Korpbowling och sommartid



Korpbowling igår. Otroligt egentligen att så många människor mer eller mindre varje vecka spelar bowling eller andra aktiviteter med för den delen, trots att man blir så frustrerad varje gång när man känner att man helt enkelt inte kan. Finns väl någon sorts masochist i alla människor kanske.

Hörde en stand up om bowling. Han som pratade förstod inte handfläkten. ”Om man blir svettig av att bowla måste man vara i väldigt dåligt form”. Ja, det är väl klart att man är, annars skulle man väl springa maraton eller nåt mer fysiskt krävande.

Fast bowling är mer social än någon annan sport jag provat på. Golf är klart osocialt, jag slicar och du hookar, vi ses förhoppningsvis på green. I bowling däremot så kommer man inte undan, man får inte slå en provisorisk, man får inte lättnad för mark under arbete ( fast förr i världen skulle man nog ha behövt det ibland, herregud vilka leråkrar man spelat på. ”Vilken dag oljade ni?” ” Du menar vilken vecka?”). Den stora fördelen med bowling är väl att man inte slår bort så många bollar och att man slipper leta. Alla sporter har väl sin tjusning antar jag. Cricket har sin te och backhoppning sina brutna ben, inte för alla men en del passar det. Såg att Usain Bolt är fd cricketspelare, det lär väl bli os sport snart det också, större chans att cricket blir det än bowling verkar det som.


 

Snart är sommartiden slut, tror det är i helgen, vilket innebär att sommar officiellt är slut och vintern är här. Det enda positiva med det är att det är skönt med lite variation och det har vi verkligen i Sverige.
På sommaren är det kallt, sen blir det råkallt och slutligen svinkallt. Sånt har dom inte i Spanien minsann, dom missar våra kalla regnskurar, vårt dyra vin och våra tomater som inte smakar nåt alls. Undrar hur dom överlever. Fast egentligen kan väl vin aldrig bli för dyrt, tomater behöver man inte äta och varför ska man gå ut om det är kallt och regnigt, man får se till att hemtjänsten handlar mat så det räcker ett tag…….

man kanske kan få hemtjänst nu om man avstår när man blir gammal, en hemtjänst check kanske, använd den när du behöver.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0