Träningsdagbok?

Tänkt att bloggen skulle handla om träningen inför Berlin maraton men nu har det varit trögt så jag tar mig friheten att skriva ändå. Igår tog jag tom på mig löparkläderna  ( ser fram emot sommaren när det bara är att sätta på sig skorna, ett par shorts och ett linne.... plus alla apparater man behöver för att springa numera), gick sen ner i tvättstugan och blev trött.... Ingen löpning. Blev en kväll i datorns tecken. sitta framför datorn istället för att springa var ett dåligt val. Man hör ju om att alla har influensa så det var kanske lika bra att ta det lite lugnt så man inte drar på sig nåt skit. Får komma igen ikväll med gymmet och Monicas pulsmedelpass på Friskis. Lättare att ta i på pass när man har folk omkring sig än när man springer själv, jag har lite för lätt att ge upp när jag tränar ensam. Svagt.
Ligger en hel del back på träningsplanen. 22 minuter per dag fram till Berlin innebär totalt 100 timmars träning men där är jag inte. Är nog 10 timmar back redan...Kommer nog att ge sig vad det lider.
Nu är frågan om man ska springa något annat lopp också. Blodomloppet på en mil känns sådär. Inga problem att springa en mil men då lär det bli på tid och det är inte riktigt min grej, jag vill klara något, inte springa fort. Nja, får nog vara. Man får göra en sak i taget.
Nu står hoppet till vädret. Varmt idag. Nu är det dags för snön att smälta och för gräset att börja växa.. golfsäsongen närmar sig. Golf ger väl ingen kondition men det är kul..... kul är bra. man borde försöka ha mer kul istället för att bara oroa sig så ska man roa sig....

Ålderskrämpor

Tränar hårt, förståss, springer ibland, går på friskis tre dagar i veckan och svettar ner golvet. Obegripligt hur folk kan träna utan att ha handduk med sig, svettas dom inte eller? Det gör jag. Svettas alltså. Rätt ordentligt. Obegripligt mycket.  Blir dessutom väldigt trött men efter en stund så återhämtar man sig. Konditionen går nog att träna upp så det räcker men när det gäller kroppen så kommer den mer och mer i förfall.

Fick igår tokont i ena foten efter ett bowlingslag. Skador i bowling, du skojar? Gjorde skitont, trodde jag skulle få bryta korpmatchen. Efter en stund gick det lika plötsligt över. Man blir ju orolig. Vad kan det vara som gör att man helt plötsligt blir halvinvalid och sen är det bra igen. Här har vi åldersproblemen tror jag. Det händer saker när man blir gammal. Man får mer ont och framförallt går det inte över.
Insåg min ålder igår när jag bestämde mig för att inte köpa biljetter till Jay-Z och Kanye West på Globen i vår. Får se om Lasse Berghagen har något kul man kan gå på istället. Ska bli skönt med pensionärsrabatt, hasse tellemar och kaka till kaffet.

Fredagstankar

Träningskommentarerna finns idag på UNT.
http://www.unt.se/blogg/blogg.aspx?blogg=485577
Lite gammal text. Igår blev det nämligen ingen träning... Det blev IKEA istället. Långpromenad alltså. Gäller att lära sig genvägarna annars blir det nog någon kilometers ofrivillig promenad.
Tyvärr säljer dom sk matvaror utanför.. Chips och godis. 5 kr för en påse vingum. Det borde vara åtalbart. Lingonvinäger och flingsalt var väl lite mer nyttigt. Billigt iallafall. IKEA är imponerande. Sveriges största matvaruexportör.
Hem och fixa lite mat, känna sig fet, titta på Biggest loser så man känner sig smal igen. Jag vill också spendera några månader på ett slott och träna dagarna i ända. Hur tjock måste man vara för att komma med? Jag gör vad som krävs. Dom verkar ha det hur bra som helst. Låg raggfaktor kanske... rulle henne i mjöl så man hittar de blöt fläckarna som det heter.
Angående ironi. OK. vet att jag skrev att jag tar bilen till sopstationen varje dag men att så många skulle ta det på allvar kunde man väl aldrig tro " tom min 86 åriga mamma har lärt sig att källsortera". duktigt av henne. Nej, det står inte på kärlen var man ska lägga kaffekapslar, rutigt papper ( dom går som tidningar.. japp) eller bag in box. Jag är väl ovanligt dum. Finns det kurser man kan (not) gå på? Nej, jag tycker inte det är ok att öppna vår soppåse för att leta efter brev med vårt namn på... nej nej nej.
Hel debatten handlar om att folk ska "lära sig", inte om miljö. Samma sak när miljöpartiet lyckades få igenom 90 gräns runt storstäder. Det visade sig innebära mer utsläpp. Som svar på det hade man, i efterhand förståss, "folk ska lära sig". Nej, det är inte politikers uppgift att uppfostra folk, det är inte ens skolans uppgift att uppfostrar folk ( avsett vad lärare och rektorer tycker). blir någon sorts löjets skimmer över hela miljödebatten om det enda det handlar om är hur man sortera papper rätt. Sälj suven.... åk inte bil lika ofta, ät inte kött ( speciellt inte närproducerat), fis mindre.. ( nej, där går fan i mig gränsen, jag fiser hur mycket jag vill, har tom jobbat på Luftfartsverket...haha). " Hi, I am VD from Luftfartsverket" What!!!!!
Fredag. träning och på spåret. Man har blivit gammal. Husmodersgymnastik och På spåret.. ujuj. Inte mycket party här inte. Två glas vin och sen slumra i soffan... numera kommer det ju inte upp någon testbild som man blir väckt av. klart en brist..... Myrornas krig är utbytt mot tecknade serier hela nätterna. Vilka ungar tittar på Snurre sprätt kl tre på natten? Sov!!!
tänk förr när det fanns två kanaler ( ok, innan det fanns två kanaler så fanns det bara en kanal och innan dess ingen kanal.... ) med en stresspunkt som blinkande trettio sekunder innan det började ett program på andra kanalen. Nu skulle det väl blinka hela tiden antar jag. Man skulle kunna programmera tvn med sin egen smak och så bytte den kanal när det var lämpligt, programmen börjar ju inte jämna timmar längre. Dessutom går det inte att beepa runt, det är alltid reklam så man vet inte vad som pågår... Fan vilka fredagsilandsproblem... Usch, skäms. Nu får jag bara ta en semla till morgonkaffet som straff.

träning och musik ( igen)

Märkligt hur man uppskattar att vara frisk bara för att man var sjuk ett par dagar. Är säkert inte i bättre form nu än tidigare men det känns så efter en riktig svacka, träningen fortsätter iallafall. Funderar på ett kortare lopp innan stockholm maraton ( som jag inte har några planer på att fullfölja bara så ni vet), några tips.
Har blivit väldigt beroende av musik när jag tränar, mer än tidigare. Tar en bra stund att bestämma vilken musik det ska bli när jag springer, oftast någon form av blanda spellista typ NMEs 100 bästa låter genom tiderna. Kul sånt.
Thåströms nya kom igår och i en av låtarna rabblar han artister och låtar, kul sånt. Andra versen "som när Whitney sjunger Dolly", begåvat
Thåström – Samarkanda
Rätt smart av artister att ha koll på andra tycker jag. Lundell brukar ofta referera till andra artister.
fast det här är nog min favorit; LCD Soundsystem – Losing My Edge
Kanonlåt med kul text.
Någon som har andra förslag på artister som sjunger om artister? Tar tacksamt emot förslag till min nästa "nu ska jag springa" spellista.
Ligger en del efter med löpträningen tyvärr. Ambitionen är att springa 100 timmar innan Berlin Maraton i slutet av september så nu krävs det snart ett ryck. Det är väl som vanligt " imorgon ska jag börja, inte idag, men imorgon". Som Lucky Luke sa " aldrig skjuta upp till imorgon det du kan skjuta ner idag". kanske inte var Lucky Luke förresten... antagligen inte.

Musik till träningen

Nu har jag fått nog... Jag kräver en Laleh fri dag.. ( just nu vill jag leva... nej, inte om jag får bestämma, ok, det vara att ta i... räcker med att hon är tyst när jag ska gympa).
Två träningspass i helgen. Samma eländiga Laleh låt på bägge passen. tjejen skriker ju bara.
Är det något fel på Thomas Ledin Tomas Ledin – Just nu kostar det mer eller är det så att man helt enkelt bara har köpt en skiva i år. Verkar så, på ett av passen spelade man tre låtar från Så mycket bättre...Undrar hur många skivor det kommer per dag men nejdå... "så mycket bättre, när vi är tillsammans...." bra program, ingen träningsmusik.
För visst är det så att musiken har betydelse för hur man upplever träningen? Gärna lite aggresiv musik när man börjar bli trött osv. Lite lugnare när man slappnar av osv. Det är nog svårare än man tror, kanske.... jaja. nu gnäller jag igen..
Whitney Houston är död.. jaha... så trist för henne. Länge sen hon gjorde något av intresse eller? Uttjatade " I will always love you..." här är originalet...Dolly Parton – I Will Always Love You - Original Version
Fast när wyclef klev in så blev det ju bra förståss....Whitney Houston – My Love Is Your Love allt Wyclef gör blir ju bra så det var inte så förvånande.

sjuk

så kom det jag mest fasade just nu, att bli sjuk eller skadad. Körde ett riktigt bra pass i söndags, kände mig på topp, sprang tom 5 km på bandet efteråt. Vaknade pigg i måndags men helt plötsligt, strax efter lunch, så blev jag dålig och febern ökade hela eftermiddagen. Inte tal om att träna eller spela korpbowling. Låg i soffan och frös med full träningsoverall och tre filtar på mig. Inte bra. Upplevde en av de värsta nätterna på länge. Bäddade med badlakan, svettades en hel del kan man lugnt säga. Bättre på tisdag morgon men det började komma igen på eftermiddagen... inte bra.

Idag är det väl lite ok men nu ska jag inte göra det misstag jag brukar göra, tro att jag är frisk bara för att jag känner mig lite bättre. Det blir en lugn dag i hemmets lugna vrå idag. Datorn, skriva mail, göra lite pappersarbete och sen lite vila. Vill bli frisk så träningen kan starta om... målet är att köra Annikas pass på fredag men vi får se.. måste dessutom åka till jobbet imorgon.
Hur gör man för att bli frisk fortare? finns det någon metod mer än att vila? antagligen inte. Alla medel är nog ren bluff. Själv käkade jag askorbinsyra som förebyggande när jag var yngre och jag tror att det fungerade men inte när man väl blivit sjuk.
Skönt att veta att man har tjugo år kvar att jobba. Hade man sagt det för några dagar sedan så hade folk trott att man var 45, nu vet dom att man är 55.
"Jag ska jobba tills jag dör" hörde jag någon säga... kanske arbetsgivaren borde få ett ord med i det laget? Som någon skrev "problemet är att vi inte har en värdebaserad lönesättning". Precis så är det, någon måste betala lönen. Vill man jobba när man blir äldre men inte kan producera lika mycket så borde det innebära lägre lön eller hur? Fast det är man ju knappast beredd att gå med på. vissa saker gör man bättre när man är äldre och vissa sämre men det återspeglar sig inte i lönesättningen.
SJälv har jag en bonusbaserad lön som faktiskt speglar det värde, dvs pengar, som jag drar in till företaget och som väldigt lite har med min egen arbetsinsats att göra.

Musik och träning

Visst är det märkligt hur viktig musiken är för att man ska orka träna? den är det för mig iallafall, det gäller säkert inte alla. Blir trött när jag har Laleh ( sveriges genom tiderna mest överskattade artist?) men pigg när jag hör wu tang clan.

Sprang på bandet,något som jag väldigt sällan gör, och började bli lite trött och mycket uttråkad, mycket mycket uttråkade. Har på ett blandband från NME. Precis när jag börjar fundera på att lägga av som kommer kanske den bästa låten genom tiderna: Wu-Tang Clan – C.R.E.A.M.
hela wu tang ställer upp. ett piano klinkar i vänster hörlur ( tydligen en samling av Charmels – As Long As I've Got You). Old dirty bastard kommer in och lägger sin sköna rap. andra från wutang hänger på. "is life supposed to be so hard when you are over forty?". Så orkar man springa 4 minuter till... tänker lägga av men då kommer Missy Elliot med Get your freak on ( som jag inte hittar på spotify), jag hör inga andra instrument mer än trummor och lite syntljud. otroligt bra. där gick det fyra minuter till...
Sen var det svårt att sluta när 2Pac – California Love (remix) börjar spela. Kanske inte 2 pacs eller Dr Dres största ögonblick men medryckande är det iallafall. Världshistoriens längsta outro... verkar som doctorn inte vill lägga av. "talking bout an earthquake on the Richter scale.. shake it shake it baby".  Sista minuterna blev det Pet Shop Boys – Being Boring och då tänkte jag "äntligen en sång som handlar om mig" så jag la av. Blev en mil iallafall. Run a mile in my shoes.. innan du kritiserar och anklagar....

RSS 2.0