Lite tunnt med inlägg

Har blivit lite tunnt med inlägg ett tag. Blev lite mycket att skriva både i UNT och på Grönlunds hemsida. Men nu är jag tillbaka och ska försöka hålla er underrättade om vad som händer i mitt huvud. Inte så mycket just nu dock.
Hemkommen från Turkiet och direkt inslängd i verkligheten blir man lite stressad. Vad är det för fel på människorna? det ska alltid vara något att stressa över och om det inte finns något så skapar man det.

Inget för vara roligt och positivt hela vägen. Våren är här, fan nu måste balkongen fixas. Sista april imorgon, fan har inte lagt in sill. Semester snart, fan måste boka biljetter. Alltid något som man göra att man inte kan glädjas fullt ut. Konstigt att sånt inte går över. Om man tänker på saker man måste göra som inte blev gjort och sen funderar på om det har inneburit någon konsekvens så är väl oftast svaret; nej, det gjorde ingen skillnad.
Faktiskt inte så mycket som gör skillnad. Blev vi lyckligare av att vi gick ner i vikt? tror inte det, samma stress ändå, smalare men lika stressad och orolig, nu är man stressad för att inte gå upp i vikt igen så det är samma lika.
Blir man lyckligare av ett nytt jobb, en ny bil, en ny kostym, en ny tröja? Kanske eller också inte. Tröjan oroar man sig för att fläcka ner, i nya bilen lyssnar man bara på okända ljud och det nya jobbet visar sig väl sällan vara så bra som man förväntade sig.
Hur lösar men den ständiga jakten på allt som man inte kan få? ( Som om läxorna aldrig tog slut, som Lundell sjunger). Varför jagar man kunskap och information fast det borde räcka med det man redan vet? Man har väl helt enkelt dåligt självförtroende och tror att man måste bli bättre och bättre för att duga.
Dags att gå på kurs, livets kurs, så man lär sig vilken kurs man ska ha i livet.

Träning

Här ligger man i och tränar. 49 pass sen 10 januari ( använder shapelink så jag har järnkoll). Pulsmedel, styrkemedel, vanligt medel och tom intensiv. En stund på löpbandet. Lite styrketräning.

Håller igen på mat. Ingen creme fraiche, inga feta såser, pasta en gång i veckan. Dricker inte öl längre, försöker hålla igen på rodvin ( svårt svårt), tar en whiskey då och då men ingen GT, inget smågodis, inga jordnötter. Sakta men säkert så kryper vikten neråt mot nivåer som inte förekommit det årtusendet.
Slutsats. Man börjar få för sig att man är på väg att komma i form. Det trodde man men vad händer....
Dom börjar sända Mästarens mästare igen... OK, alla är inte i form. Pekka Lindmark, Robert Prytz... men....
Trailer inför nästa avsnitt. Ingmar Stenmark står framför en mur och hoppar rakt upp... säkert 130-140 högt. Vad är det för fel på karln? Superform och dessutom ett år äldre än mig...
Det är då man inser att det är meningslöst att försöka träna och komma i form. Hur mycket man än tränar så kommer man att vara en slöhög, ett gungande gelepaket av löst hängade fett, en potentiell hjärtattackspatient, en vandrande kolesterolbomb... Man kanske skulle ändra taktik och bli slöhög på heltid istället... Ingmar Stenmark.... undrar i vilken form Björn Borg är förresten, honom ser man aldrig i förnedringstv....
Inte speciellt vågat att tippa Stenmark som vinnar av årets Mästarnas mästare. Fast det var han redan innan så det är väl rättvist. Undrar hur bra han hade kunnat vara i någon annan idrott.

RSS 2.0