Palme

Mycket snack om Palme nu.
Vem sköt Palme? En av den moderna tidens stora olösta gåtor. Astrid Lindgrenlandet vaknade med en smäll av svarta rubriker en lördagmorgon för 25 år sedan. Våldet kom till Sverige. Anmärkningsvärt att ett av västvärldens mest fridfulla länder har haft två politikermord på öppen gata, lär inte ha hänt i något annat land, iallafall inte i modern tid ( Lincoln-Kennedy var väl lite långt emellan kanske).
130 personer har tydligen erkänt. 10.000 namn nämna i förundersökningen. Så många att man nästan blir förbannad om man inte är med.
Leif GW hade sin teori igår. Han avfärdade Christer Pettersson iallafall, trodde mer på någon vältränad, utbildad i vapen och med ett politiskt motiv. Vad vet man?
Det enda jag reflekterar över är att belöningen 50 miljoner borde locka fram rätt många angivare. Om man visste vem som sköt så skulle man nog berätta det, iallafall efter 25 år, och casha in 50 millar....Otroligt mycket pengar. En normal livsinkomst ligger på runt 10. Jag skulle skvallra direkt. Skulle nog skvallra för 45 miljoner med.
Undrar om man skulle klara upp fler brott om man hade tipspengar på allt? Ett skönt östtyskt stasi samhälle. Anmäl din vän, tjäna nån spänn. Nåt för arbetslösa kanske? Istället för jobbcoach inför vi tipscoacher.
jaja, man blir förvirrad när det är kallt. 20 grader i morse, ska det verkligen får vara så? Kallt om fötterna, kallt om öronen. Hoppas parkeringsvakten också fryser, har ingen lust att gå ut nu och lägga pengar i mätaren. 

Jobb coacher

Äntligen kommer det en rapport om eländet med jobb coacher. Kostnad 1,4 miljarder.
Vem fan kom på det? Politiker gör allt för att verka aktiva, för att visa handlingskraft, ha ideer men detta. Har skrivit det förr i mitt inlägg "var kom alla djävla coacher ifrån" men skriver det igen.

Hade själv en efter att jag slutade på mitt förra jobb. Visserlgen en trevlig och positiv tjej men hur fan kan man tro att en 28 årig personlig tränare kan hjälpa mig att få jobb? obegripligt. Det enda hon tillförde var positivt snack men inga kontakter, inga idéer. Uppenbart var detta enbart ett sätt för denna rekryteringsfirma att få in lite extra pengar. Var kommer dom ifrån allihop? Jag måste ha missat att det fanns en "jobbcoach" utbildning i Sverige..
OM man istället hade lagt alla dessa pengar på att återskapa AMS och erbjuda folk utbildning med syfte att göra människor mer attraktiva på den moderna arbetsmarknaden så hade man säkert skapa en del riktiga jobb istället.
Bekant som gick bussutbildning och var garanterad jobb redan när hon började utbildningen. Strålande. Det är så det ska vara.
Istället för vidareutbildning så kräver vi nu att folk ska gå ner på arbetsförmedlingen, ställa sig i kö och tala om att dom är arbetslösa. Det måste dessutom göras lite då och då. Knappast produktivt. Ger visserligen arbete till arbetsförmedlare men troligtvis skulle vem som helst kunna sätta ett kryss i en ruta "är arbetslös" utan att ha en utbildning för det. Blir riktigt irriterad.
Finns det jobb? troligtivs finns det jobb men inte exakt det man har erfarenhet av, inte exakt dit man kan gå, inte exakt arbetstider som passar perfekt. Fast det får man ta. Det AF borde kunna hjälpa till med är att förmedla yrkesinriktad utbildning. Att lära sig office paketet är INTE utbildning. Det ska man kunna ändå, på samma sätt som man kan läsa och skriva. Det får man investera i själv. Lastbilskort, busskort, redovisningskurs, snickare, murare, elteknik... sånt borde gå att få istället för att redovisa "jag är arbetslös" hela tiden.

Trött

Är ni aldrig trötta? Är det för att man börjar bli gammal som man är så trött eller vad tror ni?

När man var ung så orkade man inte gå upp för att man... orkade inte gå upp... morgontrött kanske.
Nu är man så trött att man inte orkar hålla sig vaken  när man kommer hem och slänger sig i soffan. Morgontrött eller kvällstrött? kanske kan kvitta... kanske
Blir ännu tröttare när jag ser alla duracell kaniner springa runt med en energi som säkert är miljöförstörande. TA DET LUGNT!!! Som jag fast inte riktigt så mycket kanske.
Fan, man har nog varit en duracell kanin själv.. när man var yngre alltså, typ igår, igår var jag inte lika trött som idag... det vore helt omöjligt... Tisdag, snart helg....NOT!!!!
Somnade på flyget idag ( nej jag är inte flygkapten.... those fluffy things...) när jag vaknade såg jag terminalen och marken. Skönt, tänkte jag, att sova hela resan.. Snacka om långnäsa... Vi hade inte ens startat.. Jag somnade alltså innan vi ens rullat ut till startbanan... Då är man trött. Sen gick det inte att somna om.
Förr fick man åtminstone sprit när man flyger. "vi bjuder inte på det längre..." Vaddå bjuder?? biljetten kostar 4000 spänn och man får inte ens en kopp kaffe än mindre en stänkare... Stänkare borde vara gratis. Alla droger borde vara gratis. Skulle dom ha tänkt på i Egypten. Det blir inga revolutioner när folk är pårökta eller apraka....
Som Marx sa fast tvärt om. Opium är folkets religion...
Nä, man ska inte klaga. Fan här ligger man... och klagar, gnäller och är allmänt odräglig. Man kunde åtminstone vara odrägligast men inte ens det kan man vara bäst på.... Man för helt enkelt öva mer..
Byter ämne. Spotify reklam: köp vårt mobila bredband av våra återförsäljare eller i våra butiker... nä????  var skulle man annars köpa det? hos dom som inte är återförsäljare? Hos tre butiken ( three is a magic number.. no it´s not, det är bara en djäkligt irriterande jingle....).
Slutligen., en tribute till vår katt, Jay-Z...
Al Stewart – Year Of The Cat

Rättsröta

Rättsrötan breder ut sig. Hur många oskyldiga människor sitter fängslade i Sverige idag för att vi har ett uruselt rättssystem. Sverige är det land i västvärlden som har flest anmärkningar av Amnesti. Vi regelmässigt frihetsberövar vanliga människor enbart på misstanke om brott, faktiskt utan riktigt rättegång utan enbart på en häktningsbegäran från åklagaren, en begäran som i stort sätt alltid beviljas.

22 årig vårdanställd häktades i 72 dagar för människorov  enbart på uppgifter från en grovt kriminell person. Blev sen frikänd då domstolen inte hittade ett enda bevis för att hon överhuvudtaget var involverad. 72 dagar! Nu undrar man ju hur hon överhuvudtaget blev häktad. Skulle hon upprepa brottet, skulle hon fly, skulle hon försvåra bevisning... De är nämligen de enda häktningsgrunder som finnns. Misstanke om brott är ingen häktningsgrund och det är här vi hamnat snett. Helt snett. Man blir bara förbannad.
Sen tror ni kanske att vi har tre instanser när det väl kommer till rättegång. Det kan ni fetglömma....
Tingsrätten består av EN jurist och sen nämndemän. Nämndemännen är i princip pensionerade politiker utan något som helst krav på juridisk erfarenhet, tvärt om, dom ska representera den vanliga medborgaren.
Nu är det så att om nämndenmännen och domare är oense så vinner nämdemännen.
I praktiken kan du alltså bli dömd av ett gäng 70 åriga fd politiker i strid med alla rättsliga regler... Bedrövligt.
Sen går man till Hovrätten och då börjar det bli bättre. Där är alla jurister. 40% av alla tingsrättsdomare som kommer upp i Svea hovrätt ändras..... 40% och det ökar!!! Som sagt, hovrätten är bra.
Men om du sen vill överklaga till Högsta domstolen så går inte det för dom tar bara upp mål som är av principiell betydelse ( eller det har begåtts rättegångsfel). Slutsatsen är alltså att alla mål måste upp i Hovrätten och där tar det slut. Vi har alltså egentligen enbart ett en instans förfarande... Klart att det begås massor med fel.
Mordåtalat  i Skåne spenderade en miljon på egen utredning och blev frikänd... Det är ett rättsproblem, sa någon, då enbart förmögna har möjlighet att göra det... Va!!!!  Han menar alltså på fullaste allvar att det är ett problem  att en person blir frikänd för att han finansierar en ordentlig utredning.... Man baxnar. Är det bättre att oskyldiga döms? Alla ska ha lika rättvis urusel rättsbehandling?
Hela skyddsnätet håller på att nedmonteras. Man måste försäkras sig mot sånt som tidigare var självklart att det skulle skattefinansieras. Man undrar var alla skattepengar egentligen tar vägen...
Sjukvårdförsäkring är självklart idag. Inkomstbortfalls försäkring lika så. Nu måste man väl skaffa en rättsförsäkring snart också.
Inte bra att bli uppretad så här på lördagmorgon. Allt är morgontidningen fel. Får sluta prenumera... nejdå, där går gränsen. Morgonrutinen skulle vara helt bruten. Den heliga treenigheten. Morgontidning, TV4 Nyhetsmorgon och kaffe.....
Nu röker jag inte men ändå... bra låt om uppgivenhet och kaffe....
Olle Ljungström – Kaffe och en cigarett

posten

Det räknas väl inte ens som gnäll om man gnäller på Posten. Förr klagade man på att breven inte kom fram, vilket dom gjorde, eller att brevbäraren kommer sent, vi är väl enda landet i Europa där breven kommer ända in till hallgolvet. Mao, inte så mycket att gnälla över.
Men... nu har dom vant oss vid att i lugn och ro kunna hämta våra paket hos den lokala videobutiken eller tobaksaffären. Inte så långt att gå, hyggligt kunnig personal och inte så tokmycket folk. En snubbe tar hand om allt, går hur snabbt och smidig som helst. Tog 10 år att bli klar med projektet med små ombud och vad hittar dom på då? Precis, det var inget bra ( läs kostade pengar) så vi gör om det igen.
Nu ska man lämna in det hos Stora Ica handlare. Motiveringen är att man ska ha paketut och inlämning där det rör sig mycket folk. Är inte det tvärt emot alla gamla principer? Blir irriterad.
Var hos min idag.  Dom var fyra bakom disken och ingen hade en aning om vad dom skulle göra. The blind leading the blind. Inte deras fel men förklara hur det blir billigare än när det är en person i affären bredvid som tog hand om allt.
Närmaste paketinlämning i centrum ( Uppsala alltså, där jag bor för att citera uppfinnaren) är Kvarnens köpcenter. Hur detta kan vara bättre, billigare och mer miljövänligt är för mig en gåta.
OM vi har statliga företag så ska dom fan i mig ta ett ansvar också. Annars får vi sälja ut Posten till Norge ( Bring alltså). Vad är det för mening med att sänka skatterna men kräva ett högt avkastningskrav på Vattenfall? Fattar inte det.

söndagkväll/ natt

Halv ett en söndagnatt. man borde gå och lägga sig eller hur? Men.. hur ofta är det superbowlfinal.. ok, det är en gång per år men ni förstår vad jag menar. Dessutom hittade jag en internet kanal som verkar fungera. Allt finns på nätet men det funkar inte alltid... Streamad tv? kanonbra. Istället för reklam så laggar det... kanske bra. vet inte vad det är för fel, man skaffar bättre och bättre grejer, snabbare och snabbare uppkoppling men det fungerar ungefär som när man hade modem, enda skillnaden är att det är väldigt mycket billigare. Fast i gengäld så kräver vi att man har allt..... bredband, nya telefoner, massor med kanaler....
Redan Springsteen förstod det... Bruce Springsteen & The E Street Band – 57 Channels (And Nothin' On)
Bruce the cable guy. Kusin till Larry.....Larry The Cable Guy – The Best Of Larry The Cable Guy
Ojoj, Somnade. Orkar inte se klart. Fast vad gör det? Det kommer nya matcher, nya alpina tävlingar, nya em-kval, nya vm, nya os att missa. Vad är då en missad superbowlmatch? Kommer en ny nästa år.

Djävla......nån.

Vad kan ni om datorer, uppkopplingar, internet och allt vad det nu heter? Lika mycket som mig kanske, dvs man har plocka upp lite information under åren men inte mycket mer. Uppkopplingen hemma strular. Vi får inte upp den datorn på nätet, dagen efter strular nästa osv. Vi hittar routern men inte nätet.... Ok. Vi startar om både det ena och det andra., på gränsen till att vi släcker lamporna i köket, man måste testa allt.

 

 

Till slut gör jag något enormt omanligt; jag ringer supporten... ujujuj, det är verkligen att ge upp.

 

”Jag vet vad felet är” säger han direkt... kul för dig... jo du har bara fem internetadresser.. Här fick jag lite system error. Vaddå internet adresser? Jag har väl bara en och sen skickar routern ut dynamiska... icke sa nicke. Routern jag fick  med uppkopplingen är nämligen ingen router, det är en gateway... OK, jag fattade problemet direkt. Jag fick en ny och fin gateway istället för min gamla router, som jag slängde, vilket naturligtvis skapar problem om man har...... sex datorer och två telefonern uppkopplade samtidigt. I-lands problem säger ni? Självklart, men nu bor vi i ett i-land och de är de enda problem vi har. Bodde vi i ett u-land så hade vi u-lands problem och då vore det kanske inte uppkopplingen av alldeles för många datorer.... jajaja. Man är bortskämd.

 

 

Hur ska en modern människa född på stenåldern, ok femtiotalet, kunna fatta allt ( dessutom har jag korta fingrar, inte mycket jag kan fatta). Det är helt omöjligt. Ska man ge sig, plocka ner sina gamla vinylskivor från vinden och återgå till själv hushållning?  Fan heller. Allt nytt är bra. All utveckling är positiv. Det enda jag önskar är att man vore ung igen, inte för att man vill göra om saker utan för att man vill med om allt spännande som kommer att hända. Internet är bara i sin linda.

 

The revolution will not be televised? (Gil Scott-Heron – The Revolution Will Not Be Televised)

 

My ass, klart den blir. Livesändningar från Kairo. Allt är live idag, allt bevakas, kommenteras, allt går att ändra på bara man vet vad som händer. Vi kanske till slut blir en global värld ( vilket djävla uttryck, vad vore världen om den inte vore global... lokal eller?).

 

 

Nej. Dags för lördagsmys... Visst fan är livet skönare med lite vin i kroppen? Ett glas, eller två Cafe Culture i soffan och sen försöka undvika att somna... man är alldeles för förutsägbar


RSS 2.0