Pepparspray, Tina och skräddare

Dagens nyhet; polisen använder pepparspray. Skåne polisen har använt det över 250 gånger bara i år. Vanliga orsaken till användandet är tydligen att nån har ”käftat emot”.

Detta är Tinas fel. Tina och alla andra tv-kockar. Självklart vill polisen få lite krydda i tillvaron. Själv har jag bara pepparpulver, kanske funkar bättre med spray.
Fast man undrar ju hur pucko och peppar funkar ihop.


Mitt  ämne idag anknyter lite till gårdagens ” avsluta med nåt positivt” ämne. Har faktiskt tänkt på det och upptäckt att hur självklart det än är så är det svårt att inte slänga in en brasklapp på slutet när man säger nåt. ”Vilken tur, en strike” låter bättre ” Strike, vilken tur” osv. Fast mer tur än vad jag hade igår på korpen är väl svårt att ha, nästan bra att vi förlorade.


Hur som helst, nedanstående anekdot beskriver både att det är bra att se nåt positivt i allt och att allt inte riktigt är vad det ser ut att vara.

En man  köper en kostym men tycker att den behöver lite justeringar:

”Ärmen är för lång”

 ” Nejdå,” säger skräddare” om du bara böjer armen så blir det perfekt”

” Ja, men då ser du underligt ut i nacken”

”Håll bara upp huvudet när du går så blir det  perfekt”

” Men då blir det konstigt i fram”

”Böj dig bara framåt när du går så kommer det att bli perfekt”

Sagt och gjord, mannen lämnar affären framåtlutad, huvudet högt och med böjd arm. Ett par får se honom:

”Ser du krymplingen? Jag tycker verkligen synd om honom”

”Jo, men tänk vilken bra skräddare han har, kostymen sitter ju perfekt”

Kanske är så att Göran Persson inte är tjock och fet, han fick helt enkelt en för stor kostym som han blev tvingad att anpassa sig till.


Såg Reinfeldt i samtal med Obama på nyheterna. Där har man lite svårt att se Måna. Borde man inte i alla fall försöka lära sig lite bättre engelska, vi har ett rykte att upprätthålla som språkkunniga. Fast det kanske är bättre att hålla tyst när man träffar USAs president kanske.  Tror inte jag skulle komma på nåt att säga…. ”och hur mår frun?” ”hur känns det att vara neger?” ”vilket fint väder vi fått?”  det är knappast så att vi har så mycket att säga till om, kanske bättre att vara social och bygga nätverk. ”Du vet att Tiger är gift med en svenska?”

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0