ännu en dag i kylan

Jag tycker inte om att frysa, jag tycker inte om snö, jag tycker inte om att åka pulka, jag tycker inte att skrapa bilrutorna, jag tycker inte om att inte få upp bildörren, jag tycker inte om att få snö innanför kragen, jag tycker inte om att frysa i duschen, jag tycker inte om att åka skridskor, jag tycker inte om Vasaloppet, jag tycker utförsåkning är för kallt, jag tycker inte om att hälla glykokol i kylaren, jag tycker inte om vinterskor, jag tycker inte om att ha mössa på mig, jag tycker inte om Sixten Jernberg, jag tycker Stenmark är överskattad, jag tycker att Tomas Gustafsson är en tråkmåns. jag tycker inte om tågförseningar, jag tycker att Vinterstudion borde läggas ner, jag tycker is i groggen borde förbjudas.

Kort sagt
JAG TYCKER INTE OM VINTERN

lätt att fastna

i samma prat hela tiden, vädret vädret vädret. Ok, det är kallt. Svårt inte märka det. Inte mycket att göra något åt. jag håller mig inne så gott det går, tur man kan jobba hemifrån. Inte varje dag men ibland. Lite ensamt blir det förståss. Tur man har marsvinet som springer runt fötterna. Inte mycket till sällskap kanske men det får duga.

Fyra veckor kvar till jul. Inga idéer om julklappar, inget, helt blankt. Normala år då kan jag vara klar redan i november och sen handlar jag ännu mer fram till jul. Inte i år. vet inte ens vad jag vill ha själv. Böcker kanske, fast vi har hela bokhyllan och halva förrådet fullt med böcker, resten är skivor och den tredje halvan bara en massa skit som man inte kan slänga, sen finns det förståss en massa annat som det är helt omöjligt att komma ihåg vad det kan vara... någon som vill köpa en kornisch... någon som fortfarande vet vad en kornisch är? ligger längst in i förrådet, ett av förråden....
Hockey spel där det fattas en spelare, monopol utan pengar, jultallrikar, massor med jultallrikar. nog osäljbara. Slängde iallafall kassettbanden för en tid sedan, nästan så jag ångrar mig....
Kommer ni ihåg rullbandspelaren? Jag hade en Grundig. I början fick man spela in Kvällstoppen via en mick, sen skaffade jag en radio med utgång så man kunde spela in direkt. Man satt men fingret på pausknappen så man slapp få in Kaj Kindvalls skitsnack mellan låtarna. Fick min första stereo när jag var 14-15 tror jag. Fick köpa några skivor också, kommer faktiskt ihåg de flesta: Allman brothers live at Filmore east, Janis Joplin Live, Thick as a brick med Jethro Tull och en till som jag inte kommer ihåg. Måste ha fått tipsen via Kjell Alinge på radio. Min favoritpratare. karln har fortfarande radioprogram, måste vara 40 år sedan man hörde honom för första gången. Fredag tror jag det var. Plus hemma hos på måndagar. Fredag på landet var Alias Smith and Jones och sen Kjell Alinge. Alias Smith and Jones.... vilken strålande serie.
Såg att Leslie Nielsen har dött. Police Squad. brilliant. Nakna pistolen var ok men föregångaren TV-serien Police Squad var ett snäpp bättre. Fast det blev tydligen bara sex avsnitt "Cigarette? Yes I know" min typ av humor. måste om den går att ladda ner.....köpa menar jag.


Konserter

Japp. Vinterns nyhet kom igår. Lundell åker på vinterturne. Kommer tom till Uppsala. Till eländet UKK.. bara namnet. Verkligen en dålig rockkonsert. Men man får väl vara tacksam att det finns en lokal kan man tycka. För min del blir det nog Gävle eller Stockholm istället.
Undrar hur många gånger man sett Uffe? Från en intim konsert på V-Dala nation i Uppsala till en helt oförglömlig kväll på Solliden, avslutningen på den första sista turnén. Fyrishof, St Eriks torg, Tyrol, Halmstad, Isstadion, Grönan osv osv.
Har sett Eldkvarn ett antal gånger också men morgondagens konsert på Katalin hoppar jag över. När Uffe går framåt så står Plura stilla, verkar mer intresserad av att vara med på TV än att utveckla musiken. Har man spelat med brorsan i alla år så är det väl inte så konstigt att det blir lite lika samma...
Uffe och Eldkvarn är nog de band jag sett oftast. Bob Hund har det också blivit några gånger, Bowie tre ( tror jag, tennishallen 76 första gången, Lollipop senaste) annars är det nog mest engångsbesök.
Bästa konserten? Svårt att säga, antagligen Eldkvarn på gamla Katalin.
Mest överraskande? Beasti boys på Gröna Lund
Mest omtalad? Bob Marley på Grönan... publikrekord och gungande stämning
Sämsta? Eldkvarn på Fredmans kanske. nej, nu vet jag. Sex pistols på Love and Peace. Helt värdelöst.
Mest missad... eller vad man ska säga? Hade kunnat gå på Bruce Springsteen när han var här första gången.. men tyckte det var för dyrt.. jaja.
Sen skulle man ju ha velat se Clash någon gång men det är för sent nu. Alla rockhjältar är närmare döden så det gäller väl att passa på oavsett vem man vill se.....
Nu väntar jag på att Kanye Wests platta ska komma på Spotify och sen Robyns nya. Robyn är verkligen Sveriges enda stora artist idag. Beror det på att alla bra låtar blir sålda till andra artister? Svenskarna dominerar hitlistorna, märkligt. Undrar vad det beror på?

Dyr öl igen

Nej, spriten kan faktiskt kosta mer än den är värld trots vad man säger....
Ölen diskuterade jag häromdagen. Vin gör mig ännu mer förbannad. 350 spänn för en vinare som kostar max 60 på systemet, dom skämtar? Vad kostar ett glas boxvin på krogen, 60-70 spänn? Storleken på glaset i storlek med provsmakning "ja, det blir bra, vi tar en sån". Inte undra på att folk dricker hemma.
Vi har det bra i Sverige men det man saknar är enkla kvarterskrogar eller ännu hellre pubar där man kan slinka in på en bira utan att bli ruinerad, gå ner och bara surra en stund. I Uppsala är det väl bara Pub 19 som kan liknas vid en engelsk kvarterspub. Ska göra några studiebesök när julens storstadsresa genomförs. Denna gång till London.
Undrar om vårt besök i Dublin förra året har något att göra med den Irländska krisen: Troligtvis inte. Dublin var ingen imponerande stad direkt. Rätt grå och trist. Nu var vi som sagt där på vintern men ändå. Mest gå runt och kika på gatorna och sen sätta sig på en pub med en bira eller en irish, var ska man inte dricka Irish om inte i Dublin.
London blir helt säkert ännu bättre. Tate och shoppinggator, musical ( the Wicked) och rockkonsert ( the saw doctors), julklappar och en jul gin och tonic.. ser fram emot det.
Vi blir man fascinerad av hur transportsektorn fungerar. Stora förseningar igår på Arlanda för att... stora delar av personalen var på kurs, när det sen blev ett par sjukdomar så gick det inte att landa. Dom som var på kurs kunde inte avbryta den och se till att planen kom iväg istället, göra sitt jobb typ? antagligen inte.
Flyget strular, tåget går när dom vill ( tur att dom iallafall går på spår, annars skulle dom väl köra vilse också) och biltrafiken står stilla så fort det blir lite snö. Får verkligen vara glad att man kan arbeta hemifrån ibland. Sitta i morgonrock och oduschad. Tur det inte har kommit bildteleforner ännu " det ringer, var är kammen?" nej, inget för mig.

ÖL

Hur dyr får en öl li innan man slutar dricka? Var går gränsen? om du går fram och beställer en stor stark ( large strong som det heter på engelska), bartendern häller upp och säger 500 kr tack. Då blir du förbannad och säger "då får det vara" och låter bli ölen. Men om han säger 300, 200, 120... vad gör du då. 95? Var går gränsen för att man säger nej.
I lördags på vår kära Katalin Vargas snikstället kände jag att måttet var rågat, 65 spänn för en öl i plastmugg... I PLASTMUGG!!!!! Varför plastmugg undrar man. Jo, artisten ville inte att vi skulle skramla med glasen.... vafan...
bara servering i pausen... jaha.... är det inte en rockkonsert. Vilken fisförnäm typ.
Nu kan man ju inte gå hem och slänga sina skivor längre, fast jag tog bort spellistan. Aldrig mer en Lloyd Cole låt.. Rattlesnake my ass.... den låter väl för mycket för den primadonnan. Sittande publik en fredag på en rock pub... gå hem och lägg dig.
Blev tom sugen att se Eldkvarn nästa helg. Där har vi ett band som inte har så mycket emot att publiken firar på lite... Plura står nog hellre framför scen med en stor stark än står på scen utan. Kanske inte men nästan. Är det rock så är det. Spela högre om du vill att det ska höras det är mitt tips. Skaffa förstärkare.
Har varit en del eländiga konserter på Katalin i år. Lloyd Cole tog priset men Ricki Lee Jones var inte långt efter. här snackar vi om en av mina favoriter men ujujuj. Det enda positiva var att hon var rätt på röken... om man säger.
Kris Kristoffersson var dock helt utmärkt. Inte hans fel att det var runt 50 grader i lokalen, det tog ner stämningen en del men som sagt, inte hans fel.
Ser fram emot Magnus LIndberg i puben efter jul. Alltid bra. Saw doctors i London helgen före jul kan bli en höjdare. Annars händer det väl inte så mycket.....

Arbetsförmedlingen

Min tanke går idag till alla de som arbetslösa, de som blivit uppsagda, de som får gå ner till arbetsförmedlingen och registrera sig som arbetssökande, som får börja läsa Platsjournalen, registrera sig på Stepstone och börja säga när folk frågar vad dom jobbar med "jag är mellan uppdrag". Min tanke går mao till Måna Sahlin.
Va, fick hon 14 miljoner för att avgå? 1,5 kr per innevånare? hon hade kunnat en femma av mig.
Vad säger hon när hon kommer ner på arbetsförmedlingen?
-Erfarenhet?
-jo, alltså, jag är ju bara en vanlig tjej från nacka
-haft några arbeten?
-jo, visst. jag har nästan varit statsminister.
- nästan räknas inte
- då vet jag inte... partiledare
- jag skriver, saknar erfarenhet
- fast jag har haft egen firma också. Tog ut 1,2 miljoner i lön
-Hur mycket fakturerade firman?
- 800.000 per år
-Ok, arbetat som trollkarl kanske? Vad vill du jobba som?
- Nåt i media kanske?
-Utbildning
-ABF kurser, massor med ABF kurser.
-Ingen utbildning alltså... ja jag vet inte riktigt vad du ska bli,. Ingen erfarenhet, ingen utbildning, uppenbart ekonomiskt oansvarig.... Kanske politiker?
- JAAAA , säger då måna, och gör som Gudrun, startar ett eget parti när hon inte fick vara med sina gamla kompisar. Måna partiet. MI kanske
Tyvärr tror jag att hon blir landshövdning någonstans. Har aldrig förstått varför avdankade politiker anses mest lämpliga att vara chef över länsstyrelsen. Helt absurt. Speciellt som det är mitt jobb.
Fast jag är inte ute efter jobbet, jag är ute efter bostaden. Vem vill inte bo på slottet? Snacka om skapliga förfester för att inte tala om förvånade taxichaufförer när man sluddrar "kör mig till schlottet" när man hoppar in i en taxi utanför Pub 19. Fast det verkar som landshövdningslägenheten saknar balkong och det är ju lite sådär. Man får ta det onda med det goda. Blir jag landshövdning så bygger jag en privat bowlinghall i Rikssalen... Ska kalla den Konsthallen. Men bowling är väl ingen konst säger ni... försök själva får ni se hur lätt det är... hahaha. Smal gräns mellan konst och konstig.

Äntligen!

Äntligen, borde någon ha utropat när Sahlin avgick. Äntligen!

Fast vem bryr sig egentligen? Nu när moderaterna har börjat före en socialdemokratisk politik så får dom ju igenom sin politik utan att jobba. Det är väl det bästa sättet, få som man vill utan att behöva göra något. Idealiskt.

Kan ändå tycka det är lite märkligt att man anser sig ha gjort ett katastrofval när man blir det största partiet. Man har onekligen stora förväntningar. Visst var det väl den rödgröna alliansen som förlorade? det trodde jag iallafall. Nej, socialdemokratins dominerande tid är nog över. Vi kommer att få en mer polariserad politiks värld med två stora partier som sen stödjer sig på ett antal av småpartierna. Så länge KD hänger kvar i riksdagen så kommer säkert m att vinna men om dom åker ur så kan det förändras. För oss enkla medborgare så är det väl rätt ointressant, det intressanta är väl vilken politik som förs och hur vi som medborgare påverkas oavsett hur man etiketterar besluten.
Det är ett väldigt fokus på rikspolitiken men hur mycket påverkar den oss egentligen? När var det en debatt om den lokala landstingspolitiken egentligen? Något som påverkar oss väldigt mycket. Kommunalpolitiker får driva sin politik utan någon större debatt. Berör inte mig, tänker man, och så blir man plötsligt sjuk och får inte den vård man behöver eller så blir man gammal och får inte den omvårdnad man har betalat för hela livet. Landstingspolitik får på sin höjd ett par rader i tidningen.
Undrar hur många röster Zlatan skulle få om han ställde upp? Märkligt att vi inte har ett invandrarparti förresten. Om nu SD kan komma in så borde väl blattepartiet ha en ännu större chans. Skulle bli intressanta debatter iallafall.
Själv känner jag mig just nu helt opolitisk. Är så himla vanlig att det inte finns något parti som satsar på mig. Inte barnfamilj längre, inte gammal nog att vara pensionär, inte sjuk, inte arbetslös, inte miljöaktivist. Många inte blev det... undrar vad man är egentligen. Den stora massan kanske, den tysta majoriteten.
Såg att man lagt ut en ny auktion på Tradera. Sahlin som landshövding. Kommunerna får bjuda. Den som bjuder minst förlorar och där blir hon landshövdning. Vad ska hon annars göra? Tänk er Sahlin på Uppsala Slott? Tanken är svindlande, dessutom är det mitt jobb.

SD

Fredageftermiddag, dock inte fredagen den 13:de men rätt nära. Har läst att de största kursfallen, börsras populärt kallat, händer de år då det är flest fredagen den 13:de. Fan trot. Regn och grått, äkta svensk vinter.
Såg en dokumentär om SD igår. Märklig företeelse. Unga och i många fall begåvade och duktiga människor som bara lyssnar med ett öra. Letar fakta som stödjer deras egna åsikter och om man inte hittar det så snedvrider man data man hittar. När man ser får klart för sig att det inte stämmer så väljer man att vara tyst och fortsätter med något nytt och också snedvridet. Fast det är väl så alla partier gör....
Härligt budgetarbete. Hur många miljarder har vi kvar? Sex och en halv! Släng in lite på " nationalturism" tror jag det hette. Fast det är väl så alla partier gör....
Utfrågning då svarar man på andra frågor. Fast det är väl så alla partier gör...
Propagandamässigt har man dock mycket att lära ut. Man borde ha startat en PR byrå istället för parti. Eller är det det man har gjort kanske....
Bort med dom, bort med KD, bort med v, bort med c, bort med fp.. vafan, bort med mp, s och m också.... kanske skulle börja med direktval istället, tror det var ett parti i gävle som gick till val på det, alla frågor ska avgöras via nätomröstningar. intressant tanke faktiskt. Dålig men intressant.
nej, dags att börja förbereda sig på helgen. det är ändå fredag eftermiddag och ingen annan gör nåt så vitt jag vet...
hörs igen

Livets milestones

Man märker inte när det händer men livet består ett antal milestones ( milstenar låter så underligt, vad säger man egentligen, vägskäl kanske.. inte rätt det heller).

Man börjar första klass. man går ut sista klass, man börjar plugga på universitetet, man träffar någon och så kommer den största, man får barn, sen går det på ett tag och så upptäcker man till slut att ens barn helt plötsligt börjar jobba.... vad var det som hände? Vart tog tiden vägen. Får man gå i pension nu, bli försörjd kanske... knappast
Man borde iallafall få tillbaka lite av de man lagt ut på ungarna... lite return of investment, tre fyra tusen i månaden kanske vore lagom.
Läste om en amerikansk pappa som skrivet upp allt han lagt ner på sitt barn som sedemera blev framgångsrik artist. Då krävde gubben in allt, verifierat med kvitton, var några miljoner tror jag. Så underbart. Se barn som en ren investering... Finns folk till allt.
Kommer ni ihåg när man var på jobbet mellan åtta och fem och inte gick att kontakta? Känns som en mardröm idag eller hur? Hur stor andel av arbetstiden spenderar en normalanställd med att prata privat i telefon, svara på privata mail, surfa eller läsa på facebook? Ska vi tippa i snitt 30 minuter per arbetsdag? Det gör alltså en arbetsvecka om året....Inte undra på att allt blir dyrare, allt utom mobiltelefoner.
Själv ska jag få en blackberry snart. Kul. Någon som sett en sån? någon som vet hur dom funkar ( antar att man pratar i telefon med dom...plus en del annat). Det enda jag vet om Blackberry är att dom inte har stöd för Spotify alltså går dom inte att sälja i Sverige.
All musik man behöver mer eller mindre gratis tom i telefonen ( då är det iofs inte gratis). Helt otroligt. OM nedladdningen av musik har avtagit så beror det absolut på Spotify. Varför fylla datorn med musik när det finns Spotify. Nu väntar vi på en vettig filmtjänst också. Voddler duger tyvärr inte, kanske kommer.

Snö i november

Det ska inte vara snöstorm i början av november. Det är alldeles för tidigt. Tiden är ur led. Ryggen är ur led ( träning igår), allt är ur led. Fast om det är det normala så är det väl tvärt om kanske, dvs det normala är det som är ur led..

Idag kan jag förstå nyheternas upptagenhet med vädret. Vanliga dagar så tjatas det om vädret på alla nyhetssändningar. En vanlig nyhetsmorgon får vädret säkert 3-4 minuter av varje sändning trots att det inte hänt något. Att vi har väder är väl knappast någon nyhet? Det finns säkert tittar undersökningar som visar att folk vill se väderrapporterna men jag är ändå tveksam.
Man skulle kunna ha turistreklam samtidigt. Så tv får in lite mer reklampengar.

Det regnar på Öland så åk till Tylösand; Halmstads turistförening gör reklam. Snöstorm? Åk till Grekland, Ving gör reklam.
Jag bjuder på denna fantastiska nya intäktskälla....
Hur länge ska ettan och tvåan vara licensfinansierade förresten. Är det någon som märker någon skillnad på utbudet i reklamtv och sk public service? Skulle inte tro det. Ja.... jag betalar tv-licens. Inte av fri vilja utan av rent misstag. Tror nog man skulle kunna vara utan tv helt. Inte behöver man väl betala licens om man ser på tv via nätet? Det enda program jag ser regelbundet är TV 4:as nyhetsmorgon. Speciellt när Steffo är med. Han har ordnat det för sig...Vill bara jobba torsdag och speciellt på fredag för då är det vinprovning och bättre matlagning. Så skulle jag också vilja ha det. Lite vinprovning på fredag förmiddag, inte illa.
Tur man inte hade planerat någon resa idag... snötäcket är nog en decimeter just nu och det blåser halv storm. Som jag brukar säga, tur man inte är uteliggare....finns alltid någon som har det värre, själv har man det förbaskat bra trots att man klagar jämnt. Har överlevt dryga femtio år, har bostad, välartade barn, trevlig flickvän, har mig veterligen inga allvarligare sjukdomar ( jag alltså, inte flickvännen, fast hon såg frisk ut i morse), jobb, vänner, vissa fritidsintressen, har tom råd att handla böcker på Myrorna. Nej, man ska vara glad och uppskatta varje stund. Jag ska verkligen bli bättre på det. Man ska inte behöva ha saker att se fram emot hela tiden, borde verkligen räcka med att bara se sig omkring.

Jul året runt

Kort tur till IKEA i lördags... skojar bara, inget är kort eller går fort på IKEA.

Dom säljer juldekoration. .... kan själv tycka att det är lite tidigt. Fast vi har en julkrans på dörren för att vi vill vara först ( eller sist, beror på hur man ser det).
Jul året runt, är det verkligen det vi vill ha? Lördag hela veckan går bra men jul tidigt i november? Nej, inte för mig. Julen börjar dan för julafton och pågår tills Kalle är slut. Mycket förväntan och besvär för kort tids glädje.
Sen vill jag varna alla IKEA besökare för att gå åt rätt håll. Inte gå emot pilarna. Inte nog med att man blir utstirrad ( dom kanske tror att man är invandrare och inte har förstått den svenska kulturskatten) man blir praktiskt taget överkörd av desperata människor med kundvagn som tror att man är fair game för att man går åt "fel håll".
"Ser du inte pilarna!?!?", "Pilarna? jag såg inte ens indianen..."
Nästa gång tycker jag alla som åker till IKEA ska gå åt fel håll bara för att vara lite lite rebelliska, mer än så vågar man inte. Kanske kan bli en ny facebook sida, "vi som går åt fel håll på IKEA".

fredagsmusik

Friskis och svettis igår. Styrke medel med Mårten, rätt segt faktiskt men...
han spelade Just D. Hon är som ett hubba bubba. ett av mina absoluta favoritband...
Som sagt, passet var rätt trist så jag började tänka på vilka mina svenska favoritskivor är. Sagt och gjort, här kommer dom
1. Vassa Eggen - Ulf Lundell
Ulf Lundell – Den Vassa Eggen
Det självklara valet. Allt föll på plats, tom produktionen fungerade ( för att Uffe var för full att orka bry sig, inget ont som har något gott med sig). Tror knappast att han förutsåg att bla Chans skulle bli en konsertfavorit.
Min personliga favorit är  Ulf Lundell – Inte Ett Ont Ord inte så mycket spelad men handlar om saknaden efter sina barn när skilsmässan är ett faktum. Har fortfarande svårt att lyssna på den.
2. Venuspassagen - Reeperbahn
Reeperbahn – Venuspassagen
Det blir inte bättre än så här. "jag väntar på den sjunde vågen"."what did you do to my wife? absolutly nothing..."; 2 mitt liv är en liten kostym" jaja. Idag är väl Reeperbahn lika med Olle Ljungström men inget kan vara mera fel. Danne Sundqvist glöms alltid bort.
3. Rocknroll - Just D
Just D – Rock N Roll
Till och med titeln är ironisk.... Fast det är rätt mycket rock för att vara ett hiphop album. Samplar helt vilt, astrid lindgren dyker upp på ett spår, funksaxofoner och funkgitarrer dominerar ljudbilden, sen texterna förståss.... vad säger man. En modern Povel Ramel. "Vem fan vill dansa med oss?", den självklara frågan för en barhängare med svett i handflatorna.
4. Skebokvarnsvägen -  Thåström
finns inte på spotify, här kommer iallafall hitlåten från skivan
Thåström – Fanfanfan
kan det bli mer självutlämnade och känsligt från punkpappan från Rågsved?Jag tror inte det. När rebellen blir gammal blir han inte religös, han blir nostalgisk
Fan fan fan.
5. Du & jag och döden - Kent
Kent – Du & jag döden
Problemet med Kent är att jag aldrig har haft någon riktig relation med dom. Såg dom visserligen på Lollipop för hundra år sedan men har nog tyckt dom varit lite för posöraktiga. Denna pärla ändrade min inställning, äntligen lite tyngd. "I döda vinkeln ser jag allt du gör"
Övriga
Det var hårt om sista platsen... Docent död var nog närmast. Bensin i blodet, en ensam man på sin moped... fan vad bra, en äkta svensk trucking sång, fast på moped.
Eldkvarn då... jo visst, genom ljuva livet, kungarna från broadway... bra bra bra men der är bara fem platser att kriga om.
Bob hund... samma där, bra bra bra, men platsar inte riktigt
Sen då, allt nytt säger ni. Som vaddå? Har lasse berghagen kommit med någon skiva på länge frågar jag mig?

80 talet revisited

Populärt med uppföljare så här kommer en uppföljare på 80 talet, a sequel, eller med Chuck D:s ord Don't believe the hype - its a sequel, Public Enemy – Brothers Gonna Work It Out
Fick en kommentar om att det finns gott om senil dementa sångare, alla sextiotalsstjärnor borde väl ligga i farozonen om dom nu inte redan har knarkat ihjäl sig. Fast knark är ju inte farligt längre sägs det. Legaliseringen gick visserligen inte igenom i Kalifornien... denna gång, det kommer. Ska till holland om några veckor. Dom har ett eget sätt att se på detta, lagligt om man sitter på fika, annars inte. Tänk om Systembolaget får nys om detta, då får vi dricka upp spriten innan vi går ut ur butiken.
Fast det är kanske ok
Hur som helst, tillbaka till ämnet.
Hittar inga sånger om alzheimers, senil demens, parkinsson, erektionsproblem och annat som människor i dylans, bowies och jagger ålder borde lida av. Vad Madonna har för problem vet jag inte men inte lär hon lida av menstruationsproblem längre iallafall. Keanu har iallafall gjort en sång om Viagra ( 88-Keys – Stay Up! (Viagra) (feat. Kayne West) (Explicit Version). tror jag, kanske handlar om strumpor. Rätt trist låt faktiskt, borde ha mer st... ja ni vet.
Fast det här en kille som inte behöver viagra: Puscifer – Cuntry Boner - Evil Joe Barresi Mix
Man ska kanske inte skämta om sjukdomar, fast man ska inte skämta om feta, dumma eller fula människor heller? Vad skulle då finnas kvar att skämta om? Negrer? Kanske kul på sextiotalet. Bögar? inte kul ens om man kombinerar ihop det med kyrkor. Finns helt enkelt inget kvar att skämta om. Någon som vill höra en kul bellmanhistoria.... det var norsken, tysken och Bellman som gick in på en bar och bartendern säger...
Ni hade hört den med? Där ser ni, finns inget kvar att skämta om
Brukar kolla på stand up på comedy center, inte speciellt roliga texter, det är framträdandet som gör att det blir kul. Det innebär alltså att man kan skämta om allt och inte ens vara rolig bara man säger det på ett kul sätt....Som Robert Gustavsson ungefär, länge sen han var rolig men det blir kul ändå. Hur länge kan man leva på att parodisera sig själv? Ett bra tag tydligen. När det sen inte går längre så skriver man en bok om det... stackars lilla robert.... ångest, tablettmissbrukare, söp... ujuj. snart ska vi väl tycka synd om sexmissbrukare också- Hur fan blir man sexmissbrukare. periodvis har man varit nöjd om man bara varit brukare, då helst med en miss förståss... jaja

80-talet

Vem var det som kidnappade mitt 80-tal?
Vem har bestämt att vi ska minnas samma saker? Vadå Forever young, Ultravox och annat skit, hur kom det att representera hela 80-talet?

80-talet för mig var helt annan musik.

Bauhaus, Defunkt, Prince förståss, början på hiphop vågen, Beastie Boys, NWA, Tom Waits, Clash ( dvs Mick Jones) sköna dub excess på Sandinista, Talking Heads, nattkonserterna från tyskland osv osv . Jag lysssnade inte på Falco, Jacob Hellman eller vad dom nu heter.
Men nu ska man vara nostalgisk och då djävlar ska det vara lika. Inte fan får man gå på nostalgiparty med Ice Cube eller Sheena E. Snart dödsstraff på att inte gilla ABBA i Sverige, jag tycker INTE om Abba, tyckte inte om dom då, tycker det är ännu värre nu. Guldet blev till sand, not, skit blev till guld, mycket guld
Men man ska inte klaga, man får vara glad att man minns något överhuvudtaget, dröjer nog inte många år och sen är allt som händer nytt och kul. Görs inte många rocklåtar om Alzheimers....undrar om man inte har missat en stor målgrupp här, inte nog med att dom köper skivor fortfarande men dom köper samma skiva gång på gång för att man glömt att dom redan har den.

RSS 2.0