Måndagsångest hela veckan

Fan  vad svårt det är att hålla vikten. Tycker jag varit i alla fall halvduktig i veckan men inte en rörelse på vågen. Träning fyra gånger i veckan verkar inte räcka. Nej, nu ska allt godis, alla nötter och allt bröd bort. Trist men nödvändigt.  Crème fraiche förbud ( hur lagade man egentligen mat innan Crème Fraichen kom? ), det kommer att bli tungt. Komma tillbaka till att enbart äta pasta på söndagar.

 

Söndagmiddag hos oss är inte söndagssteken utan söndagspastan.

 

Hörde att om man tränar 1,5 timmar i veckan underhela livet så lever man sex år längre.

 

Nu ska vi göra en räkneövning. Om man börjar springa vid 20 års ålder och man förväntar sig att bli 80 år så blir det ungefär 4500 timmars träning( 60 år gånger  50 veckor gånger 1,5 timmar). Den vakna tiden under 6 år motsvarar ungefär 4.500 timmar(300 veckor gånger 16 timmar). Så, det går alltså på ett ut…… Man kunde lika gärna ägna frimärkssamlingen ( finns det någon som samlar på frimärken längre…) lite mer tid när man är ung istället för att vänta på de extra sex åren.

 

De sista ljuva åren….( Aston Villa – L'âge d'or)  när kommer dom, kan ju vara nu, just idag kanske är den sista ljuva dagen. Tänk på det. Den spenderar man i bilen på väg till jobbet när man egentligen skulle sitta framför brasan med det där dyra vinet man sparat så länge skrivande på sitt testamente… ( om man hade något att testamentera bort alltså, nu pratar jag mer principer).

 

 

Ny favoritlista att springa till med Ice Cube the great. 

Ice Cube - The Samples


Jubileum

Tveksamt jubileum idag. 25 år sedan den svarta måndagen, den moderna tidens största börskrasch. 20 procent på en dag, sen viss återhämtning sen tog det fart igen. Jobbade själv på Handelsbanken i Stockholm med börsfrågor och det var precis lika kaotiskt som det har framställts. Ingen visste vad som hände, ingen förstod vad som hände. "det vänder..." inte fan vände det.
 
 
Optionsmarknaden klappade ihop, dataprogrammen startade försäljning utan någon som helst kontroll... jaja. det var länge sen, känns väl som det är lite mindre hysteriskt idag även om ett företag som Google kunde gå ner 20 procent igår så händer det knappast på hela marknaden. 
 
 
Men, vi vanliga är knappast berörda eller hur? Vi ska inte hålla på med att köpa och sälja aktier, inte kolla börslistor, inte göra listiga klipp. Det enda som håller är långsiktigt sparande. Trist? Javisst! Det är mycket som är trist.
Snabba klipp fungerar inte när det gäller pengar, inte heller när det gäller idrott, jobb eller vad det nu är. Uthållighet och träning är det som gäller. Det är väl därför man aldrig har lyckats med något, man orkar inte hålla på länge nog helt enkelt.
 
 
Tur att det funnits böcker, film och musik att trösta sig med. Tips om en gammal favorit så här inför vinterns första snöfall:
Glasvegas – A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss)
 
 
 
 

Det hände igen

Vad säger man om tyskar? Visst påminde matchen igår om andra världskriget?
 
 
Först fyra snabba. Polen, Danmark, Norge och Frankrike gick lätt men sen när man skulle knyta ihop säcken vid Stalingrad så gick det snett, sen hamnade man på försvar... Tyskar tyskar tyskar. Nej. Ni får allt tänka om.
"NI förlorade ju kriget? Det Göringe... "  kanske inte. 
 
 
 
Det är säkert samma sak i Tyskland som i Sverige att många tycker illa om invandrare men om dom gör mål i fotbollslandslaget då går det bra, tänkte på turken Özil. Tror knappast SD jublar över gårdagens vinst.
Safari, Ibra, Kacanikli och nu Sana( ?) som dessutom verkar klippa sig själv... Man kan ju fundera på hur dåligt landslaget skulle vara om vi skulle införa SD:s invandrapolitik. Vi hade väl nästan inga idrottare alls förresten, utom i simning... det verkar vara en totalt vit sport, klorer i vattnet gör kanske att man bleknar, Alshammer egentligen neger ( visst nej, så får det inte heta längre... chokladtomte kanske är bättre?)
 
 
Angående sport. Idag öppnar anmälningen till paris maraton den sjunde april. Dålig tidpunkt, fin bana.. .undrar hur man ska göra? Ligger helgen efter påsk vilket inte heller är speciellt bra...
 
 
 
Starten är på Chams Elysees, går via Place Concorde, Bastiljen ner till Bois Vincennes och sen tillbaka längs Seine till Bois Bolougne och avslutas framme vid Triumfbågen. Kan det bli bättre? Knappast. Dessutom har dom snygg logga.... 
 
 

Svåra beslut

Dags att ta ett nytt beslut. Handlar faktiskt om disciplin. Orkar man träna utan att ha något mål? Orkar man hålla igång vinterträningen utan att ha något att träna inför? Det är ett helt år kvar till Amsterdam maraton 2013, känns väldigt långt dit eller hur? Lätt att säga " jag börjar imorgon istället för idag". Hm... tål att tänkas på.
 
 
Varför är nu detta så aktuellt? Jo, anmälan till Paris maraton 2013 ( 7 april) öppnar imorgon. Sjunde april är väldig tidigt på året. Samtidigt så ligger det rätt bra till, sex månader från nu och sen ytterligare sex månader tills det blir dags för Amsterdam. Kanske skulle försöka iallafall.... 
 
Man blir rätt sugen när man ser banan:
http://www.parismarathon.com/marathon/2013/us/r3_carte.html
 
 
Start på Champs Elysses, sen förbi alla stora monument. som sagt, tål att tänka på iallafall en dag till. 
 
 
 
Blivit dåligt med träning en tid nu. Hittar alla ursäkter för att inte springa. Det regnar. Det är kallt. Jag är förkyld, Jag hinner inte. Jag orkar inte.... Allt bara dåliga ursäkter. nej, dags att ta sig i kragen. börja med dieten och börja träna.... tänk att det ska vara så svårt.....
 
 
Kanske borde ha ett belöningssystem. En mil ger en vinare eller nåt sånt. Två mil en gigantisk whiskey. 3 mil en helkväll på krogen..... 
 
 
 
 

TV tablå

Trodde jag upptäckte ett fel i dagens tv-tablå.
Inget
"Plura talar ut"
Inget 
"Plura talar ut om hur det känns att tala ut"
Inget
"Plura talar ut om hur det är att ge ut en kokbok"
Inget
" Plura talar ut om sin nya biografi"
Inget
"Plura talar ut hur det är att vara med i programmet " här är dit liv""
Inget
"Plura bjuder in gäster för att diskutera hur det är att tala ut"
Inget
"Plura talar ut om hur det känns att sluta tala ut"
 
 
Mannen som har gett den rutiga flanellskjortan en mage är inte med på tv idag. Kors i taket.
Karln är med överallt, spanska kokböcker, danska kokböcker, kinesiska kokböcker, saknas bara en " Banta med Plura" kokbok. 

Dröjer väl inte länge innan karln  börjar sjunga också.
 
 
 
Men sen gick det upp ett ljus. Ingen ide att vara med när mästarnas mästare är på tv. Den notoriskt mediaskygge Lundell ska vara med på Skavlan! Dessutom sjunga en sång. När hände de senast? Man undrar varför han är med, kanske ville träffa Camilla Henemark ( hoppas verkligen inte det är skälet). Han kanske ska göra reklam för sin nya kokbok..... 
 
 
En rekommendation från senaste skivan:
Ulf Lundell – Redan där
 
 

Nobelpriset

Idag kommer säkert Murakami att bli utsedd som 2012 års Nobelpristagare i litteratur. Egentligen borde det vara positivt. Har man skrivit en bok som heter "vad jag tänker på när jag springer" och sprungit över 20 maratonlopp så borde han vara intressant för en erfaren löpare som jag ( japp, två maror, det är två mer än vad jag trodde jag någonsin skulle springa) men nej nej nej.
 
 
 
Började läsa Norwegian wood för några år sedan... säger som Homer.. booooooring. Gav honom en ny chans med löparboken..... booooooring. Efter att ha läst halva så insåg jag att det hade varit betydligt bättre spenderad tid att springa själv... avråder mao från att läsa något av honom även om han nu får nobelpris.
 
 
 
Nu är det inte så att jag tycker illa om alla nobelpristagare. tvärt om. En av mina stora favoriter är Singer med bla den fantastiska boken Trollkarlen från Lublin. Saul Bellow ( Humboldts gåva) är också otroligt bra. För att inte tala om Kawabata med "Tusen tranor" och "Snöns rike". Eyvind Johnson, skitbra.Satre osv osv osv. 
Tranströmer har jag inte orkat med ännu. Lite svårt får dikter. kunde han inte börja twittra istället?
 
 
 
 
Det vore onekligen intressant om man gav nobelpriset till en bloggare eller twittrare.. 
 
 

Hemma igen

Hemma igen efter en dryg veckas semester. Dags att börja om med träningen inför nya "stordåd". Funderat en del på varför det gick så dåligt i Berlin. tror jag har svaret. Jag underskattade helt enkelt loppet. Eftersom jag tog mig runt i Stockholm i det skitvädret så tog jag för givet att det skulle gå bättre i Berlin utan att jag skulle behöva anstränga mig. DÅligt med träning sista fyra veckorna, höll inte diet osv... men ändå trodde jag att jag skulle under 4,30 men det var helt omöjligt.
 
 
Gick ut löst men redan efter 10 km kände jag att benen började stumna. Sen blev det inte bättre ju längre loppet gick. Började nästan gå på slutet men bara nästan. Tur att det var så mycket folk ute och kikade, väldigt mycket folk faktiskt. säkert fler än löpare, lite skillnad mot i Stockholm.
 
 
 
Sen var banan rätt oinspirerande. Långa breda boulevarder men lätt uppförsbacke. tungt och trist. Dom säger att det ska vara platt men då föredrar jag branta korta backar jämfört med långa sugande uppförslöpor.
 
 
Testade en del energi gel men jag är skeptisk. Fast man vet inte hur det gått utan dom heller. Kanske inte min grej.
 
 
Pektån på höger fot fick sig en riktig smäll, helt blodfyllt runt nageln när jag kom i mål. Lyckades få ut allt men det blev till slut en infektion så det blev till att uppsöka sjukstugan i Akbuk. Antibiotika spruta i baken, lite kräm på tån och efter ett par dagar var det bra igen. 800 spänn fattigare men det får man leva med, det kostar att springa maror.
 
 
Uppladdning ska snart börja inför Amsterdam i oktober 2013. långt dit men det är nog dags att ha en plan iallafall. Kanske nåt kortare lopp innan dess för att testa formen. Hoppas fler har lust att hänge med, gå med i facebookgruppen.
 
 

Akbuk

Dåligt med träning på semestern. Hittills enbart en kortare runda, ska försöka hinna med en idag också. Har mer tränat på att dricka öl, det går bättre och bättre, lär bli svårt att inte starta dagen med en gammeldansk när vi kommer hem, en liten kickstart på dagen skulle nog behövas nu när vintern närmar sig.
 
Perfekt träningsklimat härnere, runt 25 grader på dagen, knappt 20 på kvällen. En träningläger i Turkland framåt våren vore inte så dumt.
 
Spelade Kusadasi golfbana som ligger 45 minuters bilfärd från vårt hus. Riktigt riktigt bra men väldigt svår. Klarade skamgränsen 100 med ett slag....kanske inte mycket att skriva hem om men, som det heter " spela själv då om det är så djävla lätt". Ett helt fantastiskt klubbhus med prisvärd restaurang. Kostade 60 euro att spela men då ingick golfbil, inte farligt alls. Blir fler besök di, helt klart.
 
 
En av de saker jag tycker är roligast med att vara utomlands är att jämföra hur saker och ting fun. Vi har spenderat en hel del tid med att byta namn på vårt "lagfart". Mycket svårt att förstås men nu, efter två dagar, inser vi att vi började i fel ordning. hade vi gjort rätt från början så hade det tagit maximalt tre timmar istället för två halvdagar. Det är nog likadant hemma, gör man fel från början så blir det fel hela vägen.
 
Nu har turkiet fått en mer konservativ, muslimsk regering och då höjer man både sprit och bensinpriset. Bensinen är nog dyrast i europa just nu, 16 kr litern, spriten lika dyr som hemma. Här bestämmer man bara, knappast ett land som är öppet för att debattera. Annars fungera saker riktigt bra, vattnet rinner, elen funkar, bussarna går. Vad kan man mer begära? Kanske att ölen ska vara billig, det är den, att maten ska vara bra, det är den och att det inte kostar mer än 20 kr att raka sig, det gör det inte... mao så är det mesta bra förrutom att man har för få semesterdagar och måste åka hem snart.

Arlanda

Dagens efter, ja inte så, dagen efter Berlin förståss. Blev inget riktigt party, hade nog tänkt mig några bira till men inte ens Berlin svänger på en söndagkväll. Känns lite i benen idag, inte så farligt, mest när man suttit stilla en stund. Fast så ska det väl vara.
 
 
Blir mer och mer besviken på loppet....måste bli revansch... och det snart... går det ingen mara på julafton. Kalle maran...Amsterdam och drygt ett år känns lite avlägset. Det är NU träningen börjar.... eller imorgon, eller dagen efter... man ska inte skjuta upp till imorgon det man kan skjuta ner idag ( gammalt cowboy ordspråk,..... undrar om ungarna idag fortfarande leker cowboys och indianer? Knappast.  vad lekar ungar idag? ios och android? hm)
 
En vecka svullande, invägning och sen djävlar.... fan vad jag ska bli snygg ( citat ronny eriksson... ni vet, han som myntade uttrycket " det är aldrig för sent att ge upp"). Smal, snygg och oemotståndlig. Nu är jag bara snygg.... skojar bara, klart att jag är lite oemotståndlig också (in your dreams mf).
 
Nej. man måste sluta drömma och börja göra saker. Sluta planera och istället exekvera ( där fick jag till det....). Sluta prata, börja...... (här sprack det, kom inte på vad man sak göra istället för att prata... vara tyst? skulle inte tro det)
 
Slut för nu, återkommer med fler sanningar imorgon, hoppas ni kan hålla er.

RSS 2.0