Budgetunderskottet är löst

Då var det torsdag igen. Upp kl sex för att gå på nätverksfrukost. Inte nätvärk.. netverk, sorry nätverk. Dvs man träffar folk som man har träffat förr och pratar om sånt man ska göra nästa gång, sk nätverk. Man byter kontakter och referenser. Om jag får en av dig så får du en av mig. Demokratiskt.

Tillbaka till min diskussion kring nya intäktskällor.

Jämviktsriksdagen som tv gala. Vad sägs om det? När vi hade 350 riksdagsmän ( är inte det minst 348 för  många? Räcker det inte med Fredrik och Mona, dom kan gå ihop, Fåna) så hade vi den sk jämviktsriksdagen. Blev det oavgjort i omröstningar så lottade man. Helt genialt. Man började tom samarbeta mer men….

Om man nu tar det alltmer populära konceptet tv-galor och kopplar samman det med jämviktsriksdagen så har man en ny, fantastisk intäkt. Låter som en franchise ide tom, world wide, fan har finns det pengar att tjäna.

Tänka att omröstningen om höjning av pensionerna blir oavgjort. Lördagen efter är det pensionshöjningsgala.

Man ringer in Hyland… va, är han död? Ok, vem ska vi ta då?
Nutidens Hyland; Ulf Larsson ( kommer ni ihåg Bröderna Larsson? Fantastiskt program). Va!?! Är han också död…
Då blir vi tvingade att ringa Oldsberg  eller Settman ( vem var han av Ronny och Ragge? Vem bryr sig förresten) för att leda galan.

Två nummer, den som är för höjning ringer ett och dom som är emot ringer ett annat. 9,50:- samtalet. Den linje som får flest röster vinner.


Thore Skogman sjunger (Thore Skogman – Du E En Riktig Klippare Du). Död?! Nääää…. Carli Thornehave? Julaftons Bengt? Fan, finns det någon gammal stofil som lever?
OK, vi ringer Carola.

Snacka om pengar vi kan få in. Sen skickar vi Anders Bagge runt världen och säljer konceptet.

Undrar var jag får alla bra idéer ifrån? Tur man inte har genomfört så många. Livet är fullt av missade möjligheter och misslyckade försök. Det är som golf. Golf är en promenad avbruten av ständiga misslyckanden.

Dagens tips. Cypern vinner schlagerfestivalen. Säkert en hundra oddsare men ändå. Sverige är nog en tusenoddsare, minst.


Om vi män som är manligare än Gardell

Inte många som var med på min ide om sänkta barnbidrag, är väl bara vabbande föräldrar som har tid att läsa bloggar kanske ( här stryker vi inga läsare medhårs). Får försöka klura ut nya besparingsmöjligheter för pappa staten så man åtminstone kan få några Rikskuponger när man går i pension, pengar är väl inte att tänka på.


Tänk om man gjort allt man tänkte sig som ung, som exempelvis spara några hundra varje månad. Istället kommer klipparekonomin och man lånade ett par hundra per månad istället, minst. Är faktiskt helt lånefri just nu vilket är skönt. Nån som vet hur stor svenskens medelskuld är? Den som är i skuld är aldrig fri eller vad det heter. Den som inte har någon skuld blir uppringt av säljare av banklån. Hur man än gör så är man inte fri, fast det var ju inte mycket till nyhet. Freedoms just another word for nothing left to lose.  Man kanske skulle skänka allt man äger till behövande, som typ mig själv. Gav bort en data skärm idag. ”Gör du en skärmdump?” alla har en talkshow nuförtiden.



Jonas Gardell på Parlamentet. Karln kan inte ens läspa under tips från coachen, hur ssssssvårt kan det vara? Riktigt obehaglig människa. Han ger oss män dåligt rykte, eller kanske inte förresten. Han får oss att se bättre ut kanske; ”In the land of the blind the one eyed man is king” ” In the land of the homos, the impotent hetro is king” kanske inte, försökte iallafall, lyckades lika bra som Jonas. En komikers uppväxt.. hur fan visste han att han skulle bli komiker ( om han nu är det) när han var liten?



Lokaltidningen recenserade Exile on Main Street idag. Säger väl allt om hur ”på” man är. Hört talas om ny musik? Typ hop hop eller vad det nu heter….. Dumt av mig att klaga, Är själv ingen stor Stones fan men just den skivan är för djäkla bra. Den finns dessutom på Spotify vilket betyder att den faktiskt, verkligen och för alltid finns (iallafall tills det kommer något nytt som gäller för alltid)
… Lyssna själva The Rolling Stones – Exile On Main Street

 


Lite måndagsgnäll

Ursäkta om frekvensen på skrivandet har gått ner något. Är inte lika irriterad nu som jag var tidigare. Är man inte irriterad så blir man inte förbannad och blir man inte förbannad så kan man inte gnälla och då är det ju ingen mening med att skriva.


Fast jag är ofta irriterad, aldrig arg eller upprörd men ofta irriterad. Är det en åldersgrej? Inte för mig, jag var lika irriterad som barn, ungdom och som nyvuxen. Kommer att bli riktigt odräglig som pensionär. Kan se mig själv i ica-kön, på bussen och framförallt på Systemet ” ska jag slå´n på käften gamle man, ja gör det…” kommer ni ihåg vem som sa det? Men.... det var ju jag, alldeles nyss…. ( obs, om det inte finns på Spotify så existerar det inte)

Får väl trots allt acceptera att jag inte är där riktigt än så tillbaka till verkligheten.

SD tappar mark. Självfallet bra att folk inte tycker som dom men samtidigt så tror jag att den typen av åsikter inte minskar i omfattning bara för att man inte röstar på SD. Vore bättre om man skapade än facebook grupp som sa stoppa rasisterna istället för stoppa SD från att komma in i riksdagen. Dom tappar, socialdemokraterna ökar. Finns det ett samband? Åk till en byggbod och lyssna så blir det rätt självklart var de mest främlingsfientliga åsikterna finns. Fast man kanske börjar inse att en röst på SD ger röster på resten av alliansen också.


Kan ibland tycka att det vore bra om dom kom in. Som valet utvecklar sig så kan det bli en riktigt lång gäspning. Alla är lika, tycker lika, ingen sticker ut.  Inte ens miljöpartiet känns nya och annorlunda längre. Friår???? Som man döper om till entreprenörsår. Nåt av det dummaste jag hört, vem ska betala det? Jag har inte råd. Vi måste börja jobba oss in i välfärden igen. Hur vi gör det har jag ingen lösning på men att vara ledig med lön är inte metoden.

Sänk barnbidraget kan vara steg ett. Det enda icke behovsprövade bidraget vi har och det vill man ständigt öka. Om vi ändrar valperiod till vart fjärde år så skulle vi tjäna massor med pengar enbart på att få barnbidragshöjningarna lite mindre frekvent. En av de största transformeringar av pengar i Sverige idag är från barnlösa till barnfamiljer och ingen vågar en ta den debatten.


Steg två. Lägg ner försvaret. Återuppta det gamla förslaget med telefonsvarare ”vi ger oss”. Gjorde vi under andra världskriget och det fungerade rätt bra. Problemet är väl vad man ska göra av alla arbetslösa militärer, man kan inte ha hur många parkeringsvakter som helst. Fast i folkpartiets utbildningsväsende kan dom säkert få jobb. Djävla idé, pluggskolan…. Precis som vi som gick i den förr lärde oss nåt. Inte jag i alla fall. Rabblande av katekesen har vi väl haft nog av? Lär ungar att umgås och tolerera varandra så blir världen bättre, lära sig vilka kungar vi har haft får dom göra hos frisören.



Steg tre. Stoppa all sjukvård för rökare. vill man röka så får man betala de kostnader det innebär. Fast samtidigt så dör dom väl i förtid vilket är bra, då belastar dom inte pensionssystemet iallafall.



Steg fyra. Avskaffa pensionerna för politiker. Varför ska man ha avgångsvederlag om man blir utröstad ur Riksdagen eller slutar som kommunalpolitiker? Obegripligt.
Nu orkar jag inte gnälla mer... kommer mer imorgon, då är det gnälltisdag.


Utrensning

Dags att instifta en nybytardag? Ungarnas skridskor, böcker och allt annat går att byta men inte kablar.Kabelbytardag.

 

Håller på med en utrensning och har hittills hittat ungefär 10 laddningskablar som jag inte vet vart dom går till. Det finns säkert folk som har mobiltelefeoner, mp3 spelare, digitala kameror eller vad det nu kan vara där dom saknar kablar. Perfekt om man kunde ställa sig på torget och byta. Fast det blir väl som vanligt, har jag plats så lägger jag tillbaka dom, har jag inte plats så slänger jag dom och kommer då säkert att sakna just den sladden om ett tag, man är så förutsägbar eller hur?

 

 

Hittade bla en gammal Nokia 5510. Är det den läckraste mobiltelefonen genom tiderna? Hade mp3 spelare, radio och ett riktigt tangentbort. Fast vem hade råd att skicka sms på den tiden, gick väl på en femma styck eller nåt sånt. På mitt nuvarande får jag skicka 3000 sms i månaden ”kostnadsfritt”. Tiderna förändras men eftersom kraven ökar så ökar också kostnaden.

 

 

Hur många skjortor har en normal person i sin garderob? Hur många skor? Gympadojor? Kanske finns någon statistik någonstans, jag är rätt säker på att jag har fler än de flesta. Beror det på att jag köper mycket kläder? Nix. Det beror på att jag lider av extrem separationsångest och inte kan slänga saker. Hittade en 15 år gammal vit skjorta, köpt i Hongkong bara det, med lite mörk krage som jag fortfarande inte har bestämt mig för om jag kan slänga eller inte. Om man inte har haft den på 10 år, vad talar då för att man helt plötsligt ska börja använda den? Inte ens om de gamla kläderna blir moderna igen och man av någon obegriplig anledning ( cancer?) kan ha dom så är dom säkert fel på nåt sätt ändå. Ska nog rensa i alla fall. V-jeans blir nog aldrig modernt igen.


Idag är vi alla norrmän

Måndag och strålande väder, svårt att vara gnällig då eller? Klart det inte är, finns alltid nåt att gnälla över.

 

Mygg, solsting, folk som går i bredd på trottoaren utan att ta hänsyn till att jag också vill gå på trottoaren, man är väl genomskinlig kanske, folk i bolagets kö som inte har leg trots att dom är över 20 men ser ut som 17, folk som går in i mitt trapphus och pissar, städfirman som inte städar trots att folk går in i mitt trapphus och pissar, folk som retar upp sig för mycket är det rätt lätt att reta upp sig på, folk som gnäller för att folk pissar i trappuppgången, allt går att gnälla på bara man verkligen försöker.

 

Ska vara färggranna accessoarer i år såg jag på tv. Går det bra med en röd fylle näsa? Känns som man fick en sån efter helgens lilla partaj. Det är ett ord man inte hör ofta numera, partaj. Vi hade hippor, märkligt ord men så hette fest på den tiden, hippa.

Mamma sydde mig en kostym till vår första skolfest, en grå gubbvariant, var väl inte helt moderiktigt för en åtta-nio åring kanske, men hur skulle hon kunna veta det. Hade den två gånger, den ovan och sen när syster min gifte sig, sen fick den hänga i garderoben. Vem kommer på att man ska sy en kostym nuförtiden? Inte jag i alla fall.

 

 

Hade vi haft kvar unionen med Norge så hade vi varit lediga idag, fast vi har väl lediga dagar så det räcker redan. Vaddå 35 timmars arbetsvecka? En normal arbetsvecka är väl under 35 så varför vill dom att vi ska jobba mer. Aha, 35 timmars arbetsvecka men ändå ha kvar helgdagar, semester, vabb och allt vad det är, då förstår jag vad dom menar. Count me in.

 

En årsarbetstid brukar man säga är 1680 timmar men enbart drygt 1200 av dom är produktiva. Alla vill vara lediga mer för att förverkliga sig själva på fritiden, det är väl därför man är så avundsjuk på människor som har sin hobby som jobb, sk jobby. Undrar vad man skulle ha blivit om man fick välja idag, man hade säkert gjort fel val ändå, om det nu är val man gör och inte bara drabbas av livets många tillfälligheter. Själv har jag Facebook att tacka för mycket, undrar hur många som kan säga så, och det fanns inte ens för några år sedan, man får vara tacksam för den tekniska utvecklingen som för samman folk på ett sätt som aldrig förr. Tillfälligheterna blir fler om man är aktiv eller vad man ska säga. ”Ju fler jag frågar, ju fler svar får jag eller  som en berömd golfare sa ”ju mer jag tränar ju mer tur har jag”. Må de, må de.”

 

Lite Tom Waits covers: Various Artists – Step Right Up -- Waits Tribute


Åldersnoja och döden

Har vi blivit gamla? Inte då. 50 är det nya 40 eller vad det är man säger. 40 det nya 30. Undrar vad 10 är, det nya nyfödd kanske. Varför nu denna reflexion?

 

Afterwork i onsdags……

 

När man var yngre så diskuterade man kanske lite om förra festen, man planerade nästa fest, vad ska ni göra på semestern, kanske kommenterade om det kom nån snygg tjej in på krogen men inte numera.
”Snygga ben hon har. Ja men hon verkar ha ont i knäet, hon haltar”, snacka om att byta fokus med åren.

 

OK, första timmen diskuterades hur mycket man tränar. Nu pratar vi mega träning. Två dagar i veckan, tre, fyra, fem…. Cykla sexton mil. Springa en och en halv mil som uppvärmning. Intensivpass på friskis, vanliga duger inte osv osv. Ingen mesig stavgång här inte. Stretching är för mesar. Är precis likadan själv.

Tränar egentligen för ett maraton men just nu har jag en återhämtningsperiod på typ två år…

Självklart är det bra att folk tränar fast som samtalsämne blir det rätt trist i längden. Sen övergår dock konversationen till ämnet krämpor......

Rygg ont, axelont, vilken naprapat går du till, ont i knäna, massage vore inte så dumt, stretching är överskattat, träningsvärk, allergi. Låter som ett gäng på senioren. Snart börjar vi väl prata om vilket spa som är bäst. Man får helt enkelt gå hem och skriva klart sitt vita arkiv. (Kunde man inte koppla krematoriet till värmeverket förresten, få lite miljöpoäng in i det sista).

Finns det någon pricerunner site för begravningar? Man kunde kanske lägga ut på tradera så kan den som vill ha minst betalt fixa det? Omvänd auktion, sätt kunden i centrum och allt sånt. Fast när man är död så bryr man sig väl inte så mycket, låt dom efterlevande göra vad dom vill huvudsaken att dom inser att en begravning inte är en sorglig tillställning utan ett firande att man klarades sig så länge som man nu gjorde.


Lite om Gijo

Vart tog rebellerna vägen? Civil olydnad har alltid varit ett verkningsfullt vapen men nu när Gijo kallar sin lathet för civil olydnad då har ordet dragits i smutsen. Vart tog IB avslöjaren vägen? Orkar inte gå till sin lunchrestaurang och parkerar bilen där det passar. Riktigt patetiskt. På det viset kan man kalla allt civil olydnad, svårt att förstå konceptet demokrati kanske. Fast, som han ursäktar sig, han har ju byggt ett hus för 10 miljoner i kommunen så då borde han ha rätt att parkera på torget och dessutom betalar han sina parkeringsböter. Men dåså.

 

 

Vart tog rebellerna vägen? Thåström blev introvert, Lundell ( kanske inget bra exempel på en rebell när jag tänker efter) flyttar till Österlen och skriver böcker om  tofsmesar. Mes kan du vara själv, putte!!!!

Che är död, Gandhi är död, Ali har parkinsons, Parkingsons program är nedlagt, abc90:an är död.  Vad har det med rebeller att göra undrar ni. Ingenting men den är död.

 

 

Finns det någon som säger ifrån numera? Att skriva gnällblogg räknas inte. Gnälla kan alla, knyta fickan i handen kan alla, klaga på chefen efter ett par groggar på firmafesten kan alla. Inte ens våra ytterlighetspartier är ytterliga längre, vi skulle behöva ytterligare några ytterlighetspartier kanske. Fast vi vill väl hålla oss i mittfåran. Extremcentern eller vad det nu heter i sketchen.

 

 

Svenskheten i ett nötskal är sketchen Hål i gatan med Gus Dahlström. Gäller att hålla fast vid sitt hål….. Gunnar Lindquist – Hål i gatan

 

 


Grekland och faktakollen

Så, stimulanspaketet till Grekland hamnade på 7000 miljarder… japp, miljarder. Hur mycket pengar finns det egentligen? Är som vanligt rena monopolpengarna.Så skönt att låta andra betala notan. Dom lär ha Europas lägsta pensionsålder men också lägsta skatterna, undrar hur dom tänkt… jo, dom kanske har val varje år, då lovas det runt. Har bankerna någon Greklandsfond man kan investera i? 7 000 miljarder!!! Nåt ska väl företagarna kunna roffa åt sig. Dom får sälja sina tempel till Bill Gates eller nåt sånt. Om man har ont om pengar så får man sälja sina tillgångar, så är det bara. Jag försöker sälja min monitor, mitt löpband och lite  min träningscykel går sådär. Kanske ska söka stimulanspaket istället.

 

För oss räcker det med val vart tredje år för att vi ska få en överbudspolitik. Alla som har rösträtt ska få lite av kakan, av den kaka som ingen vill betala för. Gårdagens bröd kanske.

 

 

Vem blir vinnare denna gång? Om alliansen får bestämma är det väl samma som blev förlorare förra gången, ta och ge igen. Om rödgröna får bestämma så vinner väl alla men ingen behöver betala. Fast är det egentligen politikernas fel egentligen? När vi väljare röstar utifrån vår egen plånbok och inte utifrån vår övertygelse, vad ska dom då göra? Vill man ha makten så får man bita i det sura äpplet och höja barnbidraget, igen. Barnfamiljer verkar var den mest flyktiga väljargruppen, dom behöver mutas varje val. Bort med barnbidraget, ge varje familj en nävernylonoverall så får det vara bra sen. Höj bostadsbidraget för barnfamiljer istället. Det är väl inte precis så att vi behöver stimulera folk att få barn, om det är så då behövs det andra åtgärder än pengar…. Stimulera barnafödandet och stoppa invandringen…. Ingen som ser en motsats här? Fast det är väl skillnad på folk och folk förståss.

Har ni kollat in siten http://blogg.svd.se/faktakollen ? visserligen drivs den av svd men dom är förvånansvärt opolitiska. Kontrollerar politikers fakta uttalanden. Ska bli kul att följa under valrörelsen. Verkar som politiker får kasta ur sig vad som helst och inte bli emotsagda.

 

 

 

 


Fredagsblogg

Vad skriver man när man inte kommer på vad man ska skriva om? Hur gör dom andra, dom riktiga författarna när dom sitter vid skrivbordet åtta timmar per dag, tar dom bara fram något som dom tänkt på och så skriver dom bara? Är det så lätt? Som att bli politiker. Tänk på nåt, säg det, förneka att du har sagt det om och det finns bevis säg att det blev taget ur sitt sammanhang.

 

Nu har tydligen det politiska landskapet svängt. Det gick milt sagt fort. Undrar hur trovärdiga opinionsundersökningar egentligen är ( eller sifo undersökningar som det hette tidigare, en term i samma anda som ketchup, xeroxa, googla, fedexa, kanske toblerona, verbifierade varumärken är målet).  Fast är det så konstigt att det är jämnt mellan blocken? Det är ju knappast någon skillnad.

 

Satsa på pensionärerna. Satsa på unga. Satsa på barnfamiljer ( som om dom inte har fått nog mycket genom åren, transfereringen från barnlösa till barnfamiljer är enorm men inget som någon vågar prata om. Varför ska barnlösa subventioner barnfamiljer kan man undra, borde det inte vara tvärt om?). Ingen som vill satsa på oss medelålders. Får starta ett nytt parti. Partiet för oss som ingen vill satsa på. Fast numera ska man ju satsa på sig själv. Som det heter i den gamla historien ” vad är det för kladd i matteboken. Det måste vara Pythagoras sats”. Vi tyckte det var kul då, numera är väl alla så sofistikerade att det bara är ytlig ironi som man skrattar åt.  Killing i alla ära men lite gammalt känns det väl idag. Dansbandsironi, jaja.

Nya hypade coverbandet Baseballs har sålt ut sin konsert i Uppsala. Det dräller väl av coverband men helt plötsligt blir ett populärt, påminner om Playtones som vann dansbandstävlingen på tv, ett band i taget det är vad vi orkar med. Man kunde tro att spotify inte fanns. Kan man inte lyssna på originalen istället? Är väl för jobbigt.

Ett litet fredags tips, nyupptäckt favorit.

Alejandro Escovedo – An Inroduction ( obs inte min felstavning…. Kopierat från spotify)

 


Gnäll om konsumtionssamhället

Euron sjunker som en sten.  Vår bananrepublikvaluta stiger ständigt. Snart kan vi åka på charter och känna oss rika. Är det bra eller dåligt frågar ni er? Klart det är dåligt! Nu blir ju våra varor dyrare vilket i sin tur drabbar exporten och som då till slut påverkar arbetstillfällena. Men så tänker man inte eller hur? Man tänker; nu blir ölen billigare i Grekland i sommar.

 

 

Känns som valrörelsen drivs på samma sätt. Rubrik i tidningen ” räkna ut vilket parti som du tjänar mest på?” Vaddå tjänar på? Fattar ingenting. Det måste väl trots allt vara ideologier och långsiktig utveckling av landet som är det viktiga. Om man är barnförälder så röstar man på dom som vill höja barnbidraget mest ( barnbidraget är det enda icke behovsprövade bidraget vi, helt sjukt) men sen när ungarna blir stora, byter man parti då? Som arbetslös ska man heja på den som vill höja a-kassan, som företagare den som vill sänka arbetsgivaravgiften och som pensionär den som vill sänka begravningsavgifterna? Folk är fan inte kloka.

 

 

Finanskris? Åk till Mega Mark eller Elgiganten så får ni se på finanskris. Vad kommer vårt konsumtionsbehov ifrån egentligen? Inte från kvällstidningarna i alla fall för jag lider av samma åkomma men läser inte expressen eller aftonbladet. Man vill ha och ha. Har så mycket kläder att jag snart måste köpa nya garderober. Kan helt enkelt inte slänga nåt. Har en ”bak”garderob som jag hänger kläder i som jag inte använder så ofta. Därifrån plockar jag upp dom i en låda på vinden och sen efter tre fyra ytterligare år så kanske, men bara kanske, slänger jag skiten. Vinden är full av kläder jag kan ha när jag får cancer och går ner snabbt i vikt. Dom är säkert moderna också. ” är du omodern, nej jag är retro”.

Nej, dags att åka på teater och se den Girige. Nej, det är inte ett valmöte….

 


Om politik..booooring

 

Partiledardebatt igen på tv… nu när det uppenbart bara ska sändas massa tjafs om vad man eventuellt är överens om, det man är överens om men inte vill erkänna att man är överens om och det man kanske har lite nyansskillnader på varje dag på tv så borde man få anstånd med tv-licensen. De statsbärande partierna gör gratisreklam och vi får betala notan.

 

 

Fattade faktiskt inte vad man var osams om i morse. Skillnad i budget på 1,7% som man vill finansiera på lite olika sätt. Inget av blockens politik ger nya jobb, ger ökad välfärd eller på något annat sätt bidrar till att Sverige som land ökar sin konkurrenskraft. Då blir alla stora ord rätt tomma till slut.

 

 

Själv kan jag störa mig på att jag efter att ha jobbat i massor av år, förra året betalade jag mer i skatt än vad en medelinkomstagare har före skatt, helt plötsligt anses arbetsskygg. Tror någon verkligen att jag vill gå hemma och vara arbetslös med en ersättning som täcker hyran plus lite blodpudding på helgerna( och jag som inte ens äter blodpudding)? Tror man verkligen att min attraktionskraft på arbetsmarknaden ökar om man säger åt mig att jag får ännu mindre ersättning? Går fort att gå från viktig kugge i maskineriet till att bli paria. Inte så att jag förordar medborgarlön men man kunde få lite empati i alla fall nu när man inte får några pengar ( trots att det är en arbetslöshetsförsäkring, dvs något som man har betalt själv under alla år).

 

Nu startade jag ett eget företag istället så då kan man räkna in en färre i arbetslöshetsstatistiken. Undrar hur många som tänker likadant. Krävs dock att man drar ner på utgifterna om man ska få det att gå runt. Själv ska jag se om jag kan hitta en inneboende för att dryga ut kassan. Man vänjer sig snabbt med höga utgifter och tyvärr är det inte bara att ställa om till lägre när intäkterna sjunker.

 

Fast det är väl värre att vara arbetslös i Borås….. Doktor Kosmos – Arbetslös i Borås

Vem vill åka till Borås frågade sig… nån av ministrarna. Hon kunde alltså aldrig tänka tanken att folk vill åka därifrån. Vem fan vill åka till Stockholm men ändå bygger vi vägar dig. Förbifart stockholm låter bra, då slipper man åka in i alla fall. Fast dyrt blir det, väldigt dyrt.

 

Så. Vad har alliansen gjort för att skapa fler jobb för oss som inte jobbar i byggsvängen eller har förmågan att tvätta fönster? Jag kommer inte på nåt. Vad föreslår de rödgröna i samma ämne, inte ett djävla skit.  Så, kontentan blir alltså att det inte har så stor betydelse hur man röstar.

 

 

Det som kan störa mig i årets val är att vi nu har cementerat block politiken. Om jag röstar på fp så vill jag inte få ultra högerpartiet KD på köpet. Om jag röstar på Mp så vill jag inte få rödvinsvänsterpartiet V på köpet. Kan man inte bilda regering efter att valet har varit?

 

Sen tycker jag att Sahlin ska dra ner på tonläget lite. S har samma opinionssiffror nu som i förra valet, att det rödgröna blocket leder beror inte på S utan snarast på Mp framgångar och på att KD med stor sannolikhet åker ur riksdagen. Rätt åt dom. Dom har levt länge nog på Alf effekten men när man visar sitt rätta ansikte, bla i homofrågan, så har man inte i en svensk riksdag att göra. Tror att många av deras väljare faktiskt väljer SD i år och det är ju som att komma ur askan in i elden. Man får hoppas att väljarna sansar sig  men men, behövs väl bara något invandrarrelaterat så får dom ännu fler röster. Räcker säkert med nåt som liknar ett terrordåd eller att någon med invandrarbakgrund misstänkts för något allvarligare brott så är dom inne. Vore en skam för Sverige.

 

Fast pajasarna Ny Demokrati fick 11 procent så man vet ju aldrig.

 


Första maj en kristen högtid

Vad är det för fel på partierna numera? KD marscherar på första maj. Dom har julafton, påskafton, pingstafton och en hel mängd andra aftnar men nejdå, först maj är numera en kristen högtid. Tycker dom kunde låta bli faktiskt. Låt arbetarna ha sin dag i fred. Fast dom är inte många numera, det är väl ingen som vill vara knegare, alla ska väl vara i media, webbdesign eller aktieklipp. ”Hederligt” arbete kanske lönar sig men det är inget man strävar efter. Lottmiljonärer hyllas men folk som arbetar ihop en förmögenhet blir hånade. Inte undra på att vi går bakåt i välfärdsligan.

Fast grekerna har det väl värre kanske. Undrar hur hög deras produktivitet är? Retsina, ouzo, blått vatten, vita hus och strandraggare blir man inte rik på, inte nu i alla fall, inte nu när det är dyrare i grekland än i många andra eu-länder, vad hände med billiga charterparadis? Vart ska man åka där man för känna sig rik? Somalia kanske, stränderna är nog rätt öde där.


Nej, dags att tänka positivt. Man överlevde valborg även i år. Vi missade backen fast vi föresatt oss att nu djävlar ska vi se skiten…. Har blivit en tradition att alltid vara sen, om man nu kan kalla försening en tradition.. tänk om SJ skulle få höra talas om den ursäkten. Enda landet i världen där tågen går fort under jord och står stilla ovan jord. Tågkaos och flygkaos. Kaos är granne med Gud men inneboende hos SJ kanske. Jaja, fan vad jag gnäller idag. Är väl för att det är nästan ett år till nästa valborg, vi får starta en extra sista april på hösten. Fast nu verkar ju nästa sista april ha blivit större, dan före dan, kvalborg… jaja.

”När snutarna går två och två” som den gode Uffe sjunger på
 Ulf Lundell – Bente



På valborg gick dom i grupp. Bra att dom syns men varför fyra och fyra?





Fick ett mail idag angående att komma i form… ”Rund är också en form” skönt att veta, då kan man skjuta upp träningen ett par dagar till. Får nöja mig med Friskis så länge ”GLORIA”, hopp hopp hopp hopp (Mando Diao – Gloria). Börjar snart hoppa när jag hör vissa låtar på radio, det är bra, en lite Pavlovs hund (Pavlov's Dog – The Best) reaktion. Borde kanske spy när jag känner lukten av mat så man inte äter så djäkla mycket.


RSS 2.0