Kort blogg om ord

Mycket kort blogg idag, kommer mer framåt kvällen.

Nu är jag där igen. Det gamla mot det ”nya”.

Nån började nynna på:

They are coming to take me away haha…
To the funny farm
Where life is gay….

Alltså. Gay, glatt, inte bögigt. Om man var gay när jag var ung så var man en glad skit, nu är man en som gillar när det är glatt… ja ni vet vad jag menar.


Orden får ny betydelse, degenereras, blir urvattnade eller bara försvinner ur det allmänna medvetandet.  Logistik exempelvis, vad betyder det idag? Taxi rörelse eller att det var kö på väg till dagis?


Ord är viktiga. Ord, termer, begrepp. Använder vi samma begrepp så blir det enklare att prata med varandra.


Ett ord som är populärt idag är empati, vad betyder det egentligen? Verkar som det idag betyder att man är snäll. Hon är så empatisk? Då kan man väl säga att hon är snäll om det är det man menar. Empati betyder förmågan att sätta sig in i andras situation, ligger alltså närmare medkänsla än snällhet. Psykopat… betyder inte elak utan, lite förenklat, att man inte förstår att andra har känslor. En mördare är inte psykopat om han förstår att det gör ont att bli slagen i huvudet.



Finns det fler exempel på ord som används slarvigt? Säkert, kommer inte på några nu kl sju på morgonen men ni som läser har säkert massor av begåvade exempel.



Gårdagens nyhet var onekligen att grisarna mår dålig,  nu verkar SAAB affären ha tagit över, i alla fall i nyhetsmorgon. Saab har tydligen gått med vinst några enstaka år sedan man startade, man gör alltså bilar som kostar mer än vad folk är beredda att betala för dom. Visst är det märkligt att sånt kan pågå år efter år.

Såg att någon rik typ ville köpa Hitlers gamla bil, han kunde nog köpa hela SAAB istället.

”Jag tänkte köpa en bil men fick ett helt bilföretag, det blev billigare”.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0