Now shut up

Tro det eller ej men dom har inte spotify i Turkiet!! Jo, det är sant. Hur ska dom då kunna komma med i EU? Inte en chans.
Sen censurerar dom internet som så många andra diktaturer. youtube och mitt spelkonto på Unibet är censurerat. Fast det finns trix att komma förbi det, nåt som kallas ktunnel ( så nu vet ni det ifall ni åker till Turkiet).
Det är väl på det viset mänskligheten har kommit framåt. Makten vill stoppa, människorna ligger lite före och skapar rundvägar. The revolution will not be televised.
Har ingen tv här nere men ser på tv varjedag.Det är ju fotbolls-VM. England-Tyskland tillsammans med ett gäng väldigt patriotiska och väldigt öldruckna engelsmän, rätt kul faktiskt. Ikväll Spanien mot Portugal. Ingen kommer nog att bry sig lika mycket. Engelsmännen tycker att vm är slut nu när dom åkt. Kom tillbaka Svennis, allt är glömt.
Träffar en del sköna människor... solsting och pilsner gör väl att man blir rätt avslappnad.
Veckans citat är från ett engelsk par som kommer förbi baren där vi satt, ordentligt packade. Han vill köpa "chips to go". sätter sig ner medans hon tjatar på. Till slut ledsnar han och byter bord. Hon fortsätter att tjata. Till slut ledsnar han säger:
"Darling. I love you. Now shut up!"
Det får avsluta dagens rapport, imorgon kanske det blir några rader om lägenhetsköpet. Vill ni se bilder så finns dom på facebook

Rapport från Turkiet

Rapport från Europas mest asiastiska land. Där kulturer och karavanvägar möts. Turkey...

 

Dag tre innebar en kort lägenhetsvisning och sen en tur till Öludeniz. Stranden känd från alla vykort. Fick skjuts nästan hela vägen med bara tio minuters gångväg kvar. Visade sig vara snarare dryga halvtimmen, kraftigt nerför och i stekande solsken. Varmt varmt varmt.

 

 

Väl nere så gick vi in i området, 20 kr var i inträde, och hyrde stolar, 90 kr med parasoll. Sanden bestod av stenar som blev ännu större under vattnet, nästan omöjligt att komma ner, nästan lika omöjligt att komma upp. Fantastiska omgivningar. Värt besväret tyckte iallafall jag. Började regna vid tre men då var det ändå dags att dra sig hemåt för kvällens huvudnummer, Englands VM match. Dolmusen tog nästan en timme så vi hann bara boka bra platser och få in vår öl så var det dags. Satt tillsammans med ett par från Wales och ett från Skottland, inga stora Englandsfans om man säger så. Tror att vi var dom enda som höll på England.
En kvälls dolmus in till staden, en promenad i hamnen och sen middag innan det var dags att åka hem och avsluta med en sista kvällsbira i hotellbaren.

 

 

Dag fyra blev en tur till den lokala stranden, Calis. En slödag innan vi kikade på några nya lägenheter. En väldigt fin men för dyr och en i ett Turkiskt område som var lite off. Inget napp ännu med andra ord.

 

Middag på kvällen med våra nyfunna vänner Philip och Beverly från någonstans i Wales. Mycket trevliga och lättsamma. Danmarksmatchen efteråt var dock ingen höjdare.

 

 

Dag fem startar med bussresa till Altinkum.

 

Första stopp Milas där vi bytte, efter en hel del problem, till ny buss som gick vidare mot Altinkum. Fick hjälp av halva staden kändes det som. Hällregn och vägproblem men till slut kom vi fram. Kort promenad till hotellet. Atlantik Apart. Helt ok två rumslägenhet, lite på pool, mycket engelsmän, nästan enbart engelsmän.... they are everywhere. Rule Brittania.
Handlade mat och började koka potatis för att ha till den medtagna sillen. Strömavbrott! Tur nog varade det inte mer  än i enhalvtimme. Sill, hårdkokta ägg och nubbe för att fira midsommar.

 

 

En tur ner på stan för att kika på Spanienmatchen. Hittade en bar med gigantisk skärm. Under nästan hela matchen hade fyra fem turkiska grabbar ”dansuppvisning”. Mycket märkligt.

 

Dag sex

Lägenhetsvisning  i Akbuk. Först Blue Lagoon. Trevligt på många sätt, lite off tyckte jag men helt ok. Åkte vidare för fler visningar. Det första rätt lika Blue Lagoon men dyrare, ointressant, det andra däremot var inte så dumt. Två våningslägenhet. Små rum, knepigt att möblera men från andra våningen hade man utsikt över bukten. Väldigt, väldigt fint. Bra pris för att vara på andra våningen. Mycket intressant för oss......

 

Blev avsläppta på den lokala marknaden. Först försökte vatten tanten lura oss och när vi tog en öl efteråt försökte ölgubben också lura oss... jaja. Vi ser väl lätt lurade ut.

 

 

Fotboll, middag hemma och sen en pilsner och en ny fotbollsmatch. Livet är bra....

 

 

En kortist på stranden innan vi gick och kikade på Uruguay mot Syd korea. Bra match. Träffad en irländare som såg ut som han kom från... the suburb, visade sig att han jobbade med foreign affairs i Bryssel... james men kallades apple... appearance isnt everything

 

Hem och fixade en pasta av det vi handlat på marknaden. Ett glas rött till maten och sen blev vi trötta men orkande ändå släpa oss ner på strandpromenaden för att shoppa och klappa kameler.... en pilsner och Ghana sen var det dags, väldigt mycket dags, att gå hem för en lång, myggbiten natt.


Lite om turkiet

Visst är det först när man kommer utomlands man får ett bra perspektiv på sitt eget hemmaliv.


Här i Turkiet är alla hjälpsamma men man förväntar sig nästan att man ska bli lurad varje gång någon är trevlig. Man kan inte vara vänlig utan en baktanke eller hur? Hemma kan man läsa signalerna på ett annat sätt. Det är väl därför dom  största skurkarna sitter i styrelserummen eller lurar småsparare på deras pengar ikläda slips och kostym. Det kanske är bra att vara misstänksam men samtidigt så missar man nog väldigt många möjligheter.


Vi förväntar oss att något ska bli fel om vi köper lägenhet här men i Sverige, trots att vi vet att det blir problem ibland, så är man hur godtrogen som helst. Fast min filosofi är nog mer att prova men se till att du kan ändra dig om något går snett.



Tillbaka till reseskildringen.

Flyg till Antalya och en övernattning.



Visst är det trevligt när det står en fet turk och steker ägg åt en på morgonen. Fast nu kanske jag är petig men dom har hål i golvet på sina skitiga toaletter men kocken har hårnät och plasthandskar. Inte hans fel om vi blir magsjuka mao.



Sen buss till Fethiye eller egentligen är vi vid stranden Calis en bit utanför. Väldigt fint, väldigt brittiskt. Väldigt på... på fem timmar har vi redan träffat två personer som velat hjälpa oss att köpa lägenhet och en som har en ”store bror” som är hotell manager i Istanbul. Fickan full med telefonnummer som vi antagligen inte kommer att ringa, man kan inte gärna säga nej när folk är vänliga, se ovan....




Seabass och bläckfisk vid strandpromenaden och sista halvlek av fotbollen vid hotellbaren. Inte en helt fel avslutning på kvällen. Samlade sen in en extra vuxenpoäng genom att klaga på musikvolymen från baren... ibland är det kul att bli gammal och gnällig.




Inte glömma datorn när det är semester. tänk om det händer nåt hemma medans man är borta? Ringer inte på min telefon i vanliga fall, varför skulle det göra det nu när de få som ringer vet att jag är bortrest, hoppet är det sista som överger människan. Det är som mest post, om man inte får någon post så får man inga räkningar, om det inte ringer så har det iallafall inte hänt något oroväckande.




Tycker mer och mer om norskor

Skriver nu när det går att komma ut på nätet. Tydligen klarar inte min windows sju version av att surfa på routers med vissa säkerhetskodningar, märkligt, när saker blir bättre så blir det tydligen svårare. Hur löser man nu detta? Ingen aning.

 

 

Fast det är väl ett extremt i-landsproblem antar jag. Inte kunna surfa var man än befinner sig. Man är för djävla bortskämd.

 

 

Tillbaka till dagens  gnäll. Flygpassagerare. Mobiltelefonpratare och andra människor som inte begriper att hålla tyst eller åtminstone dämpa sig lite. Måste man höras jämt? Är det någon form av bekräftelsebehov som yttrar sig i att man skriker i mobiltelefonen när man sätter sig ner på sin plats på flygplanen? ”titta så viktig jag är, jag pratar ända tills vi startar”.

 

Nej, du har bara en vriden bild av din betydelse i världen. Lägg på. Håll tyst och, om du är riktigt snäll, kryp ner så vi slipper se dig. Fan, jag kan verkligen bli irriterad i bland, rätt ofta faktiskt. Blir aldrig arg, bli irriterad.

 

 

Blir alltid fascinerad av flygplan, hur får man skiten att lyfta utan att flaxa. Fast om vi kraschar så kraschar vi. Inte mycket att göra något åt. Luta dig framåt och håll huvudet mellan knäna... jo, det lär ju hjälpa. Bang boom krasch. You´re out. Bättre än att ligga som ett kolli i en sjukhussäng iallafall.

 

 

Glömde att bulletinen nu ska handla om resande. Turkiet närmare bestämt. Dagens tur var Arlanda till Antalya. Helt ok även om man kan fundera lite över beskeden vi fick angående flygbussar.

 

 

Men samtidigt så får jag höja kepsen för Norge och norskorna. Stod och letade efter en busshållplats när det kommer en tjej i dryga tjugoårsåldern springande och skrek vad heter du. Visst, man har ju blivit lite känd men inte trodde jag att unga norskor läste min blogg.. nu var det inte så, hade glömt visa kortet i bankomaten.. allt för lite uppmärksamhet eller hur? Blev nästan rörd av deras snällhet. Hur tackar man för något sånt? Vet inte, finns det någon dagens ros i norske blaet eller vad tidningar heter in Norge. Oljaavisen kanske.  Semesterna hade kunnat börja olyckligt.. Människor är fantastiska.

 

 

Over and out from Turkey, 33 degrees and I am sweating like a pig. Honk honk.


Om bröllopet förståss

Så, då var hysterin över för den här gången. Vad är väl en bal på slottet? Helt underbar enligt 500.000 människor. Fast visst, kan också tycka att det är kul. 64 sidors Bröllopsextra i aftonbladet idag… där låg DN i lä, dom hade bara 60 sidor.

 

Princessbröllop. One done, two to go.

 

Nästa gång borde inte dom som var bjudna denna gång få gå, lite omväxling förnöjer. Fast jag kommer nog inte med på listan på Madelenes bröllop heller, om jag inte blir landshövding förståss. Rösta på mig! Ska införa lägre pensionsålder och prinsessbröllop varje år.

 

 

Tänkte på Carl-Philip. Han ska ju också gifta sig någon gång. Vore kul om han gjorde något annorlunda. Gifte sig med Mark Levengood eller nåt. Ett Queen bröllop. Då djävlar kommer det nog journalister. Går ju i släkten, inte för att jag tror att det är ärftligt men ändå. V gurra och hans stjärtgossar.  Låter det verkligt bögigt? ” ikväll skulle man nog roa sig men liten stjärtgosse kanske”, vad vet jag. Tyckte nästan Calle såg ut som någon i The Village People igår.

 

Nästa frågetecken…? Martin Timell? Ska han göra en total makeover av Slottet eller? Settman var nog sjuk, annars är det alltid Settman. Alltid denna Settman, från pöka Fård till den nye Hyland.

 

 

Slutligen. Daniel. Vilket geni. Ingen vill plugga eller göra nåt utan snabba klipp ska det vara. Prinsessen och hela kungariket. Helst ska man vara med i media och han har verkligen kommit med i media. Varför tänkte inte jag på det ( fast jag har min egen prinsessa). Serafimer orden och allt. Han har säkert fina biceps men Serafimerorden? Har Stenmark fått den? Björn Borg? Jag?

Liten prinsesshyllning
Popsicle – Hey Princess

Hela kungariket och en groda

Börjar med att tacka för alla gratulationer… not. Va, säger ni, är det Bergman idag?

 

Är det ingen som bryr sig om namnsdagar längre? Nu ska man väl gifta sig för att man ska få en klapp på axeln förstås. Det kan man väl inte göra en gång per år eller? Giftasyra i Sverige, världen är fan i mig sjuk. Någon som bryr sig om valet, kärnkraftsbeslutet, miljöfrågor, näringslivsfrågor -……mig? Nejdå. Gift dig med en prinsessa och då är man kung.. eller i alla fall prins. Hela kungariket får han inte i alla fall, jag vill ha min lilla, lilla del kvar.

 

Lägg ut att bli kung på tradera så vi får in lite pengar. Som någon skrev, det borde vara topp notering nu. Börsnotera skiten förresten. Om nu folk är då djävla intresserade så kan dom väl köpa aktier och gå på bolagstämman.  Gör Kungen till styrelseordförande och Silvia till VD, det är väl hon som bestämmer i alla fall. Pratar lika bra svenska som Svanberg pratar engelska. The little man… vafan.

 

Är du så där liten eller står du bara långt, långt borta?

 

Ett repris tips: Moto Boy – Lost In The Call


Underdogs

Jag håller på ”the underdog”, den lilla människan som klarar sig mot den store elaka Goliat. Fotbollslandet man aldrig hört talas om som rubbar jätten. Schweiz mot Spanien exempelvis. Japan mot Sverige för många år sedan ” japaner, japaner, överallt japaner”. Kamp är vad det handlar om. Trodde väl aldrig jag skulle heja på Syd-Korea. I just hope it´s not a messi game......


Är det för att man själv aldrig har varit någon jätte utan enbart gått runt som en underdogsom man håller på den lille?  Ibland har det nog varit så men inte alltid. Har nog snarare sett till att tävla i grupper där man kan konkurrera, spela på hall nivå, springa skol-dm osv istället för att våga testa mot dom stora grabbarna, våga få ordentligt med stryk men någon enstaka gång också lyckas. Man är helt enkelt för djävla feg av sig. Man håller sig inom sin ”comfort zone” och därför händer det inte något.



Man är ingen Krupp precis, fast det gick ju sådär för honom. Cykla till, bestiga Mount Everest och sen cykla hem kan tyckas vara att gå lite till överdrift. Själv tar jag bilen till träningen och tycker att jag lägger mig lite på gränsen, on the edge, om jag parkerar längst bort på parkeringen.  Fast skulle man vara lyckligare om man testade alla gränser? Knappast. Man får nog inse vem man är och vara glad för det. Man har det egentligen oförtjänt bra och uppskattar inte livet utan fortsätter jaga runt som nån djävla Kanin istället för att bli en Puh och verkligen kunna njuta av honingen….

Så ikväll ska jag öppna en bra flaska vin, njuta av solen på balkongen och lukta på blommorna ( eg tomaterna).

 Kasabian – Underdog


Ung danska och vann rätt låt?

Fotboll, fotboll , fotboll. Vad gjorde man innan fotbolls-vm började. Tittade på Poirot, läste, pratade med varandra, motionerade? Inte så att jag klagar, tvärt om, biggest show on earth.

 

 

Sverige är inte med snyft snyft snyft. Är det typiskt svenska att sitta på avbytarbänken och säga åt andra hur dom ska göra istället för att göra det själva? Redan på Palmes tid visste vi hur USA skulle bedriva sin utrikespolitik samtidigt som vi väl inte hade någon egen ( om inte stöd av Cuba är utrikespolitik förståss). Vi är the country of besserwissers. Nån ska ju vara det också.

 

 

Fast det gör väl inget egentligen. Själv håller jag helt plötsligt på Elfenbenskusten. Rätt häftigt landsnamn. Sverige… Elfenbenskusten….  Vad skulle Sverige heta med samma typ av namn? Bärnstensland, Granland, Pizzaland, Hämtsushiland, Gotland… nej nu gick jag för långt. Jag röstar på Björnland.

 

 

Sverige är visserligen inte med i VM men många svenskar har ändå sina länder att hålla på. Hur många Serber, Slovener, Koreaner, Portugiser, Danskar osv finns det i Sverige? Rätt många kan jag tro.  Vi får hålla på Serbien. ( är dom med förresten, snacka om dålig koll….).

Danskarna är jag tveksam till, har visserligen träffat några trevliga danskar men rätt många otrevliga också, dom är väl otrevliga när dom är nyktra kanske, blir väl så när man är västvärldens mest alkoholiserade folk, kul för dom…. Man borde börja varje morgon med en gammeldansk, vore man dansk kanske man hellre startade dagen med en ungdanska istället förståss… svårt det där.

 

 

Brasilien vinner lätt, spelar final mot Tyskland. Argentina och en sensation, kanske Sydkorea, förlorar i semin. Det blir som vanligt mao. Allt är som vanligt som vanligt och Svennis är med igen och Lagerbäck och frågan är: vann rätt låt?


Geniet har talat

If tomorrow was judgment day
And I am standing on the front line
And the Lord asks me what I did with my life
I would say; I spend it with you

 

Vem bryr sig om att hon inte kan sjunga längre? Wyclefs text behöver inte ens sjungas.

 

 

Är det den bästa öppningsraden någonsin i en populärsång? Kanske inte men nästan. Svårt att slå
Jesus died for somebodies sins, but not mine.

 

Bäst rockraden som inte är öppningsrad?  I know what I want, but I don´t know how to get it….

 

 

Tänk om man var lite mer begåvad… hur djävla jobbigt skulle man inte ha det. Vilka krav på att bli nåt, vilken prestationsångest. Jag har redan nu prestationsångest trots att jag inte kan nåt. Bättre att vara lite lagom dum.

 

Bättre att vara en Salieri, begåvad nog att förstå geniet men inte begåvad själv för att vara ett geni. Men vem överlevde vem? Salieri blev gammal, Mozart dog ung. Dumma människor lever längre ( fast nu vet jag inte om Salieri var du, bara för att det finns en film så är inte det sanningen).

 

 

Vad har Mozart, Alexander den store och Jesus gemensamt? Alla utförde sina storverk vid 30 år och dog sen…. Vad har man själv gjort? Törs man inte ens tänka på, rättare sagt man kommer inte på något. Fast man blev äldre än dom i alla fall, den som blir äldst vinner. Lite dödsodds. Jag tror att jag kommer att bli 91, då blir jag en månad äldre än vad pappa blev. Undrar vad det ger i odds? Varje generation lever ju längre.

 

 

Man har för många idéer, man skulle lära sig att förstå konceptet inkorg-utkorg.  Det här ska du göra och när du har gjort det lägg det där och sen är du klar. Själv springer man runt som en yr höna och försöker följa någon sorts kortsiktigt ide om vad man ska göra. Inte bra, man måste börja processtänka sitt liv; gör det först och sen det och inte allt samtidigt, sluta med parallella projekt, hur nu det ska gå till. Livet är det som pågår medans man är upptagen med att leva.

 

 

För er som missat honom. Rufus rules…

Rufus Wainwright – Release the Stars

 


Vad allt skulle bli bra om jag fick bestämma

Spelar ni golf? Det försöker jag göra.

 

 

Golf är en långpromenad avbruten av ständiga misslyckanden. I andra idrotter vet man från dag till dag om man är i form eller inte, så är det inte i golf. Kan gå bra ett tag och sen räcker det med ett dåligt slag så är det kört, allt rasar, man kan nätt och jämnt träffa bollen längre. Så var det igår. Har haft grym bollträff ett tag men helt plötsligt så var den borta. Hur jag än försökte justera så gick det inte att få till det. Märkligt. Tur det inte är så med andra saker i livet. Snubbla en gång så kommer man inte ihåg hur man ska gå. Det där med sex törs man ju inte tänka på. Vi får hoppas att golf är speciellt och inte en spegling av livet i stort.

 

Världens sämsta golfen genom tiderna? Hitler, han kom inte upp ur bunkern.

 

 

Nästan sann golfhistoria…

Vi skulle spela en runda för ett tag sedan, två kompisar och jag, vi kallar dom kurt och stig. När vi precis har slagit ut på första hålet kommer en tjej halvspringande, en riktig pudding, kalaspingla ( säger man så nu för tiden…) och frågar om hon får gå med. Visst, säger vi, fånigt leende. Hon slår en drive spikrakt mitt på fairway på första hålet och så fortsatte det hela tiden. Spelade otroligt bra, vi var helt förkrossade, tur att hon var snygg, då kan man ju stå ut med allt.

På sista hålet har hon en fem meters putt för birdie och får att gå rundan på 69 slag.
” jag och mina golfkompisar har ett vad att den som först går under 70 vinner inte bara vinner ett stort pris utan även massor med prestige. Jag vill verkligen vinna så den av er som kan hjälpa mig med den här putten lovar jag en natt ni aldrig glömmer, jag kan annat än att spela golf”

Kurt lägger sig ner på green, läser putten kors och tvärs och säger till slut ”jag tror den faller två hål höger vänster, borde inte vara några problem”

Stig fortsätter och läser väl putten i fem minuter ” borde vara rakt på, slå den relativt hårt, det är lite uppför”

Jag frågar  ” det gäller även på träningsrundor alltså?”, ”javisst”, ” med våra träningsregler?”, ”absolut”.

”OK, du får den, kom så går vi…….”



Gäller att se utanför kulorna, tee kulorna alltså?

 

 

Såg att enligt senaste opinionsundersökningen så är KD under fyraprocentsgränsen och SD över. Känns som att högerväljarna bara går mellan partierna.
Demokratin kräver att alla får göra sin röst hörd oavsett om man sympatiserar med deras åsikter eller inte. Hitler kom till makten via demokratisk val, Hamas likaså. Därmed tycker jag att SD bör få höras lika mycket som KD, V andra ytterlighetspartier annars har vi för det första inte demokratin och för det andra så riskerar vi att göra martyrer av dom vilket vi knappast vill. Vad tycker dessa partier egentligen? SD att vi ska stoppa invandringen, KD att kvinnan ska vara kvar vi spisen, V att de som tjänar bra är onda….

 

 

Och här har vi grundproblemet i nuvarande blockpolitiken. Rösta på en få resten på köpet. Package deal med sur eftersmak. Vore mycket bättre med en kollisions ( sorry menar koalitions) regering som representerar de ”vanliga” åsikterna. Fast det kommer väl inte att hända igen. Trodde väl aldrig att man skulle vilja ha Fälldin tillbaka, han tog åtminstone ansvar när beslut gick emot hans egen grunduppfattning. Har vi sådan politiker numera? Tveksamt.

 

 

Tänk om jag fick bestämma, fan vad det skulle bli bra.

 


Namnbingo och maraton

Maraton. fy fan för maraton. Blev trött bara av att titta, var tvingad att ta en tupplur när jag kom hem.
Vin och Öl? Man ska dricka mycket när man tittar på maraton har jag hört. Fick tom skavsår i rumpan.
Uppfann en ny lek. Man bestämmer sig för ett namn och så ropar man exempelvis "Heja Tomas" till löparna.
Om det är någon som reagerar så får man en poäng. Jag fick enbart två på tomas men lyckades pricka in en Marco på en italiensk löpare
Maraton är inte så himla kul att kika på så man måste hitta på nåt. Namnbingo. Inget släktskap med kobingo. KOm ihåg var ni hörde det först.
Man blir nästan deprimerad när man ser på. Feta gamla kärringar ( dvs i min ålder och min vikt) tar sig runt de dryga fyra milen,
själv blev jag trött av att gå tillbaka till stationen. Man måste göra nåt helt enkelt. Räcker inte med Mack Off projektet,
får bli ett "ja ja jag ska börja träna" projekt också. Fast jag såg Plura på tv igår och han tränar inte men verkar må bra ändå.
jag vill också ha matprogram på tv... så typiskt att en del får allt, dom bara sniffar i sig av livet ( obs ett skämt).
Jag vill bara sitta här och lukta på blommorna... fast på blommarna har jag lagt lite coke. smart kille.
Spelar 9 juli i uppsala, samma dag som vi kommer hem, kanske ska gå ner och visa upp semesterbrännan, i Sverige lär det vl regna ( man hoppas väl alltid att det ska regna här när man själv är utomlands. Allt är relativt, har du ett värre helsike än mig så är jag nöjd.. avundsjuk och illvilja är det enda sanna känslorna.)
Eldkvarn har överlevt sig själva tycker jag. Deras turnerande är verkligen ett maraton. Trist att det faktiskt inte har kommit så mycket som är bättre.
Tyvärr är det dom gamla banden som regerar fortfarande; Eldkvarn, Persons Pack och kungen av dom alla Uffe..
Ser verkligen fram emot Lundell på grönan i sommar, kan bli magiskt. Tyvärr missar jag Olle Ljungström men man kan inte se allt.
Såg att mitt nya favoritband, Satan takes a holiday (http://open.spotify.com/album/2TR23Ze6w0Vwh2IYsDxwXp, kommer till uppsala och spelar på Fett Me Kärlek. Har ingen lust att betala för att se dom andra banden, man kanske kunde planka in.... det är väl rocknroll?
Har en ny favorit. Songdog. Kan man annat än att älska ett band som har låttitlar som;"One day when God begs my forgivness", "I got drunk and I wrote you a poem" och "She said I kind of looked like Strindberg"?
Sonen springer St maraton. Bild från 12 km och sen en ny från 39 km, han  ser oförskämt pigg ut eller hur?
Maraton. fy fan för maraton. Blev trött bara av att titta, var tvingad att ta en tupplur när jag kom hem.
Vin och Öl? Man ska dricka mycket när man tittar på maraton har jag hört. Fick tom skavsår i rumpan.
Uppfann en ny lek. Man bestämmer sig för ett namn och så ropar man exempelvis "Heja Tomas" till löparna.
Om det är någon som reagerar så får man en poäng. Jag fick enbart två på tomas men lyckades pricka in en Marco på en italiensk löpare
Maraton är inte så himla kul att kika på så man måste hitta på nåt. Namnbingo. Inget släktskap med kobingo. Kom ihåg var ni hörde det först.
Man blir nästan deprimerad när man ser på. Feta gamla kärringar ( dvs i min ålder och min vikt) tar sig runt de dryga fyra milen, själv blev jag trött av att gå tillbaka till stationen. Man måste göra nåt helt enkelt. Räcker inte med Mack Off projektet.


Får bli ett "ja ja jag ska börja träna" projekt också. Fast jag såg Plura på tv igår och han tränar inte men verkar må bra ändå.
jag vill också ha matprogram på tv... så typiskt att en del får allt, dom bara sniffar i sig av livet ( obs ett skämt).
Jag vill bara sitta här och lukta på blommorna... fast på blommarna har jag lagt lite coke. smart kille.
Spelar 9 juli i uppsala, samma dag som vi kommer hem, kanske ska gå ner och visa upp semesterbrännan, i Sverige lär det väl regna ( man hoppas väl alltid att det ska regna här när man själv är utomlands. Allt är relativt, har du ett värre helsike än mig så är jag nöjd.. avundsjuk och illvilja är det enda sanna känslorna.)
Eldkvarn har överlevt sig själva tycker jag. Deras turnerande är verkligen ett maraton. Trist att det faktiskt inte har kommit så mycket som är bättre.
Tyvärr är det dom gamla banden som regerar fortfarande; Eldkvarn, Persons Pack och kungen av dom alla Uffe..
Ser verkligen fram emot Lundell på grönan i sommar, kan bli magiskt. Tyvärr missar jag Olle Ljungström men man kan inte se allt.
Såg att mitt nya favoritband, Satan takes a holiday (Satan Takes A Holiday – Satan Takes A Holiday), kommer till uppsala och spelar på Fett Me Kärlek. Har ingen lust att betala för att se dom andra banden, man kanske kunde planka in.... det är väl rocknroll?
Har en ny favorit. Songdog. Kan man annat än att älska ett band som har låttitlar som;"One day when God begs my forgivness", "I got drunk and I wrote you a poem" och "She said I kind of looked like Strindberg"? Songdog – She Said I Kind Of Looked Like Strindberg

Bara en massa svammel, som vanligt

Borde vi inte ha nationaldagen idag? Alla borde vara lediga när skolorna slutar. Man tappar kollen på sånt när man inte själv har skolbarn men jag skulle tro att just idag jobbar inte så många. Vore bättre att fira skolavslutningen än Gustav Vasas kröning 6 juni 1523 kan man tycka.  



Kortegerna drar väl igång snart. Så var det inte på min tid, då stod man inte på lastbilsflak och skrek ”fy fan vad vi är bra… osv”. Allt blir större och mera. Vi firade rätt ordentligt på vår tid men det var lite mer privat, studentskivor och efterfester. Det var tider det, trettiofyra år sen, man tror inte det är sant när man tänker tillbaka, trettiofyra år. Då trodde man väl inte att man skulle bli så gammal som man redan är. Man kanske överlever trettiofyra år till, 87 ska man väl klara.



Den som blir äldst är den som vinner. Undrar om man kan spela på Unibet på hur gammal man ska bli? Det ultimata spelet. 1000 spänn på att jag blir 90. Borde ge femtio gånger pengarna eller nåt sånt. Bättre än pensionssparande. Borde inte vara så svårt att räkna ut statistiskt hur gamla folk ska bli. En ny affärside har idag fötts på Bulletinen… kom ihåg var ni läste det först.
Dödsodds.

 


Om man blev nittio så borde Fonus bjuda på begravningen. Dom kan få ha reklam på min kista om dom vill. Sponsrad in i döden… med en Lindeberg kista kanske, köpt på outlet till en ringa penning…….. man kan nästa tro att jag tullat på kvällsölen redan, men icke, är hög på livet.


 

Fast man ska väl inte tänka på döden en dag som denna. Juni, sol, cityfest, skolavslutning, afterwork, stockholm maraton imorgon, golftävling på söndag och sen måndag igen. Alltid en måndag som ligger och lurar runt hörnet, som ormen i paradiset, som en sten i de nyköpta skorna, som en finne i röven ( borde det inte heta på röven?), som äkta svensk för man inte vara för glad, man måste alltid slänga in ett men… eller som det heter ”men du´rå!!!”



Ja ja, snart dags att lägga ner för veckan och ta månadens afterwork pilsner, man har det för djävla bra egentligen.


Kom att tänka på en gammal favoritskiva som jag tycker ni ska lyssna på, The The – Soul Mining Matt Johnsons mästerverk. I´ve been waiting for tomorrow all of my life.. hur genial är inte den raden. Det är väl så vi är, väntar på något som ska hända imorgon, hela tiden ska det hända imorgon. Eller också drömmer vi oss tillbaka till det som hände igår, förr, då det vara bra.


Det enda som var bättre för var framtiden, den var i alla fall längre, troligtvis längre än trettiofyra år i alla fall. Lägger en hundring på att jag blir femtiofyra, det borde man klara.

 

 

 


Dagens debattämne

Även fast man inte vill så är det svårt att undvika att kommentera Ship to Gaza händelsen.  Man kan ju tycka vad man vill men när man anser att tung beväpnade militärer som bordar ett obeväpnat fartyg på internationellt vatten, dvs i strid med folkrätten, blir attackerade och tvingas döda 10 personer för att freda sig har handlat korrekt då undrar man ju hur det fungerar.

Fick ett mail av en kontakt där han skriver att dom antagligen varit inne på israeliskt vatten, vänt och sen, för att hindra att dom åkte in igen, var det tvunget att borda… Vad han nu fick den informationen ifrån. En bloggare skrev att några skråmor var väl inget att bråka om… tio döda, japp, nu har vi nog tappat perspektiven. Blev kallad antisemit för att jag tyckte att Israels militär agerade felaktigt. Intressant. Samma diskussion som man hör ibland typ ”det säger du för att jag är invandrare” nej det gör jag inte, det säger jag för att du är dum i huvudet. Dumhet har ingen ras, idioti ingen hudfärg och det finns imbecilla i alla partier.



Sen kan man ju bli lite förvånad över vår ankdam. Alla är överens men några mer överens och då försöker man kritisera dom som man anser inte vara lika överens. Det är ju valår, nu kan man inte hålla med Bildt oavsett om man gör det eller inte. Trist att allt blir partipolitik när det handlar om mänsklighet och medlidande. Empati har ingen partinål eller?


Hörde ett ringa-in program på radio. Frågan var: ska alla politiska och trosinriktningar släppas in i skolorna. Tjej ringer in ”nej det tycker inte jag, ungdomar är så lätt påverkade” hon gick i sjuan, det gällde väl inte henne då antar jag, lite typiskt, jag är inte lättpåverkad men mina kompisar är det, är det för att dom tycker fel då kanske. Jaja, hon blir väl gammal och desillusionerad hon med som oss andra.


Försöker ni illustrera vad ni säger genom att vifta med händer? När ni pratar i telefon? Ser onekligen rätt lustigt ut när folk klämmer fast telefonen mellan hakan och axeln och viftar på när dom pratar. Fast det är väl psykiskt kanske. Allt är en illusion.


”Är du så där liten eller står du bara långt, långt borta?”

 


Mack off!!

Börjar jag bli gammal eller har jag helt enkelt gett upp? Är nästan inte irriterad på någonting alls idag. Slog golfbollar igår, gick rakt åt skogen ( trots att jag stod på driving-rangen) men inte blev jag arg för det inte, nix pix. Hamnade bakom en tant som trodde att 50 skyltar betyder att man inte får köra över 30 men inte blev jag irriterad för det, nejdå. Har fått en vagel i ögat men inte gör det nåt. Sov illa men hallå, jag kunde ha sovit ännu sämre. Idiot som försvarar båtattacken på radio, blir jag irriterad, nejdå, han är bara missinformerad. Datorn hänger sig, arg? Nejdå, skönt då kan jag göra något annat. Ont i ryggen, knäna och allt annat som man kan ha ont i, det gör inget, det kunde ha varit värre, det kunde ha regnat.


Man blir ingen enerverande bloggare utan att vara irriterad eller förbannad på nåt. Rätt låt vann? Inte fan vet jag.



Så, om man inte kan bli irriterad och förbannad på saker som händer därute så får man vända sig inåt. Bli lite introvert, se på sig själv i skrattspegeln kanske. Hos en själv finns det massor av saker att bli irriterad på. Hela köksbordet fullt av deklarationspapper, gör jag något åt det, nix pix, slöhög som jag är så slänger jag mig i soffan och kikar på nyheterna ( tror det var en repris…). Slött slött.



”Bantar du?” Ja! ”Det märks inte, har du gått ner nåt?” Va, ska man gå ner också, räcker det inte med att konstant banta? Räcker det inte med att man tänker att man ska banta förresten, måste man göra nåt själv också. Motionera varje dag? Du skojar, gick ju till bilen.

Så, igår bestämde jag mig för att åtminstone köra lite gi en period, man vill ju inte betala för övervikt på flyget. Vad gör jag då på kvällen? Smäller i mig en jättebaguette på mötet jag är på. Japp, där rök den idén.

När dom frågade om jag skulle ha en smörgås så borde jag ha sagt MACK OFF!!!

Man är för djävla slö.
Fast nu, from idag, den första juni 2010 så startar Projekt Mack Off! Inga varma baguetter, inga polarkakor med brieost, ingen lingongrova med kaviar och stekt ägg, inga knäckemackor med stekt strömming, inga leksands brungräddade med kokt ägg och ansjovis… fan vad livet kommer att bli trist.
Fast ett liv utan sushi funkar ju inte så där går gränsen. Finns det gi-sushi? Sockerfri sushi? Kanske inte. Får gå ner till 19 bitar per gång istället för 25.


RSS 2.0