Mellandagsblogg

Mellandagar och nu är bloggande igång igen. Mellan dagar antyder väl att man väntar på något nytt, att det ska hända något igen och så är det förståss. Nyår kommer snart och sen trettondagen, helgen blir lång. När man var liten så var det inte så kul att fylla år knappt två veckor efter jul men nu gör det inte så mycket längre. Lika bra att ha alla helgerna avklarade på en gång. Man kanske kunde slå ihop alla fester till en stor, börja med att stå på balkongen och kika på ån kl 10 och sluta med att titta på nyårsfyrverkerierna efter att man dansat runt midsommarstången och ätit lite ägg.

 

 

Mat är lätt på jul, finns inte så himla mycket att vänta på, men på nyår blir det helt plötsligt lite svårare. Hummer och oxfilé är inte aktuellt hos mig i alla fall annars är det väl standardmaten på nyår. Får bli pilgrimsmussla, rödspätta och panacotta.

 

 

Lite märkligt att fundera på lyxmat till nyår precis efter att det har gått reportage på tv om alla uteliggare i Uppsala. För djäkligt att vi inte ska ha råd med härbärgen. Vad kan det kosta jämfört med det mänskliga lidandet som det innebär att inte ha en bostad eller en säng att sova i? Ska bli 17 grader kallt imorgon, det gör det knappast bättre.  Men, som jag skrev i ett tidigare inlägg, dom får väl skylla sig själva… fan så det har blivit.

 

Fem uttröttade tonåringar kommer till Sverige efter aderton dygn i en container, utslängda i skogen och de sociala myndigheter har inte möjlighet att ta hand om dom… Polisen ringer istället runt till frivilliga organisationer för att hitta någon som vill hjälpa till. Man häpnar. Polisen i Sävsjö är tydligen inhyst i brandstationen. Märkligt hur det har blivit. Allt mer ska gå på frivillig basis. Cancerfonden hävdar att dom behöver x miljarder för att lösa cancers gåta och ber oss skänka pengar. Om det nu stämmer så borde vi väl kunna ge dom statliga bidrag för det eller? Fast vi har väl inte råd förståss. Nej, nya kulturmanifestationer ska det vara, i alla fall i Uppsala. Musikens hus fiaskot och nu vill man bygga ett konsthus också. Bygg härbärgen först. OM vi sen har råd, bygg sånt som vi inte behöver.

Slutgnällt för idag. Nu något positivt.
Magnus Lindberg akustiskt på Katalin igår. Nästan fullsatt. Kanonstämning. Perfekt kväll. Spelar även ikväll och imorgon. Ni som befinner er i Uppsala: Gå dit! Om inte, lyssna på honom på Spotify. Fast musik är alltid bättre live eller hur?

Magnus Lindberg – Diamanter

Fredrik Strage listar decenniets  tio bästa svenska låtar på TV 4. Man blir förbluffat hur djävla pretentiös man kan bli. Broder Daniel… hallå, byt ackord någon gång under låten i alla fall. Självfallet ingen Lundell, Winnerbäck. OK, Kent och cardigans är med… Fattaru enda hiphop låten men hallå… inte den låten… Etta The Knife med en Nico rip-off… hm… Får fundera ut en egen istället….

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0