Götet, säljkurs och inget mer

Torsdag i Götet. Det är väl ungefär som onsdag i Götet, fast en dag äldre…  Regnar inte, kors i taket. Ska visserligen bli snö idag men... det regnar inte.
Göteborg är inte Göteborg utan regn, man känner nästan inte igen sig.

Kurs igen, märkligt att man aldrig blir utbildad nog för att kunna prestera. Man får väl inte se det riktig så, man ska producera bättre helt enkelt. Är du lönsam lille vän? Som det heter i den gamla progg låten.


Kurs är självklart bra men visst är det som Lundell sjunger i Tre bröder  ”som om läxorna aldrig tog slut” fast det gick ju inte så bra för Roger ( i sången alltså) hör själv;

http://open.spotify.com/track/2Av7fIjzictoJSQuvoCLVI

Sitter man isolerad på en kursgård utanför Göteborg så vet man inte vad som händer i världen, gör det lite svårt att kommentera dagens händelser. Snabb koll på Aftonbladets sida… det har inte hänt nåt. Det är antagligen bra, brukar inte vara bra när det är stora rubriker.

Fast något har det tydligen hänt. Sparbanken på Stora Torget i Uppsala blev rånat. Antagligen av en kund. En kund som själv har känt sig rånad antagligen. Ränteuttdraget man får inför deklarationen är ingen skojig läsning. Kanske är muslimer som tagit över, har för mig att dom inte får ta ränta. Dom väl ta betalt i andra former, nästa år får man kanske en chokladask från banken istället för ränta. En liten plopp…

Ett kärt ämne som jag tar upp gång på gång är vårt  behov av distraktioner. Såpor, film, tv program, musik, droger, sex eller vad det nu kan vara. Skådespel för folket så man glömmer att man är hungriga, uppstressade,  vantrivs med det vi gör eller vad är det för fel. Underhållningsindustrin omsätter alltmer och större och större andel av vår disponibla inkomst går till att underhålla oss själva. Tv spel, massor med tv kanaler, möjlighet att se idol i mobiltelefonen osv osv osv. Största problemet man har, jag är inget undantag, är om nätverket är nere eller man har glömt mobiltelefonen, ve och fasa, tänk om man missat nåt. Jag tänker likadant själv.  Fast om man nu är tillgänglig hela tiden och det i alla fall inte ringer någon hur stor blir inte besvikelsen då? Man borde ha en mobiltelefonfri dag på samma sätt som man hade en tv fridag under sextiotalet, nu var ju inte det pga stress, det var väl nåt Hyland hade hittat på. Tänk vilka massrörelser han drog igång. Man tror att media har genomslagskraft idag men Hyland var nog värre.


Tyvärr blir det inte mer idag, återkommer med en farsdag blogg imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0