Dödsstraff

Inför dödsstraff på folk som måste prata i mobil när dom kör och då bara kan använda en hand och den behöver dom till ratten alltså kan dom inte blinka. Är blinkers extra tillbehör i nya bilar eller vad är felet? Hur jobbigt kan det vara att lägga fingret på körriktningsvisare? Tydligen otroligt jobbigt. Om man nu inte inför dödsstraff så borde det iallafall vara höga böter.
Nu ska ju detta inte handla om mitt vanliga gnäll... nytt gnäll ska det vara.. skojar bara, bloggen handlar nu om träning.
Kollade +55 i stockholm maraton, segrartid strax under 3 timmar. Känns som man har en bit kvar. Målet är väl att inte bli varvad. Fem timmar får bli målet och sen lite snabbare i Berlin. Sprang 5,9 mil i förra veckan ( inte på en dag..... det hade varit bra) så det ska nog inte vara omöjligt. Märkligt att det går saktare och saktare men vem har bråttom.
Blivit mycket Tom Waits i lurarna på slutet. Man måste ha något nytt att lyssna på när man springer. Hade totalt missat
Orphans tom waitls
Som består av udda låtar, kvarblivet material och låtar från andra artisters skivor. Kul att höra nya låtar av en artist som man trodde man hade koll på.

Rapport från en golfresa

Så var det dags för årets traditionella golfresa i april. Nästan alltid till östeuropa; Pilzen, Krakow, Bryssel ( blev lite fel där), Bratislava, Buk i västra Ungern, Budapest och detta år Gdansk. Ofta bra banor och billig pilsner, utom på banan förståss. Verkar som alla tror att bara för att man spelar golf har man det gott ställt, det har man väl också jämfört med många andra men ändå.



Samling på Arlanda redan kl 9 onsdagmorgon. Samling i baren förståss. Pilsner, vin och mackor. Hungriga killar. Kul att ses igen. NIo man denna gång. En rookie, Backis från bowlingen, nästan alltid någon ny varje år.



I år åker vi med SAS. 1050 tor. Golfbagen går som vanligt bagage om man inte checkar in annat. Bra. Fast det var bättre att flyga förr, numera får man en kopp kaffe... själv sov jag hela vägen, hela timmen alltså, går fort till Gdansk.


Taxibussen hämtar oss på flygplatsen. Verkar som han inte riktigt förstod hur står plats nio golfbagar tar... eller nio fullvuxna golfare. Vår medelvikt måste ligga en bra bit över hundra, kanske ännu mer...


Vi åker genom ett Polen som skulle kunna vara Sverige på femtiotalet. Nya hus blandade med rena ruckel. Syns att det går bra för Polen men att det kanske inte kommer alla till del.














Vädret lite sådär men vad gör det. Här ska golfas.


Första runda lite svajig för de flesta förståss. Själv spelade jag kanonbra, tre birdies, puttade som aldrig förr....
Taxin väntar och tar oss in till hotellet. Ligger riktigt bra. Smårum men helt ok. Ner på stan för en bit mat och några pilsner. Ser lovande ut.



Torsdag startar med att jag drar på mig ett ryggskott..... Sådär roligt. Lyckas via klubbens försorg få tag i en naprapat som kommer till hotellet på kvällen. En rätt absurd upplevelsea att ligga och få ryggen behandlad i hotellets frukostmatsal samtidigt som mina gävlekompisar tittar på hockeyfinalen. Öl och hämtpizza. Seger för Brynäs ska förståss firas men nu är vi lite slitna så det blev ingen riktigt entusiasm i firandet. Några drinkar på en av barerna fick räcka. Vi börjar bli gamla.

Så rullar dagarna på. Golfen går upp och ner, pilsnern går bara ner. Birdieoljan går åt trots att vi inte gör några birdies, så det kan bli.....
Avslutar med finalrundan på lördag morgon. Småregnigt när vi går ut, toppenväder när vi kommer in.


Lördag finaste dagen. tar själv en löprunda trots känningar av ryggen. Ett Gdansk som ser väldigt, väldigt fattigt ut. Rena rucklen bara man kommer strax utanför centrum. Finns potential i landet men det verkar inte komma all till del.


Kvällen avslutas på en lite bättre typisk polsk restaurang och sen blir det shotsbrickor på ett lokalt hak. Vi var nog de enda icke polackerna och vi stod nog för majoriteten av omsättningen. Nu blev det mera firande men så ska det väl vara när resan är slut.




Tidig söndagmorgon, strålande sol, vi beger oss till flyget och snart är vi hemma i ett regntrist och kallt Sverige. Planeringen inför nästa år började redan på flyget

Ryggskott

Räknas golf som träning? Knappast. Här går man på gym, gympar och springer och sen tar mig sig några golfrundor och då pajar ryggen? Livet är orättvist eller hur? Har aldrig fått ont i ryggen av golf tidigare, egentligen är det en rätt bra rörelse.
Så. Vad göra när man åker på ryggskott ute på den polska landsbygden? Man placerar sig i soffan med ett glas rött och wordfeud och deppar ihop medans kompisarna släpar med sig en back pilsner ut på banan och fortsätter spela. Livet är orättvist...
Fast... så passiv kan man inte vara. Tog ett initiativ och hörde om golfklubben hade någon naprapat eller dylikt. Men,, visst hade dom det, rättare sagt klubbchefen ringde och så kom han till hotellet på kvällen. Knak, bryt  men inget hjälpte. Skönt ändå, 250 spänn för mer än en timmes behandling. Kompisen Rickard var näst på tur men si det pallade inte snubbens bänk för. Synd att man inte hann med, hade kunnat bli en youtube favorit.
Hur som helst. Det flesta problem går att lösa bara man vågar fråga om hjälp.
Spelade ändå både på fredag och lördag.  På lördag vågade jag mig tom på en löprunda rund Gdansk. Skitstad. Rena förfallet utom i turistdelen. Var som att komma till Åbo, mest finnar på kryssningsresa. Fulla finnar i Gdanske, ny film av Lars Trier kanske... Lördag slutade med shotsbrickor på ett lokalt hak och där tog golfhelgen slut.
Nu är det snart bara en månad kvar till Stockholm maraton och jag har ändrat mig angående målsättningen, nu ska jag komma i mål om det så tar sex timmar ( eller vad som är max)

Träning i Akbuk

Nere i Abbuk sen ett par dagar. Kom natten till fredag. Riktigt skönt väder. Sol och runt 20 grader. Idag måndag lite molnigt faktisk men lagom varmt och skönt. Blåste ordentligt i natt men nu verkar det ha lugnat ner sig.

Har lyckats springa två gånger. Blev 83 minuter i fredags. Ner till stranden och sen längs strandpromenaden fram och tillbaka, sen uppför till huset. Otroligt tungt att springa hela backen efter en drygt timmes löpning. Är säkert nyttigt.

Fantastiskt fint att springa längs Akbuks strand. Mimosa träden ( trodde att det vara buskar, här verkar det vara träd) i full blomning. Frisk vind från havet. Rätt grönt men det märks att det börjar torka upp redan.  Nästa gång vi kommer ner är det säkert lika dammigt som vanligt.

Lördags blev det en kortare runda, en timme exakt, också ner till stranden men en annan väg. Längre backe hem, kändes riktigt tungt i benen. Dessutom har jag fått en ordentlig blåsa på ena foten.

Fast varför ska man klaga? 22 grader i luften. Lundenl live från Roskilde i hörlurarna. Påskmaten förberedd. Nubben på kylning. Life is good. Man klagar för mycket jämnt. Måste sluta med det och fokusera på det som är bra istället.

Sitter på balkongen och skriver. Det ärbra. Varmt i luften. Det är bra. Delar av familjen här. Det är bra. Vet att resten av familjen har det bra. Det är bra. Man har så mycket som är  bra men ändå oroar man sig för det som inte ens har hänt ännu. Det är inte bra.

 

Publicerade aldrig så jag fortsätter skriva.

Söndag, tänkte springa backe.. backe.. det var fan i mig rakt uppför, orkade en bit sen gav jag upp. Blev iallafall 52 minuter som kändes som det dubbla. Fortfarande perfekt träningsväder. Tyvärr  är maten för god, vinet för billigt och vi köpte för mycket whiskey. Springer men tappar nog ändå i kondition är jag rädd. Bantartävlingen är helt körd.

Måndag

Shoppingtur till Kusadasi. Ny kostym, kanonfin för 1800 spänn, chinos, hoodies. Handlade som vanligt för mycket men man måste väl unna sig något ibland eller hur? Varför ska man annars slita och jobba om man inte får njuta ibland?

Regn idag, hade gått att springa men jag var helt enkelt för trött. Får bli extra långt imorgon istället. Kanske en morgonrunda. Så får det bli. Om inte ovädret fortsätter förståss. Just nu blixtar det så hela himlen är upplyst. Fantastiskt skådespel men inte riktigt det vi kom hit för. 17 grader och regn, vad gör man då? Sitter på balkongen med en whiskey och läser lite böcker. Har nog tre igång samtidigt och ingen biter riktigt: amerikanske deckare av James Pattterson, Årets Ehrenmarkare och biografin över Olof Palme. Sistnämnda rätt intressant, ännu inte framme vid den tid då jag växte upp, känns som evigheter sen just nu. Hänt mycket. Dags att sluta, maten är på väg in. Grillad fisk som vanligt. Hörs igen.


Helsingfors

Kallt i Sverige i måndags, sen resa till Helsingfors tisdag och onsdag och idag avresa till Turkiet. Antal mil sprungna denna vecka..... noll... illa illal illa. får bli en riktig runda imorgon och sen en till på söndag så man kommer ikapp. Fyra mil i veckan bör det bli om planen ska hålla.
Sen kan man ju undra varför man överhuvudtaget håller på. Världen blir inte speciellt mycket bättre för att 40.000 man springer drygt 4 mil en söndag i Berlin. kanske skulle överväga om man skulle lägga sin energi på något annat, något viktigare...  vad nu det skulle vara.
Rätt avundsjuk på människor som redan tidigt förstått meningen med livet eller som hittat ett syfte med sitt eget liv. Andra verkar bli religiösa på gamla dar, som Marcus Birro. Bloggar om hur han sitter på tåget och ber. Har Ulf Ekman som gäst i sitt program.. usch och fy, där föll en tidigare icon. Nog om honom.
Nu är det dags för avfärd till träningslägret i Akbuk. Ska träna på att inte göra någonting alls. ungefär som Buddha. han var så duktig på det att han startade en egen religion. Det är kanske att gå lite väl långt men den som lever får be.....
Hörs från turkiet kommer rapporter om hur träningen går

Ny spricker planerna

Nu spricker mina träningsplaner ordentligt. Igår var det för kallt, imorse ännu kallare och sen ska jag iväg till Helsingfors, hemma sent imorgonkväll, så ingen träning imorgon heller. Torsdag lär det bli svårt att hinna. Lämna katten, packa och sen iväg för avresa till vårt hus i Akbuk. Fredag får man väl plåga sig med en riktigt rackarrökare... då ska det bli fint väder iallafall, likaså på lördag men sen blir det regn. Vi får roa oss på annat sätt. Semester en vecka och man börjar fundera på hur man ska roa sig? Den moderna människan är för stressad. Man borde istället fundera på om man överhuvudtaget ska gå upp.
den här gången är iallafall fokus på att träna. En sväng till Kusadasi för lite shopping är också inplanerat, kanske marknadsbesök på lördag ( fast det verkar vara enda dagen det är fint väder) och sen kanske middag med grannarna. Trist att inte kunna prata med dom men vad gör man? Ester kan lite turkiska men Anette och jag är helt värdelösa... jag är för gammal för att lära mig ett nytt språk, får vara glad om jag fortfarande kan lite svenska.
Kommer lite rapporter från Akbuk vad det lider. glad påsk på er

Träning

Inte kul i lördags, sprang visserligen i fredags före vår som vanligt trevliga månadsafterwork men turen på lördagen kändes väldigt viktig för att hålla uppe tempot. Snö... det ska inte snöa sista mars, inte i år iallafall. Kom lite snö på söndagen med så
Prince – Sometimes It Snows In April
känns rätt relevant.
Nu blev det ju bättre väder på eftermiddagen så det blev en 12 km tur iallafall. Skönt att veta att man gjort av med kalorier när det är dags för middagsbestyr. Pilgrimsmusslor... en stor favorit, grillade musslor och jätteräkor... inte så dumt faktiskt. Man äter för mycket, man äter för bra och man äter för ofta. Inte undra på att det är svårt att hålla viktplanen. Nu är det bara två invägningar kvar och jag har bara klarat 50% av målet. Känns tungt. Får inse att det blev misslyckat men att jag ändå försökte. Tycker jag springer och tränar men jag äter och dricker väl för mycket. Vin är inte bra och det vill man ju ha, rätt ofta också.
Testade en ny variant i söndags. Styrketräning, Kennets medelpass på Friskis Ekeby och sen springa 5 km. Nu var det för kallt så det blev bara tre men det var nog en bra metod. Normalt kör jag pulsmedel och sen medelpass på söndagarna men det vara vikarie i söndags och vissa ledares pass undviker man. Märkligt hur en del kan få det till att kännas kul att ta i och på andras pass tittar man på klockan redan efter fem minuter.
Torsdag blir det avfärd mot Turkiet. En vecka över påsk. Tyvärr inte så uppmuntrande väderprognoser men det ska ändå bli skönt. Ambitionen är att träna varje dag... annars går det inte att ta en öl till maten, man måste förtjäna för att unna sig eller hur?

RSS 2.0