Bilprovningen

Idag blir det en gnällblogg men med lite glad avslutning...
Behöver besikta bilen, tiden går ut sista oktober. Går då in för att leta tid, första lediga fjärde december... fjärde december, är dom inte sluga? Över två månader fullt. Skulle det inte komma in massor med privata företag och allt skulle bli så bra så bra...
Hittar en sista minuten smsservice och efter en dag fick jag faktiskt en tid. Nu blev jag mer och mer konfunderad.
Hur fan kan ALLA tider vara upptagna ända fram till december men jag får en återbuds tid på ett par dagar? Mycket märkligt.
Åker dit och pratar lite under tiden dom besiktar bilen. "nja, säger killen, vi var så fullbokade att vi bokade upp en del tider, vi släpper dom efterhand!"
Vafan.....
Så, dom har mycket bokningar och då ledsnar dom och bokar upp alla tider själva för att sen avboka i lämplig takt.. Så smidigt. Som om konduktören bokade alla platser på tåget för sig själv för han tycker det är mycket att göra. Som om polisen sätter sig själva i buren för annars måste dom ta in busarna. Som om systempersonalen druckit upp allt vin för "annars kan det ju komma kunder".
Märkligt. Fast jag ska egentligen inte gnälla. Bakskyltslyktan trasig.. visste inte ens att jag hade en sån, resten perfekt. Någon som vill köpa en mörkgrön escort av 96 års modell med 24000 mil under huven som gått igenom besiktningen utan anmärkningar (minus ovan nämnda)?
Berättade för min meck ( det måste man ha, en bilterapeut). Vet ni vad han säger? Köp en lott! Vilken typ. Kan uppenbart inte uppskatta skönheten i en perfekt byggd maskin. Han är bara avundsjuk förståss. Blir inga pengar för honom i den bilen.. fast det har han tagit igen på andra.
Gröna faran rullar ett år till. Ser ni ett grönt streck så är det vi som kommer flygande förbi.

Man ska välja sällskap

In the land of the blind, the one eyed man is king.

Säkert gammalt ordstäv men jag hörde det första gången me Tom Waits, en av de stora idolerna (som tyvärr har stagnerat en hel del)
Tänkte på det när jag spelade golf i helgen. Vann kompisgolfen vilket är den enda tävling jag varit nära att vinna i år, fjol och året före. Måste bero på att jag äntligen hittat ett sällskap där jag är lite bättre. man vinner inte på att vara bra man vinner på att vara bäst, dvs lite bättre än de man spelar mot. det är därför matchspel är så bra
"Hur gick det? Jag kom tvåa, kalle kom nästa sist. Hur många var med? Två....."
Undrar om man inte är lite likadan när det gäller allt annat man gör. ;an är kvar i sin comfort zone och vågar inte hoppa från tian ( dålig liknelse när det gäller mig, är lika dålig på att simma som Stefan Holm, undrar vad som hänt med bidragen tills simsporten om han blivit idrottsminister... "simhopp? vaddå hopp, dom hoppar ju neråt")
Man vågar inte försöka helt enkelt, inte jag iallafall. lånar hellre en kurs i turkiska på biblioteket som jag sen aldrig lyssnar på än att gå iväg på en riktig kurs. Nu fanns det inga på medborgarskolan men det fixar dom säkert om man frågar, borde finnas många som kan turkiska i Uppsala. Testa att säga meraba när ni går in på ert lokala närlivs nästa gång.
Försöker boka biljetter till Turkiet men man vill ju åka nästan gratis, 2400 tor känns dyrt numera, det är nästan lika dyrt som att åka tåg till Malmö och så kan man ju inte ha det. Kom igen Ryan.. börja flyg till Turkiet.
Men utsläpp då, säger ni, du tänker inte på allt skit som flyget släpper ut. Helt rätt, det tänker jag inte på. Miljömedvetenhet i alla ära men just nu känner jag inte för det, just nu känner jag för att komma ner till 28 graders värme, sätta mig på strandserveringen med en iskall Efes, titta ut över havet och bara tänka på hur gott det ska bli med en öl till....

Fredagsgnäll

Valfusk skriker den drabbade. Fel på valsystemet skriker den som tror att det gått annorlunda med ett annat system. Omval stod det på Aftonbladets löpsedel igår. Nu får man väl ge sig snart. Se framåt och gå vidare.

Så länge vi väljer lokala riksdagsmän och inte nationellt så blir det skevheter, vi kan ju inte gärna dela på folk. Lite lustig att nuvarande valsystemet skapades för att hålla småpartierna, och då framförallt kommunisterna, utanför riksdagen. Nu har vi helt plötsligt åtta riksdagspartier mot tidigare fem. det är väl bra antar jag. Alla ska vara representerade. kanske inte alla, inte gudrun, skönt att dom är utanför. Vilket pr geni.
Är väl inte så konstigt att Alliansen vinner. Dom är ju fyra, dom andra bara tre!
Det är valfusk det om något. gadda ihop sig på det viset och så fick man SD på halsen också. Verkar som man klippt sitt valmanifest från övriga högerpartier och så har man släng in lite Vellinge anda i smeten, fått tag i en begåvad partiledare och så är det klart med riksdagen.... Man borde nog trots allt starta ett parti och gå till val på att ta bort skatten, tuffare tag mot skolkare, överåriga som inte har vett att dö och " om man inte jobbar så ska man inte äta". Då skulle man nog få massor av röster....
Undrar vilka jokrar Reinfeldt slänger in som ministrar denna gång, någon kändis kommer det garanterat att bli.
Mitt tips är Alexander Bard... kom ihåg var ni läste det först. På bullentinen förstås, alltid sist med det första.
Dags för helg, det har man ju inget emot. Speciellt som det blir en återföreningsträff sen golfresan i våras. Flyg till Ungern, ta taxi hem. Det är något som charterbolagen inte erbjuder. En resa som man aldrig kommer att glömma. Buk- Gdansk i en minibuss. Så här efteråt är det kul.
Fast så är det väl med det mesta. Minnet färgas rosenrött av tiden.

Skrivångest

Jaha, då var det över för denna gång. Nu har vi tre ytterlighetspartier i riksdagen. Nej, tänkte inte på centern… Gösta Ekman – Centerextremisten

 

Har man många extrema så jämnar det väl ut sig. Folk blir upprörda över att SD kom in i Riksdagen men inte över att folk har dom åsikterna. Fast att ha kvar julafton var ett bra förslag…

 

Det är väl ingen skillnad nu mot förr, enda skillnaden är att dom blir exponerade och förr fick dom springa runt i Skåne och skrika ”sverige åt svenskarna” tur att man inte begriper vad dom säger… låter som ”Skåne åt danskarna”, låt dom få som dom vill. Fast turning torso är ju fint, undrar om det var några invandrare med i bygglaget, är väl i alla fall ritat av en arbetskraftinvandrad.. jaja.

Det lär väl inte hända så mycket i alla fall och lika bra är väl det. Om allt vore bra vad skulle man då klaga på?

Man mår inte bra om man inte får klaga. Hittade en bra sång om valrörelsen. Man började med ingenting och det mesta var kvar när man var klar. Seasick Steve – Started Out With Nothin

 

Fast det kanske inte stämmer. Man har lätt för att lova mycket. Speciellt om man inte tror att man ska vinna. Överbuden haglar. ”Mer till alla, mindre från alla”… låter inte som Marx precis. ”Till alla efter behov, från alla efter givmildhet” var det väl om jag inte minns fel. Eller var det Groucho? Nej, det var han som uppfann tatueringen… Groucho Marx – Lydia The Tattooed Lady

 

Hur som helst så vet jag inte vad jag ska skriva om. Händer det nåt? Superstars kanske. Det är ju kul. Fyra år kvar till fotbolls-vm, uppsnacket börjar snart. Elitserien i hockey har börjat, bara 458 omgångar kvar, hur ska det gå, hur ska det gå? Undrar om det är curling vm snart… eller nåt annat spännande. Man blir fan deprimerad om det inte är någon vettig idrott att kika på, det är väl så där lagom engagerande antar jag. Man är så djävla lagom att man får skämmas…. Är man lagom ska man fan i mig vara mest lagom, lagomast. Lagomast…….nytt ord. Jag är mest lagomast av alla…

 

 


Love weekend

Lite upprepning från UNT bloggen men ni läser väl inte bägge eller hur? Om ni gör det så är det dags att skaffa ett liv eller åtminstone en egen blogg. Skriva blogg, kolla lite på facebook, göra spellistor på spotify… vem har tid att jobba?

 

Uppsala brinner redan i september i år, ingen sommar räcker mycket längre än hit
som Lundell nästan sjunger på Fri man i stan. ( kanske inte någon riktigt bra kärlekssång, mer tvärt om kanske, bra ändå eller? Ulf Lundell – En Fri Man I Stan)

 

Nu när löven faller på gatorna, träden brinner av gult och rött, gatorna glänser av morgondagg och kragarna fälls upp när vi ilar iväg till jobbet. I lövens tid är det dags för en LÖÖÖÖÖÖÖÖV day.

 

Hedra dom vi aldrig uppskattar, dom som är där varje morgon och sen säger god natt på kvällen. Dom man ofta saknar mer när dom är borta än man uppskattar när dom är där.

 

 

Så mitt förslag är att vi har en Lööv dag idag 17 oktober. Köper ett skaldjursfat, lägger vinet på kylning, dukar upp bordet med linneduk och Liljeholmsljus, sätter på lite soft musik, stänger av tv:n ( om det inte är på spåret förståss….. men det har väl inte börjat eller hur) och bara umgås. Lättlagat också, lättsmält ifall man ska ha efterrättsaktiviteter ( på en fredagkväll, tänker ni förfärat, då ska man ju somna i soffan med den första helggroggen balanserande på magen… jo, kanske).

 

 

Det endas som förstör helgen är väl det eländiga valet på söndag. Vafan… kom överens!!! Hur svårt kan det vara? Ni tycker ju lika men lyckas komma osams om att ni tycker lika på olika sätt. Ord som ja och nej verkar inte existera längre. Så tröttsamt. Jag ska rösta på Peter Settman, de enda insiktsfulla politiska analyserna har kommit från i elfte timmen och det lär vara ett humorprogram, hur man nu märker skillnaden på det och en seriös debatt… jaja. Skönt att det är slut snart.


Den optimala kärleksförklaringen är väl i alla fall blandbandet. Musiklistor som säger det man inte kan formulera själv. Gjorde massor när jag var yngre. ”Vårmusik för höstälskare” var min bästa, bara new wave musik som Bauhus och sånt.

Nutida motsvarighet ska väl vara spotify spellistor. Sånt är rätt kul, gjorde tidigare en varje fredag, ska försöka återuppta den traditionen.

 

Så, låt oss inviga Lööv helgen med att leta upp våra gamla Barry White skivor på källaren, sätta på vinulspelare och hör hur han stönar Your my first, my last, my everything med oefterhärmlig röst. Kom tillbaka Barry, allt är glömt, alla dina gamla fans har redan fått demens. Nyutgåva, nej den kom igår.

 

Här kommer en lööv spellista till min sambo. lööööve list

 

 


Demens, tror jag det heter

Dagens Aftonbladet löpsedel " så undviker du demens". valtider så det måste ha med det att göra.
Kanske hur man kan ha ett vallöfte, vinna valet och sen vid nästa val ha samma vallöfte. Demens förstås.
Praktiskt att vara lite lagom dement. "har du gjort det?" fan, glömt, är dement du vet... så kan man få lite sympati för sin slarvighet "javisst, ursäkta mig, jag tar själv ut soporna".
man ska inte skämta om sjukdomar, mer känna sympati och skatta sin lyckliga stjärna att man inte har det själv. Gissa om man vore arbetslös. Dessutom skulle man inte få någon ersättning, man kommer varken ihåg att man är arbetslös eller att gå till arbetsförmedlingen och anmäla sig.
Inte ofta man ser annonser i still med:
Dement, äldre man med övervikt sökes för ledande arbete inom folkrörelseorganisation. Outbildad ett önskemål men inget krav. Erfarenhet meriterande, speciellt om du kommer ihåg vad du gjort.
Hörde att Göran Persson sökte. Lite för dåligt betalt för hemmansägare Persson dock. HSB.... ingen som kallar Mona HSB precis. En månad efter valet kommer hon att gråta ut i TV4 morgon och hävda att hon gått in i väggen. Hon kan ju alltid börja tröstäta.. gissa på vad?
Läste om hennes företagarperiod. Ensam anställd, tog ut 800.000 i lön första året, så mycket att bolaget gick i konkurs då hennes intäkter var lägre. Undrar hur man kan få för sig att man kan hantera miljarder av skattepengar när man inte ens förstår en enkel utgifts och intäkts kalkyl.
fast i gengäld borde man kräva att typer som Littorin ska anmäla sig till arbetsförmedlingen för att få ut sitt avgångsvederlag. Sex gånger per dag.
Nåja. Han följde ju bara politikertraditionen. Geijer affären. Fälldins kommentar är historisk " jag vet att listan är felaktig, jag står ju själv på den". Hur betraktar man ett sånt uttalande idag när man vet att listan i stora delar var rätt. jaja. Han får iallafall guldstjärna, eller guldkoblaja, i min bok för att han avgick när centern fick lägre siffror än vad Måd någonsin kommer att uppnå, fast hon lär väl aldrig avgå, också dement antagligen.
Vart tog pensionärspartiet vägen förresten? var dom inte aktiva för ett par val sedan? Nu skulle dom nog ha kommit in. Om alla kommit ihåg att rösta förståss, där har vi ett stort problem. Kom ihåg att ta din demens medicin. Inte så lätt.
Fast i ärlighetens namn så har ni säkert glömt bort att ni läst ovanstående svammel alldeles strax, dementa eller inte. Information overload, in genom ena ut genom andra, syntax error eller bara trångt på hårddisken.

Lite vallöften

Pratar högt, men gör inget.
James Brown – Talking Loud And Saying Nothing - Part 1 & 2
Så sant som det är sagt.
Hur kan man ha samma vallöfte i år som förra gången om man sitter i regeringen. Varför tror man att man kan genomföra det nu när man inte lyckats tidigare? Kanske låter bra. Kommer inte ens ihåg vad det handlade om.
Ha entligen komi på vafö måna låter så... dum.... Hon pratar otroligt långsamt. Ungefär som man pratar med barn. Tänkte dig själv en svensk statsminister som knappast kan engelska som släpigt pratar  till Obama som om han vore ett litet barn " you know... as we say in sveeeeden".
Behövs ett parti som säger som det är. Nya valaffischer
"Vi skiter i pensionärerna, sänk MIN skatt" (m)
"Vi vill ha fler invandrare men inte negrer" (sd)
"Sänk skatten för alla, barnen ska väl också få ha lite lån när dom blir vuxna" (s)
"Dagis? Nej  mina ungar är stora" (kd)
"Förmögenhetsskatt för alla, inte bara för rika" (v)
"Det räcker inte med ROT och RUT, vi vill ha RUNK avdrag. Avdragsgilla avdragningar"(fp)
" Nej till hastighetsbegränsningar, min merca går i 220"(m)
" En krockad bil är också en miljöbil" (mp)
" Vi lovar att samarbeta med alla, miljö är ingen politisk fråga" (mp) ( fast det har dom ju rätt i....)
" Bara vi kommer till makten så blir allt bra" ( m fp c kd)
" Va? är det vi som har makten, varför sa inget nåt?" ( hm ( nybildade hm partiet, mummel mummel mummel))
" Kändisar som ministrar, en höjdare" ( s)
Mitt förslag är att ni röstar på mig. Bergman partiet, då blir ialla fall en nöjd, jag, och det är väl mer än det verkar vara idag.

Valaffischer

Tornving kommenterar valaffischer. Roligast på tv hittills. Roligast i valrörelsen. Se och lär.... tänk baklänges

Kommer fram till att alla affischer är skitbra utom KD, han tycker strutsen ser opålitlig ut...
se själva: http://svtplay.se/v/2139672/elfte_timmen/mikael_tornving_rapporterar_om_valafficher_
Äntligen har det blivit lite fart i valrörelsen ( inte Mådans fläsk alltså). Ett program jag inte kommer att missa hädanefter..
Rösta inte på strutsen, iallafall inte i riksdagsvalet, kanske i landstingsvalet... genialt.
Annars händer det väl inte så mycket i valet. MP kan tänka sig att gå ihop med alliansen om SD kommer in.. .börjar maskrosorna få lite maktbegär eller. Peter Eriksson var moderat när han bodde i studentkorridor i Uppsala så det gäller att vända kappan efter valvinden, då kommer man in i riksdagen och kanske tom i regeringen.
Man borde tillsätta en skönhetsminister som såg till att dom klädde sig lite bättre, en riksdagsskräddare kanske. Tur att man är så snygg själv. Hade jag råd skulle jag handla alla kläder på Tigo....
nej, dags att återvända till verkligheten och inse att det är september och att julskyltningen börjar snart. I år ska jag önska mig nåt riktigt fint i julklapp...

Sjukare med åren

Blir man sjukare när man blir äldre? Har en vanlig bonnförkylning och är helt sänkt. Ni vet en sån där förkylning som man tidigare botade men vin och whiskey, tog ett par alvedon och sen inte tänkte mer på den. Vips så märkte man den inte eller tom så var den borta. Nu går är den som en snorbuse på fingret som inte vill släppa hur mycket man en viftar...


Tidigare hade jag inte ens kallad mig sjuk med en ynka förkylning men nu går det nätt och jämnt att gå ur sängen. Tog visserligen en promenad i morse för att lämna in bilen på verkstaden ( promenaden var från verkstaden.... hm), gick ju bra ( promenad, gick.. ni förstår) men sen när jag satt mig ner igen. Helt sänkt. Om det ändå kunde regna, nejdå, en riktigt fin höstdag ute.... blir man inte piggare av precis. Ska jag ha det eländigt så ska andra ha det ännu eländigare, allt är relativt eller hur nu slöhögen Fröler säger.


Ang pension. Bara tolv år att samla i ladorna. Inte mycket tid. lär inte gå. man får bli fattigpensionär. Sug på ordet; fattigpensionär. inte fattig pensionär utan fattigpensionär. Får hoppas att det finns soppkök om tolv år, får väl se till att bli religiös innan dess. Frälsningsarmen håller grytan kokande. Länge sen man såg dom på stan. Dom har väl svårt med rekryteringen. Livets Ord tar väl allt. Lättare att komma in i riksdagen om man är livets ordare kanske. Vad är häggblom förresten? Nån församling är han väl med i.
Kanske skulle starta Livets Vatten istället, då skulle vi nog kunna locka lite folk.


Favoritvinet Cafe Culture finns numera på box. Så säger folk att det var bättre förr. Borde man inte kunna göra lite bättre förpackningar? jag har iallafall sönder dom nästan jämnt, har väl för bråttom kanske. Som soda stream eller nåt sånt, bara trycka på en knapp så sprutar det ut rödvin. Eller som ett färdigt glas, bara att riva av plasten på ovansidan, tänk så mycket tid man skulle spara.

Tomflaskor

Varför blir flaskor tyngre när dom är tomma? vad är annars förklaringen till att man hittar tomflaskor i skogen men inga som är fyllda? folk kanske har ont i ryggen och kan inte böja sig när dom tappar saker.
Hur svårt kan det vara att ta upp saker efter sig?
Spelade golf idag och före gick en man med hund. Hunden fick tydligen bita på gamla bollar som nöje ( hm, det där lät nästan som en sexuell invit, har du lust att bita på gamla bollar gumman?...) och när hunden ledsnade så släppte den självfallet det som blev kvar där den stod. tror ni att ägaren ( har svårt att hålla i sär vem som är husse och matte.. hon eller han är lättare för mig... ni förstår?) tog upp skräpet? Ni vet svaret redan. Skällsortering kanske.
Ta upp din egen skit, vem ska annars göra det?
Sverigedemokraterna..... jaha. Vill inte folkpartiet också avskaffa hemspråksundervisningen? Vill inte dom också begränsa flyktinginvandringen? vill inte dom skicka hem anhöriga? Whats the fuckin difference? Är liberalrasism bättre än radikalrasism. Förbjud folkpartister att bära ljusblå kostym. Fast dom är kanske sanningssägarna. dom vill ju avslöja.... nu tyckte jag nästan att jag var kul....
Såg en kontakt på facebook som skrev nåt i stil med... varför ger vi bestånd när vi har folk som har det svårt i sverige? Svårt? I Sverige? Funkade inte viasat eller?  Vi har blivit så djävla bortskämda att man ibland skäms... Långsam uppkoppling är väl snart en FN fråga.
Dvärgflodhästar... jag säger bara dvärgflodhästar... En fullvuxen dvärgflodhäst väger 375 kilo.. Dvärg?!... jag ger upp min bantning och inser att jag nog inte är så överviktig som jag trodde ( men mer oviktigt än jag anade)
En  full vuxen väger fortfarande tvåsiffrigt.

Timemanagement

Funderade häromdagen på vad jag gör med min tid.

Hur mycket tid sover man? Det är ju rätt enkelt, sju till åtta timmar.

Sen då. TV tittande; alldeles för mycket förståss men hur mycket egentligen. Laga mat, där går det en hel del tid för min del. Äta mat.  Hur mycket tid går det till sånt? Motionera, slöa, läsa bok, läsa tidning, handla, transporter, golf… när finns det egentligen tid över att jobba kan man undra.

Nästa vecka ska jag skriva upp allt jag gör varje dag och sen se vad jag ska sluta med.

Kanske också vad jag ska börja med… ”Finns inte tid till det, finns inte tid till det” dåliga ursäkter, allt är en prioriteringsfråga.

TV är ju lite onödigt, speciellt slökikande på skit som man är helt ointresserad av. Facebook är en riktigt tidstjuv. Skriva blogg också ( fast det är nödvändigt…)... vi får se vad som går bort och vad som tillkommer.

Sen spenderar man för mycket tid med att vänta. Vänta på vad som ska hända, vänta på att tiden ska bli rätt osv. Men den största tidstjuven av alla är att vänta på folk. KOM I TID....mf!!! Hatar folk som inte kan passa tiderna " men, jag är ju en tidsoptimist" sluta med det då, hur djävla svårt kan det vara.

The The – I've Been Waitin' For Tomorrow (All Of My Life)

Dessutom borde jag nog sluta fundera så mycket, tid går åt till att bara sitta stilla och tänka. Inte bra. Man tänker för mycket. Man borde bli mer av en doer…. Jag tänker och sen agerar jag spontant ändå, rätt meningslöst att tänka då eller hur?

David Bowie – Time

RSS 2.0