tisdagkväll

Lite bättre idag faktiskt, tror det beror på allergimedicinen, tar en extra tablett en stund före runda vilket verkar hjälpa. Två mil med start över Berthåga sen ut till Ulva, hågadalen och sen Stadsskogen hem . 
 
Efter den strålande konserten med Kent i lördags så tänkte jag att jag skulle ta och köra bla nya skivan i lurarna under rundan för att se om jag missat något. Nej, tyvärr har jag inte det. Rätt trist faktiskt, riktigt trist. Schabloner och upprepningar. 
 
 
Märkligt när en av Sveriges mest erkända låtskrivare, frontman i Sveriges kanske mest kända band ( någon som kan namnet på de andra medlemmarna i banden? kunde väl tro det), säkert god för hundratals miljoner, gift eller i allafall sambo sedan länge och han sjunger om hur misslyckad han är, hur han missade alla chanser osv. Känns lite patetiskt faktiskt. Mer deppad och självömkande än Lundelln någonsin var på Vassa eggen och då var han nyskild och konstant full... Känns som bandet går baklänges.
 
 
Har sagt det förr och jag säger det igen. Det finns ett samband mellan vädret och Lundells sommarturneer. Alla kan väl vara överens om att det inte är något vidare väder i sommar och samtidigt så är det ingen Lundellturne. Hur var vädret förra sommaren? typisk svensk sommar säger ni, ni kommer alltså inte ihåg. det var dåligt och lundell spelade inte då heller. SMHI kräver en Lundell turne... vad gör karln förresten, kan han verkligen ha så mycket att göra att han inte ens har tid att ställa in en konsert? tveksamt. 
 
 
Om ni vill veta, fast det vill ni väl inte, så har jag träningsvärk i benen.... så nu vet ni det. Totalt ointressant information men medge att nästan all information är ointressant.... Som vädret....Ointressant. Ska iallafall inte åka och bada. Dessutom är vädret alldeles utmärkt, fast inte just här. 

Ny runda

Körde en runda igår trots att det inte kändes bra. Nu gick det betydligt bättre. Tog en allergitablett strax innan rundan. Kan det vara det som gjorde skillnaden? Nu gick det väl inte riktigt så fort som det borde, 5.39 tempo i 16 km, men ändå helt ok. Inte långt kvar nu och träningen måste trappas upp till minst 50 km i veckan, inte de 35 som jag kör nu.
 
 
Ny favorit i hörlurarna, Frank Ocean, riktigt skön musik och när Novacain kommer på så går det alltid fortare. Annars har det blivit lite Coldcut mest kända för Doctorin the house för rätt många år sedan. Kul samplingar och intressanta vändningar. Musik är allt när man springer.
 
 
Dags för Kent ikväll. Tycker egentligen att dom är väldigt bra men jag lyssnar aldrig på dom. Blir liksom inte av. Thåström, Lundell och även Eldkvar går runt i lurarna ibland men aldrig Kent. Här är dock min favoritlåt: Kent – Den Döda Vinkeln
 
 
Ska bli skönt när loppet är gjort så jag kan övergå till att gnälla lite mer på bloggen, det är trots allt en gnällblogg eller hur? inte nån djävla " se hur mycket jag springer era lata djävlar" blogg.
 
 
 
Finns så himla mycket klaga på att det borde räcka ett tag. Idioter till politiker som förstör min stad för att folk som inte bor här ska flytta hit  samtidigt som man höjer kommunalskatten. Hur fan går det ihop? Är man fler som delar på kostnaden så borde det väl bli billigare? Icke sa Nicke. vem var den där nicke förresten? 
 
 
Arne Hegerfors... gick inte han i pension förresten, sluta medans du kan välja själv och inte bli tvingad. "OS är så bra för där får alla sporter vara med". Hur fan kan han kalla sig sportjournalist? Bowling är den idag största sporten i världen som inte är med i OS. VM i bowling är ett av de mästerskap som har flest deltagande länder. 
 
 
Zachrisson.. bäst före datum 1968. kommentera golf din senila dinosaurie och inte allt annat! Vi som spelar golf vill veta vilka klubbor, bollar, hur dom slår inte att Kurt wtf snubblad i klubbhuset 1948.
 
 
 
Sådär ja, nu har jag fått gnälla av mig lite. skönt, nu känns det bättre, nu finns det energi att börja klaga på svenska idrottare som självfallet kommer att underprestera i OS... 
 
 
 

Inte bra

Känns inte alls bra med träningen just nu. Som jag skrev häromdagen, motivationen saknas samtidigt som jag tror jag har en förkylning i kroppen. 13 km i går i ett tempo som är lägre än vad jag ska hålla på maran. 
 
 
Tog en lite annorlunda väg denna gång, försöker utvidga sträckan man springer. Ut på fälten runt Uppsala, de hotade fälten runt Uppsala ska jag väl skriva. Märkligt tatt man både ska förtäta innerstan och expandera på fälten runt. Vad blir då kvar av Staden på slätten? För mig är det obegripligt varför folk vill flytta till Uppsala.
 
Alla grönytor snart bebyggda, biltrafiken prioriteras till den milda grad att den betraktas som viktigare än ett kommande världsarv, åldringsvården under all kritik och som grädde på moset en hög kommunalskatt och tom aviserade skattehöjningar. Vad är poängen med att bli en storstad ( definerat som stad med mer än 200.000 innevånare, i Kina hade en sån stad inte ens varit med på kartan) om inte servicen och boendemiljön förbättras? Jag har säkert missat något.
 
 
Man får blunda för problemen och fokuserat på sig själv istället. Jobba, träna, se fram emot helgen... är det verkligen så det ska vara? Tio år till i grottekvarnen sen kan man koncentrera sig på att spela golf, träna, läsa böcker och kanske ta hand om barnbarn, inga dumma framtidsutsikter.
 
 
Hoppas man aldrig blir så gammal att man inte är nyfiken på nyheter längre.Ny musik ( senaste upptäckten Coldcut, inte nya men nya för mig...), nya produkter, nya ställen att resa. 
 
27 procent av alla åldringar ( hur gammal är man när man är åldring?) använder internet. Låter mycket tycker jag men artikelns (http://www.unt.se/uppsala/aldre-utanfor-i-digitalt-samhalle-1802319.aspx längre artikel i papperstidningen) slutsats var att det skapar ett utanförskap. Knepigt när man slänger sig med siffror utan att göra jämförelser. Hur många av alla medborgare är aktiva internetanvändare? Ingen aning men det lär knappast vara 100 procent. Tycker nästan att 27% låter både rätt mycket och rätt imponerande. Man borde ge en padda ( eller tab om vi ska vara produktneutrala) till alla pensionärer. Skulle säkert vara samhällsekonomiskt lönsamt.
 
jaja, många funderar blir det, dags att göra nytta... nej, jag har inte börjat med välgörenhetsarbete, nytta var väl mao att ta i, dags att göra något.

Tröttheten sätter in

Varför orkar min inte? Är det för att målet är ointressant kanske? Antagligen är det så. Skulle springa en mara och det är gjort. Nu har jag fått för mig att springa en till men på bättre tid men det känns inte lika intressant längre. Vad ger det egentligen att springa en mara på 5,12, 4.30 eller 3,59? ingenting faktiskt. Kanske bättre att sikta på 6 timmar, ta det lugnt och njuta av folkfesten i Berlin istället för att plåga sig. Sen när man står där så ångrar man väl att man inte tränade mer. Får börja köra lite mer mental träning tror jag. Sitta i solstolen i fyra timmar och tänka ett maraton, låter mycket behagligare, dricka lite sportdryck (aka whiskey) ibland, ta en powerbar ( aka chips) för energins skull. 
 
 
att jobba hemma har sina fördelar ibland. just nu sitter jag på hemmakontoret på balkongen.. lite skönare än att sitta i ett ödsligt kontorslandskap i Kista. Fast distraktionerna är fler förståss, tvätten ska fixas, maten lagas, lunchen ska ätas, träningen ska genomföras... tur att os inte har börjat får då ska man väl se försöken i vildsvinsskjutning också förståss... 
 
 
 
nej, dags att börja göra något.. dvs skriva ännu fler mail till kollegor som har semester, kunder som inte har tid eller andra som inte heller är intresserade... kanske blir en liten tupplur i solen senare....

Trögt nu

Trög träningsvecka. Tre kortare pass. Skulle köra ett långt igår söndag men det gick inte. tror jag har blivit förkyld eller också är det riktigt allvarlig allergi som slagit till. 13 km i 5,55 tempo duger inte alls. Dessutom helt slut när jag kom hem. Somnade tom på soffan.. Tur att man inte sprang på lunchen ( vilket jag faktiskt aldrig gör).
 
 
 
Ingen bra utveckligen med vikten heller, faktiskt gått upp ett hekto trots försök till att hålla igen.. INte så konstigt kanske. Fish and chips med pilsner på Grönlund igår.. inte den bästa kosten om man ska gå ner i vikt.
Man borde köra ramadan, då borde man gå ner lite oavsett hur mycket man äter på nätterna.
 
 
Hittade en skön spellista att springa till:
Hipster Soul
 
share my playlist ( SMP) är en otroligt kul sida och app. Kör nästan alltid okänd musik när jag springer, rätt trött på halvtechno svensktopps musik som man kör på svettis. Kommer väl ett gäng "så mycket bättre" låtar till våren.. Lär väl bli bättre än förra gången iallafall, nu slipper vi Laleh... säkert någon som mörder en Olle Ljungström låt istället, nåt att stå ut med under svettiga svettis pass.. kanske är bra att man retar upp sig. Fast samtidigt, om man retar upp sig på musikvalet på ett gympa pass så har man antagligen inte så mycket att klaga på i övrigt. Klagokvoten måste uppfyllas så då letar men möjligheter... kanske...
 
 
Kanske får bli ett höstlöfte; sluta klaga, tänk förbättringspotential istället.. inte lätt sånt.

run fatboy run

50 liter Efes på tre veckor... märks. försökte springa fortare idag men det gick inte.. no fucking way. inte en chans att jag skulle klara en mara nu´... och det är bara 10 veckor kvar, lite stressande. Man ska springa för att det är kul, inte för att bli stressad,nåt gick fel...var är min losecburk?   
 
 
 man blir stressad av allt... 
vart tog "jag brukar jogga lite" vägen? Nu djävlar ska det löptränas... köpa träningsprogram på runkeeper, prestera, prestera, prestera. Allt har blivit så komplicerat och, framförallt, så allvarligt. 
 
Kan man inte bara få jogga lite utan att få prestationsångsest? Spela lite golf utan att jaga handikapp? kanske inte.... världen har väl blivit konkurrensutsatt antar jag..Man får göra som Jan Malmsjö.... hoppa av skiten... Livet är det som pågår medans man är upptagen med att leva.
 
 
 
 

Vardagen kommer krypande

Vardagen är nu igång. Man kommer snabbt in i rutinerna. Gå upp, sätta på kaffe kannan, duscha, slå på TV4 nyhetsmorgon.... men vadnu...... det börjar senare på sommaren.. vilka slöhögar. Där rök hela morgonrutinen.. blev tvingad att titta på ettan med Pekka Heino istället, inte samma sak... 
 
 
 
Sommarens höjdpunkt, iallafall i detta väder, är nog Tour de France. Beställde en månads internet abonnemang, 59 spänn, värt varenda öre. Dessutom har en svensk den prickiga bergströjan, inte illa. Snart är det dessutom os och sen är hösten här på riktigt. Fan vad tiden går. Bara 10 veckor kvar till Berlin och jag ligger ordentligt efter planen både tränings och viktmässigt. kan bli tungt detta.. fast det ska nog gå även om jag inte klarar måltiden. Kul att springa iallafall. Funderar faktiskt på om man skulle springa något lopp även nästa år, bara för att tvinga sig själv att träna och hålla vikten... 
Paris vore läckert. London med förståss. New York verkar det inte gå att anmäla sig till ( lite för dyrt också). Vi får se.... man måste ha högflygande planer...
 
 
 
 

Igång igen

22 dagar i Turkiet. Snitt fem Efes ( turkisk öl) per dag gör totalt 55 liter öl... då är uppgången på 2,5 kilo inte så mycket, vart tog de andra 52,5 kilona vägen? Försökte träna några gånger, blev väl totalt fem, men det var för tungt. Antingen var jag för trött, var det för blåsigt eller också var det för varmt. Lätt att hitta ursäkter när man inte är motiverad. Tog tom med mig mina lätta skor, användes en gång och då fick jag ont i benen efteråt. En minuters tempo på betongväg var inte vad mina ben behövde, kunde knappast gå dan efter.
 
 
 
Startade om igår med ett lätt pass på den vanliga slingan. Gick rätt skapligt trots att det kändes tungt. Är nog dags att börja följa träningsprogrammet från Runkeeper nu så man kan ta det till en ny nivå. Problemet är inte träningen, det är maten, vinet och spriten. Tungt att hålla igen med festandet när det är sommar.. jaja, man är bara människa.
 
 
 
KÄnner ibland att motivationen inte riktigt finns för att springa ett maraton till i år. Just nu är det mest för att försöka hålla nere vikten, är otroligt lätt att lägga på sig några kilo under sommaren, inte bra. Fast det ska självfallet bli kul att åka till Berlin och träffa 40.000 andra idioter som tycker det är en vettig söndagssysselsättning att springa 42 kilometer på asfalt och betong. Får väl se till att vara i så pass bra form att det blir ett nöje att springa, inte en plåga som förra gången.
 
 
Efter tre veckor i värmen så inser man att Sverige inte är rätt land att bo i. Tror inte ens dom har väderleksprogram som vi har därnere. "vad blir det för väder idag? Sol sol sol", rätt trist faktiskt, fast lätt planerat. Gå upp, äta frukost, åka till stranden, dricka en Efes, läsa lite, äta lunch, dricka en Efes, sova en stund, åka hem, duscha, går ner och äta middag.... det blir nog rätt trist i längden men ett tag går det bra, typ tio år eller så. Fast man får försöka se det positiva även i det svenska vädret. Tomt på golfbanan igår.... man sover gott när det är svalt, lätt att springa, blir inte så många pilsner på uteserveringar...rätt ok ändå eller hur?
 
 
Återkommer med reflexioner från resan. 

dåligt med träning

Inte blivit mycket träning nu några dagar, ingen alls faktiskt. För trött på mornarna, för varmt på eftermiddagen. Dagarna går fort, blir inte mycket tid över.
Senaste veckan har det blivit mest att ligga på stranden, läsa böcker och dricka Efes, man kan ha det sämre.
 
Också tittat lite på nya hus men men, det börjar bli dyrt i Akbuk, priserna går upp just nu. Vi får se
 
Hittills hunnit med att läsa:
Olof Palmes biografi. Riktigt intressant. Handlar mer om händelser och tidsandan än om Palme. Bra skriven och lättläst
Leif GW Perssons memoarer ( Gustafs grabb). Är egentligen inte så road av memoarer, biografier är intressantare, men den här är bra. Behandlar ett samhälle i utveckling och hans egen klassresa från "statarlängan till professorsstolen". Riktigt bra den med
Sen kommer semesterns höjdpunkt. Joanne Collins En smak av vin. En strålande bok. Helt okänd till för mig. Skrev tydligen Choklad som Lasse Hallström gjorde film på. Har skrivit tre böcker om man, apelsiner, choklad och vin. Alla är numera beställda. Adlibris telefonapp kommer att ruinera mig. Hur som helst, en av de bättre böcker jag läst på mycket länge.
Senast är en ren thriller av Tom Cain. Bra? vet inte. 
har dessutom börjat på Beck böckerna men dom vill jag inte släpa ner på stranden. Snart läst klart Roseanna. Märks tydliga Kommissarie Maigret influenser... kanske skulle läsa om dom istället för att läsa Beck... svåra beslut så här i slutet av semestern....
 
 
 
Kommer att ta med skorna till Istanbul och försöka springa iallafall en gång. Tidig morgon länsa Marmara sjön kanske är en upplevelse. Fast springa i storstäder är väl aldrig någon riktig hit... vi får se. rätt skönt att somna om också.
 
 
 
Återkommer med mer träningsrapporter när vi kommer hem, då dj-----lar....

RSS 2.0