Flyttad

Flyttad och klar... nej nej nej. Flyttad, ja, klar, nej. Man blir nog aldrig klar. 
Problemet är att nu kan man få det som man vill ha det, möblerna på rätt plats, kastullskåpet organiserat, tavlorna hänger rätt... men nu vet man helt plötsligt inte hur det ska vara och så är man nog rädd att det blir fel. Förra lägenheten hängde saker lite där det passade men nu hänger de flesta tavlorna inte alls. TV: n inte uppsatt, hyllorna i arbetsrummet ligger på golvet.. och allt för att jag inte riktigt kan bestämma mig hur det ska vara.
 
 
Det är väl sån man är. Man klagar och gnäller på att saker inte är perfekta men när man sen får möjligheten att göra som man vill blir man totalt handlingsförlamad. Snart blir det bara fram med borr, skruv och hammare och börja. Tur att vi har gigantiska förråd där vi kan stuva grejer så länge, fast det blir väl fullt det med snart antar jag. 
 
 
Nästa stora projekt är att sorterar det som ska sparas... dvs det som ska sparas till nästa gång vi flyttar, sånt vi egentligen inte behöver men inte orkar/ kan/ törs/ vill slänga. Egentligen ska man väl skriva nåt i stil med " var kommer all skit ifrån?" men jag tycker ärligt inte att det är skit. Är väl för nostalgisk för att göra utrensningar.
 
nedan en bild på lägenheten, andra våningen på gaveln. Som ni ser så har både Anette och jag åldrats en del sen vi flyttade in....
 
'
 
Fast nu är detta ingen gnällblogg längre utan en träningsdagbok... fast då blir det tunnt, ingen träning igår och enbart 9 km i förrgår. Vi är nu tre som ska till Paris; en som ska springa på under tre timmar, en som ska springa på under fyra timmar ( fast det gör väl han som ska springa på under tre också..) och så jag som hoppas på att överleva. Saknar drivkraften att träna. Får skylla på tidsbrist (stämmer inte), vädret ( finns kläder) och förkylning ( som jag hade i november)... Finns alltid gott om ursäkter....
 
Citat
"Teori är när man vet allting, men ingenting fungerar. Praktik är när allt fungerar, men ingen vet varför. På denna arbetsplats är teori och praktik förenade. Ingenting fungerar och ingen vet varför."
 

Irriterande

Hur går det med träningen, frågar folk,, ,djäkligt irriterande fråga.. 
går mao inget vidare. Saknar drivkraften.
Två rundor förra veckan, lite bättre underlag så det går faktiskt lite lite fortare. Några friskispass med extra benträning, helt ok, känns som det faktiskt biter.
Det stora problemet är att jag inte klara av att banta... Ligger tre kilo efter planen så nu är det dags snart, först flytt sen banta... Inte så lätt att jobb, packa och dessutom lägga ner tid på riktigt mat, blir lätt snabb lagat och snabblagat är lika med pasta... inte så bra. 
 
 
Nästa vecka startar löpargruppen, det ska bli intressant, startar med 30 sekunders intervaller. har inte sprungit intervaller sen....... typ aldrig. Tycker inte om att bli trött..Så, det ska bli intressant. kanske kan ge lite inspiration om inte annat.
 
 
Läste att Scott Jurek när han sprang 24 timmars loppet började lyssna på musik efter 8 timmar så han skulle orka.. hm.. det är ambition det. Själv klarar jag nätt och jämnt att springa utan musik längre. Halva nöjet är att hitta ny musik att springa till. senaste favoriten, som kommer att gå en hel del, är Eels – Wonderful, Glorious
 
Väntar på Olles och Bowies nya, då blir det kanske kul att springa igen... annars kan det bli en tung dag och natt i paris
10cc – Une Nuit A Paris (Part 1) / The Same Night In Paris (Part 2) / Later The Same Night In Paris (Part 3)
 
 

Hästkött

Så, största nyheten igår var att en 85 årig kristen snubbe ska gå i pension och att det är hästkött i fryst lasagne... Bägge nyheterna kom tydligen som överraskningar. Där kan jag hålla med. total med överraskning att det var kött i lasagne, kan inte vara mycket i sådanafall, några gram, nog mycket för att uppröra folk iallafall.
Man undrar ju vilken värld människor lever i. Färdigproducerad snabbmat till en kostnad av några tior och man förväntar sig oxfile från granngården. 
 
 
 
Felet ligger inte där. Felet ligger i att vi föder upp djur med enda syftet att slakta dom för att sen äta upp dom. Finns inget näringsmässigt skäl till att äta kött, vi får tom bättre protein från vegetariska produkter, utan det handlar enbart om egennytta, "det är så gott" , " jag vill inte avstå från kött, äääälskar kött". Och har var det vi hamnade snett. Var går gränsen egenligen för egennyttan? 
 
 
 
Men, inte nog med att vi håller djur i fångenskap för att äta upp dom, vi dödar även deras avkomma med samma motivering. "Lamm är så gott, fölfile så mört, en kalvfile oscar underbart gott". Nu pratar vi alltså om barn.
 
 
Men, visst har vi lite dåligt samvete över detta? varför hittar vi annars på andra namn för vårt kött? 
Nötkött.. har ni hört någon bonde säga " nu ska jag ut och mjölka nötterna"? Nix, ko heter det. Kobarn. Fårbarn, hästbarn... Dessutom erkänner vi inte ens att vi äter häst utan kallar det hamburgerkött. Riktigt hyckleri.
 
 
 
Nu till den moraliska aspekten. Varför anser vi oss bättre än andra levande varelser, så pass mycket bättre att vi anser oss ha rätt att slå ihjäl dom enbart för vårt höga nöjes skull? Vad skiljer den inställningen från fascism? Eller rasideologier i Sydafrika? Vi kanske ska inför uttrycket djurfascism. " jag anser mig, som levande varelse, ha rätt att bestämma över andra levande varelser". 
The Smiths – Meat Is Murder
 
 
 
Sen kommer, som ett brev på posten ( säger man så numera, som ett autobesvarat mail kanske det heter) alltid någon köttförespråkare, gärna jägare, med den så förutsägbara kommentaren " men fisken då, är det inte synd om den?". jo, det är det. Det är synd om odlad lax. Därför måste man på sikt även sluta med det. Finns skillnader med köttproduktion ( bara uttrycket....) men ur moralisk aspekt är det relativt ointressant.
 
Vill fortsätta propagera för Scottt Jurek (http://scottjurek.com/) och hans inställning till mat " ät inget förprocessat". det måste vara rätt oavsett om man äter kött eller inte. Veta vad man äter, slut äta färdigproducerat, laga mat från grunden, är inte svårare, är inte dyrare ( tvärt om). sen behöver man inte bli fanatisk men man kan försöka ha inställningen iallafall. 
 
Tur att vin är en vegetarisk produkt. Fast vin innehåller också en massa skit, färg och smakämnen... när vi någon gång får badkar så ska vi börja trampa vårt eget vin ( not.....). Där går gränsen
 
 
 
 
 

Reflexioner från en hemkomst

Hemma igen till ett grått och kallt Uppsala. Dags att börja om, göra en ny nystart. Ligger rätt långt efter i träningsplanen så det är dags att öka intensiviteten nu. En mil i snöglopp igår gick hyggligt trots allt. Men, träning räcker inte, nu är det dags att lägga om kosten också. Inspirerad av Scott Jureks bok " Eat and run" så ska det bli mer bönor ett tag, functional food. Funkar inte det så blir det väl till att ta häftapparaten och slå ihop läpparna också känd som Hannibal Lector dieten. Kanske svårt för Aftonbladet att sälja lösnummer på den rubriken " Häfta ihop läpparna, gå ner i vikt". Lite desperat kanske.... " Bli arbetslös, sakna pengar till mat, gå ner i vikt". Bettan, 43, gick ner 17 kilo på tre veckor " livet känns lättare nu....." Kanske inte.
 
 
Ett skönt träningspass på friskis igår och sen torsk med quinoa blandad med bönor och tomater.. slog inte väl ut, själv tyckte jag det var skitgott... får hitta på något annat att bjuda familjen på. Nu är det nyttig mat som gäller nämligen... tur att rödvin är nyttigt förresten... quinoa och rödvin, funkar bra för mig. Rödvin lär förhindra kärlsjukdomar... då vet man vad man inte kommer att dö av....
 
Lite intressant fråga faktiskt. Vad kommer man att dö av? Kanske går att spela på Unibet? 
 
Vill återuppväcka min ide om avgångsvederlag från livet. de sista åren i livet är de för samhället mest kostsamma. Om man då bestämmer att man tar livet av sig vid 80 års ålder så får ens efterlevande dela på ett antal pengar, säg två miljoner.... då spar samhället pengar, mina efterlevande får ett bättre liv och själv kan jag bestämma när det är slut istället för att vänta på att pumpen ska sluta fungera eller vad det nu är som kommer att hända...
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0