Supportsport

Historierna om kontakter med Supportavdelningar är säkert många och ibland rätt tröttsamma men jag tänker iallafall skriva ner min historia.



Torsdag eftermiddag kl 14 började uppkopplingen att trassla, kollar tv och det är samma sak där, efter några omstarter så gav jag upp och ringde supporten. Förrutom att man ska knappa sig fram ett antal gånger så brukar dom faktiskt svara rätt fort, så ock denna gång.


Men.... innan man kommer fram så måste man knappa in personnummer annars kommer man inte vidare.
Första frågan jag får är, som vanligt, "har du något kundnummer?". Vad är då meningen med att knappa in det?
Andra frågan är " vad har du för adress?" borde inte det framgå av kunduppgifterna? Kanske.



Första samtalet: Det är problem i Uppsala ( jo jag vet... vad hade det med uppkopplingen att göra tänkte jag) strömavbrott och vi håller på att försöka laga felet. Borde inte ta så lång tid... OK, rakt besked... " det är iallafall inte ditt fel... denna gång"




Runt fyra är det likadant så jag tänker; lika bra att ringa och kolla hur det går.
Samma historia nu, knappa in, fråga ett och den fråga två
"driftsproblem, nej det tror jag inte...." OK, tänkte jag. då har dom väl fixat problemet men glömt berätta det för min dator eller? "din dator har överstigit max mac ...någonting".



Självklart, det är ju mitt fel. Efter en lång utläggning om att det antagligen är fel på mitt nätverkskort eller något annat så startar han till slut om och då går det igen, dock inte så himla bra.... Hur detta skickade av mac adresser hade uppstått kunde han inte svara på men att det var mitt fel var helt klart.



Nu funkade det faktiskt hela kvällen, lite dålig kräm men ändå. Morgonen därpå, fredag alltså, var det helt dött. TV fastnade på 7.57 och där stod den hela dagen.



Nu började cirkusen igen. Ringer och får tag i något väldigt tekniskt snubbe. Det är nog fel på din gateway, säger killen, för jag har bra kräm in till dig...



"Kan du gå in på bredbandskollen?" är du helt dum, tänkte jag, jag kan ju inte gå in någonstans. Jag ringer alltså för att klaga på att jag inte har någon uppkoppling och du ber mig koppla upp mig för att kolla om jag har någon uppkoppling? säger inget, man vill ju inte stöta sig med supporten...


Kopplar då en dator direkt med kabel in i väggen, samma sak... " du har inte en dator till".... Jo,  det har jag faktiskt... NÄr det blir samma sak med den så vet han inte riktigt vad han ska säga. "Kan du vänta?" återkommer efter 10 minuter med nåt om switchar i noden som inte funkar... OK, kunde han kanske ha sagt tidigare.



Återkommer sen ett par gånger till under dagen. Funkar inte, tv funkar inte, inget funkar.




Lördagmorgon, samma sak, börjar nu ledsna.

Får tag i en hurtig kille som börjar slänga sig med mac adresser och grejer.
"Det är nog kabeln det är fel på...om du" nu försöker jag avbryta med att säga att jag fått kabeln från Bredbandsbolaget men det är helt omöjligt " har en typ treblabla. du ska ha en typ fem, vi levererar bara typ fem" nu, efter ytterligre två försök så hör han vad jag säger... "jag har fått kablen från er" nu lir det tyst,



Kan du koppla datorn direkt i väggen? säger han. Som jag gjorde igår menar du, säger jag, du litar inte på din kollega eller?
Samma rutin igen, kopplar direkt, byter dator... Får någon förklaring om Mac adresser. " jag skriver en felanmälan så får teknikerna titta på detta"... vafan... det gjorde ni ju redan igår.



Ringer sen tillbaka på eftermiddagen igen... "nä, det är driftstörningar i Uppsala. Har det varit sen i torsdags.... ( nä?). Teknikerna har kopplat runt så du har lite lite uppkoppling men inget som duger för att dra igång tvn. Vi skickar ett mess när det är fixat...



OK. det har alltså varit driftsstörningar hela tiden men ändå försöker supporten få det till mitt fel.
Skickar macförfrågningar, fel på nätverkskortet, fel på kabeln, fel på datorn, fel på gatewayen, antagligen fel på mig också. Värst var nog ändå när jag inte kom in på Bredbandskollen och killen bad mig byta browser....



Söndagmorgon var det igång, fortfaranade inte fått något mess om att det är fixat....


Åldersnoja

Man vill inte vara sjuk. Hatar att vara sjuk. Visserligen bara en enkel förkylning och det finns onekligen andra som har det värre men nu är det jag som är sjuk och då är det värst för mig.....
Brukar inte vara sjuk så ofta. Klarat mig ifrån kräksjukor, svininfluensor och allt vad det är. Har inte ens hål i tänderna ( ta i trä...) så man får skatta sig lycklig. En lätt förkylning och bädda ner sig på soffan några dagar får man väl stå ut med.
men det är trist. Träningen blir lidande. Träning känns nästan som det viktigaste just nu. 45 gympa pass på friskis sen 10 januari och en viktnedgång på över åtta kilo... jag är rätt mallig över det faktiskt.
Hur gör man nu för att gå ner i vikt? Vilken metod kör du, gi, atkins, banan, rödvinsmetoden? Jag kör kalorimetoden... dvs jag äter lite mindre än vad jag gör av med. Tro det eller ej, det fungerar, kostar inga pengar, behövs inga böcker, kostsamma hemsidor eller betala för att väga sig i grupp. Det är helt enkelt bara att göra..... Jag tror att det är så med allt. Folk som försöker sluta röka misslyckas för att dom egentligen inte vill. Bantare för att dom egentligen inte vill. vill man så går det, varför göra det svårare än det är?
Nå, varför vill jag? Antagligen för att jag helt enkelt är djävligt fåfäng. Vill inte vara 54 längre.... vill vara 25 igen, 27,29 kan tom acceptera 39... sen gick det utför men det vill man inte erkänna för sig själv. Så, nu ska jag ner i vikt och börja träna ännu hårdare...
Drömmen är faktiskt att springa ett maraton, vore verkligen kul att ha gjort det, lär inte funka i år men nästa kanske, om jag håller vikten. Berlin vore kul, största maratonet och ska tydligen vara det lättaste också, helt platt. dessutom får man ta sig en öl efteråt...
Var anmäld till Medoc marathon för några år sedan men det blev inte av. Där serverade dom rödvin på de sista kontrollerna, mycket sympatiskt.
Rödvin.. vad gjorde man utan rödvin... hade djäkligt trist antagligen.... man är väl rödvinsalkoholist antar jag, iallafall om man ser till de mängder som gällde förr, nu får man tydligen dricka två glas per dag, men då har dom inte sett mina glas.... ujujuj.
Nej, dags för en tupplur, får hoppas man mår bättre efteråt

Opera

Opera... visst det är ju bra, förståss, men ändå. Var på Folkoperan i går, Figaros Bröllop, trevligt ställe och det brukar vara bra men.
Nu var det rätt trist. Handlingen helt obegriplig. Viss, det kanske hör till allmänbildningen att veta vad Figaros bröllop handlar om men jag har missat det. Pjäsen som den bygger på var kontroversiell, det är ungefär det jag vet.
Sen innehåller den inga hits! Figaro hit, Figaro dit är inte ens med... OK, jag vet att den är i Barberaren i Sevilla men varför ska det vara så uppdelat, den är ju bra... lalallalalalalalallalalallalalala
Sen skriker dom i mun på varandra. Dålig respekt... Nej, lär dröja ett tag innan det blir opera igen.
Får hålla mig till Rockn rollen. Bob Hund på tisdag. Där kan vi snacka om ett band som ger allt. En liten försmak här
Bob Hund – Det Överexponerade Gömstället
kanske inte deras bästa men Bob Hunds sämre alster är ändå bättre än det bästa av många andra.
Här kommer en av mina favoriter
Bob Hund – Düsseldorf

Vår

Som Blandaren skrev. Vi har vår i luften, var har ni er?

Våren närmar sig city är det naturliga valet att spela en dag som denna. Ulf Lundell – Våren Närmar Sej City
fast det finns säkert bättre vår låtar.
Vårlåt? har man sånt eller är det bara i filmer.. Vår kanske är nåt med Bob Hund Bob Hund – Tralala Lilla Molntuss, Kom Hit Ska Du Få En Puss eller Olle...Olle Ljungström – Jag Spelar Vanlig
Soundtracks of our lives ( bästa bandnamnet genom tiderna?) säger en del. Själv är jag rätt osentimental när det gäller låtar, däremot kommer jag ihåg konserter mycket bättre. Säkert för att det är fler intryck som spelar in.
Mink Deville på en klubb på Söder i stockholm, fattar inte att vi tog oss i kragen och åkte dit, pelle och jag.
Bob  Marley två gånger på Grönan.
Bowie Tennishallen.. tror det var 76
Lundell på V-dala i Uppsala ( och en massa andra gånger... bäst Solliden med hela stockholm som bakgrund)
Eldvkarn på övervåningen på gamla Katalin
Dag Vag på Rackis
Slaptones när jag fyllde 50
Jesse Malin i Dublin
Aston Villa i Paris
Bob Hund, Eldkvarn, Lädernunnan, Ebba Grön, Elvis Costello, Echo and the Bunnymen, Prince, Snoop Dog, Puff Daddy, Marilyn Manson, Elton John, Prodigy, Steve Harley, Pink Floyd, Kid Creole, David Bowie igen, Wu tang Clan, Beastie Boys, Steve Earl, Ice-Cube, Sex Pistols.... ingen nämnd ingen glömd som man säger när man redan räknat upp ett gäng band....
Fan vad många konserter det blir när man börjar räkna, ändå har man nog missat fler än man gått på...
Ser fram emot några inbokningar. Bob Hund om några veckor och sen Eldkvarn lite senare i vår, kanske Way out west i höst....
Man skulle ha sett Clash när det fortfarande var möjligt.. det hade varit nåt det. Man får nöja sig med den liveskivan som kom för något år sedan.
The Clash – Live At Shea Stadium

Juholt

Såg rubrik i tidningen som retade upp mig "Juholt ska tillbaka s-väljare". Vad betyder det? Betyder det att de som röstade på andra partier i förra valet egentligen är s-väljare och ska återbördas till moderhuset? Betyder det kanske att alla svenskar är s-väljare ( ungefär att alla är golfare, många vet bara inte om det än) från födslen?
Min uppfattning är nog att om man röstar mp, fp eller vad det nu var i förra valet så är man mp-väljare, fp-väljare och inte s-väljare som ska vinnas tillbaka. Irriterande språkbruk.
Hur kan man sen ifrågasätta om han är traditionalist eller förnyare? Antar att han redan som tonåring skaffade en fjunig knappt synlig mustasch. Den växte på sig och han tänkte.... varför raka av den, ser ju bra ut, gör att jag ser lite äldre ut, en riktig babemagnet.... Det var alltså på tiden som det var positivt att se äldre ut, det var länge sen nu... skaffa en spegel grabben.
Min frisör klagar om jag har ett långt strå i ögonbrynen, undrar vad hon skulle säga om Juholt. En sadists drömkund... Stäng salongen, boka av alla kunder, här ska ryckas ögonbryn....
Som sagt, skaffa en spegeln grabben.
Var tog de gamla gardet vägen? Otroligt dum fråga kanske, de flesta dog väl.... Erlander, Palme, Sträng, Fälldin, Boman. Nu ska man se ut som man kommer direkt från ekonomistudier på högskolan, prydligt friserad, grå kostym upp piffad med en färgstark slips ( lite wild and crazy....). Alla ser likadana ut utom Borg som vägrar klippa sig. lite juholt varning där kanske.

Drivkrafter

Vad är det man drivs av i livet egentligen? Vad är det som gör att man går upp på morgonen och slänger sig in i en ny dag som man vet inte riktigt kommer att uppfylla den sista efternattens dröm?
Pengar? Tror jag inte.
Ohejdad vana.. kanske men tveksamt.
Tradition... ligger väl något i det men samtidigt så startade ju tradtionen men att man gick upp första gången och då var det knappast någon tradition.

Jag tror det är rädsla. Rädsla är livets drivkraft. Fear is a man´s best friend

Man är rädd för det mesta.
Rädd för att bli kär för man är ännu mer rädd för att bli lämnad.
Rädd för att leva för man är så rädd för att dö.
Rädd för göra något för man är så rädd för att misslyckas
Rädd för att misslyckas men ännu mer rädd för vad andra ska tycka om man misslyckas
Rädd för vad andra ska tycka men ännu mer rädd för vad man ska tycka om sig själv
Rädd för att gå till doktorn för att ens största rädsla är att bli sjuk
Rädd för att bli sjuk men mer rädd för att ligga någon annan till last
Rädd för att skriva blogg för att man är rädd för att det inte ska bli bra och då är man rädd för att andra ska tycka att det inte är bra och vad andra tycker är den största rädslan av dom alla...
Vad hade nu det med att gå upp att göra? Man går upp för att man är rädd att inse hur skönt det är i sängen och därmed bli kvar, för alltid.....
Rädsla uttrycks ofta i "tänk om". Men tänk om.... jag blir lämnad, sjuk, överkörd, misslyckad. Tänk om, "worst case scenario", är en bra skyddsmekanisk, kanske, men inget som ger ett driv. Tänkte skriva framåt men då blev jag rädd att det skulle uppfattas som pretentiöst.... Man vill ju inte vara en messerschmitt...
Men tillbaka till pengar, är inte pengar en drivkraft? För några kanske. Jag är mer rädd för bristen på pengar. Mer rädd för att bli fattig än jag drivs mot rikedom. Pengar är just för mig ingen drivkraft men däremot rädslan för att inte ha några. Där har man ju varit och inte var det så farligt.. inte så kul heller men man överlevde. Det är som när man går på krogen, man tar alltid med sig exakt så mycket pengar som det kommer att gå åt....jaja.
Nu är jag rädd att jag inte har något mer att skriva om ...
Fast... jag är iallafall inte rädd för att flyga.
Nu kom jag på.... Det är nog kraven som gör att man blir rädd. Det överdriva kraven på allt man vill uppnå och få....
All we ever wanted was everything
All we ever got was cold
Get up, eat jelly
Sandwich bars and barbwire
Squash every week into a day

Prestationsångest

Lovar att skriva lite oftare... Nej, den kommer inte ut bara en gång i veckan, den kommer ut när jag har något att gnälla över. Har väl blivit överväldig med tiden, var ska man börja.... Fast idag ska jag bara gnälla över min egen prestationsångest....

Hård bantarperiod. Gått ner sju kilo sen mitten av januari, rätt stolt för det faktiskt.
Träna, äta bättre mat, dra ner på vinkonsumtionen ( svårt det senare....). Tränar lite friskispass, lite gym, det vanliga. Men nejdå, det duger inte. Igår körde jag två pass i rad. Är det bra? Vet inte. Ledaren måste ha undrat när det på första uppvärmningsövningen, dvs man går runt lite och viftar med armarna, det går en äldre halvfet man och toksvettas.... han måste trott att jag suttit i bastun innan passet.
Var iallafall att ta i lite. Men man är väl så? Det duger liksom inte att träna som andra, nej man ska ta i lite mer och då blir man så trött att det antagligen inte ens ger effekt.
är man så i allt? jag tror jag är det. Köpte en Kommissarie Maigret roman för nåt år sedan. Strålande. Nu har jag läst alla... det är närmare 70 stycken. Någon sort samlarvurm kombinerat med att man inte vill missa något samtidigt som man tycker att har man läst nästan alla så ska man läsa alla.
Tror inte det är nyttigt att vara på det viset.
Det är nog som konsumtionsångest. Förr gick man i skivboxar och grävde, hittade man ett fynd så var den dagen räddad. När det försvann så kollade man lite på dvd men det var inte samma sak. Nu behövs inte det heller. Nu kollar jag istället på böcker, gärna på Myrornas avdelning för engelska böcker. Är det en vilja att läsa som styr eller är det ett nytt ekorr beteende? Kan var ren snålhet också. Hur som helst så är fortfaranden dagen räddad när man hittar något fynd. Första Harlan Coben jag läste hade jag köpt på Myrorna för 10 kr..... ren vinst mao.
Tittar man i garderober, bokhyllor, lådor och framförallt förrådet så ser man att man haft samma beteende rätt länge. Jag kan helt enkelt inte slänga saker, går inte. Bra att ha ska det stå på förrådsdörren. Säkert bra att ha men inte för mig... måste släppa nostalgin och slänga alla skit som ligger....... kanske ta ett stort Traderaryck.
Någon som vill köpa en träningscykel ( crescent original från 70 talet,, rätt cool), en kornisch ( vet en ungdom idag ens vad en kornisch är?), en gammal frack, fyra högtalare, Sega 8 med spel... osv osv osv

Saker jag behöver...kanske

Visst är det märkligt hur mycket skit man skaffar sig och som man sen inte tror att man kan vara utan? Allt nytt är inte dåligt men mycket skapar onödiga behov och onödig stress. Några exempel.


Mobiltelefoner.
Jobbade i polisens sambandscentral sommaren 79, hände att någon ringde in via komradio och berättade om olyckor. Då sa man "tänk om alla hade något sånt, vad bra det skulle vara". Nu blir väl polis och brandkår nerringda bara det sitter en katt i ett träd.
Just nu har jag två igång, en privat och en för jobbet, plus att jag har ett antal ligger i lådan som jag inte använder. Blir helstressad om jag glömd telefonerna hemma trots att det i princip aldrig ringer någon. Här har man lagt på sig extra stress.


Radio i duschen
Varför ska man ha musik den korta stunden som man duschar? Personligen beror det nog på att jag är rädd för tystnaden. Det ska låta hela tiden. Radion funkade dåligt härom morgonen och då blev jag irriterad. Snacka om onödig stress.


Platt tv
Inte länge sen man hade en 12 tummars i sovrummet och en 28 i vardagsrummet. Nu duger det nätt och jämnt att ha en 40 tummar i sovrummet.  Platt ska den vara också, onekligen rätt praktisk... Tänk om man la ner lika mycket pengar på att göra bättre program som man gör på att köpa ny tv apparat, då kanske vi slapp alla realitysåöpor på tv. Får idol eller matlagningsdeltagarna betalt förresten? Man gör väl vad som helst för att bli lite känd kanske. Skulle väl inte ha något mot att stå i TV och laga mat så man är väl lika som alla andra...


Funktionströjor när man golfar
Nu duger det inte längre att ha vanliga pike tröjor när man spelar golf, nej värsta funktionströjan för närmare tusingen ska det vara. När man började spela tog man vilken pike tröja som helst men det fungerar tydligen inte längre.


GPS
Är det fel på kartor? Visst, dom kan vara lite svåra att vika ihop ibland men i gengäld så tar aldrig batterierna slut och dessutom talar dom inte om för en hur dum man är som kör fel.


Massor av skor
När jag var liten så hade man i princip två par skor; träskor på sommaren, slamkrypare på vintern. Om jag minns rätt så fungerade det bra.
Räknade skorna i garderoben.... sexton par och då räknar jag inte ens två par golfskor, bowlingskor, joggingskor och gympaskor ( alltså skor att ha gympa i). Har närmare tio par sneakers och kommer säkert att köpa några par till under våren. Man har blivit konsumtionsaddict...
Nu orkar jag inte skriva mer om saker man inte behöver. Nu fyra saker som jag absolut behöver och som har förbättrat och förenklat livet...


Google Kalender
Helt otroligt väl fungerade webtjänst som funkar både privat och i jobbet. Lätt att sätta nya rättigheter, lätt att få ut på eventuella hemsidor, den perfekta tjänsten för att hålla koll på familjen


Dropbox
Ännu en nättjänst som fungerar helt makalöst bra. Dela dokument men ändå kunna ha dom offline.


Spotify
Den tredje tjänsten som förändrat livet. Inget mer nedladdande, inget mer fylla hårddisken med massor av musik som man ändå inte spelar.... Nu vet man tom att ens kompisar har rätt pissig musiksmak ( inte alla dock). Jag däremot har väldigt bra musiksmak....



Easypark
Inte en webbtjänst men däremot en telefontjänst. Aldrig mer inte ha småpengar tillgängliga eller inte få kortet att fungera. Aldrig mer lägga in för länge eller oroas sig för att parkeringstiden har gått ut. Kostar 38 kr i månaden men det tjänar man in på att inte lägga i för mycket. Klockrent


Nu och då

Bra tillfälle idag, tjugofem år efter att Palme blev mördad, och fundera på vad som hände med Sverige som världssamvete och den svenska moralen.
När Carl Bildt ( fars farfar bodde i samma hus som Palme växte upp) säger att det inte handlar om att välja sida eller att man ska förorda stabilitet när Gadaffi skickar jaktplan mot sin egen befolkning då saknar man Palmes
"Satans mördare" eller "diktaturens kreatur".  Ska nog mycket till innan USA kallar hem sin ambassadör nu för tiden. Då var vi en finne i röven på stormakterna. Nu får vi vara glada om vi slår en finne i skid-vm.
Det var på den tiden vi märktes i världsdebatten. Faktiskt även ännu tidgare med Hammarskjöld som FNs generealsekreterare. Han blev säkert också mördad. Fjärde svenske "politikerna" som blivit offentligt mördar om man räknar in Gustav III. I det fridfulla Sverige!
Vem är idag den mest kände svenske i världen om vi bortser från Zlatan och andra idrottare? Jag kommer faktiskt inte på någon alls. Linne lär vara mest känd genom tiderna men det var ett tag sedan han dog. Resten av våra världskändisar är också döda sen länge, Jenny Lind, Jussi Björling, nämnda Palme och Hammarskjöld, Ingmar Bergman, Greta Garbo.... sen kommer jag inte på någon mer... som inte är idrottare alltså. Mest kände svenske idrottaren genom tiderna måste väl vara Jan-Olof Waldner, känd av varje kines. Inte illa för en pingpongspelare.
Nej, det är inte som förr. Nu är man nästan glad att man tror att sverige är huvudstaden i Schweiz.

RSS 2.0