Folke Vaccin och muren

Veckans första blogg. En reflexion först innan vi pratar Die Mauer.


Var ute och gick härommorgonen, förstod inte riktigt vad det var jag såg framför mig, ju närmare jag kom ju mer förstod jag, det var kö utanför vaccinationsbyrån och inte vilken kö som helst…. En lång lång lång kö, säkert sjuttio meter lång.


Där ser man vad folk är kapabla till om dom bara blir rädda nog. Folk tar ledigt från jobbet, står ute i regn och rusk allt för att dom är rädda för nåt som man inte ens vet om det är verkligt eller farligt. Tänk om det gick att engagera människor lika start när det rörde andra saker. Som fred, svält, hemlösa eller vad det nu kan vara. Fast det är väl att begära för mycket….  


På radio i morse hörde jag Folke Vaccin rapporterade om influensan.. jo, det är sant. Som om Magnus Muhren skulle rapportera från Berlin. Vilket för oss osökt över till dagens stora jubileum. Murens fall. Här bredvid ser ni en bild på mig på muren.



Man får vara lite imponerad av tyskarnas marknadsföringsförmåga. Bygg en mur, riv den, sälj den hundra gånger…. Hur många äkta stenar från muren som är sålda är det väl ingen som vet men det bör räcka till ett antal nya murar. Smart.



Var där i våras och man blir onekligen fascinerad av mänsklig galenskap. Bygga en mur för att försöka skapa ett speciellt samhälle, man borde inse att om folk vill fly så är det något fel på själva grundkonceptet kring det samhälle man vill bygga. Dålig affärside helt enkelt, inte nåt man startar en franchise kedja på även om man försökte.



Såg någonstans att 49 procent av den nuvarande tyska befolkningen i öst tyckte att det var bättre på Östtysklands tid. Har dom inte förstått konceptet frihet? Aha, dom har inte råd att åka… så dom kommer i alla fall inte någonstans.. hm….  Verkar som att Tyskland, trots stora insatser, inte riktigt lyckats med att fördela välståndet över hela landet. Det är säkert så det är, frihet uppskattas när man är mätt, när man har det tufft så är det andra saker som är viktigare. Lite samma sak med miljöarbete, klart att man ska köpa en miljöbil om man ska köpa bil, har man inte råd med nybil får man väl åka runt i sin gamla häck och vara en miljöbov. Det bästa med en gammal bil är väl att den är oftare trasig och då åker man ingenstans alls, det är miljövänligt det.

 

Som en hyllning till den fd muren så spelas nu Die Mauer med Ebba. Ebba hade många idéer man undra varför dom valde att avsluta låten med ett saxsolo.


http://open.spotify.com/track/4ran2kpaoRWTDpwH1GMHO5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0