Ullared rules!!!!

Missuppfattade jag det där med att riva muren igår….. man menade den där lilla som stod inne i Berlin, inte den stora i Kina, den som inte syns från månen….


Den byggdes för att hålla mongolerna ute, Berlinmuren för att hålla innevånarna inne, kan någon förklara syftet med den israelerna byggde i Palestina? Den är knappast byggd för att förhindra Palestinierna från att fly till Israel eller för Israeler att hoppa av till Palestina. Verkar mera byggd för att hålla familjer isär och därmed skapa mer hat och söndring. Dags att riva den med snart eller ska vi behöva vänta tjugoåtta år på det med?

Sista virusinlägget, Nalle Puh rules!!!!




Var mer eller mindre tvingad att se tv-programmet Ullared igår. Den som kommit på det måste vara ett marknadsföringsgeni. Man får följa två familjer. En där alla är tjocka och feta som åker till Ullared i två veckor, jo ni läste rätt, och bor på campingen. Enda semester dom har. En annan familj där två ungdomar som ska gifta sig åker och handlar till bröllop. Redan här får man chans att välja vem man vill vara, antagligen är man ungefär som tjockisfamiljen men man identifierar sig med de snygga ungdomarna… smart. Sen intervjuar man en uppenbart trevlig vd som tar hela företaget, 1300 personer, till konsert med Robert Wells….


Så, nu har vi både skapat en bild av vem vi vill vara som konsument och dessutom etablerat att Ullared är det goda företaget, ett företag där jag vill vara kund. Riktigt begåvat. Man får väl ta en tur förbi vid tillfälle, man kanske kommer med i TV om inte annat.



Det är väl trots allt det som det går ut på, att vara med i TV. Tror aldrig jag lyckats med det. Kanske får chansen när jag blir landshövding.



Lokalpolitik. Härliga kommunalrådet Liv Hahne uttalar sig om byggplanerna i Uppsala. ” har inte varit med om sådana protester under mina xxx år i politiken” Det är klart hon inte har, hon har aldrig lyssnat, politiker lyssnar inte. 8000 skrev på namnlistor mot Musikens hus, man byggde ändå, sen blev man förvånad när det gick ännu mer back än man räknat med, just det som var den stora frågeställningen för de som protesterade. Man blir bara förbannad. Nu var inte just Hahne den stora boven i det fallet, ska man hängas så ska man hängas för rätt saker. Som Christer Pettersson, vara han skyldig eller inte? Skyldig vara han säkert, men inte till Palme mordet… fast det var han kanske också, vad vet man.

Tillbaka till kultur. Nu börjar man propagera för ett konstens hus, man lär sig ingenting. Att bygga hus verkar inte vara någon konst i Uppsala. Ett icke byggt hus är också ett hus för att travestera Lundell ( en inställd konsert är också en konsert). Fan trot.

Har inget mer att rapportera från världens centrum, Uppsala alltså. Sitter vid köksbordet och ser ut över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan. Rätt fantastiskt faktiskt. Man upptäcker hur blasé man blir när man ser samma saker varje dag. Domkyrkan är rätt fantastisk egentligen. Bredvid står Gustavianum med sin anatomiska teater, låter man blicken glida mer åt höger så kommer universitetsaulans  stora byggnad med Geijer statyn nedanför, sen ska man nog sluta titta…. Uppsala är fint men inte åt alla håll.

 


Kommentarer
Postat av: Markus

Du som har en fäbless för "Things according to Pooh".



Här kommer nästa bidrag i den godhjärtade (?) björnens problemlösande.



"Hur vi stoppar svininfluensan!" http://imgrr.com/x/10zutkg.jpg

2009-11-10 @ 14:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0