Kallt

Man ska inte springa när det är för kallt. Tog en runda igår och det var nog knappast nyttigt. Först var det svinkallt, sen blev det rätt skapligt men sen kom jag ner i Hågadalen och där låg det någon sorts isdimma och fukten gjorde att jag höll på att frysa kinderna av mig. Trodde att dubbelhakorna skulle värma men icke. Blir inga mer rundor i kylan för mig. Gränsen är nog fem minus, kanske tre. Däremot fungerar broddarna otroligt bra att springa med, inga som helst problem.

Träning är inte speciellt jobbigt däremot är det svårt med maten. Jag älskar att småäta, en liten macka här, en ostbit där, kanske en clementin innan det blir en knäckemacka med kaviar. Finns det något godare än knäckemacka med kaviar? Det skulle jag ställa upp med på mästerkock. Komma in med en hårdmacka med fint ringlad kaviar... enkla smaker, lokalt producerat och med svenska folksjälen i botten. Inte illa för en maträtt. Fast chips är gott det med.... Allt onyttigt är gott, allt som är gott är onyttigt. Fast hummer är gott och det är nog inte så onyttigt... hm
Just nu försöker man ta bort det som är onyttigt, man borde ta det ett steg till och börja äta som som är nyttigt. Som typ blåbär istället för lingon, päron istället för äpplen och sen var det något mer... tror det var broccolli som är mycket nyttigare än blomkål. Finns säkert fler exempel. Ingefära, chili, lime höjer alla förbränningen men det gör väl alkohol också. Om det är så så föredrar jag en whisky före en skiva ingefära, ginger ale och whiskey kanske vore något, en svensk klassiker.
Tror jag tänker på mat nästan jämnt. När man var yngre tänkte man nog mer på sex, nu är det mer smask...
Ikväll blir det torsk och lax tournedo med ungsstekt potatis och en enkel citronsås... mmm, hungrig redan.

Dåligt med besökare

Dåligt med läsare på bloggen just nu... måste man göra reklam? Fast man skriver väl för sin egen del, inte för andra så det gör inget. Man måste få utlopp för sin irritation på något sätt och skriva är väl ett av de minst våldsamma man kan tänka sig. Vore ju en dröm att kunna skriva på riktigt men det lär väl aldrig hända, har dessutom inget att skriva om. Fantasin är begränsad och skriva om livet ointressant, det händer inte mycket i en vanlig människas liv eller hur? Man fortsätter att fundera på vad man ska bli Ebba Grön – Vad ska du bli? trots att man redan borde vara något. "Det är inget liv, det är slaveri". Jaja.

Sen fortsätter man en naiv jakt på en svunnen ungdom genom att gå på gym, springa och starta oändliga viktprojekt som ändå aldrig ger något.  Ebba Grön – Mona Tumbas Slim Club
Man kanske skulle försöka tänka lite mer positiv? Nej, för fan, det går inte....
Sopkriget fortsätter. Har vi en speciellt kultur när det gäller att skicka mail jämfört med när man pratar med varandra öga mot öga? Verkar så. Den ton folk använder i mail tror jag inte man skulle använda när man pratar "live". Märkligt. Tror dessutom att det är vanligare med den tonen hos människor som inte dagligen mailar utan man "laddar" upp och så kommer det ut på ett sätt som kanske inte alltid var meningen ( eller också var det precis det som var meningen) Märkligt iallafall.
Sopsortering i all ära men bör man inte ha ett samlat grepp över miljöarbetet än att enbart fokusera på att folk slängt papper i brännbart när dom ska gå som pappersförpackning eller tidningar? Åka SUV är i min värld inte speciellt miljömedvetet men man har väl en miljösuv kanske ? Själv kör vi Yaris... den är inte stor ( går som en klocka, är dötrist... mina tidigare bilar har haft mer personlighet, tom haft dåligt morgonhumör ibland... "idag vill jag inte starta".) Själv äter jag inte kött och står mao inte för några koldioxidutsläpp från våra kor så jag tycker att jag borde få ett frikort från källsortering.....
Man kanske skulle införa personliga utsläppsrätter... går en poäng varje man fiser...

Soptanter förenen eder

Lär förekomma två till tre misshandelsfall enbart i stockholm årligen där ämnet är tvättstugan och då bla luddlådan. Vi har ingen luddlåda i vår föreningen däremot har vi en sopstation. En stor en faktiskt. Tror vi har 12 olika kärl. Det är säkert bra, vi ska värna om miljön men ibland undrar man om folk letar efter nya krig när det gamla är avslutat.

"fan, ingen luddlåda, låt oss trakassera våra grannar på något annat sätt, nu vet jag... sopsortering"
Är det verkligen ok att öppna soppåsar för att se om det finns något med namn på? Har vi inte något som heter posthemlighet i Sverige? Inte ens makar har rätt att öppna varandras post men när det gäller miljö då är tydligen allt tillåtet. Vi har blivit uppmanade att åka till sopstationen och lämna våra sopor om vi inte klarar att sortera, det vore ju miljövänligt att ta bilen ett par mil fram och tillbaka...
Nu är vi faktiskt väldigt duktiga på att sortera, vi har tom köpt speciella påsar på IKEA men det duger inte för soptanten. Vi vet inte ens vad som kom fel. Kanske kapslarna till kaffemaskinen. Dom ska antagligen läggas i tre olika kärl; plast, aluminium och kompost. Hur gör man med bag-in-box, måste vara samma sak med dom. Hur gör man med aska? Den brinner uppenbart inte upp, vi har försökt... i öppna spisen.
Vi kommer hädanefter att avvakta tills sopbilen kommer och då springa ut med våra soppåsar så vi slipper få våra brev lästa... nu är väl inte bankutdraget speciellt intressant, inte övrig post heller men ändå. För att travestera Karl-Bertil Jonssons pappa " Det är ju MIN post."
Nog skräpsnack för idag, lär återkomma till ämnet senare. Bloggen ska ju numera handla mer om mina rätt fruktlösa försök att gå ner i vikt och träna.
Ikväll blir det ett pass med Annika på friskis, lär vara ett nytt pågång, kul. Imorgon är det lördag, den sk löpardagen ( hette väl lögardag tidigare, funkar inte numera när man lögar sig varje dag, ibland flera gånger).

Bandy

Nu vet jag varför jag inte ägnar mig åt vinteridrotter ( utomhus alltså, inomhus är en annan sak), det är väldigt, väldigt kallt. Väldigt väldigt väldigt kallt.... hur tjocka skor man än har så fryser man ändå om tårna. Tror att jag tom förfrös hälarna igår. Usch.
Bandy har aldrig varit min grej riktigt. Dom åker mest fram och tillbaka och sen helt plötsligt så är bollen i mål utan att man hann se något. Dessutom får dom knappt röra varandra. Hur många länder i världen spelar bandy förresten? Inte på is iallafall. Bandy inomhus och på gräs är populärare och det kan både jag och mina totalt förfrusna tår förstå.
Ont om sånger som handlar om bandy..... hittar en Galenskaparna & After Shave – Bandy, Bandy och den är väl lite svårt att ta på allvar. kan man man förstå kanske. .......
finns betydligt fler låter om bowling och det säger väl allt, finns tom ett band som heter Bowling for soup.... Bowling for sex funkar nog inte lika bra.  Bandy for sex funkar väl ännu sämre. Vem kan tänka på sex när känseln sakta försvinner från fötterna och uppåt.. Inte undra på att det är mer välbefolkat i varma länder än vad det är i arktiska.
värm upp er med några sköna låtar "the soundtrack of our waiting for the spring"
våren 2012

Träningen fortsätter med förnyad kraft

Tränat hårt i helgen. Friskis pass med Annika på fredagkväll, sen löpning på lördag och slutligen friskispass med Kenneth på söndagkväll. Otroligt jobbigt. Verkar som träningen inte riktigt biter i år, blir inte ett dugg starkare, konstigt.

Testade att för första gången springa med broddar i lördags, typ kedjor under skorna. Gick riktigt bra faktiskt, trodde inte riktigt på idé men blev positivt överraskad. Var lite för kallt för min smak, minus sex grader, men när man väl kom igång så var det ok. Lite kallt om fötterna i början. Kul med appen runkeeper så man ser hur långt man sprungit. Lite förvånad att det inte blev längre i lördags men 1,1 mil får väl vara godkänt när det är vinter.
Känns som det viktigaste när man springer är att välja rätt musik. Just nu snurra LCS Soundsystem i lurarna... säger man snurrar fortfarande förresten? Var väl rätt länge sen det snurrade i musikspelarna.
LCD Soundsystem – LCD Soundsystem
och då framförallt låten:
LCD Soundsystem – Losing My Edge
otroligt bra låt med skön uppräkning av andra pop och rockband på slutet. Nästa gång kör jag nog den på repeat. 10 gånger räcker för en löptur.
Had ni freestyles ( walkman) när dom kom? Jag köpte en begagnat något år efteråt och insåg att man inte kan leva utan att släpa med sig musik. Sen köpte jag en där bandet vände sig automatiskt, otroligt bra, hade dessutom inbyggda hörlurar något som jag gärna skulle se i dagens mobiltelefoner. Nu hör väl sånt hemma på museum antar jag.
Någon som fortfarande har kvar kassettbandspelaren? Blandbandet har fått en revival fast nu via Spotify. Så kul. Lyssnar just nu på spellistan inför nästa års Way Out West. Way Out West 2012 - Lineup
Dom lägger till nya band som bokas löpande. Skitkul. Fast det blir nog inget wow i år för oss, känns inte som artisterna riktigt är värt besväret eller pengarna, fast det kanske kommer fler, saknas några riktiga toppnamn. Svårt att slå förra årets; Kanye West och Prince ( plus Thåströms enda spelning under året). Kul med konserter, har just nu inget bokat alls, nada... trist.... Bob Hund ska tydligen inte ut på någon turne, bara festivalspelningar, trist.

TGDÄF

Varför ska man tacka gud för att det är fredag... vad har hon med det att göra? Man borde snarare klaga på att det är så få fredagar. När jag blir pensionär då ska jag bara ha fredagar.... Tom TV4s nyhetsmorgon är bättre när det är fredag, då får programledarna äta av maten som lagas. Idag var det Samuelsson som gjorde torsk precis som jag skulle ha gjort det, inget märkvärdigt mao men säkert gott. Nu blev jag hungrig också.... kanske skulle börja äta frukost iallafall.

Ingen träning igår, var slö och likgiltigt, gick och handlade mat och lagade till den innan familjen kom hem, tror jag gjorde en bättre insats vid spisen än på gymmet. Idag blir det däremot ett medelpass med annika innan vi förstör både kropp och hjärnceller med en drink på stan. Stationen förståss, uppsalas klart bästa ställe. Synd att det ska vara så djäkla dyrt att gå ut i Sverige. Kan inte vara rimligt att en sunkig panna vin ska kosta 300 spänn.
Juholt sitter kvar... Moderaterna skrattar hela vägen till valurnorna. Känns som han är en kommunalpolitiker som fått en alldeles för stor kostym. Undrar om han har en släng av alzheimers och inte kommer ihåg vad han säger från dag till dag eller om han helt enkelt är van att hitta på saker när det passar. Tidigare var det kanske ingen som brydde sig om att kolla upp fakta han slänger ur sig. tror hans månadslön är typ 140.000 så det är klart han inte avgår... skulle inte jag göra heller för dom pengarna. Hur blir man politiker egentligen? Jag vill också tjäna 140.000 i månaden, då hade man råd att vara ledig mer än halva tiden... 70.000 papp i månaden för en halvtid vore inte fel.
Nu spelar dom Laleh i P3 också, snart får det vara nog.... Fattar inte att folk tycker Ängeln i rummet är så bra, ett mord på en fantastisk låt enligt min mening.  Fast det eviga Veronica Maggio tjatet är värre. Finns det en facebook grupp " ge oss en veronica fri dag"? Det gör det säkert, det finns ju facebook grupper för allt. Finns det en grupp " vi som inte är med på facebook?". kanske.
Vad lyssnar ni på när ni springer ( nu tar jag alltså för givet att alla som läser detta faktiskt springer eller tränar på gymmet... när man går till Friskis så verkar det tom som att alla tränar samtidigt och då på samma gym...)? Själv gillar jag att lyssna på musik som jag inte hört tidigare men de flesta verkar vilja ha närmast rave liknande musik. Hittade lite spring listor på myplaylist.com ( otroligt bra site förresten). Här är en
running playlist
Rätt kul att ha spellistor som andra har gjort, lite gammal blandbandskänsla. Spotify är fantastiskt.
Idag får det bli en Thåström dag: Thåström – Beväpna dig med vingar

träningen fortsätter

Träningen fortsätter med oförtruten energi. Nu börjar endorfin behover komma så smått. Fyra dagar i rad med varierad träning, gympa pass och löpning. Onsdagar, fredag och söndagar gympa. Måndag och söndag löpning, om man nu kan kalla det löpning. Sist halkade jag runt i en timme men kom nätt och jämt ut från "vår" gata. Fast jag blev trött så lite nytta måste det ha gjort ändå.
jobba hemma är nog bra ibland men idag har det inte blivit mycket gjort. Så mycket annat som ska göras helt plötsligt, sånt man inte ser när man inte är hemma. Skönt att det är mörkt när man gör upp och mörkt när man kommer hem, då ser man inte alla skavanker.
Var på friskis igår. Monikas pulsmedelpass. Inte lika bra som tidigare tyvärr, lite tråkig musik. Jag kom dock att funderar på om den typen av gympa som vi har i Sverige finns utomlands. Vad skulle husmodersgymnastik heta på engelska? Housewifegymnastics? Jag vet inte. Man har ju sett lite högklassiga gympaklasser på Seinfeldt ( Elaine försöker alltid hamna bakom någon snygg grabb) men då snackar vi vältränade människor i tighta kläder...
Tycker man kunde införa plus BMI 28 klasser så man slipper se smala guttaperkamänniskor köra pass utan att bli svettig. Själv blir jag trött, svettig, trött och svettigare... Jag är nästan den enda som har handduk med mig och verkar också vara den enda som behöver det, blir pölar på golvet när jag kört armhävningar och situps. Dålig kondition eller överdriven kroppslig värmekontroll? Antagligen en kombination.

Funderingar över en bortslängd måndagkväll

Blev faktiskt en löptur igår. hade min nya favorit i hörlurarna, Frank Ocean – Novacane - Explicit Version, tyvärr verkar han inte gjort mer än två låtar så det blir lite enforming. Hur som helst så är det the soundtrack of this spring "fuck me good, fuck me long, fuck me numb". Gick väl sådär att springa. Mest negativt var att när jag kom hem var jag så trött att jag fastnade framför Idrottsgalan.. fan så booooring....
Var hade dom hittade artisterna förresten? Nick Borg sjunger Clash? Inte ofta man hoppas på sändningsavbrott men nu hade det inte gjort så mycket.
Sen vann en hoppare Jerringpriset.. fast han inte ens hoppat själv. Säkert duktigt men inte var han min favorit. Troligtvis håller han fortfarande tacktalet, alla program blev försenade resten av veckan, morgonnyheterna startar fortsättningsvis kl 15 på eftermiddagen.... han har väl inte fått chansen att prata i tv tidigare.... jaja. Idrottsgala, hoppas han ger hästen en morot.
Jag borde ha fått priset för årets prestation för att överhuvudtaget ha sett på skiten... så blir det när man inte orkar sträcka sig efter fjärrkontrollen. När jag var liten fanns det bara en kanal så då hade man inget val, det var Hyland eller inget. Nu kan man iallafall välja.. om man orkar byta kanal förståss... Kommer ni ihåg stresspunkten som blinkade 30 sekunder innan ett nytt program började på den andra kanalen ( för yngre läsare, vi hade bara två kanaler, dubbelt så många som vi hade tidigare... ). Idag skulle det väl blinka hela tiden antar jag... Fast det är väl lika lite att se kanske.. ingen som lyckats axla Hylands roll ännu.....
Dagens händelse. Thåströms singel finns på Spotify:
Thåström – Beväpna dig med vingar

Buss och annat

Hatar verkligen att åka buss. Dyrt och krångligt. Hur vanligt är det att busschaufförer blir rånade egentligen? OK. Ett rån och så förbjuder vi kontanthantering på bussarna. SMS betalning är inte lätt när man glömt sina läsglasögon. Måste finnas bättre sätt att lösa rånrisken. Troligtvis har man snart löst det om priset kommer att fortsätta upp så har ingen råd att åka buss längre. 25 spänn!!! nästa gång blir det taxi, iallafall hem på kvällen. Inte miljövänligt säger ni. Vad är det för miljövänligt med att bussen står och väntar ett par minuter vid varje hållplats för att folk ska fumla med kontokort eller försöka förstå hur man ska betala med telefonen. Själv har jag som regel jobbtelefonen med mig. Undrar vad det kommer att kosta att vidarefakturera de 50 kr jag betalade i helgen? Säkert så mycket att man till slut låter bli och tar taxi, det kommer vi att göra nästa gång iallafall. Kan inte kosta många ören mer.
I Turkiet går bussarna hela tiden, kostar 3,50 att åka med, man kan gå på och av var som helst och dom är ofta rätt fulla. I Uppsala är dom halvtomma, kostar massor att åka med och dessutom är betalningen krånglig. Här krävs det nya idéer det är alldeles klart. Strukturen ser ut som den gjort sen den första bussen gick, som den såg ut när jag var liten med den lilla skillnaden att då hade man en som tog betalt i bak och en som körde ( ja, i fram) och dessutom kostade det 25 öre att åka med ( som barn alltså). Bussen stod aldrig stilla vid hållplatserna som dom gör idag. Då åkte folk buss, nu tar man väl bilen antar jag. Kunde det inte finnas enklare taxibilar som kör från område till område och som plockar upp folk på vägen? Fler idéer?
Nu ska ju bloggen handla om bantning hade jag tänkt fast det kommer väl snarast att handla om misslyckad bantning. Gick inte upp i veckan men gick inte ner heller. Nästan tio kilo kvar att tappa till våren och maratonträningen. KOmmer att bli tufft, lätt att komma in i ett dåligt beteende men svårt att ta sig ur. För mycket vin, för dåliga rutiner... är nog knäckebrödsnarkoman tror jag... finns det något godare en knäckemacka med kaviar? Tror inte det. Dessutom är det för lätt att fixa.
Märks på träningen att man inte riktigt fått endorfinberoendet ännu. Lätt att lägga av och känna efter. Just nu orkar jag inte ens ett helt friskispass vilket är bedrövligt. Kondition är verkligen färskvara. Allt borta över helgerna. Tar väl ett tag att komma tillbaka men nu djäklar. Berlin here we come..

Bantning när man är ute och reser

Inte lätt att starta nya livet med en resa till Holland tillsammans med kollegor och kund. Måndag; invägning på morgonen, pilsner mat coh jordnötter på kvällen... Uppgång gissningvis ett halv kilo. Tisdag, holländsk lunch dvs mackor mackor och fritterade konstigheter ( som jag inte åt). Tisdag kväll, pilsner, fet mat, drink, jordnötter, praliner, uppgång minst ett kilo. Onsdag.. hotellfrukost, hollänsk lunch. fet middag... Uppgång ett halv kilo.. minst.

Ujujuj. allt gott är onyttigt. Fast om man bantar i 100 dagar eller i 97 är väl sak samma. Värre att jag blivit förkyld.
Holland är ett rätt trevligt land faktiskt. Saker och ting fungerar iallafall till skillnad mot hur det fungerar i England. Fast det där med internet verkar inte ha slagit. Trots dyrt hotellrum så ska dom ha betalt för uppkoppling, inga hotspots på stan osv. Inte som i Turkiet där man har uppkoppling gratis var man än befinner sig.
Märkligt med alla svanar som fanns på fälten runt Amsterdam. Flyttade dom söderut men kom inte längre?Hundratals överallt. Aldrig sett så många svanar på samma gång. I uppsala har vi väl just nu bara en ( eller har vi skaffat en till?). Fanns en skridskobana på Svandammen när jag var liten. Varför har man inte fortsatt med den traditionen? Svårt i år kanske men förrra året hade det väl varit trevligt med en plogad skridskobana mitt i stan.

Idag gäller det

Idags startar kampanjen på riktigt, förra veckan vara bara en förövning. Märkligt att man alltid ska behöva tänka på vad man äter. Är väl så att när man bestämt sig för att köra en kampan så svullar man lite extra, man vet ju att man kommer att gå ner eller hur? 10 procent på 100 dagar innebär en promille per dag, låter inte så farligt eller hur? Tyvärr började det med en resa till holland och två nätter med hotell mat ( inklusive frukost...) inte bra. Får hålla mig till fruktsalladen.
Gympapass igår. Hur många svettiga medelsålders halvfeta personer kan man få in i ett rum. Minst 150 iallafall. Absolut knökfullt. Inte så lätt med snurrsteg då ( varför dom envisas med att snurra är obegripligt) men jag blev trött ändå. En närmare döden upplevelse... Kondition är verkligen färskvara.
En av helgens stora upplevelser var dokumentärer om Thåström från Way out west. Finns på svt play. Live dränktes rösten rätt ofta av musiken men nu gick varje ord fram. Otroligt bra. Tänk om man hade hans energi när man blev 50.... ooopps. har visst fyllt ännu mer, är numera så senil att jag gärna glömmer bort födelsedagar.
Sen kan jag rekommendera en film Kvinnorna på sjätte våningen. Otroligt trevlig och bra. Se den.

Födelsedagar

Fyllde år igår... Gjorde ett test. Tog bort min födelsdag från den personliga datan på Facebook för att se om det var några som kom ihåg. Det var det men jag misstänker att majoriteten av dessa såg att några andra skrivit grattis. Konstigt eller hur? Har fyllt år samma dag i rätt många år nu, lite för många skulle nog några säga. Hur många år får man sig tillräknat? Känns som det är tio kvar, tio där man iallafall är i rimligt god form, sen blir det ännu mer nedförsbacke än det är nu.
Förfallet började runt 45. Då var man pigg och alert, sugen och glad, snabb och smart.. Nu är man mest trött. Nu nickar man förstrött när folk berättar intressanta saker. man förstår inte eller man orkar inte förstå längre... eller också hör man inte vad dom säger. Synen och hörseln har försämrats otroligt mycket senaste åren för att inte tala om återhämtningsförmågan. En skada förr skakade man av sig nu är man näst intill sängliggande för en liten muskelbristning eller överansträngning.  Tur att man inte är travhäst, då hade man blivit skjuten
återkommer med mer gnäll om ålder... ingen träning idag men imorgon blir det en liten runda. Två löppass plus ett gympa pass redan denna vecka... och mer ska det bli.. försöker, som ni märker, springa ikapp min förlorade ungdom.

Friskis

Nu har friskissäsongen dragit igång. En närmare döden upplevelse i går på Monicas pass. Trött fast jag inte riktigt tyckte det var lika bra som tidigare pass. Vi får väl se, det kanske förbättras efterhand.
Lite trist att det inte finns någon feedback sida där man kan komma med förbättringskommentare ( personliga då förståss, finns inget rätt eller fel när det gäller träning).
Nu är jag igång iallafall. Blir en runda idag också även om det ser riktigt kallt ut. Får klä på mig och hitta bra musik så man glömmer hur trött man är. Fast är musiken för bra så springer jag nästan alltid för fort i början och får igen det på slutet. Kanske ska köra en liten revival idag...
The Jam är ett bortglömt band tycker jag. Man pratar idag bara om Clash, SP och ev Ramones. Måste någon dö för att dom ska få ett bra eftermäle? Paul Weller har väl blivit lite väl pretentiös med åren men medge att en enkel slagdänga som The Jam – Pretty Green är strålande för att inte glömma hela första, andra och tredje skivan.
The Jam – In The City
finns många låtar om städer....    Magnus Lindberg – Tårar Över City är kanske en av de bättre.
Visst är det skönt att ha så smala och vältränade kompisar. Hittills bara fem, inklusive mig själv, som tycker att dom behöver gå ner i vikt under våren... Dom kommer att skämmas när jag spänner magmusklerna på stranden i sommar.....

Ingen träning

Ingen träning igår... kom hem, fixade mat ( sallad med stekta laxkuber, drack vatten... skönt att det snart är helg så man får bälja i sig rödtjut igen), hamnade framför tvn trots att jag har massor att göra. Kom inte därifrån. Kl 9 började andra delen av serien Kronjuvelerna.... Man undrar hur mycket elände man kan klämma in på en timme.....
Först tappar man den nyfödda i golvet så han får en hjärnskada, sen förlorar pappan jobbet, mamman blir sjuk, kaninen blir skjuten, lillebror drunknar.... avsnittet slutar med att huset flyger i luften... Då har jag ändå inte berättata att chefen slår sin fru och sin grabb ( han med hjärnskadan) och att huvudpersonens stora kärlek visar sig vara bög... allt detta på ett par timmar.... undrar hur man ska lyckas toppa det i sista avsnittet, inte ens säker på att jag vill se.
Och mitt uppe i alltihopa sitter Hebbe lille och förhör huvudpersonen som skjutit direktörn... Vart tog Albert och Herbert idyllen vägen...
Tillbaka till träningen. Ikväll blir det pulsgympa på Friskis. Onsdagarna är bokade liksom söndagkväll. Monica och Kenneth. Det var inte länge sen jag tyckte husmodersgymnastik var rätt meningslöst men nu tycker jag det är skitkul. Kanske beror på att jag idag tycker det är jobbigt men för ett antal år sedan inte... man blir äldre och tröttare helt enkelt.

Träningsrapport

Årets första runda igår. Börjat använda runkeeper ( tror jag det heter). Går inget fortare men man vet iallafall hur sakta man springer....klart kortare sträcka på längre tid än jag förväntade mig. Inte min grej att springa när det är kolmörkt.
Lite komplicerat att springa nu för tiden. Förr satt man på sig skorna och sprang. Nu måste man först bestämma vilken musik man ska lyssna på sen se till att gps fungerar ( inte lätt utan glasögon...) och sen sätta fast två apparater, en på varje arm. Blev inget bra musikval igår men det går inte att byta när man väl börjat springa ( återkommer igen till glasögon... gillar inte att bli gammal..ögonen blir sämre, man hör sämre ( vilket ibland kan vara bra), varje liten ynka skada sitter i och näst intill gör en handikappad.... var tog du vägen, ljuva ungdom som det heter i sången)
Sen, när man är klar så måste man uppdatera shapelink, facebook och twittra om att man sprungit. inte undra på att folk inte tycker dom har tid att träna, tar för lång tid med allt omkring.
Normalt brukar jag klaga på att folk inte använder blinkers när dom ska svänga ( annars är det rätt onödigt). Rätt förståerligt då folk inte har tre armar, en att messa med, en att ratta med och en att blinka med, så dom är ursäktade. Igår var det däremot tvärt om. När man blinkar ska man väl svänga eller? Jag tycker det iallafall men det tyckte inte föraren av den feta mercan som höll på att köra på mig när jag korsade vägen. Verkade inte förstå problemet när jag med yviga gester förklarade vad jag tyckte om honom som människa. Rycker säkert vingarna av flugorna innan han äter upp dom också.
här kommer första försöket till en tjockislista, bli inspirerade ( inte säker på att Little Feats sång handlar om en tjock man som badar men det får gå ändå)
Tjockislista

Nytt år, nya löften

Nu är det dags att aktivera bloggen igen. Blev för mycket förra året med blogg i UNT, golfblogg och sen bulletinen på det. Nu blir det ett fokus på att skriva träningsdagbok och lite reflexioner kring årets nya föresatser: Jag ska bli smal, snygg och snäll. Stora ord men man får kanske nöja sig med lite mindre eller som Meatloaf säger:
Meat Loaf – Two Out Of Three Ain't Bad
Kommer att skriva om min jakt på den försvunna ungdomen vilket yttrar sig i ett försök att springa maraton ( anmäld till två, har hittils varit anmäld till både Stockholm och Medoc men aldrig ens kommit till start. Nu ska jag träna på att starta i Stockholm och på att komma i mål i Berlin, det är iallafall en plan eller hur?) gå på ungdomsrockfestivaler och inhandlande av hinkvis med rynkkräm ( hur fan kan dom sälja rynkkräm i så små burkar, en burk räcker knappast att fylla ut alla håligheter som tillkommit i ansiktet med åren).
Startar hur som helst jakten idag från en nivå som visserligen är fem kilo lägre än för ett år sedan men tyvärr sju kilo högre än i mitten av april 2011. Har varit ett svullande utan dess like senaste tiden men nu är det slut med det. Ska börja laga så äcklig mat att man inte tar för mycket, dricka ljummet te till middagen och sluta med allt som är onyttigt ( märkligt att det måste vara onyttigt för att vara gott, om chips var hälsokost så skulle man aldrig äta det... ).
Dags att gå igenom de mail som jag visserligen har läst men inte svarat på över helgen samtidigt som jag lyssnar på det som blev årets skiva för mig ( kom dock inte ut 2011):
Rowland S Howard – POP CRIMES
Annars så kom det mycket bra musik under 2011 men det gör det väl varje år. Tyvärr verkar radion fastnad på  max fem artister i rad som matas runt runt. Men det är väl så världen fungerar idag, man ska känna igen sig... jag tycker det är trist, lyssnar hellre på musik jag inte hört förr än "favoriter från förr" ( förr numera verkar betyda november... det går fort).
Förresten. börjat twittra också, polarbearshirts... det är jag...

RSS 2.0