Strandsatt

Självklart vad jag är irriterad över idag... Finnair.. i klass med SJ. Tror aldrig jag flugit med dom utan att det varit förseningar. Ok, nu blev vi påkörda av en truck på arlanda men ändå. Gratis sprit medans vi väntade..... nix. något på planet... nix... försenad i fyra timmar och man får en check på 8 euro som inte ens räckte till ett glas vin... undrar om man kan få ut på hemförsäkringen fast det är arbetsresa.... hm.. tål att kolla upp.
Så. jag är gnällig på finnair men egentligen är jag nog gnällig på allt vad flyg heter. Ta av sig bältet, vik upp datorn, har du småmynt i fickan, du borde veta bättre..... hur farliga är vi egentligen? När man åker finlandsfärja då får man ta med sig stora väskor med bomber och ingen frågar nåt... Rätt tröttsamt faktiskt. Tåg är egentligen bättre, även om det blir svårt att åka tåg till Finland, om du fick för sig att gå i tid ( fast det gör inte flyget heller), fel av mig, dom går nog rätt ofta i tid, däremot har dom en tendens att inte komma fram i tid. Nej, det är bäst att jobba hemma, då vet man att man är i tid både när man börjar och när man slutar.. om det nu inte var för alla distraktioner.. .som kylskåpet som bara står och skriker Björn Björn.. är det undra på att man har svårt att hålla vikten med sådana kompisar.... man borde sätta tidslås på kylen; går bara att öppna mellan tolv och kvart över tolv eller nåt sånt... rätt  bra idé faktiskt; viktväktarlås......
förresten. nu kom jag på vad jag är mest irriterad på av allt just nu.. Spanska affärens djävla kompressor... får man sätta upp vad som helst på väggarna? rena moppe motorn som går igång då och då.. vi kan inte längre ha balkongdörren öppen för oljudet.....
Vi har klagat till styrelsen som har gett tillstånd för helvetesmaskinen. Några tar det på allvar men en svarade "har ni pratat med affärsinnehavaren, ni kanske kan lösa det själva?" vafan... det är klart vi har, det är klart vi inte kan eftersom hon inte förstår problemet, batterierna är väl slut i hörapparaten... Om det inte händer något så får det bli hälsovårdsnämnden... vad dom nu kan göra... annars får det väl bli en bra tång helt enkelt....
Fast vi ligger illa till som det är... Vi har nämligen slängt osorterade sopor i sopen.. OK. är problemet att vi har slängt sopor fel eller att vi inte har sorterat. Hädanefter kommer jag att lägga en råttfälla i varje soppåse så dom slutar leta efter namn. Jo, det är sant, någon i styrelsen går igenom soporna om hon anser att något är slängt fel... senast en kasse med kattsand där vi tydligen glömt något annat... helt obegripligt hur man ska göra. Man får gå en kurs. Slängdinasoporiengammalsäck eller nåt sånt... Vi har fler kärl än på sopstationen.. hur går det ihop?
Nog nu för ikväll. nu ska jag forsätta reta upp mig på Finnair.. det är inte så svårt....
Skrivet från en flygplatsbar i Helsingfors....

Reklam

Nu blir det helt oförtäckt men också osponsrad reklam. Hur gör andra bloggare för att tjäna pengar förresten? Man måste väl skriva om tjejmode eller mascara kanske....
Tänkte berätta vilka som hjälpt till med bröllopsfesten.
Först visste vi inte var vi skulle vara men sen kom, faktiskt jag, på den goda idéen att kolla om man kunde hyra Stabby Prästgård
http://www.stabbygarden.se/
och det gick bra. Visade sig vara så populärt att det var nästan fullbokat. Hittade till slut en lördag som passade.
Sen tänkte jag, som vanligt, laga all mat själv. Planerade och funderade... Kom till slut fram till att det blev för mycket jobb och dessutom sa min blivande fru att jag inte fick hjälpa till....Hur kan man göra mat om man inte får hjälpa till? Så det fick bli catering ( men förrätten gjorde jag förståss själv)
http://www.happy-food.se/
Sen måste man ju köpa sprit... Systembolaget är ju ett bra alternativ förståss. Köpte vin via Vinguiden
http://www.vinguiden.com/ och sen testade vi att köpa sprit på postorder från tyskland men nu kommer jag inte ihåg vad siten heter längre. Fungerade iallafall rätt bra, tog nästan två veckor men klart billigare än hemma.
Det räcker inte med mat och sprit på ett bröllop. Fotograf. Fick bli min gamla BNI kollega Truls
http://www.inpressphoto.com/index.php#mi=1&pt=0&pi=6&s=0&p=0&a=0&at=0
rekommenderas starkt, ni ser själv på bilden att han "kan göra vem som helst snygg" som han säger... han fick en utmaning men jag tycker faktiskt att han lyckades bra.
Sen var det ringar, klänning, kostym, hår, naglar osv osv osv.. Det är ett helt företag att gifta sig....

Höll på att glömma UNT annonsen: http://www.unt.se/familjeliv/familjeannonser/
Nu är det iallafall gjort och det ska inte bli någon mer gång.
Kram från mig

Det går visst

Livet går vidare i rasande fart. Har insett att det kanin beteende man haft inte ger speciellt mycket. Att bli en Puh är naturligtvis omöjligt, Ior har man bekanta som är så det räcker och blir över ( fint väder.. ja idag ja), uggla är man väl lite då och då.. man får helt enkelt bli ett zoo, en nordens ark.. en blanding av alla.. eller också tar man ett glas vin till coh lägger sig på soffan, där man hör hemma.
Uno Svenningsson – Kaffe och en cigarett

( märkligt att den högreligösa uno kan göra en sån tung version av en så deppig sång, trodde religionen gjorde att man trodde på sig själv.. fast det beror väl på att jag är från uppsala... Livets ord, ni vet.. bara man tror så blir allt bra, säkert... Satsa på dig själv... runka i motvind eller?)
Nej, nu ska jag inte vara negativ utan min tanke var egentligen att man måste ha sin egen korkek där man kan säga att man inte vill vara med längre, där man kan lukta på sina blommor, ta sitt glas vin, få bestämma över fjärrkontrollen eller vad man nu vill göra.
Man behöver sin lilla oas i tillvaron. Fram för fler oaser..... i tillvaron...
fast man gömmer sig nog en hel del bakom akvitiveter, då behöver man inte fundera på hur livet varit eller hur det blev. Det är så otroligt svårt att sätta sig ner och säga... skit i det, se framåt, nu djävlar kör vi.. för då kommer alltid någon örebro och säger "det går inte"....
Men där ska vi visa att dom har fel. Det går, gång på gång.

Ny start, nystart eller nys tart?

Hur många gånger kan man göra en nystart? Känns som jag frågat det tidigare... Enligt min mening hur många som helst, det är bara att starta på.. huvudsaken är väl att man slutar en gång mindre än gånger man startar?


Nu kommer all ilsken energi och lite glad tillrop att ägnas bullentinen istället för den golfblogg jag skrivit en tid. Höst nu, tänker ni, då kan man väl inte skriva om golf. Så sant. det är dock inte hela sanningen förståss...
Man behöver få respons på det man gör eller hur? Några små kommentarer typ " det var kul, bra skrivet, du är en komplett idiot eller vafan nu då...." men ingenting trots en del läsare. Sen när det kommer kommentarer som " det får du inte skriva om... " då lägger jag ner.
Barnsligt? Kanske men som Bobby Brown sjunger
Lägger hellre min energi här där jag tydligt säger att det är en gnällblogg... om man då inte tycker om att jag gnäller då har man uppvisat en väldigt låg nivå av slutledningsförmåga.
Här har jag faktiskt fått kompisar. Bloggkompisar.. Märkligt eller hur? människor som man enbart känner via vad dom bloggar om eller vad dom skriver på facebook känns som mer kompisar än människor man träffar i det dagliga livet. Det är nog för att man när man skriver vågar blotta sig på ett annat sätt än man gör när man träffas. Man döljer sig bakom orden men vågar då kanske stå mer för den man är. Kanske.
Bloggkompisar är med och bantar... det tycker jag är kul.
Nu ska alla väglusar, folk som inte begriper att dom ska betala när dom står i kön på ICA, trädmassakerare,

RSS 2.0