Semester

Har inte skrivit på länge. Haft semester.. och skrivit på grönlundbloggen och i UNT men nu ska jag skärpa till mig....

Har jag något att gnälla över? Jodå, massor. Allt från allsångshysterin till bilförare som vägrar hålla avstånd trots att dom ser att man står på vägrenen och tankar bilen efter en mycket pinsam soppa torsk.
men nu blir det inget gnäll... nu blir det lite tankar kring böcker och musik. det är väl det man har semester till, läsa böcker och sen lyssna på musik medans man sakta domnar bort i en eftermiddags öldimma? Tror det
Hur som helst.
Började starkt på semester med James Ellroys LA Nori trilogi och Lloyd Hopkins. Kan erkänna att jag missat dom böckerna helt och hållet. Trodde att hans första var Svarta Dahlian men det verkar ju inte stämma. Böckerna bekräftar det jag känt sen jag försökte läsa Bloods a roover... Han var bättre förr. Böckerna är helt brillianta, faktiskt några av de bästa i den genren som jag läst. kan nog vara så att rätt många andra kopierat hans stil. Skit i hans nyare böcker, läs dom här istället. Finna på amazon för väldigt lite pengar per sida.
Samtidigt så hann jag med att läsa en bok om Japans historia. Rätt trist bok men inte så trist historia. Fascinerande hur ett slutet jordbruksland med mycket speciella levandsregler, totalt förstört under andra världskriget kan ha utvecklats sig till att bli världens nästa största ekonomi.
Tog sen tag i Ken Follets senaste, "Fall of Giants", en 800 sidor tung historia. Mycket lättläst. Lite tveksam till det litterära värdet faktiskt. Skriven på typiskt modernt sätt, korta stycken om olika personer som sen förr eller senare kommer att korsa levnadsöden. Som sagt, tveksam. Mycket fakta dock, kan nog tänka mig att all fakta är noga kontrollerat.
Har inte läst klart men börjat på Brideshead revisited. Fantastisk bok. Glömde den dock i Turkiet.. har bara några sidor kvar så det gör inte så mycket. Rekommenderas starkt. Finns på antikvariat för några kronor... eller varför inte på bokbörsen.se, otroligt bra sida.
hann med nån liten Maigret också, självklart eller hur?
Musik  då, något nytt och roligt, undrar ni? Nej, tyvärr inte.
Håller fast vid Glasvegas, Phosphorescent och Noah and the whale. Tyvärr var inte lundells två live skivor speciellt intressanta. Roskilde var bra men vi behöver inte fler liveskivor nu, även om den är bra. Mycket mer klaviatur och en väldigt nedtonad Bark är alltid positivt. men som sagt, inte så himla intressant. Den akustiska är rent ut sagt trist.....
Ser fram emot Way out west senare i höst. Prince, Thåström, Robyn, Noah and the Whale, Jayhawks, Kanue West, Q-tip... kan det bli bättre. Två dagar utan några som helst problem mer än köerna till öltältet....Livet är en fest, som det heter i Göteborg....
Sommarmusik

Tjocka människor

Är vi svenskar fixerade vid vikt och utseende? vet inte men kanske.
Man försöker banta då och då, hålla sig i form så gått det går. Man tycker nog att det finns en del lite överviktiga eller iallafall kraftiga personer i Sverige, inte så farligt men ändå.
Så kommer man till Turkiet. Kebab, grillad fisk, sallad, frukten smakar som frukt ska smaka. Rena hälsokosten mao men det märks verkligen inte på gatorna. Sällan man sett så många rent ut sagt tjocka människor. ungar tjocka, kvinnorna tjocka, männen riktiga kaggar.
Vi fick förklaringen häromdagen. Var och tog lite pedikyr... bögigt, visst, men skönt.
Ungen som sprnag där började gnälla. då fick hon coca cola i en nappflaska. Sen blev det dags för te då ger mamman ungen två sockerbitar för att sen avsluta med att ge henne en påse chips.. Nu är man inte förvånad längre att alla är så ... feta..
Turkar och britter.. vilkte folk är tjockast. I altinkum, där det är massor med bleka, tatuerade britter går dom två och två i bredd och tar upp hela gatan. Tjocka med andra ord. Vad tänker unga tjejer på när dom har 25 kilos övervikt och väljer att tatuera sig istället för ett viktväktarmedlemskap?
Jaja, inte vårt problem förståss men man blir iallafall fundersam. Är ungefär som det var förr i Sverige, fetma tydde på att man hade råd att äta..
En annan lustig reaktion... "har du bara två barn?"... har dom inget pensionsystem i Turkiet? det har dom antagligen inte, här gäller det att ha många ungar så man kan bli försörjd på gamla dar. Så blir det väl i Sverige snart igen kanske...

RSS 2.0