Repetition

Nu vet jag att det finns folk som läser bägge bloggarna... pressen ökar inte bara på att vara originell och skriva olika utan framförallt att försöka komma ihåg vad man har skrivit.
Enda fördelen med att bli senildement är väl att allt är nytt och intressant. "Sex? Verkar vara en kul ide. Undrar när Nacka spelar nästa gång. Internet? kommer aldrig att slå"

Visst är det kul med curling final mot Kanada i Kanada... hur stavas det förresten Can eller Kan... Can kanske, men det är ett för djävla trist spel. Som bowlare ska man väl inte ge sig in i diskussionen idrott eller inte men.... curling är fan ingen idrott, dom får inte ens skavsår på fingret. Om dom åtminstone kunde ramla ibland så det blev lite spänning. Riktigt trist, fast jag hoppas självfallet att dom vinner så vi får en curlingfluga i sverige ( not) så vi slipper alla som kommer ner på bowlinghallen och vill börja spela ( not).... Pensionärerna har byggt en curlinghall i Uppsala... kul för dom. Vore mer spännande om dom spelade på naturis på våren, då kanske det vore en sport iallafall.

Hur fan kunde jag börja med bowling en gång i världen? Slutade med häcklöpning ( 110 meter häck, snacka om att man borde banta...) och började med klotkastning. Inte så konstigt kanske, pappa spelade, sen började mamma också spela. Bildade klubben Tummen Opp. Sämst i Sverige men dom hade nog roligast. Måste ha haft högst skilsmässoprocent av alla idrottslag ( om nu bowling är en idrott) någonsin.

Så, nu kanske Studentstaden byggas om till vanliga bostäder. Jag gick faktiskt på dagis där en gång för länge länge sen. Fick en Earl Grey teburk i plåt i huvudet kommer jag ihåg, har haft en vit hårfläck där sen dess ( numera är väl allt vitt iofs), ett av de få bestående minnen jag har av förskoletiden.

Tänk så mycket som hänt på snart 50 år. Vi hade kokseldning, badkar i källaren ( som man var tvingad att gå ut på gården och sen ta trappen ner i källaren för att nå), enbart handfat uppe och gasspis. Gick tom i skolan på lördagar, halvdag. Man måste ha intyg att föräldrarna var hemma annars måste man vara kvar och äta lunch också. Pappa jobbade också på lördagar. Jobbarna fick väl lönen i ett kuvert när dom skulle gå hem. Mitt första sommarjobb var på Upplands Motors reservdelslager, plockade delar åt meckarna och ibland åt folk som kom in och handlade. Varje fredag eftermiddag fick man gå till lönekontoret och hämta kuvertet, exakt belopp ner till sista öret, kuvertet skramlade i fickan. Har för mig att jag hade 3,75 i timmen men jag kan minnas fel. Borde ha varit 1972. Det var på den tiden det fanns sommarjobb, det var tider det… jobbade fyra fem veckor och sen hade man pengar att göra vad man ville.

 

Måste tipsa om den största konserten som någonsin varit i Uppsala. Rikki Lee Jones kommer till stan. Rekommenderar det starkt. Ladda upp med att lyssna och kom sen inte och säg att ni inte ska gå. Rikki på Katalin.

Rikkie Lee Jones

 

Avslutar med två Steven Wright citat

” Vad har Jesus gjort för jultomten på hans födelsedag?”

”Min älskling skickade mig ett kärleksbrev, jag strök över mitt namn, ersatte det med hennes och skickade tillbaka det. Hon hörde aldrig av sig, antar att hon inte tyckte om det hon skrev….”

Kommer fler citat av min favoritkomiker….. näst mig själv förståss.


Överbetalda slöhögar

Hur djävla svårt kan det vara? GÖR MÅL!!! Henke...ta pucken... fyra mål på tretton försök, är det handboll eller? Hur fan kan man släppa in var tredje skott och man tjänar 50 millar, kanske mer per år.
Som en kompis sa. Om man står i mål men inte tar någon boll, är man målvakt då? Bra fråga. Han får bli durkslag....
Sen undra man hur svårt det är att räkna.
En, två, tre, fyra, fem-..... det är allt dom behöver kunna. Sex behöver dom inte kunna alls. Om dom har sex på isen så är dom antagligen ute på väldigt hal is. matchen förlorades i princip på att dom inte kan räkna.
"jag tänkte byta men ångrade mig" Hur djävla dum får man bli.


Tydligen fler som reagerat på lodjurs slakten. Flera notiser i dagens tidning.
Är det överhuvudtaget någon som har sett ett lodjur någon gång? Det är väl det mest skygga rovdjur vi har och ger sig varken på människor eller tamboskap. Låt dom leva. Dom har säkert mer jaktinstinkt än svenska hockeyherrarna. 

Man får börja gå och kika på bandy istället.

Trots att jag är infödd uppsalabo har jag bara varit på två bandymatcher och bägge var finaler. Ja, jag blev bjuden. Värre fylleslag får man leta efter. Stadsparken på sista april är en viskning jämfört med a-läktaren på en bandyfinal. Inte undra på att folk klagar på att dom inte ser bollen, dom ser knappt nästippen framför sig.
Fast dom verkar ha kul ändå.

Tror jag nöjer mig med tv denna gång. Vissa saker är bättre på tv; bandyfinal och vasaloppet exempelvis. Andra saker är roligare att spela själv; golf och bowling exempelvis. Sex också, svettigare men mycket roligare att göra själv än att kika på tv.
Synd att man inte kan titta på styrketräning på tv och bli starkare, får tvinga mig iväg ikväll igen. Friskis Väderkvarn denna gång.

Lodjur

Fan vad jag retade upp mig på en artikel i tidningen idag.
Stefan Holm ( djäkla kille och hinna med mycket, hoppar höjd, är mästarnas mästare, är ett pretentiöst pucko i största allmänhet. Men det är inte samma kille.... nä, men ändå) tycker att det är skamligt att dom bara får slakta 15 lodjur i år. Dom river ju rådjuren! Jaha, och sen när rådjursjakten drar igång så tycker han väl att det är skamligt att dom bara för slakta ett visst antal rådjur också.... är det inte bättre att naturen har sin gång. Låt lo djuren leva, låt rådjuren leva, skjut jägarna istället. Ge rådjuren gevär och lär dom att skjuta tillbaka... eller börja jaga med händerna. Stryp ett lo djur, slå ner ett rådjur med en rak höger, det är riktiga män det.... Nä, sitta gömda bakom en gran och skjuta på långt håll, pussies..
Människan har verkligen tagit på sig rätten att vara naturens poliser. Det är för många älgar! jaha, är det inte för många människor också? Vem bestämmer vem som ska skjutas? Fast de älgar som blir skjutna har väl otur förståss så det var rätt åt dom, vi kan inte ha en massa otursförföljda älgar, rådjur eller lodjur springa runt i skogarna. Vi vill ha djur med tur i vår natur ( kanske inte får nåt nobelpris för dikten men jag försökte iallafall). Kan Stefan Holm sitta i augustjuryn så kan jag skriva dikter...en dikt är en dikt även om den är dålig..
Jaktstarten i skidskytte skulle bli mycket intressantare om åkarna kom fram och ställde sig på varsin ända av skjutvallen och sköt på varandra. Då är det riktigt jakt start. Då djävlar skulle det bli åka av. Last man standing. I sista grenen skulle tom svenskorna ha chans att få medalj.( "jag kom tvåa och AK näst sist. Hur många var med? Två")
Vill ni veta mer om dagens tankar får ni lästa i UNT. http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=400-TYPE=blogg-bi=164-bc=2,00.html

Modeblogg och bantning

" Så du modebloggar?" fick jag höra häromdagen....
"Nja, inte riktig. Bloggar om centrala staden"
" och vad händer där?"

Bra fråga.... det är snö, sen är det mer snö, ibland skottar dom snö, ibland plogar dom lite snö, ibland kommer bilar fram, ibland inte. Cyklister som aldrig ger sig, ska över snödrivor stora som hus... jaja.

Så, nu när snöämnet är uttömt så kanske man skulle modeblogga istället.
Vad är modernt på en halvgammal, halvtjock, halvflintis man? Nåt halvt kanske? Svårt svårt.
Det är väl antagligen nåt grått och sen en brunrutig keps som gäller även i år. När våren kommer så får man bli lite vågad med ett bara långa khakishorts till sandalerna. Får nog skippa det där med modeblogg trots allt.
Apropå brunrutigt, vart tog bilhjälmarna vägen?

Man kan ju fundera på vilka tokigheter man har haft på sig genom åren.... Utsvängda jeans, vita träskor ( hade dock inte platåskor, var lång nog) supertighta jeans ( en hel generation går fortfarande med pungkulorna runt naveln), sen skulle alla ha lacoste tröjor en sväng, penny loafter, jodphurs ( fast det använder jag fortfarande). Har dock helt sluppit foppatofflor, vilken ide.. man bävara. Det är nog det fulaste som finns. Såg en sushikock i foppatofflor... hallå, ni ska ha trätofflor och kimono, det visste tom Sparks en gång i världen.

Tillbaka till modebloggen. vad har vi medelåldersmän i våra bästa år? Golftröjor, vi har golftröjor. Då visar man att man är aktiv men ändå proper, inte vågar men ändå modern, är en mes men ändå en .....mes. Fast om man är smal nog att ha lindeberg grejer så ska man självfallet ha det.....För min del var det ett tag sen..
Ska inte gnälla för mycket, sedan jag började banta har jag gått ner nästan fyra kilo, håller planen, ett halv kilo i veckan. Ungern here we come.... slipper övervikt på planet om jag går ner några kilo till

Bromsa och Gunilla svängen.

OK. Bragdinsats av Södergren i OS. Bragdinsats???  Karln åkte ju och bromsade! Borde blivit diskad. Jag kan också bromsa, tror nästan att det är det jag är bäst på.

 

22 grader kallt ute. Tom SJ säger att det nog kommer att bli tågproblem idag, då blir det säkert väldiga problem. Undrar vad dom kallar det som har varit. Normala vinterstörningar eller vad? Ibland blir man förvånad av att man inte inser att vi ligger i norra Europa och att vi har vinter varje år. Hur tänker man på våren?  ”Det var sista gången det var vinter, nu får den globala uppvärmningen göra resten, låt oss köpa bastkjolar och paraplydrinkar”. Det lär nog bli vinter nästa år med.


Lite synd tycker jag om de som har sportlov idag. Vem vill gå ut när det är så djäkla kallt? Inte jag i alla fall. Startar dagen med kaffe och hockey, inte så dumt faktiskt. Sverige spelar dessutom strålande. Det borde vara OS året runt…. Får gå i ide tills det är dags för fotbolls-vm, sen sova till jul. Året är mao redan planerat.



Skrev igår om Gunilla svängen. Tror nästan alla Uppsalabor har karvat runt biologiska museet på bakhala skidor med föräldrar springande bredvid spåret hejande på. Mitt minne är att det var rätt långt runt parken men det kan knappast stämma. Kul var det i alla fall, det borde man kunna starta om. Jag tror att folk behöver gemensamma minnen. Undrar varför det hette Gunilla svänge förresten? Låg inte i närheten av Gunilla klockan och det är det enda jag kommer på som heter något liknande i Uppsala. Fast Övre Slottsgatan går inte heller förbi Slottet, Karin Boye har aldrig varit på Karin boyegatan, Ingmar Bergman får en gränd uppkallad efter sig och vi döper Musikens hus till UKK…jaja



Var på friskis igår igen. Pass tre dagar i rad nu, kanske börjar bli lite mycket men vad gör man inte för att komma i form, snart dags för vårgolfresan, denna gång till Ungern, och då vill man ju vara i toppform. Man måste vara i toppform om man ska orka dricka pilsner i fyra dagar… Ungersk öl… låter inte bekant, får väl ta ett glas tokajer emellanåt också.



Undrar varför folk går runt med reklam för andra gym när dom tränar. ”Ny träningsanläggning öppnar….” såg jag på flera tröjor igår. Verkar nästan status att ha en Sats väska när man tränar på Friskis. Vill man visa att man egentligen har råd att gå på Sats men ändå väljer det billigare alternativet Friskis? Vet inte. Det vore som att gå in på SE banken med en Handelsbanks t-shirt. Fast folk får väl ha på sig vad dom vill förståss, man ska inte bry sig för mycket.  



Vill återigen påminna om min just nu mest spelade skiva ( om man nu säger skiva numera)

Satan Takes A Holiday – Satan Takes A Holiday

 


Fredag och det vanliga svamlet

Fredag och veckan snart slut, skönt eller hur? Trodde man att vintern var över, icke sa nicke, snöstorm idag igen. Snöstorm, trafikkaos och tågförseningar är väl det man kommer att komma ihåg av vintern 2010. Tittar ut från köksfönstret, över ån, Saluhallen och kyrkan, jag tror inte jag sett så mycket snö sen jag flyttade in för över sjutton år sen. Vackert och fint. Man får vara glad man inte är uteliggare. Fast dom får ju rätt mycket frisk luft förståss och det lär vara nyttigt, själv har jag så dragit att jag får all frisk luft jag behöver genom att se på tv....



Vi är känsliga för störningar och värre lär det väl bli. Nu har tydligen banverket och SJ kommit på att tågen inte går i tid, inte kommer fram i tid eller inte går alls. Det hade jag kunnat tala om för dom redan i slutet på 80-talet när jag pendlade Stockholm första gången.
Rekordförseningen tre och en halv timme, under vintern var tåget aldrig i tid, inte en enda gång. Då fanns ingen resegaranti heller, vad nu den är värd, man åker tåg för att komma fram inte för att åka billigt. Nog om det.



Friskis är helt strålande, tre anläggningar med ett otroligt utbud av träningsmöjligheter för 2500 per år, kan det bli bättre? Var i går på ett "vanligt" pass. Det verkar bara vara jag som svettas, svetten lackar som det heter. Det lackar mot jul också, undrar om det är samma ord. har tidigare kommenterat musiken men jag gör det igen.  Ett pass som börjar med Kid Creole, som jag såg för väldigt väldigt många år sedan på Konserthuset i Stockholm, som tredje låt kör Dr Feelgoods Milk and alcohol ( kanske lite lustigt val på ett motionspass men jag tog rådet och hällde upp en whiskey till skidskyttet) för att längre fram spela Grown Woman med Mary J Blidge kan man bara bli glad av.

Skönt att slippa, tro det eller ej, Vad har du under blusen Rut ( tränaren bytte ut Sofia dansar gogo mot Rut... jaja, undrar hur många låter det finns och man väljer Rut i en riktigt usel version... tom Gråt inga tårar mer för min skull, Lyckliga gatan och Pelle Myran med Trettiofyran skulle passa bättre), Gloria och allt annat tveksamt man spelar. Musik är svårt förståss. Svårt och subjektivt och man går inte och tränar för att lyssna på musik, det är väl därför man blir glad när det är, vad man själv tycker, bra musik.


All heder till Anja igår. Det är så man blir folklig. Ramla, resa på sig och sen köra igen. Bra gjort Anja. Undrar om hon gjorde det med flit.... hon är ju inte speciellt folklig, man blir inte det om man alltid skyller på nåt när man inte vinner. Pratar i 10 minuter som ett rinnande vatten om allt som gick emot just henne. Inte min favoritidrottare. Sälen.... jaja, det finns många segergester, den är kanske inte den bästa.
Sen har jag lite svårt för alla kombinationsgrenar men är det OS så är det. Medalj är medalj oavsett vilken gren. Skidskytte är väl också en kombinationsgren men det är djäkligt spännande. Vore ännu mer spännande om dom stod på varsin sida skjutvallen och sköt mot varandra, snacka om jaktstart....


Trodde aldrig jag skulle hålla på Norge men pengarna bestämmer. Tora Berger... yeeeeees. 12 gånger pengarna, man borde ha spelat en miljon... då hade jag inte suttit här och skrivit meningslös blogg....



Fredag betyder spellista, nåt ni kan koppla av till under helgen. Mina favoriter ibland med en tema, ibland inte. Några fredagslåtar är med på dagens lista i alla fall och de ovan nämnda friskislåterna..... Stoooooool Pidgeon..

Påminner tyvärr lite om en tidigare lista med vissa modifikationer men som bonus slänger jag in ett skivtips också

spellista två 19 feb

Various Artists – I'm Not There

 


Norge, gator och anja

Här hade jag tänkte skriva nåt spydigt om Norge och OS, om Norge och hockey, att laxfiske inte är någon os-gren ännu men men, nu gick man ju och vann den klassiska skidgrenen sprint… klassisk sprint alltså, så jag låter bli. Är det bara jag som tycker det har blivit inflation i grenar? På Assars och Toinis tid så hade dom väl tre grenar var att tävla i. Hörde att han som vann skidskytte 1960 enbart tävlade i en gren, 20 km distans, och inte en hel drös. Fast det är självfallet kul att det finns många chanser fast det är lite svårt att hänga med. Undrar vem det var som vann Nordisk kombination?

Helmer Bryd's Eminent 5 Quartet – Norge



Anja är kanske inte min favorit som idrottare men igår var det synd om henne. Har själv åkt skidor och ramlat och vet hur pinsamt det är, folk glor......

En av årets stora frågor är avgjord. Det blev Ingmar Bergman gatan, inte gränden. Tycker fortfarande det är futtigt att ge en av stadens mest berömda söner en gata som är så liten att den nästan är en gränd och som ingen vet var den ligger. Tycker vi är dåliga på att hedra våra hjältar. Istället har vi Drottninggatan, vilken drottning då? Kungsgatan, vilken kung är den döpt efter? Ågator, stora torg, gamla torg osv. Lite nya grepp skulle inte skada.

Varför inte en Gösta Knutsson gata, en Pelle Svanslös gränd (här passar onekligen gränd in bra) och, här tycker jag själv att jag är riktigt innovativ, en Lasse Svensson aveny.  Döp om Östra respektive Västra ågatan till Fanny gatan och Alexander gatan. Stora torget till Smultronstället. En Larsson stig får någon annan stad ha…


Hörde precis att Björn Ferry ska få en gata uppkallad efter sig i Storuman. Inte illa. Duktig kille. Har redan både ett rovdjur och en färja döpt efter sig och nu en gata. Björn gatan… låter rätt ok tycker jag. Bergman gatan är ju ok det med, Björn Bergman gatan är väl kanske att ta i fast om jag blir landshövding nästa gång så kanske kanske… jag kommer i alla fall inte att begära att man ska måla om.

 


OS, Babben och Spotify


Vad säger man om svenskarna i OS? Inte ofta svenskar presterar över förväntan. Vi har blivit vana med övertända, underpresterande, bortvallade, odopade svenskar som kommer hem med svansen mellan benen och vinner den första tävlingen i världcupen men nu djäklar har det hänt nåt.


Helt förundrad över hur man kan ta ut sig som Hellner. Testade själv på gymmet, maxade bröstmaskinen, bättre försöka och misslyckas tänkte jag… Ni gissade rätt, rubbade den inte men jag försökte i alla fall, en Hellner alltså.


Babben är sportreporter på svt… ok, hur kom man fram till det. Fet och från Gotland. Fårknullning är ingen sport.. inte fjångstötning heller… vurpa däremot, det är nog en klassisk gotländsk sport.

Sveriges tråkigaste idrottare… konståkaren i OS. Anja, allt är förlåtet. Vilket trist typ. ”jag vill plugga italienska”, ser ut som du vet vad du vill plugga….  


Åt ni någon semla igår, inte en 20-lapp alltså, jag åt en tredjedels, det får räcka, är nog hela kaloribehovet i en enda munsbit. Inte är det så himla gott heller. Inget för mig. Fast friskis och svettis i Uppsala har kexchoklad och negerbollar på menyn, inga powerbars, inga redbull, undrar hur dom tänker. ”om folk blir tjocka så måste dom komma hit ännu oftare och då kan vi sälja fler negerbollar”. Märkligt.


Hur fan kan det vara valfusk att skicka julkort till medlemmarna ( intern uppsala nyhet… sorry). Julkort? Nu? Ett typiskt centerntilltag kanske. Lite efter sin tid mao. Hoppas dom åker ur så vi slipper den gläfsande terriern Måd, hur kommer man på iden att göra henne till näringsminister, är det där hon gör minst skada eller?
Hur som helst, nåt är fel när den politiska debatten i stan handlar om julkort, antingen har han skickat dom sent eller också har partistyrelsen upptäckt det sent. Hm.


Peter Gabriels nya skiva är recenserad i lokaltidningen idag. Det tycker jag är fel, man borde inte recensera artister som inte finns på spotify… snålskalle, han vill väl att man fortfarande ska köpa cd skivor, han är säkert en centerpartist.

Solsbury Hill finns i alla fall från höjdarrullen Vanilla Sky

Peter Gabriel – Solsbury Hill

 

 

 


SJ & OS

Idag känns det som man ska vara lite tacksam för SJ:s service i alla fall. Dom kommer visserligen inte fram men dom kör i alla fall på rätt spår. Man spekulerar i om det var den mänskliga faktorn… vad skulle det annars vara? Om tåget gick sönder så beror det väl på att man byggt dom för dåligt och dom är byggda av människor. Om det var fel på signalen så beror det väl på att någon människa har gjort något fel någon gång. Allt är väl den mänskliga faktorn.



Svårt att inte nämna OS idag. Otroligt lopp av Kalla. Iskallt kanske, lustigt ord förresten. Iskallt betyder ibland att man är chanslös och ibland att man är mentalt stark. Själv är jag väl mest halvljummen är jag rädd.



Hur man kan ta ut sig som Hellner är en gåta för mig. Jag lägger av så fort jag känner mig lite andfådd. Det kan inte vara normalt att bli så trött att man behöver läkarvård. Tyckte riktigt synd om honom, dryga sekunden från en medalj….fast han hade väl knappast kunnat åka fortare, får nästan vara nöjd att han tog sig i mål. Kommer inte ihåg vilket OS det var men en maratonlöpare var så trött på upploppet att han inte hittade målet…. En funktioner fick leda honom över mållinjen. Hade varit lite trist att springa nästan 4,2 mil och sen gå vilse sista 50…. Som japanen som kom bort i Stockholm 1918…



Mitt OS är korpbowling, är halvljummen där med, i alla fall i början, sen svalnar jag sakta men säkert. Hur svårt kan det va`?



Ska aldrig spela mer på skidskytte i alla fall, helt omöjligt, dom kan väl åtminstone försöka träffa… tror att Björndalen missade bara för att reta mig.


Tillbaka till stan..

Vädret idag lovad faktiskt att våren snart är här. Köpte ett par nya gympisar på en av stans bästa affärer, Footsie ( har nästan bara gympa dojor) och bara väntar på att få använda dom. Ett par röda, mocka Puma på en nysopad trottoar, det är vår det. Som det stod i Blandaren ” Vi har vår i luften, var har ni er?”. Kan man ju undra men idag droppade det från taken och änderna vaknade upp, i alla fall lite.

Ibland snubblar man över några sekunders geni.. man är som Salieri, obegåvad men förstår andras geni.


Sju sekunder Jack Black… kan det bli bättre?

 Various Artists – Jerry's Sweded Ghost Song

 

 


Måndag och livet är tillbaka

Måndagmorgon. Livet, here I come!!! Datorn funkar!
Inte med alla program förståss men med det väsentliga, nätet och mail. Fan vad man blir isolerad när man inte kan kommunicera som man vill, helt otroligt vad man gör sig beroende. Inte bara av att vara uppkopplad utan av att vara uppkopplad på rätt sätt. Mail måste skrivas i outlook och sen skicka när jag har lust, inte i nåt eländigt webmail….



Installerade om office och fick hem 3350 mail, alla kopior från webmail… slängde alla, är det någon som vill nåt så hör dom säkert av sig igen.



Började blogga på UNT idag, kolla gärna men det står ungefär samma saker som här, kanske lite mesigare skriver, på sikt flyter nog bloggarna ihop. UNTs ska dock handla lite mer om centrum i Uppsala, här är fokuset gnäll….

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=400-TYPE=blogg-bi=164-bc=2,00.html

 

Några kommentarer om helgen som var. Lördagkväll. vad väljer man på, vallaexperter som misslyckas med att valla eller låtskrivarexperter som misslyckas med att skriva låtar.. hur svårt kan det vara? Nu är jag själv helt omusikalisk, har det interna bottenrekordet på singstar, så jag ska väl inte kasta g-klavar i orkesterdiken men ändå… Carola kom tillbaka!! Ok, så illa var det kanske inte.

 

Fast herrarnas skidskytte var rätt intressant trots att vi förlorade en del pengar på Björndalen…. Fak gick bra, Fak kom trea…. Hur ofta får en kommentator sitta och säga Fak i tv hela tiden. Påminner om Ulfbåges klassiska kommentar angående Phil Michelson:

”Han började dagen med en 75:a och slutade med en 69:a. Det var en bra dag”



Tur att det var alla hjärtans dag i söndags. Nu orkar jag inte riktigt med alla hjärtan utan får klara mig med ett fåtal, kvalitet före kvantitet. Sen fick hjärtat sitt på friskis på kvällen, medelpuls, undrar hur högpuls är, inget för mig i alla fall. Förstår inte hur ledarna kan hoppa runt, le hela tiden och dessutom inte svettas. Dom kan väl i alla fall låtsas att dom blir trötta….

 

Footsie… säger Footsie, Uppsala bästa affär, har nästan bara sneekers, kunden inte låta bli att köpa ett par klassiska röda mocka Puma för 270 spänn ( 70% rea, går inte att låta bli). Kommer ett bildgalleri på mina gympisa vad det lider. Tar inte ut dom nya förrän det är vår och våren är inte här förrän man har sopat trottoarerna rena från allt grus.



Missade spellistan i fredags, den är visserligen ditlagd i efterhand men ni läser väl inte mitt svammel två gånger….

alla hjärtansdag lista


Alla hjärtansdag spellista mm

Fredag morgon och en tripp till Stockholm för att på eftermiddagen åka till Gävle för lite simulatorgolf och mycket pilsner.



Tåget bara lite försenat, kom in när det skulle gå, att sen dörren till ”min” vagn inte gick att öppna det får man ha överseende med. Skriver på tåget så man ska väl inte ropa hej förrän man är framme. Snart blir det väl som på charterplanen, passagerarna applåderar när tåget är inne på stationen. Fast huvudsaken är väl att SJ gör vinst. Statligt vinstgivande bolag, sug på den, vad betyder det egentligen? Vad är det bästa med Stockholm? Tåget hem!



Läste att en krönikör hävdade att Uppsalas ekonomi var god. Hur kan en kommun ha god ekonomi och samtidigt ta ut 32 kr i kommunalskatt (inklusive landstings och kyrkskatt iofs). Om kommunen har god ekonomi, dvs vi inte gör av med så mycket pengar som det var beräknat, så borde vi väl få tillbaka överskottet? Går man med underskott så höjer man bara skatten men tvärt om händer aldrig. Fast som sagt, en kommun kan inte ha god ekonomi, den har egentligen ingen ekonomi alls. Jag skulle kunna ha en god ekonom, fast det har jag självfallet inte, då hade jag nog inte varit kvar i den bistra kylan.

Kylan börjar ta på krafterna, har så kallt inomhus att jag ska sova på balkongen imorgon. Hur svårt kan det vara att värma upp en lägenhet till rimlig standard? Antagligen för dyrt. Min snåla hyresvärd, Fredrik Lundberg, ska väl lägga alla pengar på sin slottsliknande villa på Djurgården… jag får helt enkelt åka och bo där. Fast man ska inte klaga så länge det finns plädar, hade två extra på mig i natt.



I helgen börjar OS. Ska faktiskt bli rätt kul. Nu ska norsken få bita i det sura vallatältet. Vi kommer att krossa dom…. Om Nordtug och Björndalen skadar sig alltså…. Fast på damsidan är vi nog bättre än dom, i alla fall i damhockey.
Det roligaste med os, förutom när Sverige vinner, är i alla fall alla blåbär ( hur många l kan man klämma in i en bisats?). Eddie the Eagle, afrikanen som åkte störtlopp och blev omåkt, fast han tog sig ner, det hade inte jag gjort. Lär visst dyka upp några nya stjärnor denna gång, kul sånt. Hade ju varit en dröm att få vara med på os, finns det för pensionärer kanske, PROOS…. Ska in och kolla, hemsidan borde heta proosit.


Sen är det ju alla hjärtans dag på söndag. Det orkar jag inte med, får nöja mig med några stycken faktiskt. Valentindagen, har inget som helst minne av att man firade det när jag var lite… eller också var jag så impopulär att jag inte fick några hälsningar.



Dagen till ära kommer det en liten spellista med kärlekssånger. Tom Waits till Whitney Houston (If you ask me what I did with my life, I will say,  I spent it with you).  Håll till godo.

alla hjärtansdag lista


Återkommer på måndag med två bloggar, en stadsdelsblogg och en gnällblogg, dom kanske blir rätt likartade, hoppas ni som hängt med på gnällbloggen fortsätter med det.


Klart med UNT blogg

Fick klart med blogg på UNT from måndag. Både spännande och nervöst. Kommer självklart att ha kvar min gnällblogg, man kan inte ändra sin personlighet eller hur? Positiv gnällare.....
På UNT bloggen blir det mer om Uppsala och då den centrala delen, vad nu det är.  Ni som har läst mig ett tag, tror detta är den 120 inlägget på bulletinbergman ( finns fler sen tidigare, bla vägentillmedoc) kommer nog att känna igen er, man har inte ett obegränsat lager av uppslag... Ni är just nu ungfär 15 stycken som läser varje dag. Kanske borde ge er en t-shirt, "Jag läste först".

Får väl ge ut bloggen i bokform vad det lider, såg att Fredrik Strage har gjort det, kanske lite mer allmänintresse än det jag skriver om....

Kåserier hette det väl förr. Årets Ehrenmarkare... vilken höjdare, kommer speciellt ihåg Händige herrn från -67 ( nej, jag kom inte ihåg året, slog upp det på wikipedia.... undrar när man själv kommer med där? Svammel från balkongen kanske).


Nu har jag helt fastnad i svenska humorklassiker ( Various Artists – Svenska humorklassiker) och då främst Roffe Bengtssons ( RIP) dagen efter kvällen före... bilskolläraren med Carl-Gustaf är inte heller fel...
Blir man mer nostalgisk med åren eller blir man bara mera krass? Var det inte chefen för USAs patenverk som sa upp sig för att allt redan var uppfunnet, var väl runt 1910... jaja. Fast när det gäller musik och humor så undrar man ju. Fast det är väl en gammal mans reflexion över nutidens nymodigheter.. måste nog in på Facebook och skriva en kommentar...

Snöig och irriterande onsdag

Nu är jag irriterad igen, fast denna gång på mig. Helt omöjligt att hitta skivorna som kom med datorn, det verkar vara enda chansen att rädda vad som räddas kan. Hur fan kan en dator bara helt plötsligt sluta fungera? Hände när jag skulle köra upp bilden på tvn via hdmi kabeln, det har gått hur bra som helst tidigare men nu så vägrade maskinen vara med och nu funkar den inte.... Får skylla mig själv som inte har ordning på skivorna, men det tar tid, oändlig tid att strula med datorer.



Nog med gnäll. Mästarnas mästare igår. Kanonprogram förståss. Tomas Gustavsson åkte ur, säkert en trevlig kille men underhållningsvärde lika med noll. Fast alla kan ju inte vara slängda i käften som Sjöberg, jag skulle säkert också reta upp mig på honom men under en timme i tv är han klart underhållande. Han lär komma sist i varje avsnitt..... helt värdelös på nästan allt, fast hoppa höjd det kunde han. Såg att det skulle bli någon form av duell mellan Holm, Sjöberg och två gånger dopingavstängde Sotomayor. Förstår inte riktigt varför han får behålla sitt världsrekord men han var väl inte dopad då....... hm.

Fast vi har ju en Davies Cup kapten som varit dopingavstängd så vi ska väl inte säga så mycket. Lika bra att släppa det fritt, som det är idag så är det bara dom med dåliga läkare i teamet som åker fast. Låt folk göra vad dom vill, den som sprungit fortast har trots allt sprungit fortast. Tror tom att det är tillåtet inom amerikansk fotboll men jag kan ha fel där ( förresten, jag kan alltid ha fel.... not).



Trodde man att vintern var slut så fick man fel, kraftigt snöfall utanför fönstret just nu, kanske sent att skaffa skidor men lite sugen blir man allt. Såg reportern på TV4 som var ute med Gunde och åkte för en stund sedan, så skulle nog jag också se ut... Senast jag åkte längdskidor var nog i lumpen. Skidorna var väl typ en halvmeter breda och så bakhala att det hade gått bättre att åka baklänges. Det du Gunde, vore nåt att åka femmilen på.
Skulle jag köpa skidor nu så blir det väl gröna vintrar resten av livet. Lite murphys lag varning där, kan det gå fel så går det fel, nån sa " murphy var en optimist". Kanske det, fast han gjorde god öl.... inte samma Murphy? men ändå.


Kort historia. Hörde två personer prata på bussen ( detta var några år sedan).
"Den där Tommy Berggren är en djäkel att ligga in, Dramaten på kvällerna och spela i allsvenskan med Djurgården på helgerna"
"Det är inte samma Tommy Berggren!"
" nä... men ändå"

Skönt med folk som inte ger sig, nu ska jag ge mig, börja ladda för att skriva stadsdelsblogg på måndag. Förstår inte riktigt uttrycket stadsdel. Där jag bor är väl staden, vaddå del, och resten är landet.


Datorproblem och stadsdelsblogg

Man måste fundera över hur beroende man gör sig av prylar. Datorn funkar inte ( skriver detta på en lånad dator) och behöver väl renoveras eller vad man nu gör med en dator som inte vill längre. Fast den är gammal, drygt tre månader, så vad kan man mer förvänta sig. Borde finnas bäst före datum eller också kan den självdestrueras som i Mission Impossible, this computer will selfdestruct in five seconds..... Sköna serier förr, Mission Impossible, Mannen från Uncle, Helgonet, kommer ni ihåg introt till Helgonet.... en liten förstart som alltid avslutades med att Roger fick en gloria över huvudet och sen kom förtexterna, så bra. Snobbar som jobbar...... såg piloten för inte så länge sen, lika bra idag som då vilket bevisar att allt bara är upprepningar och kopior.



De skjutna soldaterna kommer hem idag, landar på Ärna i eftermiddage tydligen. Kanske borde bli en debatt om vår närvaro i Afganistan, verkar som vi mer agerar poliser än fredsbevarande styrkor. Tveksamt om vi ska lägga stora resurser på att bevaka ett land på andra sidan jordklotet där vi egentligen saknar intresse, samtidigt så måste vi ta vårt världsansvar. Svår fråga, jag lutar dock mot att vara negativ till vår närvaro ( detta är trots allt en gnällblogg) på samma sätt som jag är negativ till att Sverige är världens per capita största vapenexportör. Fast det ger jobb förståss så det kanske är bra.



Debatt om spårtaxi från resecentrum till Boländerna. Det är säkert bra men tron att det skulle ta bort bilarna är rätt naiv. När du sitter där på lördagförmiddag och bestämmer dig för att åka till Biltema eller någon annan av butikerna så tror jag man väljer att åka bil om man inte redan tidigare var van att åka kollektivt. En och annan bil kanske försvinner men om man tror att trafiksituationen kommer att förändras radikalt så biter man sig i svansen. Så länge människor betraktar bilen och rätten att köra och parkera var man vill som någon sorts frihet så kommer det inte att förändras. Sen har vi ju det där med kostnaden. Pengarna kommer först, även för mig, är det billigare att ta bilen än att åka kollektivt så tar jag bilen, helt klart. Det tror jag faktiskt att de flesta gör. Alltså måste vi börja se till att det är billigare och mer bekvämt att åka kollektivt än bil men det lär nog dröja. Just nu är jag otroligt miljövänlig, bilen står nämligen i garaget nästan hela tiden.



Kommer att börja skriva stadsdelsblogg för lokaltidningen, dvs berätta vad som händer inne i stan.Finns risk att det blir lite enformigt.... Det är bilkö, det ramlar istappar från taken, man gräver upp en ny gata, man fyller inte igen hålen på en annan gata, det är bilkö, igensnöat, man gräver upp en grop ( nån som kommer ihåg Gus Dahlströms monolog "hålfoten"? (Gus Dahlström – Hål i gatan) Han fick ärva ett hål " får man sig väl tilldelat ett hål så gäller det att hålla kvar det"), man gräver upp en till. Det mest tydliga vårtecknet i Uppsala är att man gräver upp ett par hål.


Superbowl, hiphop och lite gnäll

Helg med hip hop och superbowl.


Orkade tyvärr inte se klart superbowl matchen i natt. Blev för jobbigt. Orkade inte med The Who i pausen. Man undrar varför man väljer ett band som inte haft en hit sen slutet av sjuttiotalet, som bara har hälften av originalbesättningen kvar och som i övrigt är rätt trista. Troligtvis ett medvetet fegt val, ett val som inte stöter någon. Sen trodde jag också att det var kört för The Saints ( inte bandet alltså utan laget), hade jag vetat att dom skulle vända hade jag nog hållit mig vaken. Ett häftigt evenemang är det iallafall. Kul att det gick att se på svensk tv, har varit lite si och så med det genom åren.




Snart dags för OS och då får man väl lära sig att sitt uppe eller gå upp tidigt om man ska se något. Kan bli en riktig svensk succé i år, såg att olympiska kommittén räknade med tjugoen medaljer . Huvudsaken är väl att vi slår Norge som vi gjorde förra gången. Varför kan dom inte spela hockey förresten? Kanske är för att det spelas inomhus.



Lördagkväll var det hip-hop konsert, Talib Kweli, på Musikens Hus. Som vanligt är hip-hop konserter väldigt speciellt upplevelser. Oavsett hur stora artisterna är så ska det alltid fjantas ”raise your hands in the air, wave them like you just don´t care” så irriterande. Helt knökfullt, visar väl hur svältfödd hip-hop publiken är, rätt bortglömd genre i media, i alla fall i Sverige. Finns väl inte utrymme, speciellt inte nu när schlagereländet har dragit igång igen. Fast det är väl kul att folk har något att engagera sig i ”rätt låt vann debatten” är säkert mer intressant än om rätt parti vinner valet.

 

Funderade igenom hur många hiphop konserter jag gått på och det är faktiskt inte så många. Wu-Tang, Pharcyde, Common, Ice-Cube och nu Talib Kweli är nog allt. Glömde Petter. Common nog den bästa, Ice-cube den största.  

Nästa konsert blir Rikki Lee Jones på katalin i Uppsala. Ska bli skitkul. Stor artist, liten lokal, en bra kombination.

 



Slutligen en kommentar om politiker. Har klagat på att jag inte för rotavdrag för att renovera mitt kök eftersom det är en hyreslägenhet. Skrev det på Stig-Björn Ljunggrens facebook sida. Då svarar den gamle politikern Roland Agius ” det är för att du inte äger lägenheten”. Hur arrogant för man vara? ”Jasså, jag äger inte min hyreslägenhet?  Det hade jag ingen aaaaaaning om” . Tror dom att folk är helt dumma i huvudet? Jag frågade naturligtvis det men då slutade kommentarerna. Inte undra på om det finns ett utbrett politiker förakt bland folk om det finns ett starkt folkförakt bland politikerna.

 


Fredag och spellista

Fredagmorgon och ännu en vecka har passerat. Ytterligare en kall vecka, snart dags för vintern att ge sig, snart måste det bli vår eller hur? Dessutom har det varit en väldigt dyr vinter, elpriset i topp, trots lägenhet så börjar det bli dyrt med el och, i mitt fall, värmeljus. Dags att se över sina utgifter nu och leta billigare lösningar.



Kul med Friskispass där man blir positivt överraskad av musiken, tror inte det har hänt tidigare. Det brukar vara rätt trist faktiskt. På vårt favoritpass har man bytt ut Sofia dansar go-go mot Vad har du under blusen Rut? Dessutom i en underligt halvnorsk version. Man undrar hur ledaren tänker.


Tillbaka till gårdagens pass. Startade med Kid Creoles hit Stool pigeon, tredje låten Dr Feelgoods Milk and alcohol ( lite under val kanske på ett friskvårds pass, jag drack ett extra glas vin på kvällen) och lite senare kom Mary J Blidges Grown woman. La upp dom på veckans spellista. Märkligt hur lätt påverkad man är av musik när man tränar, betydligt lättare att ta i om det är bra och lite pushig musik, hjärnan och kroppen fungerar väl ihop antagligen.



Tydligen mer eller mindre klart att Geely köper Volvo. Är det någon som tror att jobbtillfällen kommer att öka i Sverige? Dom flyttar antagligen stora delar av produktionen till Kina, kanske tom helt enkelt lägger ner och sätter Volvo märket på deras egna lågprisbilar. Fast det är kanske inte så underligt, det är mest prat om SAAB men Volvo går väl inte heller med vinst. Man kan inte driva företag som går back hur länge som helst, kan man tycka i alla fall.



Vad händer i helgen undrar ni. Jo, det ska jag berätta. Talib Kweli ( Talib Kweli – Eardrum )på UKK ( för er som inte är från Uppsala…. Musikens hus alltså, eländet som går 45 miljoner back årligen, skymmer halva stan och krävde rivning av några av Uppsalas äldsta hus för att byggas….) tidigare i gruppen Black Star (   Black Star – Definition )med Mos Def ( idag mer känd som skådis, kolla bla Be kind, rewind ( filmmusiken Various Artists – Be Kind Rewind ( missa inte Jack Blacks version av Ghost Busters, åtta sekunders geni   Various Artists – Jerry's Sweded Ghost Song), underbar film där man försvenskar filmer, går nästan inte att förklara, se den). Visst är det härligt med parenteser?

Sen är det KM, dvs klubbmästerskap, för bowlingklubben. Fast jag tror inte jag ska vara med, bowling är bara kul ibland och nu var det rätt länge sen det var roligt. Övriga helgen kommer att spenderas med att städa bort julen, tog ner adventsstakarna igår, träning, god mat, vila, vila vila. Man behöver vila upp sig för att orka med OS som kommer snart, lär bli några nattsittningar. Hittade en site som hade alla tävlingar upplagda på google kalender, bara att ladda ner…….



Nej, dags att komma igång med dagen. Fredag innebär slutspurt och att allt man skjutit upp måste göras på några timmar. Som man säger i vilda västern…. Man ska inte skjuta upp till imorgon det man kan skjuta ner idag.

Trevlig helg på er



Här kommer en liten weekend spellista, om ni har tid efter att ha lyssnat på Talib Kweli och Blackstar

En spellista utan egentligt tema, allt från David Johansen ( you call that lovin french but it´s just frenchette, I´ve been to France so let´s just dance) till Neil Diamond.

Spellista 05 feb

 


Dåligt med gnäll idag

Dagens blogg blir en riktigt bergman blogg, dvs en blogg om ingenting. Svårt när man inte har något att säga…  Fast om politiker klarar det så ska väl jag klara det kan man tycka. Prata utan att säga nåt. Tänk så mycket skit folk pratar. Ska inte säga att jag blir förvånad men ändå. Sextio sekunder är sextio sekunder. Verkar lite svårt att förstå det. Man måste inte dra över varje gång. Säg det som ska sägas och sen är det bra, för mycket ord skymmer bara budskapet.

 

Tur man inte gav sig av mot Stockholm idag, tydligen riktigt kaos trots att det, i alla fall inte nu snöar. Man undrar ju om vinter är ett okänt koncept för SJ och Banverket. Fast värst är tydligen Upptåget, dvs det lokala tåget. Dom har antagligen köpt in alldeles för dåliga tåg. Det får bli bilen hädanefter, den behöver luftas. Ska till Gävle nästa vecka, totalt 20 mil. Tåg kostar 274 kr, bil inte mer, inte med min i alla fall. Då undrar man hur vi ska kunna åka miljömedvetet när vi både måste betala mer och dessutom inte veta när vi kommer fram. Ge Banverket mer pengar och gör SJ till ett icke vinstdrivande bolag!



I dessa tider får man vara glad för det lilla, att man inte är uteliggare till exempel, att man inte har för ont i kroppen, att man åtminstone har råd att äta nudlar osv. Man gnäller för mycket, man har det för djävla bra egentligen. Fast det här är ju en gnällblogg så jag får vara nöjd med livet i det tysta…



Återkommer imorgon med lite mer gnäll istället…just nu retar jag bara upp mig på det som jag alltid retar upp mig på; politiker, pensionärer som inte begriper att dom ska betala på ICA, dålig snöskottning, dumma människor i allmänhet och dom som går för långsamt på trottoarerna i synnerhet, folk som inte har koll på sina hundar, alla onödiga eko livsmedel, E85 gjord på majs, juldekorationer i februari (oooops…. Ska ta ner mina..), påskdekorationer i februari, politiker ( har jag kanske redan nämnt?), SJ/ Banverket, folk som vet allt ( -so, you know everything, but what else do you know?), folk som tror dom vet allt, överpositiva människor ( bara man är positiv så går allt bra….not) men framförallt mig själv.

 

Sitter och lyssnar på Springstens live skiva från Dublin, lyssnar kanske fel ord, den är på i bakgrunden. Var stor fan tidigt, framförallt av den andra skivan The wild, the innocent and the E-street shuffle. Born to run och The River är förståss bra skivor men sen tappade jag intresset tills denna kom, inte lika pretentiös som det kan vara ibland.

Bruce Springsteen – Live in Dublin


Gammal? Inte då.....

Tänk så mörkt det är. Solen upp runt åtta, ner runt fyra… åtta timmars tveksam sol på dagen. Inte undra på att man är morgontrött, kvällstrött med för den delen, dagtrött också… kanske har nåt med åldern att göra… nej, så kan det väl inte vara.


Lästa någonstans att man i gamla grekland hade tjugofyra timmar per dygn, tolv natttimmar, tolv dagtimmar. Fast timmarnas längd var beroende på hur lång tid det var natt respektive dag. Lite klurigt faktiskt. Läste också att konceptet veckodagar är relativt nytt i Kina, man jobbade helt enkelt varje dag.



Själv skulle jag inte ha något emot att jobba varje dag delar av året för att jobba lite andra delar. Nu skulle man kunna jobba jämnt, det är ändå så mörkt och trist, men snart är det vår, sen sommar, och då vill man inte jobba längre. Får bli badvakt kanske, verkar vara ett bra jobb, speciellt nu….



Ny knäundersökning igår. Ont? Det får man stå ut med när man är gammal var budskapet. Utsliten i förtid, hoppas på att bli senil snart så jag glömmer bort hur gammal jag är. Kul när allt är nytt och fräscht. ”Sex, kul grej, borde man pröva”. Kan man vara otrogen om man inte kommer ihåg att man är gift?

Vem sa; ” Otrogen? Jag har inte ens tid att vara trogen”



Man blir ibland förvånad över vad politiker orkar bråka om. En politiker har kommenterat ett möte i gatunämnden på facebook och twitter under pågående möte, en annan blir då orolig och anser att man inte kan säga vad som helst. Två reaktioner: Är mötet så tråkigt att du sitter och surfar? Ska inte allt som sägs av en folkvald politiker ( i politiska sammahang alltså) vara offentligt? Vad säger hon som hon inte vill stå för? Märkligt. Fast det var gatunämnden som är den mest omstridda i stan. Länge sen dom hade någon koppling till verkligheten. Om folkvalda politiker inte förstår sig på öppenhet mot väljarna så får vi helt enkelt välja nya eller också får dom väl byta ut folket.



Mästarnas mästare igår på TV. Just nu det bästa programmet. Rekommenderas. Rätt tröttsamt med mobbnings-tv, här gnabbas man mest, Sjöberg mest faktiskt. Rätt ointressant vem som är den bästa höjdhopparen; den som hoppat högst eller den som hoppat högt många gånger… Kan nog ändå tycka att den som har hoppat högst i alla fall om det är i ett seriöst sammanhang och inte Ricky Brusch underliga rekord från sin kastplan i Skåne. Vid ett tillfälle hade han en motståndare som kastade typ tjugo meter, det måste nämligen vara två deltagare för att det ska vara en tävling….

 


Trivialiteter

Ingen träning igår… otroligt slött, får bli minst ett pass idag. Snart två siffrigt, såg på Americas got talent igår och där ligger man i lä, man kanske inte ska vara så viktfixerade. Det vore kul att kunna ha alla gamla kläder, fast det vill man kanske inte, får ge dom till Myrorna eller Kupan. Frälsningsarmen eller Röda korset… svårt val faktiskt, finns det inget annat? UFF lådorna är borta, lika bra det kanske. ”Har du rånat en UFF låda?” Alla har fingrarna i syltburken…

  

Såg att SAAB sålde 207 bilar i januari. Dags för rea snart kanske? Låt Elgiganten och Siba börja sälja dom så händer det kanske nåt. En Siba SAAB. Trots allt rätt märkligt att Sverige, som trots allt är ett föregångsland i miljötänk, inte lyckas tillverka miljöbilar i någon omfattning.




Börjar reta upp mig på SJ:s prissättning. För ungdomar är det billigt nittiodagar före avgång, sen kommer det ut ett antal på Tradera några timmar före avgång. I övrigt är det rätt dyrt. 250 kr tor till Gävle, en resa på ungefär 20 mil. Med min gamla bil blir det ungefär samma kostnad att ta bilen, skulle man vara två så är det definitivt billigare med bil, i alla fall en gammal. Ska det verkligen vara så? Varför ska SJ drivas som ett vinstgivande företag om tåg nu ska vara ett prioriterat transportmedel? Obegripligt. Se till att det blir både billigt och miljömedvetet att åka tåg och ge Banverket mer pengar så tågen har vettiga spår att åka på. Gnället på SJ är motiverat men i tre av fyra fall av förseningar är det faktorer utanför SJ:s kontroll som är orsaken, fast det blir det ju inte bättre av….



Man ska inte klaga om man har ont om pengar. USAs budgetunderskott blir nästa år 11.000 miljarder kronor. 11.000.000.000.000 ! Undrar vem dom lånar av. ”Hej, kan vi få höja vår checkkredit, vi behöver kriga i Afganistan, skicka folk till månen och sätta stora delar av befolkningen i fängelse”. Fast det är säkert bra för den globala ekonomin att man konsumerar på lånade pengar så länge dom inte lånar av oss.



Återkommer imorgon med fler sanningar och trivialiteter. Har tappat läsare… undrar vad det beror på, konkurrensen är förödande i bloggvärlden. Skriver väl för långt, får bli en kortis imorgon.


Måndagsontikroppenbandyochmadmen

Måndagmorgon och ont i benen, ett knä, en armbåge, ryggen och magen. Vad har hänt, frågar ni med oro i rösten, vad har hänt? Ramlat på Uppsalas oskottade trottoater? Varit i ett barslagsmål på Katalin? Krockat med gröna faran ( min bil alltså)? Fått en kraftigt influensa? Nix nix nix. Varit på Friskis och tränat….


Startade med husmorsgymnastik på fredagen.. hur vet man att det är ett Bengt Bedrup pass? Ett stort antal tar mattor när dom ska ner på golvet och göra armhävningar… nu är ju golvet mjuk redan men ändå, de flesta har dessutom inbyggda madrasser  men men.



Fortsatte med intensiv pass på Ekeby på lördag eftermiddag. Passet med flest män. ”Vaddå medelgympa, jag går på intensiv!” Det är väl manligt. Själv kröp jag därifrån, nästa gång ska jag komma för sent och gå i förtid, passar mig bättre.



Avslutade med medelpuls på söndagen. Hur svårt är det att räkna till fyra eller åtta? Fast oavsett hur orytmisk ledaren är så försöker man ju följa med, dom borde kanske börja fundera när halva gruppen slutar göra övningen. Fast det är ok jämfört med ledare som ler hela tiden och dessutom inte svettas…. Dom kan väl åtminstone låtsas att dom blir andfådda…hm.



Ska inte göra reklam men Friskis är strålande. 2500 per år och då har man tillgång till tre olika anläggningar varav Ultuna är nybyggd och väldigt fräscht. Finns nästan alltid något pass som passar… ni märkt ordvitsen eller hur? Ska du gå på pass? Nej jag passar idag….

 

Sverige vann vm i innebandy på is inomhus. Bra gjort förståss. Speciellt imponerande då jag själv knappast kan träffa en boll som ligger stilla. Är inte charmen med bandy att det spelas utomhus? Inte riktigt samma sak, tycker jag, när det går i stora hallar. Fast utvecklingen måste gå framåt även där. Undrar vad bandy betyder? Går att slå upp men just i detta fall får jag leva med ovissheten, finns så mycket annat man inte heller vet. Men ändå, bandy, vem bryr sig, bandyspelarena förståss men resten. Fast med storbildstvn som man har nu så ser man nästan bollen i alla fall.

 



Såg klart första säsongen av Mad men i helgen. Rekommenderas starkt. Egentligen har den ingen direkt handling. Snygga kläder, snygga möbler, skön dialog och väldigt väldigt mycket sextiotal. En del samtidshistoria dyker upp i periferin, Kennedys valseger, rapporter om skadligheten med cigaretter, introduktion av deodorant osv. Hörde att sextiotalskläder har fått en revival i USA, avmätt grått med diskreta slipars, smalt skuret (länge sen men kunde ha smalt skurna kläder), en cigarett i handen, whiskey. Dom dricker mer än vad man gjorde i Dallas. Dricker, röker och har älskarinnor i stan, fru i förorten.

Sista avsnittet avslutades med en riktigt cliffhanger. Dags att starta säsong två i veckan. Don Draper rules….

Bifogar soundtracket. Är väl inte riktigt på topp kan jag tycka men kul ändå. Är annars rätt förtjust i filmmusik. "In the mood for love", "Ghost dog", "Donnie Darko" alla strålande.


Madmen soundtrack

 


RSS 2.0