Blodomloppet

Såg blodomloppet igår. Sprang inte själv. Någon ska ju titta på.. Vi var fem åskadare som tittade på 12.000 som sprang. Publikens jubel blev lite tamt. Kände mig nästan lite utanför. Man såg dom misstänksamma blickarna "varför springer inte du? Inte blodgivare? dålig människa"... får väl ta mig i aortan och springa nästa år kanske.
Saknar fortfarande ett maraton i Uppsala. Såg att Växjö har ett, sveriges näst största. Kalmar har triathlon. Göteborg är varvat.. I uppsala lägger vi ner maja gräddnos och startar blodomloppet. vad var det för fel på maja gräddnos? inte ofta man kan stå och kika på guppande kvinnokroppar utan att bli tagen av polisen.
Träningsperioden går just nu in i slutfasen... den sk sofffasen... ligger på soffan och därmed pasta.. man får äta hur mycket som helst inför en mara.. .det är bra, däremot får man inte dricka vin och sprit... kanske är nyttigt med två vita dagar.
Världen har blivit annorlunda. Kostcirkeln är helt fel, nästan skadlig, däremot ska man dricka rödvin varje dag. Snart är nog socialstyrelsens rekommendation uppe i ens egen konsumtionstakt. Fast inte nu då alltså, te till maten, hur kul är det? Har lovat boxen att jag är tillbaka på lördag om jag så ska ligga på golvet med rödvinskranen i mun....
dags att träna... mentalt.... " det regnar inte, det regnar inte, det regnar inte...."

Foten

Fotproblem... väl beskrivet av gus dahlsröm
Gunnar Lindquist – Hål i gatan
2,44 hålfoten
Sprang lite lätt  7km på runt 6km/ minuten igår. Det kändes väl lite men det berodde nog mer på att jag kände efter. Tror man att det ska göra ont så blir det gärna så. Ska nog gå bra.
Nu oroar jag mer för vädret. Ska tydligen bli riktigt eländigt. Vad har man då på sig då? Kan knappast springa i regnställ. Blöt om fötterna är inget vidare när man springer. Får ha paraply. Är det tv sändning förresten? Då kan ni kika efter han som springer längst back med ett paraply. Man kanske skulle hyra in en paraplybärare som springer bredvid och håller paraplyet. Folk lär ju vara arbetslösa... man kanske tom kan få bidrag när man erbjuder folk jobb... kanske göra en liten vinst...... sen har man reklam på paraplyet... ger ännu mer pengar... känner att det kommer att bli plus på detta...
Tycker fortfarande att det är en rätt knäpp ide att springa över fyra mil tillsammans med över 20.000 andra idioter... Men... alla andra verkar ha sprungit så nu är det min tur, lite som konfirmationen ( som jag inte heller har gjort). Ska göra. Fast man får väl inga presenter efteråt antar jag, bara blånaglar.. precis som jag inte hade det redan nu... usch vad man ser ut, får köra med nagellack i sommar.
det bästa med att förbereda sig för en mara är att man ska äta massor.... kanske ska förbereda mig för en mara varje vecka och sen ställa in pga (hål) foten. jaja. ingen golf blir det heller, tror att golf är en orsak till fotproblemen, får bli en stel runda på söndag morgon istället.. om jag kommit i mål då

Skada

Det som inte fick hända hände... skadad..

Har haft problem med en fot ända sen i vintras, höger foten låser sig på utsidan, gör skitont men går att "knaka" loss så släpper det. hände igen i söndags och nu har det bara delvis släppt... Ont och uppsvälld. Långt kvar till loppet men det märks att man inte tränat nu på en vecka. kanske endorfinbehovet gör att när man inte tränar så blir man deprimerad. Säkert därför jag känner mig förkyld också... ingen bra uppladdning.
det enda som är bra med att loppet kommer snart är att man får börja äta ordentligt med mat, onekligen rätt skönt...ladda upp med pasta varje dag, jordnötter både före och efter maten... fast inte så mycket vin. Pasta kräver rödvin eller hur?
Vore onekligen trist att inte kunna ställa upp. Har sprungit 59 timmar i år. Målet när jag startade var 100 timmar tom berlin och det bör inte vara några problem. Stockholm är bara ett träningspass som alla andra, lite längre, det är enda skillnaden.  Vi får väl se, håller er uppdaterade... starta ska jag iallafall om jag så ska gå på kryckor...

Nedtrappning

Dags att trappa ner. Sprang sakta sakta igår... det är minst lika jobbigt som att springa lite fortare, tror det iallafall. kan vara så att jag är i dålig form, släng av en liten förkylning plus alla pollen gör det jobbigt. Känns det som igår nästa lördag då blir det tungt.. nästan omöjligt faktiskt, vi får se.
Har upptäckt att jag inte är så himla förtjust i att springa i skogen trots att löpstigen i går korsades av ett rådjur, rätt fantastiskt. Blir för tråkigt att bara se granar omkring sig. Behöver distraktioner för att orka, distraktioner och musik... får väl köra lite Erik Satie om jag ska springa sakta. Sägs att man ska starta på 7 min/ km tempo men det är näst intill omöjligt att springa så långsamt, kryper i benen att ta i lite...
Hittills i år har jag sprungit 59 timmar. Målet är 100 till berlin sista september, bör inte vara några problem. Har dock inte sprungit fort eller några tempolopp, det ska man tydligen göra. Tycker intervaller är så himla trist att det nästan inte fungerar men om man måste så måste man väl... 

Vart tog den gamla sköna joggingen vägen? Nu ska det minsann löptränas, följa program, personbästa, funktionskläder, pulsmätare och gps. Allt har blivit mer komplicerat så det är klart att jogging inte fungerar... jaja. Ska inte raljera, jag är likadan själv.. runkeeper gör det mer inspirerande att springa. Jag har den aldrig på så jag hör hur fort det går, tycker det är mer spännande att kolla av när man kommer hem. Man blir förvånad ibland hur fort eller långsamt det har gått. Dagsformen är verkligen avgörande. Hoppas den är bra om en vecka..

inte långt kvar nu

Känns att det börjar närma sig... tio dagar kvar tills jag, tillsammans med 20000 andra ångestladdade mestadels män ska springa 42 kilometer och därmed komma tillbaka till samma ställe som vi startade på. Rätt meningslöst kan tyckas. Mer mening i att typ springa från golfbanan och hem ( som straff) eller till jobbet ( lite väl långt....) än att springa runt.... Men nu är det så det ska göras så det är bara att gilla läget.
Nervöst? självklart. Rätt för att misslyckas? inte det minsta. Om man lärde sig av misstag och misslyckande så borde man vara full lärd vid det här laget. Tur att man har så dåligt minne att man gör om sina misstag gång på gång.....
Alla säger att det är dags att trappa ner nu, börja springa riktigt riktigt långsamt... men, det är nu ännu jobbigare, då kommer man aldrig hem. det är min drivkraft när jag är ute och springer, se till att jag kommer hem så fort som möjligt. Springa en mil i sju tempo tar ju evigheter..... Fast man får väl försöka. Blir korta pass torsdag, lördag, måndag och sen ett väldigt kort på fredag, dvs dagen före. det behövs tydligen för att få igång blodcirkulationen.
Buden är olika om hur man ska dricka. Enligt det traditionella så ska man dricka massor med vatten både dagen före och direkt före loppet. andra stödjer sig på moderna rön som säger att man inte behöver dricka förrän man känner sig törstig. Får väl bli något mitt emellan... Oavsett om det är rätt eller inte så blir det pasta på fredagkvällen före loppet, något ska man väl unna sig... sen blir det en stor stor öl om jag lyckas alternativ en liten liten om jag misslyckas... fast det gör jag inte...

Träning

Träningen pågår men det börjar bli lite tråkigt. Att springa drygt tre mil som jag gjorde förra söndagen eller 28 km som jag sprang i lördags tar tid, väldigt lång tid. Man hinner ledsna flera gånger om. Senast kom jag till Ultuna efter nästan två timmar och insåg att det var nästan en timme kvar. Finns roligare saker att göra, golf exempelvis. Nu ger ju golf inte speciellt mycket motion, att sakta lufsa runt i sju km på fyra timmar avbrutet av konstanta pauser ( och misslyckanden) ger knappast någon förhöjd syreupptagningsförmåga. golf är överskattat som motionsform.
Man borde springa runt banan istället, runninggolf, först i mål vinner. Fast det är väl bättre att gå runt på en golfbana än att inte röra på sig alls förståss.
Två veckor kvar tills det är dags att starta i Stockholm maraton. Kommer jag inte i mål så startar jag om i Berlin i höst. Då ska jag både starta och komma i mål. Fast det går nog bra i stockholm också bara jag får vara frisk de närmaste veckorna. Klarar att springa 30 km utan att stanna så då borde det gå att springa lite till om man tar pauser på vägen. Fast man kan ju få kramp förståss, det är tydligen det folk stupar på... vi får väl se.
Tills dess blir det några kortare, lätta löprundor men inga långpass. man ska tydligen vila sig i form, det är min stil.... träna mentalt på soffan med ett glas rött på bordet..... Får väl trappa ner på vindrickandet också..... borde funka i två veckor men sen får det vara nog.... Två vita veckor per år räcker för mig, rödvin ska ju dessutom vara nyttigt....
Dags att hylla en av de stora, kör spellistan i lurarna när jag springer: Adam Yauch (Beastie Boys) R.I.P.
Adam Yauch... stor artist. Såg Beastie boys på grönan för två år sedan. Spelade i två och en halv timme. Riktigt imponerad av hur bra dom var som musiker. Adam hade säkert sju , åtta basar med sig på scen. Spelade dessutom både trummor och gitarr. En fantastisk konsert som innehöll allt från de stora hitsen från första skivan till de mer jazziga inslagen från senare.

Helgens träning

Tre veckor kvar nu till Stockholm Maraton. hade inte tänkt springa men nu får jag försöka iallafall. Sprungit del så det känns inte helt omöjligt.
Tog en tur från golfbanan igår.. den som har fått för sig att Uppland är platt borde göra likadant. Långa tunga backar plus motvind. Var helt slut när jag kom till uppsala. Närmaste vägen hem... via IKEA,  Biltema och Strandbodkilen. Inte den perfekta vägen när man stapplar fram. Såg nog mer ut som jag var på väg till akuten än hem.... Ingen som erbjöd mig vatten tyvärr ( antar att ni kommer ihåg "billetten" sketchen med..... var det Martin Ljung? kanske inte " är han oförskämd mot er gamle man, ska jag slån på käften " " ja gör det"... nej. måste ha varit hasse alfredsson....).
tror inte jag varit så törstig på länge... drack två liter direkt när jag kom hem. Inte nyttigt att springa utan att ha vatten med sig. Blev nog drygt tre mil, tror att jag klarar att krypa de resterande 12 kilometrarna.. hoppas det iallafall. Sen är det dags för den riktiga träningen, Mot Berlin!!!!!.
Känns halvkul att lunka ett maraton och veta att det är dags att träna för nästa... men det blir nog bra.

Dåligt med träning

Nu börjar det bli tungt. Sista april helgen innebar väldigt dåligt med träning. Ingenting faktiskt. Har hamnat klart efter schemat. En månad kvar till Stockholm och hoppet börjar sjunka om att lyckas. Senast jag sprang var det riktigt tungt, kämpade i 19 km på en tid klart över 6 minuter kilometern, inte bra. En långrunda idag och en på lördag sen får vi se vad målet blir.
Märkligt med gympan. Har iallafall sprungit en del men det var två veckor sen jag körde pass. Körde ett i söndags och blev toktrött. Uppenbart olika konditioner för olika träningar. Körde några maskiner också och fick tokträningsvärk, det vill man inte ha om man ska golfa....
Första runda på Grönan för i år i tisdags, ja, det var första maj eller kanske ännu mer dagen efter sista april. Traditionellt sista april firande kräver att man är lite hängig dagen efter.
Banan i otroligt fint skick. Nya teen på ettan klart positivt för hela golfupplevelsen. Själv var jag i klart sämre form än banan.... dubbel, fem över, dubbel och sen en dubbel.... så var den dagen förstörd. Gick lite bättre sen men ändå... inte speciell bra inför tävlingen på söndag. Blev en liten höjning. Hade ambitionen att gå ner i handikapp i år men det målet är redan bortglömt. Ingen gräns på hur mycket man får höja sig så redan i år kanske man kan ha ett handikapp som verkligen speglar spelstandarden... jag borde nog ha runt 15...

RSS 2.0