Valrörelse...move it move it move it

Återigen är valrörelsen på tapeten, nu vet jag nämligen vad det är.

Såg en gruppbild av regeringen med Mådan i städrock och träskor, riktigt statsmanna aktigt, hoppade upp på trappan… då skumpade fläsket ordentligt. DET är vad jag kallar en valrörelse,  enda valrörelse jag sett i år.

 

Hur kan det komma sig att ekonomin stimuleras mer om man sänker skatten för höginkomsttagare och än om man höjer ersättning för de som har det svårast? Är det inte troligast att de som har det knapert kommer att konsumera mer om dom får mera pengar, och därmed öka efterfrågan, än vad den som redan har allt kommer att göra.  Hummer konsumtion stimulerar ju onekligen mer än blodpudding.

 

Lätt att säga ”det ska löna sig att arbeta” för någon som aldrig varit arbetslös, sjuk eller på annat sätt utanför. Man går från högskattebetalare till parasit på några veckor. Littorin sa upp sig och fick 1,2 miljoner i avgångsvederlag ( undrar hur mycket sex man får för en dryg miljon, man får nog tom sju), självklart svårt då att förstå att man inte väljer att leva på a-kassa jämfört med att jobba.

 

Skyll dig själv som blir arbetslös. Skyll dig själv som blir sjuk. Skyll dig själv som blir gammal. Skyll dig själv.

 

 

Fast nu ska jag försöka vara lite mer optimistisk ett tag… men det kommer aldrig gå förståss. Det är aldrig för sent att ge upp.

 

Veckan gick fort. Veckorna, dagarna, åren går fort. Sekunderna släpar sig fram.

 

Vad är det som gör att man kommer ihåg så mycket sen förr och så lite sen nyss. Vet inte, kommer inte ihåg.. nja. Det är nog system overload, man borde lägga en del på en extern hårddisk så man fick plats för ny information. Eller göra som med sakerna på vinden, slänga det man inte behöver, hur man nu vet det. Fast jag är typen som aldrig slänger nåt, vinden är full av grejer som jag inte använt på 10, kanske 20 år. Fast man vet aldrig. Kläder exempelvis, om jag får cancer och tappar vikt så kan jag nog ha dom om några år, man vet aldrig, onödigt att köpa nytt då…

 

 

Man kanske skulle ha en vindsförrådsutförsäljning. Jag har två så ett kan man ju alltid sälja.

 

Lite fredagsglädje. Steven Wright – I Still Have A Pony

 

 

 


Hasta la vista, baby

Är valet redan avgjort? Ser nästan så ut. Stor ledning för alliansen. SD verkar tappa mer och mer.

 

Innebär det att randpartier som fp, gissningsvis får dom 250.000 röster eller något sånt, kan fortsätta demolera vårt skolväsen? Ja, troligtvis.

 

KD, fp och c får alldeles får stor inverkan på våra liv i relation till antalet röster.  Att M och S har stor påverkan är ju självklart men resten av partierna är rena randpartierna. Personligen är jag inte speciellt förtjust i blockpolitiken. Välj en få två eller tre till på köpet, kanske tom fyra om SD kommer in. Nej, ut med framförallt KD och V, skapa en alliansregering istället och se till att komma överens om saker som berör vanliga medborgare.

 

Trodde väl aldrig att man skulle säga ”Torbjörn, kom tillbaka, allt är förlåtet” men som det känns nu så var 80-talets koalitionsregering den bästa regering vi haft på mycket mycket länge. Fast det var väl på den tiden som det faktiskt fanns politiker som hade haft ”vanliga” yrken. Idag verkar alla vara karriärspolitiker uppfostrade i något ungdomsförbund med enda yrkesvana att dela ut flygblad på stan. Säga vad man vill om Ohly men han har i alla fall varit stins ( eller var det tågvärd.. kommer inte ihåg, ett jobb i alla fall).

 

 

Annat är allt som förr… Fångarna på fortet är tillbaka med Gunde. Har han slut på pengar eller vad? Förnedra sig på tv med en massa b-kändisar i ett program som överlevde sig själv redan när Gunde själv slutade.

 

Nu ska jag pissa på elstänglset….

Det är fruktansvärt vad du gapar. Jag vet, jag är från Dalarna......genialt.

Rally – Gunde Twist

 

När kommer nyinspelningen av Bröderna Cartwright? Man kanske kan få spela Hoss. Billig öl i Turkiet är väldigt bra för midjemåttet om man tycker om lite pondus…. Ska händan efter enbart köpa stretch kläder….


Måndagsrapport

Då var det äntligen höst eller hur? Jobben börjar om och valrörelsen startar.

Är detta  den tråkigaste valrörelsen i modern tid? Alla frågor är rent taktiska och sen lyssnar ingen på den andre. En debatt borde inneböra att man pratar med varandra inte enbart med sig själv. Riktigt eländig debatt på TV morgon i morse mellan en riktigt bitchig biståndsminister ( måste erkänna att jag inte kommer ihåg hennes namn, inte kände igen henne och inte ens kan påminna mig att jag sett henne tidigare) och Maria Wetterstrand. ”så då håller du med? Du tycker vi har rätt!” var den vanligaste frasen från ministern( trots att Wetterstrand  inte höll med…. Undrar varför man har en sån debatt teknik kl sju på morgonen), vad Wetterstrand sa kommer jag inte ens ihåg. Biståndsfrågan lär inte bli en avgörande valfråga denna gång heller.



Gjorde en valkompass igår. Ska inte berätta vad utfallet blev men jag reagerade på att både FI och PP var med som alternativ. PP kan jag iofs förstå, dom har väl nåt mandat i eu parlamentet om jag inte minns fel, men FI. Finns dom och i så fall varför? Hur många procent förväntas dom få, är det överhuvudtaget mätbart? Märkligt.
Skulle man rösta enligt kompassen så förordar jag en koalitions regeringen det är i alla fall helt tydligt. Alla passade mer eller mindre in, tom SD , V, KD och skamligt nog Fi.


Man borde få slippa rösta på ett parti utan istället få rösta bort. Det vore skönt svenskt. JAG ÄR EMOT ALLT!!!!!


Jag skulle rösta bort ytterlighetspartierna v och KD direkt.  Sen bort med Måd och Måna…. Oj, det där lät
kvinnofientligt märkte jag.  När man hör Månas ältande och Måds bjäbbande så är det nära på att man vill ha tillbaka Gudrun. Måd kan i alla fall inte bli alkoholist, man måste nämligen stänga munnen för att kunna svälja.

Undrar hur mitt parti skulle se ut? PUB, Partiet Uppsala Bästa. Fast varför tänks så smått? Bättre att satsa på världsherrevälde på en gång, då kanske man till slut kan få låna fjärrkontrollen iallafall.


Parti Bergman skulle höja skatten för alla för att sen utlova stora skattesänkningar ( sänkt skatt! Yippiie), gratis Prozac åt alla arbetslösa ( arbetslös? Jajamänsan!!), avskaffa vårdköerna helt ( om folk dör efter att ha väntat i 13 dygn på akuten så blir det inga vårdköer), inför skatt för alla med BMI över 30 ( dom tar mer plats, alltså borde dom betala mer) och framförallt se till att pensionsåldern blir 53 ( kan grekland så kan vi….).

 Förresten... idag gör jag som halva sverige. börjar banta..........

 


Akbukreflexioner från ett kyligt Sverige

Hemkommen igen från turkiet. Hösten kommer snabbt i år känns det som, får försöka dra ut på plågan genom att boka en höstresa tillbaka till Akbuk. Akbuk, Akbuk, säger ni, var ligger det? Här:

http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Akb%C3%BCk,+Turkiet&ll=37.390891,27.438526&spn=0.069966,0.130634&t=h&z=13

Precis där medelhavet övergår till Ageiska havet. En timme från Efesos, två timmar från Pamukale, två timmar från Izmir. Nu hittar ni dit så nu är det bara att åka. Mer finns att läsa på: http://www.akbukturkey.com/

38 grader varmt på dagen, 33 grader i sovrummet på natten… Vattnet så salt att det bara var att lägga sig ner så flöt man som en kork ( fettet kanske hjälpte till lite, lite).

Turkar, turkar och britter. Träffade nästan inte en enda svensk på hela tiden. Turkar och britter. Turkar och britter så långt man kunde se.

Fantastiska restauranger till bra priser. Som överallt så ska man äta lokal mat men varför inte? Dom har ju köttbullar. Som ni vet säkert vet så tog Karl 12 hit köttbullarna från Turkiet. Nu säljer vi köttbullar som svensk mat på IKEA i Izmir. Finns säkert svensk pizza och svenska sushi att köpa på IKEA om några år.

Turkisk pizza, pide, är faktiskt riktigt bra förresten, värt att prova. Annat är alla ungsgratinerade grytor, cassaroles, och alla varianter på kebab, ingen vi åt ( obs inte jag, här blev det fisk för hela slanten) påminde om Kebab house… dom säljer kanske svensk kebab.




Några höjdpunkter:

Fiskrestaurang på andra sidan berget ( vi hann tyvärr inte äta) som låg helt öde med restaurangdelen ute i vattnet.






VÅR strand. Inte så mycket folk och det fanns skugga och, icke att förakta, närhet till ölhak… en iskall Efes i skuggan på en lummig restaurang 20 meter från stranden är en lycka att längta tillbaka till. Kostade……20 kr. Ölen, inte stranden, den var gratis.





Solnedgången. Då inte bara för att det blev lite svalare utan mest för
ljuset som spreds sig över bergsidorna. Fantastiskt













Poolen… nu inser jag nödvändigheten av en pool. Morgondopp, efter stranden dopp och ett kvällsdopp. Hoppade över kaffedoppet. Kaffe är en historia för sig. Vi tog med Zoegas Mollbergs blandning.... man vill ju ha lite hemkänsla kvar.





Terassen. Man måste ha en stor terrass. Vi tom sov där några nätter. Vi har nästan för stort inne men det kanske är bra när vi åker ner i höst.mj

 



Blir en ren turkiet rapport idag. Imorgon återkommer jag med en rapport om sakernas tillstånd och om hur djävla bra det skulle bli om jag fick bestämma. Tycker man kunde hoppa över denna urtrista valrörelse och helt enkelt be mig bestämma.

Avslutar med skymning över Akbuk, låter nästan som en sångtitel.

Avslutar med vår esters och min turksång:

Jag fångade en turk idag
men turken slank ur burken
Men lika glad för det är jag
Men gladast är nog burken

 






Upp med fötterna nu och slappna av 

 


rapport från akbuk

Här kommer ett kort hej från ett varmt Turkiet. 34 grader i skuggan kl 9 på morgonen. Tur att det blåser lite.
Finns många reflexioner att göra om turkar mentalitet. Man gör aldrig klart. allt blir gjort till 95 procent men sen är det slut.
Air conditioner skulle installeras. tog fem dagar och byte av leverantör. När man är klar låter man skräp, överblivna skruvar och annat löst bara ligga kvar. Målarna kladdar mer en en unge på dagis. Vaktmästaren kliver hellre över en hammar som ligger och skräpar än att han tar upp den osv osv.
Man måste var på om allt för att få något gjort men det är bara att leva med.
Ett av våra största nöjen är att läsa felstavade skyltar. Ett par exempel.
Union rings....( låter som något olagligt)
Space kebab ( en högflygande kebab kanske, lost in space)
Any kind desert included ( nej, vi vill ha en elak efterrätt)
Vi trivs väldigt bra i vår lägenhet nu när vi har fått dit lite grejer. Vi kan ändå inte låta bli att kika lite på om det finns något som är ännu bättre och tyvärr så har vi hittat det.
Vad sägs om en två våningsvilla med takterass? Pool som delas av fyra hus. Utsikt över hela bukten. Trädgård. 150 meter till badstranden, 300 meter från centrum och alla restauranger. Pris.....1,2 miljoner. Fantastiskt. Nu har vi inte dom pengarna just nu men om vi hade så skulle vi ha köpt direkt och sålt vår lägenhet. Fast vi får nöja oss så länge.
kort rapport skrev jag och det är också vad det ska bli. Återkommer på torsdag med fler reflexioner över turkiet och turkarn

One day when God begs my forgivness.

Snart dags att ge sig av mot Turkiet igen. Akbuk here we come. Lite sen semester men också lite jobb. Diskutera och komma överens om hur vi ska kunna sälja lägenheter och hus i Didrim/ Akbuk området. Borde inte vara några problem. Prisnivå som är betydligt lägre än i andra områden och dessutom bra mat och trevlig kultur. Ska bli spännande. Håller på med en hemsida för ändamålet, www.zarashus.se ( just nu är det www.conferosales.se/turkiet.html som gäller, lovar att det blir bättre snart.. kommer iallafall att ha fler bilder snart).

 

 

Avresa 02.45 är inte den idealiska tiden precis. Har dessutom ont i halsen och känner mig ”het”. Det är nog resfeber, något jag sällan har, konstigt. Inte kul att vara förkyld i 35 graders värme precis.

 

 

Men om jag är het så är väl valdebatten dessto svalare. Är det bara jag som tycker det är märkligt att ett liberalt parti som i alla sammanhang hävdar individens frihet contra staten helt plötsligt tycker det är ok att staten talar om för medborgarna vad dom ska ha på sig och inte ska ha på sig. Ser man inte likheten med talibanväldet fast tvärt om? Folk får ha på sig precis vad man vill och dessutom är religionsfrihet, yttrandefrihet och individens frihet viktigare än att en lärare inte ser ögonen på ett par personer. Hur många kan det röra sig om? Tycker att liberalerna återigen fiskar i grumliga vatten och det bara nån månad före valet. Undrar vad som ska skylla på om dom åker ur, fel dresskod på partiledardebatten.. vem är partiledare i fp förresten?

 

Personligen gillar jag inte det där med valsamarbete. Tycker man ska rösta på det parti man föredrar och sen får man se utfallet. Hur man än röstar nu så får man några ”puckon” på köpet.

 

Man trodde väl aldrig att man skulle säga det men nu känns det som jämviktsriksdagen var den bästa, då var man iallafall tvingad att komma överens. Var road av politik tidigare men måste erkänna att jag har totalt ledsnat. Man får bli mer liberal, satsa på sig själv ( nej inte onanera i motvind, det var INTE det jag menade era snuskhumrar) och skita i andra ( inte på).

 

 

Denna valperiod ska jag sluta vara solidarisk, ska gå ur Amnesty, inte hjälpa gamla tanter över gatan och inte heller vara frisk utan belasta sjukvården mer, ska vara arbetslös så jag får bidrag och dessutom fuska med skatten. The new me is a me for me ( och några närstående förståss).

 

 

Här kommer lite skönt regnväder för er som inte har sån tur att ni ska åka till Turkiet.

Songdog – The Time of Summer Lightning

Alla Songdogs album är bra men jag valde denna mest för titeln på den första sången ” One day when God begs my forgivness”.

 


Man är ynklig i sitt klagande

 

Man klagar för mycket. Visst, detta är en gnällblogg men att gnälla och klaga är inte samma sak.

 

Jag har ont i höger stortå, bowlingskada, opererade vänster knä för några år sedan, fortfarande inte riktigt bra, problem med korsryggen, konstant värk i höger armbåge och ibland även i underarmen, köldallergi och ibland lite ont i magen. Man är ett vrak men man borde tänka efter, speciellt efter det som hände igår:

 

Var på ett möte, sitter i ett konferensrum och hör hur det skramlar till i korridoren. Finns någon form av terapilokal. Efter en stund kommer en man och frågor om vi kan hjälpa till, hans kompis har svårt att komma upp och han själv orkar inte lyfta honom.

På golvet sitter en man vars ben inte bär så han kan inte ta sig till rullatorn eller vidare till sin elmoppe. Mycket trevlig man som snarast ber om ursäkt att han är till besvär. Har en ärftlig muskelsjukdom som inte går att bota. Hans mamma dog av samma sak när hon var 63. Vi hjälpte honom till elmoppen och sprang sen nerför trapporna och fortsatte vårt möte.

Blev nästan illa berörd hur självisk jag är när jag tänker på mina småkrämpor. Man ska vara mer glad för det man har, man vet inte hur länge det varar. Konstigt att folk med mest problem verkar vara de som är mest positiva och levnadsglada. Man kanske behöver några riktiga bakslag för att uppskatta livet, hur ynkligt det än kan verka ibland.

 

 

Haitis Petter ställer upp i presidentvalet: http://www.unt.se/varlden/wyclef-presidentkandidat-i-haiti-1007419.aspx

 

Eftersom han är en av mina största musikaliska idoler så ska jag ge er en spellista att njuta av i det regniga sommarvädret: Best of Wyclef version björn

 

 


Uffe ( och jag) på Grönan

Fredagkväll.

 

Regntunga moln döljer den sol som snart kommer att skina över ett jublande Djurgården, en publik som har samlats, en stor publik, en publik som vet vad som förväntar dom, som vet vad som kommer, en publik som egentligen inte vill bli överraskad utan som vill uppleva samma känsla, år efter år. Jag pratar självfallet om en Lundellkonsert och inte bara det, detta är en Lundellkonsert i Stockholm, en konsert för fans, för de som kan texterna, som kan spellistorna, nyanserna och vändningar, som väntar på att munspelet ska kastas ut, som väntar på varje bredbent ”u!”, dom inte heller denna gång blir besviken.

 

 

Start på tåget med en pilsner och sen vidare med en salladslåda till djurgården. Picknick bland Kanada gäss, joggare och flanörer. Strax före sex dag dags att ge sig av till Grönan. Inträdet billigare före kl 6, skillnaden räcker till en pilsner på ”hyllan”. Strax före åtta är det dags, inte så nära scen, alla av oss är inte fans, alla är inte fullvuxna ( på längden alltså), inte så himla trångt med folk, verkar vara värre längre bak.

 

Solen skiner fortfarande när Uffe gör entre tillsammans med gamle vapendragaren Janne Bark och resten av hans unga band. ”Folket bygger landet” börjar i en rätt väntad version. Tight men som sagt, lite väntat. En låt som kan tyckas ha överlevt sig själv. Sen kommer kvällens överraskning, en kanonversion av Stockholm City ”aha, då har du vart där iallafall”. Såg en konsert på St Eriks torg en gång då han körde Stocholms City följt av Idiot City (Ulf Lundell – Idiot City) . Lika aktuell idag som när det begav sig. Bullshit city....

 

Lite vanligt bredbent rock följer utan den där riktiga magin. För många i publiken som egentligen inte är intresserade, uffe behöver en publik som är med på noterna. ”Får man inte prata?... nej det får man inte, KÄFTEN!!!!!” hm, som ni märker så blev jag lite irriterad på folk som inte har respekt nog att hålla tyst när vi andra vill lyssna. Gå in på damtoan eller bilda en virkningscirkeln så ni får prata av er.

 

 

Första riktiga höjdpunkten för mig var ”Nästan ditt namn”.  Lustigt, den är också från Andra sidan drömmarna, den som så många andra denna kväll. Rom i regnet ovanligt bra, en låt och en skiva som jag själv inte är speciellt förtjust i . Men sen kommer kvällens höjdpunkt.

En otroligt tight och känslig version av ”Vassa eggen”. Tidigare har han ofta sjungit den med en sorts bitterhet, nu är det enbart vemod och mer ett betraktande över man och kvinna generellt än just över hans egna relationer. Helt strålande.

 

 

Sen går det på i rätt lagom Uffe takt. Lite allsång, lite snack, lite barken solo, lite sax. Tight och säkert men utan överraskningar. Avslutar med Kär och galen vilket gjorde mig lite besviken. Hade förväntat mig Connemara som fått fantastiska recensioner under hela turne, Ulf Lundell – Connemara, nu blev det en rätt publikfriande avslutning men det kändes som det saknades ett ytterligare extranummer. Hade säkert blivit ett till om publiken inte hade börjat troppa av.

Själv hade jag gärna sett honom en gång till men då när han är den enda artisten och slipper konkurera med berg och dalbanor och sockervadd.

Hur som helst. En kväll man blev glad av tillsammans med sina "vanliga" vänner och den långtida vännen Lundell. Hela spellistan, utom två låtar som jag inte hittade, har ni här: Uffe på Grönan

 

 


RSS 2.0