Pilsner, Tåggnäll och filmförslag

Torsdag morgon, grått och trist, fast det gör inte så mycket, tvätt och allmänt jobbsökeri står på programmet.


Trevlig kväll i går. Självfallet i Örebro, var ska en gnällbloggare vara om inte i Örebro. Fast det blev inte så mycket gnäll, mer historieberättande och lite skrönor, den ena värre än den andra. Fast Mr J var helt oslagbar....

Är det inte de där enkla stunderna i livet, när man sitter med vänner och bekanta över en kall pilsner, som är det trevligaste? Allt behöver inte vara så komplicerat jämnt. En fish and chips och en Murphys duger lika bra som helstekt fasan, sällskapet är det viktigaste.


Fugelsang ska flyga nu, det är väl i och för sig fantastiskt. Man kan undra varför man ska upp i rymden igen, man har ju redan gått på månen. Nåt syfte fyller det väl. För ens egen vardag så känns det nog viktigare att tåg och buss fungerar än att man kan skicka ett fåtal personer ut i rymden. Kan det verkligen vara så svårt att få ett tåg att gå i tid? Ska det verkligen kosta 80 kr att åka de fem milen mellan Enköping och Uppsala? Varför i hela friden är det så dyrt att åka tåg förresten? Är det undra på att folk väljer att åka bil? Äntligen lite gnäll...... skönt att vara tillbaka på spåret.


Angående mitt gnäll på dåliga svenska filmer i gårdagens inlägg. Lite okonstruktivt att klaga men inte komma med några alternativ. Så här kommer det några alternativ till Män som hatar kvinnor ( som borde heta Regissörer som hatar sin publik....):

Varför inte se Gone baby gone istället? Ungefär samma genre, klart mer intressant intrig. Sen kan man ju fortsätta med Mystic River av samma författare ( David Lehane) riktigt bra film.

Om man är inne på David Lehane så kan man också börja kika på en av de bästa tv-serierna genom tiderna, The Wire, där han bidragit med en del manus vilket även min stora författarfavorit George Pelecanos har gjort.

Kolla in det sköna soundtracket http://open.spotify.com/user/surrendertoalex/playlist/1exIUIGKvVTL2lXHkywlKu varje säsong börjar med Tom Waits låten Down in the hole men med olika artister.


En annan rätt spännande film är geniet Ang Lees senaste ( nåt år gammal nu) Lust, Caution ( hans nya Woodstock har premiär snart) riktigt otäckt spännande.
Så, nu har jag kommit med förslag och inte bara med en massa gnäll.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0