Dubbdäcksförbud och snö.....

Äntligen kom vintern. Från ett regnigt och grått Uppsala till ett Winter Wonderland på en natt. Snö kanske inte gör livet lättare men det gör det i alla fall ljusare, livet på den ljusa sidan kanske.

Dags att börja julshoppingen. Är väl inte riktigt samma sak längre, ungarna stora, pappa och mamma borta, man får spara på de stora julkänslorna tills det kommer barnbarn. Svårast just nu är vad Zara, mitt marsvin alltså, ska få i julklapp. Får väl bli en gurka, hennes favoritmat.

 

Så, nu har Japan helt plötsligt råd att sats 70 miljarder på ”miljöarbete”. Trodde Japan var i ekonomisk kris.  

 

En miljard människor svälter varje dag det verkar vara ointressant i jakten på miljövänliga alternativ. Som att skeppa majs från Mexico till norrland för att göra miljövänligt drivmedel till lyxbilar. Jag tycker i alla fall att det är märkligt att vårt rena ( hahaha) samvete är viktigare än att människor får chans att äta sig mätta. Klart att det är bra att vi tänker på miljön men ibland blir det för mycket.

 

Dubbdäcksförbud exempelvis, säkert jättebra men ska jag bli tvingad att köpa nya däck nu? Kanske får hitta en parkering utanför stan så slipper jag i alla fall det.  Hela debatten om biltrafik inne i Uppsala verkar drivas av människor som inte bor inne i stan, som vill kunna parkera på Stora Torget kl elva en lördagförmiddag och som blir förvånade att andra faktiskt vill ha en miljö som det går att leva i. Att vara emot hastighetsbegränsningar på 30 km i timme på vissa delar av innerstaden visar bara att man inte har någon verklighetsförankring. Redan idag är det svårt att köra fortare än trettio så det är knappast några problem. Det enda rätta vore att stänga av allt större delar av stan så vi fick till ett city som var värt namnet. Man kan börja med Östra ågatan ( Bergman gatan alltså).

 

Tittar ut över St Olofsbron just nu. Kommer en bil då och då. Kikar ut över parkeringen på östra ågatan, hälften av platserna är upptagna. Vari består problemet? Synd att experimentet med utkantsparkeringar och näbbmusbuss inte fullföljdes. Det är ju märkligt att vi inte har parkeringar runt stan om nu stockholm och många andra städer klarar av att ha gratisparkeringar för folk som vill in till city.

 

Henke Larsson ska bli tränare. Jaha, han är säkert duglig men är inte det ett slag i ansikte på alla utbildade, erfarna tränare? Fast det ger väl uppmärksamhet till klubben förståss. (Sirius slog Landskrona i kvalet till allsvenskan, kan ha varit 1967, den fotbollsmatch jag kommer mest ihåg av alla jag sett).  Det är väl en symptom på det utbildningsfientliga samhälle vi har skapat. Vi hyllar kortsiktiga lösningar men inte folk som orkar lägga ner tid på att lära sig. Lottomiljonärer blir hjältar medans de som jobbat ihop samma summa blir betraktade med misstro. Skriv en bok, gör en blogg, var med i Idol, tjäna pengar men jobba helst inte… jaja. Inte undra på att vi tappar i välfärdsligan. Kina går inte om för att dom är duktigare utan för att dom är ambitiösare.

 


Kommentarer
Postat av: Lola

Nu är du orättvis mot Henke. Han har slitit i sitt hela liv,underkastat sig väldigt hård träning och vet vad som gäller. Barcelona och United skulle inte ha ring om det inte vore för att han är den han är.

Nej inget socialistist Lagerbäck lallande i fotbollen om att alla ska få var med alla ska få spela.( sociaism är bra i andra sammanhang) Nej hård tränig är det som gäller. Han kommer att bli toppen oavsett tränarutbildnig eller inte för han ved vad som gäller.

2009-12-15 @ 11:23:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0