Tågförseningar och lite om Gud

Tåget tåget tåget….

Igår skrev jag att det finns händelser när även en snäll björn blir… irriterad. Så är det nu. Tåg från Göteborg, stannar 2 minuter efter Falköping och där står vi i över två timmar. Sen tillbaka för att byta till Göteborgståget som alltså vänder och alla de passagerarna får gå över till vårt tåg. Total försening minst tre timmar… Ingen vidare fredagkväll.
Fast jag får skylla mig själv. Bara häromdagen så klagade jag på SJ och citerade ” SJ Sj gamle vän, konstigt att du lever än”. Självklart måste man bli straffad.  Gud straffar med döden, SJ direkt.

Fast dom har väl inte gjort nåt fel antagligen, inte köpt in dåliga tåg eller nåt sånt. Den här har ni säkert hört förut:

En man hävdar att smörgåsen alltid hamnar med smörsidan ner. Jag säger att det är klart den inte gör, det blir varannan gång, det bara känns så för att konsekvensen är större om den landar på smörsidan. Nejdå, säger han.  Vi gör då ett test, tappar en macka som då landar med smörsidan upp. Vad säger han då? ”Jag hade smörat på fel sida”. Går inte att vinna mot såna människor lika lite som det går att vinna mot SJ, Banverket ,tågtillverkaren  eller vems fel det nu är. Fast allt går inte ut på att vinna förstås. Tåget kommer i alla fall fram förr eller senare, senare än förr. Problemet är ju att man aldrig kan komma fram i förtid, det kan mao inte jämna ut sig.

Resegarantin måste väl gälla i alla fall, nån krona får man väl tillbaka. Borde vara gratis sprit på tåget, det är ju fredag, länge sen man var så här nykter kvart över 10 en fredagkväll. Kanske är bra… eller?

 Nu lite mer filosofiskt. Tror ni på Gud? Tror Gud på Gud? Efter att ha hört denna historia så börjar man undra:

En butiksägare står i sin butik när han plötsligt har en mörk, dov röst säga ” Sälj butiken för 5 miljoner”. Han tror han drömmer men rösten kommer tillbaka dag efter dag.
Till slut gör han som rösten säger.
Då säger rösten ” åk till Las Vegas och spela black jack”. Han tvekar men till slut åker han iväg och sätter sig vid ett bord och lägger alla pengar på ett enda spel, som rösten sagt. Han får en knekt och åtta, banken får en femma. ”Ta ett kort till” säger rösten. Mannen tvekar men gör som rösten säger. Det kommer upp ett ess. Nu vill mannen sluta men rösten säger ” ta ett kort”, han protesterar men gör till slut som rösten sagt. Det kommer ett nytt ess. Han har nu 20 och vill stanna men rösten säger, mycket bestämt ” ta ett kort”.
Nu protesterar mannen igen men samtidigt tänker han att han gjort som rösten sagt och det har gått bra så han tar ett nytt kort. Ett ess till!
Då har hör han hur rösten säger  ” helt djävla otroligt!”

Så om hon, Gud alltså, inte tror på sig själv, varför ska vi göra det?


Kommentarer
Postat av: "klicken"

"Om man tappar smörgåsen i pottan, så kommer smörsidan alltid neråt",

2009-08-29 @ 16:14:55
Postat av: m

Jag har hört att det är höjden på ett normalt bord som gör att smörgåsen oftast hamnar med den smörade sidan nedåt. Om man skjuter en macka över kanten är höjden sådan att endast en halv rotation tillåts. Om man hade haft dubbelt så höga normalbord hade smörsidan oftast hamnat uppåt...

2009-08-31 @ 07:59:33
Postat av: klicken

sannolikheten för att smörsidan skall hamna neråt när mackan faller på en matta, står i direkt propotion till priset på mattan.

2009-08-31 @ 17:28:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0