Måndagsångest och kolonilotter

Måndag igen, visst kommer dom ofta? Om man jobbar från man är 25 till man är 65 så kommer man att uppleva ungefär 1600 måndagar....
Lite speciellt när man inte har söndagsångest för att man har för mycket att göra på jobbet utan för att man har för lite att göra hemifrån. Har gått snart två veckor efter semestern och jag har fortfarande inte något nytt jobb... tänka sig. Fast det har varit rätt positivt med de kontakter jag har haft så än så länge är det inte så väldigt stressigt.

Fast nu till dagens ämne: Kolonilotter.

Visst borde det finnas fler kolonilotter och koloniområden? Gärna rätt centralt. Folk behöver någonstans dit dom kan åka och odla lite, alla har inte råd med stora fritidshus i skärgården eller var dom nu ligger. Det kan inte kosta kommunen mycket att avsätta mer yta för fritidsodlare.
Om det är fler som vill ha en kolonilott än vad det finns lotter så kanske man kan ha ett kolonilottslotteri.. nu fick jag till det.
Skämt å sido, visst borde man kunna göra mycket för livskvaliteten i en stad med enkla medel, allt ska vara så stort. Man bygger ett Musikens hus när man hade kunnat bygga enkla repetitionslokaler för ungdomar, planera ett nytt stort Studenternas ( kanske behövs iofs) när man kan bygga enkla fotbolls-och basketplaner, stora parker när det går att bygga koloni lotter osv. Diskuteras tom i Uppsala att bygga ett konstens hus, man undrar var alla pengarna kommer ifrån när det inte ens räcker för att betala grundläggande vård och omsorg. Man får inte bli gammal eller sjuk längre det är uppenbart.

Fast när det blir hårda tider blir människan mer egoistisk, ser om sitt eget hus osv. Har tom en kompis som anser att det är fel att han betalar för gatulyset på gator där han själv inte går. Mörkret breder ut sig över Moder Svea.


Ni är väl inga Lundell fans förståss men oavsett vad man tycker om the man, the myth, the icon så måste man väl gilla detta?
http://open.spotify.com/track/36M19et1dTlTKvgELdJyfr

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0