjälpt i detta fallet då han tydligen stod vid ett öppet fönster,, tur att det var öppet iallafal... vilket får mig osökt att tänka på..... Rolf Bengtsson – Dagen efter kvällen före )
Varför säljs överhuvudtaget airguns? Finns det något argument för att INTE förbjuda sån skit? Jag kommer inte på något iallafall....
Egentligen är det samma sak med smällare, raketer och allt sånt, helt onödigt. Förbjud snus också förresten, det är rent ut sagt äckligt, förbjud äckliga människor också dom är klart störande, förbjud störar med dom är i vägen, förbjud vägar också dom är ändå körda.......
nej, känns dags att sluta. Man ska inte klaga för mycket, man ska se det positiva i tillvaron.

RSS 2.0