Dåligt med inspiration idag

Hur integrerade är vi egentligen? Är vårt samhälle mer segregerat än vi vågar erkänna?

 

Reflekterade över det igår när jag var på Friskis. Tittade in på gymmet före gymapasset. Säkert 40 procent med vad det ser som invandrarbakgrund. Går sen in på passet och där är det en procent… dvs en som inte har typiskt svenskt utseende. Vad beror detta på? Kan inte invandrare hålla takten, lovar, hälften av dom som går kan det inte heller.

 

” Har du rytmen i blodet för i fötterna kan du inte ha den i alla fall”. Märkligt är det i alla fall.

 

 

Fast det är inte många negrer med i sim-vm heller, inte många vita på sprintfinaler i os… Hockey, vit sport. Maraton, mörk sport…

 

 

Fan, kommer inte på nåt att skriva om idag. Har inte retat upp mig något på hela dan… märkligt. En tant som körde i 40 trots att det var 50, jag brydde mig inte, personer i kön på ica som inte begrep att dom skulle betala… berörde mig inte ett dugg. Man börjar bli gammal, vad ska man med en gnällblogg till om man inte kan gnälla. Man är slut, slut.

 

 

Får se om jag kan reta upp mig på nåt imorgon, det brukar inte vara så stora problem. Bara man ser ölpriset på stan så blir man ju förbannad. 52 spänn för 40 centiliter…. ”jag ville ha en öl, inte köpa stället”. Så, kommer mer imorgon.

 

 


Riskmanagement

Lite om krishantering.

 

Brukar ni ställa er på klippkanten och tänka; undrar om jag ska hoppa? Kunde inte tro det.

 

Åker ni bil utan bälte för att se om ni kan ta emot er om ni krockar? Kunde inte tro det.

 

Ger ni er in i AIK klacken och skriker heja Djurgården? Kunde inte tro det.

 

Har ni beställt flyg till Bangkok för en avkopplande semester nu i helgen? Kunde inte tro det.

 

Ställer ni er på damtee när polaren ska slå ut för, han slår ju ändå alltid snett? Kunde inte tro det.

 

Men….När ni känner er lite hängiga vad gör du då? Du beger dig till samma ställe som alla andra sjuka människor beger sig, Apoteket. Snacka om riskmanagement. Var ska man inte vara om man börja känna sig krasslig? Naturligtvis ska man undvika ställen där det finns massor av människor som man kan bli ännu mer smittad av.. men nejdå, man vill ju leva lite på gränsen eller hur? Ta lite risker, var en dare devil… ungefär det man orkar med nuförtiden. Gå på Apoteket.

 

Någon som märkt nån skillnad förresten, nu när det är privat? Samma alvedon som förr. Blev det någon prispress på receptfria läkemedel? Måste erkänna att jag inte vet vad voltaren, ipren och bafucin kostade innan heller så det är lite svårt att veta. Positivt dock att man kan köpa på Ica, då slipper man ge sig iväg till smitthärden apoteket…. Fast… nu kanske alla sjuka människor är på Ica istället, fan vad svårt allt blir ibland. Man får helt enkelt hålla sig hemma och kurera sig med whiskey, på systemet blir man i alla fall frisk och om man inte blir det så har man gladare baciller.


Lite av varje

Kanske drog gårdagens diskussion lite långt men det är ingenting mot vad min ”opponent” har gjort. En oskyldig fråga om hur man kan gilla Mao har nu eskalerat till att jag är en idiot. Det har han säkert rätt i, hur kan ha känna mig så bra? Fast han kanske kallar alla idiot och ibland så träffar man ju rätt. Gå till personangrepp när argumenten inte räcker till, skrik när du inte kan prata, ställ egna frågor som du själv besvarar och lägg argument i mun på din motdebattör.

 

Fast nu är det över. Läs gärna Jung Changs biografi om denna man som hålls högt av vänsterkrafterna i Sverige då man verkar anse att ”vissa offer” måste göras. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172638281

 

Nog om det. Nu är det vår och vi går vidare mot ljusare tider, vilket betyder två dagar av vårlycka innan sommarregnet, skönt att vara så härligt svenskt negativ eller hur? Svensk sommar innebär självfallet regn och ett par dagar då och då av lycka. Man måste lida för att njuta. Man måste få dåligt samvete när man har kul. Man måste bli bakfull annars skäms man inte osv. Det Lutheranska går aldrig ur.

 

Vore bättre att vara katolik, då kan man göra vad man vill, gå och bikta sig, läsa några Fader Vår och sen gå därifrån med gott samvete. Måste vara den perfekta religionen, satt dom sen bara in bänkar i kyrkorna så kanske man skulle konvertera. Fast från vaddå…. Är ju inte med i svenska kyrkan längre, får gå in och sen konvertera kanske, verkar krångligt, får nog fortsätta vara ateist och inte få syndernas förlåtelse men inte heller evig lycka, det är en avvägning.

 

När jag gick i skolan hade vi morgonsamling. Första lektionen var 10 minuter längre och fröken läste nåt upplyftande, gärna ur bibel, och spelade tramporgel. Innan lunch tackade vi Gud för maten. Hon jobbade nog i vårt skolkök, Gud är en matatant ( låter som en pjäs av Gardell).

 

 

Strålande låt som jag rekommenderat tidigare: The Dead Weather – I Cut Like A Buffalo

 


Lite om Maos eftermäle, rätt trist blogg faktiskt...

Vad är farligast? Nazister i uniform som står på torgen och förnekar att förintelsen har skett eller etablerade debattörer sittande i de fina salongerna, rökande kubanska cigarrer och förneka att Mao är en av världshistoriens största massmördare? Vad är skillnaden på rödvinsvänsters blundande för brott av Mao, Stalin och i viss mån Pol Pot mot vit makt människornas hyllande av Hitler?

 

Jag ser ingen stor skillnad. Den enda skillnaden är att den ena gruppen inte kan verbalisera sina förvridna åsikter medans den andra har plattformen, kan formulera sig och får allmänhetens öra. Vilken tycker ni är farligast? Jag tycker det är självklart.

Märkligt att åsikter som människor har haft i sin ungdom sitter så fast rotade. Kan förstå ungdomar som sitter och skriver revolution på nån nation i ungdomen men inte att mogna människor håller fast vid sina åsikter när man måste inse att ens tidigare verklighetsuppfattning inte riktigt stämmer med hur världen ser ut.

Varför blir jag så upprörd undrar ni? På en enkel fråga hur man kan ”gilla” Mao, en av samtidens största slaktare, på facebook får jag följande svar av en av sveriges mest ansedda debattörer med kraftigt s förtecken:


Mig veterligt dödade inte Mao någon.

Men det kommer mer:


Något positivt?  Som filosof och poet var han utmärkt, hans insatser som krigsherre var inte fy skam även om Zhu De var vassare (och nog mer älskad av kineserna än Mao, även om ingen i Sverige vet vem han var).
Han deltog i upprättandet av ett oberoende Kina, skapade ordning ur kaos, ställde till med kaos igen, och lade grunden för vad vi tror blir Aisiens århundrade...ingen politisk ledare av den dimensionen är fläckfri, och att sitta på sin kammare och yvas över detta tjänar inget till. 
Kina har haft boxaruppror och kulturrevolutioner, de har hunsats av kolonialstater och figurer som Mao och Hong Xiuquan inspirerat till magnifika omvälvningar (men Hong och kristendomen vinner väl över Mao och kommunismen i eländeslistan?).
Det här kan diskuteras. Men inte med politiskt korrekta fjantskallar. Revolutioner är ingen golfturnering. Den som vill fånga lejonungar måste krypa in i lejonets kula. För att kunna avskaffa geväret måste vi ta upp geväret. Etc.

 

Man måste helt enkelt offra några, uppgifter talar om runt 70 miljoner kineser som under Maos ledning omkom till följd av hans politik, för att vinna något. Vad säger det om människosynen? Rödvins revolutionärer tycker man ska krypa in lejonets kula? Vad händer då med cigarren han posera med på profilbilden?

 

Vet inte varför jag stör mig så mycket men det är väl den självgoda tonen i svaret antar jag.

 

Fast idag är det vacker och ljus väder, varför då reta upp sig?

Som Morrissey sjunger ” Why spend valuable time with people who I much rather kick in the eye”. Kanske lite drastiskt men den sak man lär sig med åren är väl att bli mer tolerant men att tolerera mindre. Sluta knyta näven i fickan och sluta ursäkta oss.

Undrar om debattörer, politiker, opinionsbildare verkligen har förstått kraften i de nya nätverken? En del har det säkert men inte är väl aktiviteten så stor som man kunde förvänta sig? Kanske kommer mer framåt valet.

Nu är väl ändå året vi som inte medverkar i debatten, vi som inte blir inbjudna till Bröllopet med stort b, vi som faktiskt både har rösträtt och röstskyldighet räknas.

Rösta för fan!!!! Rösta gärna ”fel” men rösta.

 

 

 


What´s up Buk?


Ok, dags att skriva om golfresan och inte bara om hemresan.


Vi började egentligen planeringen redan i september och kom snabbt fram till att Airberlin till Wien är ett oslagbart alternativ för oss golfare. Bagen gratis! Under förutsättning att man åker med själv förståss.


Redan förra året pratade vi om Ungern och när vi hittade en bana bara nio mil från Wien och dessutom boende för bara 125 kr natten så bestämde vi oss direkt. Birdland i Buk fick det bli. Visade sig vara ett utmärkt beslut. http://www.birdland.hu/


Resan dit blev som vanligt… Första pilsnern på Arlanda, en stor förståss. Sen lite pruttare på planen så var vi nästan redo för en nio mils avfärd. Den ende som kunde fem ord tyska försökte förklara för busschauffören att vi behövde stanna vid första bästa supermarket för en platta bier und schnaps.. jodå, han fattade.


Det var ett glatt gäng som kom fram till Buk och intog ”hotellet”. Vi hördes nog över hela bygden. Efter viss palaver tog vi oss ut på byn. Bankomat för att få Floriner och krog för att få i oss fler pilsner. Lyset gjorde varken eller men höll oss andra på ännu bättre humör. Det ska vara en per kväll eller hur?



Efter en något spartansk frukost tog taxin oss till banan. Självklart var vi först, typ en timme före personalen, tur att städaren var där så vi slapp stå ute i regnet.
Efter greenfee betalning ( vagnarna var gratis) så var det dags att ge sig ut i regn och blåst.

     Tuff bana i regnet. Många väldigt bra hål. Egentligen bara ett som var lite tveksamt. Kaffet och whiskeyn satt som en smäck efter nionde. Visserligen startade jag starkt med fyra streckhål efter det men det var det värt. Vann i alla fall första dagens spel med Olle som tvåa följd av Tomas och Jörgen.






Middagen på kvällen var riktigt bra och dessutom väldigt billig. Nu fanns det tom vin, 50 spänn karaffen,  ta in hela boxen ”what´s up Buk”.

Min Bellman historia gjorde succé som vanligt… not.

Tysken, norsken och Bellman kom in på en bar och bartendern säger:
”Vad är det här, ett skämt?”


Fast nu har vi tagit det vidare.


Skolmen, Schyffert och Bellman kom in på en bar och bartendern säger:
”Vad är det här, en sketch?”



Lite tröttare grabbar tog sig till banan dag två…. Bättre väder, lättare bana, jag vann nu på 23 poäng… vad dom andra gjorde kommer jag inte ihåg, har jag förträngt eller ville bara inte höra….
En liten fem manna scramble avslutade dagen. Erik och jag mot byket. Fattar inte hur dom kunde ställa upp….. blev inte 4-5 men nästan. Som att ta pilsner från smågolfare.

   Lördag, lite mer spännande. Klubbtävling. Tyvärr lottade dom in oss med varandra utom Lyset och Olle som fick en ryska att spela med. Dom kan väl inte spela, säger ni. Det kunde hon tydligen men det tog tid, enligt grabbarna, en väldigt tid. Otroligt tufft väder. Kraftig mot vind på monster hålen ute på fältet. Själv var jag helt växlad länge men lyckades tagga till lite mitt i och klarade andra platsen efter en överlägsen Olle som klämde till med 27 poäng. Imponerande ända tills vi fick höra att dom vann på 39. Djävla ungerska handikapp fuskare…

Resultatet i vår interna tävling blev Björn, Olle och Erik/ Per på delad tredje. Björn nearest, Erik longest ( det sista var inte en sexuell referens…. )



Inget mer spel den dagen. Middag på kvällen och en djäkla massa sprit på det otroligt fullpackade studentstället vid stationen… ok, vi var inte själva men nästan.. Lyckades övertala bartendern att om vi drack tillräckligt mycket så skulle han köra hem oss, det var inga som helst problem för oss att komma upp i den mängden.



Söndag var vi bara tre som orkade ta en runda. Per, Erik och undertecknad. Resten gick på Spa, spaade, märkligt ord. Betyder tydligen att man ligger i en bassäng hela tagen och tittar på halvnakna tjejer.



Nu var vädret bättre och vinden hade vänt (Petter – Vinden har vänt). 40 smällar ut för mig och 41 för Erik och då startade vi på den svåra halvan där jag tidigare toppat med 10 poäng… Jag höll inte men det gjorde Erik för grandiosa 34 poäng ( själv hade jag 33). Vad Per hade har jag, mot en kraftig muta, lovat att inte säga.



Jörgen passade på att surfa runt på alla tänkbara siter för att säkerställa att vi verkligen tog rätt beslut som tog taxi till Gdansk. Hem, en dusch och sen mer whiskey inför hemresan.


Som ni märker så underviker jag att prata om askmoln från Island, försenade plan, obefintlig information, ständiga diskussioner om hur vi ska göra, vad vi sen gjorde osv osv. Det mesta stod igår och har inte så mycket med golfresan att göra eller hur?


”Har du en Sony? Sony Eriksson? Nej, en Sony Jansson…” Dumma svar är det gott om eller hur. Bill Engvall från Blue collar comedy group är en expert, tydligen spelar han golf också.

Bill Engvall – I Love Golf



För att summera:

Fantastiskt bra bana. Trevligt boende. Skaplig mat till bra pris. I min bok var det den bästa resan hittills. Att vi sen fick se östeuropa från en minibus, Gdansk och en färjetur på köpet gjorde inte saken sämre.

Nästa år blir det Ukraina. ”What´s up Kiev?”



 

En vinnande sving, tro det eller ej. Man får helt enkelt välja motstånd


Lite om hemresan från Ungern, mer om golf imorgon


Ja, herregud, vilken resa. Kort blogg idag om senaste dagarnas strapatser, det kommer en längre reseskildring längre fram.

Skriver detta sittande i en hytt på väg från Gdansk till Nynäshamn efter att ha åkt taxibuss från Buk i Ungern till Gdansk i Polen. En helvetesresa på skumpiga vägar i en minibuss i totalt 16 timmar nästan utan pauser. Inte ett speciellt fräsch gäng som gick in på terminalen och höll tummarna för att det skulle finnas biljetter.

Tur nog fanns det några kvar så vi kom i alla fall med. Nästa utmaning var att få tag i euro och betala med.. tog ytterligare en och en halv timme. När allt det var löst så kunde vi sätta oss ner med varsin stor polsk öl och äta en välbehövd lunch. Spårvagn tillbaka till färjan för att försöka få tag i hyttplatser. Ett projekt på ytterligare några timmar.
Till slut blev allt väldigt bra. Två tvåbäddshytter och en fyrbäddshytt. Middagen på kvällen blev väl inte direkt i partyns tecken, snarast ett ”Gang of eight” som alla väntade på att man skulle få gå och lägga sig. Dock väldigt bra mat och drickbart vin. Inget drag på färjan direkt men det passade oss rätt bra. Sängen lockade

Nu är det bara resan från Nynäshamn till Arlanda kvar för att hämta bilen. Sen är det tillbaka till vardagen.

 

Nedanstående skriver hemifrån

När vi väl började planera i steg för steg så gick det faktiskt lättare. Uppenbart att man måste försöka klara första steget innan man börjar fundera på nästa. Innan vi ens kommit fram till hur vi skulle ta oss ifrån Ungern funderade jag på om Benstocken verkligen var öppen om hela flygplatsen var stängd ( vilket den inte var).
 
Nedan en kort sammanfattning om hur vi gjorde, hade jag varit amerikan hade jag nog skrivit en management bok på 500 sidor om samma sak

1.      Inse att vi har ett problem

2.      Inse att det inte bara är ett problem utan ett problem som antagligen måste lösas

3.      Inse att vi måste ta ett beslut

4.      Försöka hitta alternativa vägar hem

5.      Komma överens om hur vi ska göra

6.      Komma upp med nya, mer spektakulära alternativ

7.      Ändra det vi kom överens om

8.      Komma överens igen om det vi kom överens om från början

9.      Hitta en taxi som kunde köra oss

10.   Hitta en annan taxi som kunde köra oss för lite mindre

11.   Till slut komma iväg i taxin som vi kunde komma överens om

12.   Åka taxi till Gdansk ( en lätt steg även om det gav lite blåmärken)

13.   Få biljetter till färjan

14.   Hitta en bank för att kunna betala chauffören

15.   Hitta en bank som kunde ge oss euro (det enda steget vi misslyckades med)

16.   Hitta en bankomat för att ta ut zloty

17.   Hitta ett växlingskontor som kunde växla från zloty till euro

18.   Betala taxichauffören

19.   Få taxichauffören att förstå att vi behöver kvitto, gick sådär

20.   Hitta lunchställe i ett Polen som inte var begravningsstängt

21.   Komma överens om vi skulle åka spårvagn eller taxi

22.   Hitta spårvagnsstationen

23.   Hitta hur man betalar för att åka spårvagn

24.   Hitta rätt spårvagn

25.   Åka spårvagn

26.   Gå på färjan

27.   Försöka få tag i en hytt

28.   Komma överens om vem som ska ha vilken hytt

29.   Hitta utgången från färjan ( svårare än det låter)

30.   Hitta pendeltågstation

31.   Förstå hur man betalar på pendeltåg i Stockholm ( tack Jörgen)

32.   Hitta rätt station att byta på

33.   Hitta rätt buss från Märsta till Arlanda ( tack okänd yngre kille)

34.   Åka till benstocken

35.   Få upp bommen ut från parkeringen (mycket svårare än det låter)

36.   Slutligen låsa upp ytterdörren…Home sweat home

 


Don´t ASK me

Kort rapport från Ungern, bredbandets moder, uppkopplingens fader och Internets Heliga Graal… skojar bara, inte en djävla uppkoppling så långt modemet räcker, inte ens telefonen funkar. Vi eldar upp skiten och skickar röksignaler…..

 

Det är väl bra, säger ni, ni har väl semester? Nej, säger vi, vi är på golfresa och det är fanimej ingen semester.

 

 

36 hål i regn och blåst på den Ungerska pustan utan mat och med endast Österrikiskt öl som näring, det är mindre jobbigt att jobba… Fast det är kul att demolera den Ungerska naturen, slå gropar i gräset, slå bollar i vattnet, skrämma sothöns från vettet och allmänt var i sin egen bubbla.

 

 

Folk är vänliga i alla fall, vi tror det, går inte att förstå ett ord av vad dom säger. Fast dom säger väl likadant om svenskar. Är vi det enda folket som tror att om man bara skriker så fattar hela världen svenska? Antagligen.
Borde det inte finnas ett universalord för exempelvis öl? Något som fungerar var man än är? Un cerveza… por favor.. vaddå por favor förresten, det är ju jag som betalar…. Vi har inte ens listat ut vad tack heter på Ungerska. En parlör, ett kungarike för en parlör eller vad Rickard den tredje nu sa. Ingen som vet kanske, vad han sa, ingen som hade en parlör.

Underbart att se världen om det så bara är från sätet på en golfbil (för att vara väldigt tydlig, jag åker inte golfbil men några av mina kamrater gör det, dom som inte orkar gå för att dom inte orkar träna eller för att dom inte orkar säga nej när någon säger ” klart du ska ha en portion till, du har ju bara ätit fyra baconpaket ikväll…)

 

Man borde bli fett coach, gi coach, vikt coach, shutthefuckup coach. Tänk om folk kunde vara lite tysta ibland.. folk som mig alltså, nåt nervöst över pratandet… ” det är tyst, säg nåt för fan”.

Har verbaliseringen tagit över från kommuniceringen? Döljer allt prat det vi verkligen vill säga?

Frågar du mig? Du grabben, prata med nån annan…..

Ingen spellista idag… Hittade inga Ungerska rockstjärnor.

 

 

Sitter fast p en golfklubb i Ungern, biran på stan kostar 15 spänn styck, man kan ha sämre ställen att sitta fast på… återkommer med en ny rapport ikväll

 


Nöden har ingen greenlagare

Onsdag morgon och dags för avfärd till ett regnigt Ungern för några dagars golf med ”grabbarna”. Grabbarna förresten, var väl rätt länge sen någon av oss var grabb. Förhoppningsvis går det att rapportera lite från golfmeckat Ungern. Om ni inte hör av mig så gå in och läsa UNT bloggen, kommer att skriva lite i förtid där; http://www.unt.se/blogg/blogg.aspx?blogg=485577


Vill ni veta hur det gick förra året så gå in på http://bratislavagolf.blogg.se/


Märkligt att killar, oavsett ålder, alltid hejar på sina lag med ”kom igen gubbar”, medans tanter i alla åldrar skriker ”nu kör vi tjejer”



Är jag okunnig, nu får jag säker skäll, när jag frågar vart tog damidrotten vägen i Uppsala? Är det bara media eller är det så att vi inte har något framgångsrikt damlag längre. Bälinge är väl mer eller mindre nerlagt. Sirius bandy åker väl ur. Vart tog KFUM vägen? Borde kanske kolla upp det först innan jag så totalt blottar min okunnighet.

Damidrott är ändå rätt märkligt. Finns massor av idrotter där det inte borde vara någon skillnad. Hörde att man införde dam och herr klasser i skjutning i OS för att en kvinna vann, var visst på 20-talet eller nåt sånt. Inte mycket har hänt. I bowling borde det inte vara någon skillnad men uppenbart är det så. Kan bero på antalet utövare men även då borde det komma fram någon dam då och då som kan slå herrarna. Själv skulle jag inte ha något emot att tävla i damklassen, skulle säkert inte vinna men jag tror att duschen efteråt blir trevligare.


Tillbaka till golf. Visst är det märkligt att golf inte går att dra av som friskvård? Friskvård måste vara det mest lönsamma av alla företagsavdrag. Kan tom tycka att det borde vara ett individuellt avdrag. Gymkort dras av på deklarationen. Visserligen får man ut lite mindre av avdraget men det innebär att alla skulle kunna göra det och inte bara de med ledning som förstår frågan. Varje investerad krona i friskvård borde betala sig mångfalt, kanske finna någon utredning om det.


Nej ni, dags att packa för Ungern, golf och regn….. Lite i-lands problem att klaga på vädret när man har råd att ge sig iväg över halva Europa för att spela golf. Man klagar för mycket.

 


Drivingrangen är för smal

Körde ”familjen” till Arlanda imorse. Avresa till Egypten och trettio graders värme. Själv åker jag till Ungern imorgon, 10 graders ”värme” och regn, fast vi ska golfa och då finns det ju inget dåligt väder, bara….. ja, ni vet. Fan trot, visst är det roligare att spela när det är sol och varmt.



Första försöket på drivingrangen igår. Gick som vanligt, kors och tvärs med andra ord. Fan att det ska vara så svårt. Och om man tycker det är svårt på drivingrangen så kommer det att bli ännu värre på banan, dessutom i regn och kyla. Kan bli en skräckupplevelse. Man får helt enkelt koncentrera sig på att tillföra lite till Ungerns produktion av pilsner och vad dom nu har för sorts inhemsk sprit. Nåt ska väl gå ner. Tokajer däremot det får vara… inte riktigt mitt favoritvin. Fast med cola funkar allt.



Tillbaka till golf. Hur många olika golfmärken finns det? En hel djungel, tveksamt om det verkligen kan skilja så himla mycket från klubba till klubba. Testade några igår och det gick väl sådär, gick i alla fall inget bättre än mina gamla så varför då byta. Bra att ha något att skylla på också. Gamla klubbor, gammal kropp och dåliga bollar. Där har jag mina ursäkter för i år. Man ska alltid ha ett lager ursäkter färdiga.



Man borde kanske bli politiker. Ursäkternas mästare. Man vill bestämma men vägrar ta ansvar. Jaja, tur man är så bra själv. Behöver inte ens ursäkta mig, har så dålig minne att jag inte kommer ihåg vad det var jag lovade.


Golf, Lundell och magplask

Fan också, igår var det nära. Hade några spänn på Choi i Masters, ledde när det vara åtta hål kvar men sen slår han för långt! Omöjligt bunkerslag och sen lite oflyt med rullen. Samtidigt är Phil i skogen för fjärde gången i rad, hittar en lucka och slår 190 meter över ett vattenhinder upp på green för eagleputt. Nu gillar jag Phil men inte den här gången… det var ju pengar involverat! Sjuttio gånger insatsen närmare bestämt. Hade behövts.



Tiger kom faktiskt fyra vilket väl får sägas var en otroligt bra prestation. Golf på tv kan verkligen vara riktigt trist men också djäkligt spännande. Ungefär som cykel. Ser fram emot Tour de France (Kraftwerk – Tour De France) senare i sommar, där gör kommentatorerna halva sändningen, på golfen förstör senilgubben Zahrisson ( hur stavar man det?) nöjet ibland. Karln har verkligen mundiarré och borde koncentrera sig på sändningen istället för att berätta vad han själv har gjort i livet, totalt ointressant. Bort med gubben.


På torsdag börjar golfsäsongen. Ungern here we come eller vad det nu heter på ungerska, får gå snabbkurs så man i alla fall kan beställa öl…. När jag var liten trodde jag at ungern hette Magyar postar på ungerska, det stod nämligen så på frimärkena. Samla frimärken.. sånt gör inte ungarna längre eller? Numera spelar man väl wii och samlar på misshandelsdomar. Annat var det förr… fast inte fan var det bättre förr. Det enda som var bättre förr var framtiden.



Köpte Lundells nya bok häromdagen, roman i diktform, inte alls dum faktiskt, ingår en skiva som ljudillustration. Bra grepp. Medier går ihop och kompletterar varandra.

Att boken var djäkligt snygg gör ju inget eller hur? Snyggt är bättre än fult, fast det är kanske lätt för oss snygga människor att säga. Vi snygga, smarta, smala människor som dessutom har en enorm självinsikt och ödmjukhet.


Reeperbahn återförenas. Kan bli ett riktigt magplask, törs man verkligen se dom. Tyvärr måste man lida sig igen Alphaville och Jacob Hellman samtidigt, tveksamt om det är värt 580 spänn… Nu gör jag sällan listor men om jag skulle lista bästa svenska skivorna genom tiderna så blir nog Reeperbahns- Venuspassagen nummer två, hör själva Reeperbahn – Venuspassagen


Lite Tiger repris


Idag kommer det att handla lite om Tigern. Svårt att undvika det, speciellt som man själv bara är några dagar ifrån säsongsstarten.



Visst blir man imponerad av karlns kyla, i alla fall på golfbanan, annars verkar han vara mer het om man säger.


Upp på första tee, hälften av publiken jublar, häften buar, drive mitt i fairway ( för er som spelar golf som mig; fairway är den där kortklippta delen av banan som ligger mellan höger och vänster skog). Två eaglar på rundan. Själv gjorde jag ingen eagle alls på hela förra året, däremot några fiskmåsar.


Vill man att han ska vinna? Jo, kanske, han är trots allt tidernas bästa golfare. Fast jag håller mer på typ McIlroy, Kim och Poulter. Mitt tips är att tråkskallen Ernie vinner. Örnie, det låter som en eagle.



Bifogar en liten repris på min tolkning av Tiger dramat, hoppa över om ni läst det tidigare.

Tiger tänker. Jag är ju Tiger, världens bästa idrottsman alla kategorier. Jag gör som jag vill. Nu är frun gravid igen, hur fan blev jag gift med en frögurka? Klagar på att jag lägger ifrån mig golfklubborna i huset gör hon också. I need some space!!!


Då Tiger ger sig ut på omvänd tigerjakt. Grrrrrrrr.


” Hej, det är jag som är Tiger”
 
”Hej, det är jag som är Nasse” säger kvinnan i baren.
”Vill du hänga med på lite snitsat håll-igång?”
”Nöff” sa Tiger.
Efter väl förrättad hålträning, birdie, varje gång, sätter Tiger på sig sin Nike t-shirt och tar tigermobilen hem.



Frun i dörren, ”Var har du varit?”

”Squash” säger Tiger, det funkar har jag hört…



Det är nu Tiger gör sitt första misstag…. Han vet inte om att Nikes slogan ändras efter hålträning. Till sin fasa upptäcker Tiger att det inte längre står ”Just do it” på tröjan. Det står:


JUST DID IT



Skamsen och förvirrad springer Tiger iväg, frun efter. ”Nu djävlar ska du få se på bunkerslag”. Tiger in i bilen, kör på vattenposten ( man kan tro att man är i en kalle Anka tidning), frun efter. Slår till, pang, Skriker ”Här kommer det en provisorisk…. ”En till en till en till. Som tolv handikappare tycker Elin att hon har minst femton slag på tiger, bang bang.



Vad lär oss detta? Att squash inte fungerar som ursäkt? Att ränderna aldrig går ut? Att man ska ha klubborna på vinden? Att det fortfarande finns brandposter i USA?

 

Sett på bil för många år sedan:

"If you think I am a bad driver, you should see me putt"

 

Nätverk. Har ni något nätverk? Varför detta eviga tjat om nätverk? Populäraste verbet just nu; Nätverka (förr hette det gå på krogen och dricka sprit). Ingår mina kompisar i nätverket? Ingår mina klubbkamrater där? Om inte så har jag inget nätverk. Känner för övrigt inga människor som inte spelar eller har spelat bowling. Alla människor är bowlare, dom vet bara inte om det…. än



Eftersom min gode facebook kamrat ( jo, kompisar på facebook är också kompisar även om man aldrig har träffats, förstår vilket slag det skulle bli för deodorant industrin om vi bara umgås via fejjan) har gjort reklam för mig så har jag fått lite nya läsare. Nytt rekord igår ( 40 unika). Ingår han i mitt nätverk? Klart han gör. Nån sa att man inte är mer en tre led ifrån Obama. Tveksamt. Han ringer i alla fall aldrig mig och frågar om råd.

Brukar lägga upp fredagsspellistor och så även denna fredag, fast nu är det en hoppslagning av vinterns listor, ger en viss bild av min musiksmak

Nästan alla spellistor under höst/ vår 2009/2010

 


Vart kom alla coacher ifrån?

Vart kom alla djävla coacher ifrån? Helt plötsligt blir man överöst med förslag på jobbcoacher, träningscoacher, livscoacher, karriärscoacher och whatevercoacher. Hur många sorter finns det? För att inte tala om alla som jobbar som mentorer.


Ok, visst är det väl bra att kunna utnyttja andra människors erfarenhet men när tjugosjuåriga tjejer hävdar att dom är livscoacher då kan man ju börja undra. Jag har troligtvis misslyckats med fler saker än hon överhuvudtaget kan tänka sig.


Bernard Russel sa : ” Försök, misslyckas, försök igen, misslyckas bättre”.


Erfarenhet är en kedja av misslyckande. Förhoppningsvis lär man sig lite varje gång så man just kan misslyckas lite bättre. När man är erfaren nog för att kunna lyckas är man så djävla senil så man kommer inte ihåg det man är erfaren på. Det är kanske bra, nyfikenheten på livet kommer med åren.



Tidpunkter i sitt liv när man verkligen skulle ha behövt en coach, då fanns det minsann ingen i närheten. Sexdebuten….. ingen då som talade om för en hur man skulle göra. Fast då ville man väl inte ha något coach som stod och skrev ”kom igen, ta i, kör hårdare” då hade man väl snarast problem med att hålla igen.

 

Fast det coachexplosionen kan vara ett utslag av vårt ”det var inte mitt fel” samhälle, vår tendens att ta allt mindre ansvar för våra egna handlingar.

 

Fet? Ja, har en så dålig träningscoach

Arbetslös? Ja, du vet, min jobbcoach är urusel

Död? Visst, har världens sämsta livscoach


Idag smäller det för Tigern. Undrar hur hans coach mår....... 

Den enda coach värd namnet är Boork.. coacherna coach. Och jag förståss men det var väl självklart.

Lite att glädja sig över nu när våren är lika försenad som ett SJ tåg, lika avlägsen som en lönecheck den första i månaden och lika kall son en ..ja ni vet.

BABIAN, ge apan en banan!!!!!!!

Babian – Babian


Åldersnoja, dock inte min

Kort blogg idag, återkommer på eftermiddagen men nya sanningar om livet.

 

Skönt att det redan är onsdag, fyradagars vecka vore nåt att införa tycker jag, fast nu under våren är det väl inte många veckor som är ”hela veckor” så vi kanske redan är där.

 

Jobbar vi för mycket? Egentligen rätt svårt att hävda det eller hur? Vi arbetar ungefär 25 procent av vår vakna tid. Varför blir vi då så stressade? Kraven är väl otroligt höga på allt som ska göras utanför jobbet. Superföräldrar, massor med hobbys och dessutom ska man hålla sig ung och fräsch.

 

Trodde jag hade åldersnoja men det verkar vara en mild bris jämfört med många andra i min bekantskapskrets. Alla toktränar, dessutom måste man skriva det på facebook varje gång. Vad är denna ”jag är så djävla duktig som tränar” exhibitionism ett utslag av? Märkligt. Sen ska man köpa motorcykel, skriva varje gång man är ute och åker men helst lägga upp en bild på sig själv på sin nya häftiga hoj.

 

Sen har vi facebooktrenden att tala om hur djävla kär man är. ”hej, gullplutten, nu kommer jag hem snart”. Vafan… håll sånt för er själva. Titta så fint vi har det hos oss. Kul, numera räcker det inte med att man är nöjd med vad man har utan man ska tala om för alla andra hur nöjd man är med sig själv och sitt liv. Det är självfallet bra men att man är nöjd med sig själv men alla meningslös information dränker tyvärr all ”viktig” information. Media bruset är kompletterat med ett nytt brus, ”privat” bruset.

 

Vad blir nästa trend? Ny fuckbook kanske, vilka har ni knullat, varför och hur var det? Antagligen olagligt.

Man kunde ha en sida där man lägger ut alla kläder så folk kan se allt man har och inte har, Closetbook.

 

Möjligheterna att exponera sitt privatliv är oändliga….


Påsken över

Påsken över och kristendomen är återuppstånden. Skönt för dom. 72 procent av svenska befolkningen lär fortfarande vara med i Svenska Kyrkan, man undrar varför. Säkert att det bara är katolska präster som är pedofiler… det finns grisar överallt, det är därför det heter sakri-stia. Tänk om religiösa människor ändå kunde hålla sig för sig själva istället för att försöka pådyvla andra sina åsikter. Korståg och conquistadorer, fast det var väl kanske mer av ekonomiska skäl än kristna man ville erövra Jerusalem och Sydamerika. Mycket elände har dom ställt till i alla fall.



Såg ni nyheterna med filmsnutten från 2007 där amerikanska militärer skjuter ner tolv helt oskyldiga människor, varav två är reportrar, och sen får kommentaren via radion ” bra skjutet”. Man blir rätt förbannad när man ser sånt. Självklart visade utredningen att man inte gjort något fel då eventuellt någon av dom var motståndsman…. Så då sköt man allihop. Vilket djävla folk, världspoliser, kan inte med sånt. Fast vi svenskar har väl varit duktiga på det också, i alla fall på Palmes tid, men vi pratade bara, åkte inte runt världen och avsatte regeringar, tillsatte andra, skjuter folk vi inte gillar osv.



Skillnaden idag mot tidigare är väl att idag kommer man inte undan, inte undan avslöjande alltså, straff kan man ju komma undan. Youtube och sociala medier håller koll på vad som händer. Finns dock en risk i det också. Har just läst Jeffrey Deavers ” Roadside Crosses” där just den problematiken spelar en stor roll för handlingen. Rätt läsvärd men inte i klass med favoriterna (Pellecanos, Connolley och Robinson).

Nu är På spåret slut, Mästarnas Mästare också. Inget kvar att se på tv. Denna vecka är det förståss Masters med Tigern men annars helt dött. Vad betalar man licens för egentligen? Har inte det systemet överlevt sig själv? Vad ger public service till befolkningen som inte övriga kanaler kan ge? Svårt att se syftet numera när det är ungefär samma program på alla kanaler. Bort med skiten.



Vinner Tigern? Svårt att säga. TV tittarna lär han vinna, man spekulerar i att det kan bli en av de mest sedda tv sändningarna någonsin.. och nu pratar vi alltså golf, inte fotboll eller curling. Helt otroligt. Dom sänder tom pro-am tävlingen på onsdag vilket aldrig har hänt tidigare. Där ser man vad en liten skandal kan ge. Borde Stefan Holm tänka på om han vill bli lite folklig.

 ” Holm på Kil bordellen, pappa upprörd men ger sitt stöd”.



Fast man är inte mycket till badboy själv heller. Man har varit för ordentlig och feg genom åren och se vad det gav.. ungefär samma sak om man varit strulig och tagit alla chanser kanske, vad vet man. Man ska inte tänka för mycket på det som varit, man ska inte drömma för mycket om hur det kommer att bli, man ska försöka tänka på nu istället, inte så lätt som det låter. Nu ska jag ta en kopp förmiddagskaffe, det vet man att lyckas med, man får ha små mål, mål som går att uppnå.

 


Jesus was a joker

Skärtorsdag. Tänk vad vi håller på traditionerna trots att halva svenska folket har gått ur kyrkan. Halva våren består av kortveckor. Undrar hur många ”yngre” som vet vad vi firar i påsk. Fast har dom sett Jesus Christ Superstar så kanske dom vet. Jesus snackade och sjöng men det hjälpte inte. Kanske nåt att tänka på för alla pratsugna.

Fast han uppstod på den tredje dagen och blev en Gud istället. Sånt händer inte alla.

När jag var liten var påsk en rätt trist helg. Fredagen helt stendöd, då fick man väl nästan inte göra nåt, sen kommer jag inte ihåg mer faktiskt. Kanske inte var så farligt ändå. Med tanke på att allt var stängt jämnt, att vi hade en kanal på tv, två på radio osv så var nog påsken ungefär som vilken annan helg.

Fast, och nu tycker jag att jag får till det, Jesus kanske stod för det första första aprilskämtet. Han är död, vi startar en ny religion!! Så helt plötsligt, tre dagar efteråt, hoppas upp och skriker april april….

Vad gör vi nu, tänker folket, vi har ju redan startat kristendomen…. Vi slår ihjäl honom igen förståss. Hela kristendomen kanske började som ett första aprilskämt, tanken svindlar eller hur? Fast har man sett påvens hatt så blir man nästan stärkt i den tron eller?

 

Jag håller mig inne idag. Ingen lurar mig. Under ett valår så är väl det mesta aprilskämt. Vallöfte? April april… Jag skämtade bara. Va? Inte första april idag? Du skämtar.

 

Kan inte undanhålla er mitt gamla Bellmanskämt…

Det var tysken, dansken och Bellman som gick in på en bar.
Bartender säger: Vad är det här, ett skämt?

 

Som jag skrev förra gången, jag tycker det är kul…. Fast vem vet, jag kanske skämtar om det också.

Halvdagar. Är det bara Sverige som har halvdagar? Försökte förklara vad klämdag var för en utlänning en gång. Squeeze day. Verkar helt okänt utanför Sverige. Annars är halvdagar nästan de bästa dagarna. Man går upp som vanlig, jobbar som vanligt och sen säger dom åt en att gå hem. Varför? Undrar man. Du måste förbereda dig för helgen som kommer..ok, så praktiskt, vila upp sig för att vila upp sig. Under påsk får man dessutom en extra dag ledigt. Inte undra på att vi tappar i välfärdsligan när vi aldrig jobbar.

 


RSS 2.0