Lite om nobelpriset, afghanistan och musik

OK, mitt nobelpris tips gick inte in. Fast hon är säkert bra hon med, hon som vann. Fast blir det inte lite svårt med en författare som får pris för sitt unika språk och sitt sätt att hitta nya ord och formuleringar när man inte kan läsa på tyska? Man borde verkligen försöka läsa på originalspråk om det går.

 

Har i min ägo uppåt 50 böcker på franska om Kommissarie Maigret men kan inte franska, lite meningslöst kan tyckas, det får bli ett pensionärsprojekt. Har man tur så kanske man bor i Frankrike när man blir pensionär, i alla fall någonstans där det är varmare och golfsäsongen är mer än fem månader.
Snygg bild eller hur?

 

Blir inte mycket skrivet idag. Om det hände lite i förrgår så hände det om möjligt ännu mindre igår. Svenska skjutna i Afghanistan var stor nyheten i morse. Trist för dom men om det inte innebar en viss risk att vara fredsbevarande styrka så skulle man ju nästan inte behövas. Man kan ju undra varför vi har styrkor där förresten, det är väl bra om det sk försvaret har nåt att göra. Hur man kan försvara Sverige med trupper i Afghanistan är nog en logik som enbart militärer förstår.

 

Fick ett låttips av en kompis, Winnerbäck, ingen stor favorit men helt ok. Raden ”trött på natten, trött på dan” oj, hur fan visste han det? Är det fler som känner så? Hos andra känner man sig själv eller hur det nu heter.
Fast jag kan inte komma ifrån att när jag ska välja så blir det Lundell, varje gång. ” Hon kör sin röda MG, genom vildhavre och vallmo, och det dammar som om fälten brann”

 

Såg att det gick att spela på Dylan som nobelpristagare i litteratur, det vore ju en överraskning. Kan man ge till dramatiker som Pinter, Dario Fo och Becket så kan man väl ge till en diktare som tonsätter sina dikter. Läste att Leonard Cohen insåg att han inte skulle kunna leva på att skriva dikter så han köpte en gitarr och tonsatte sina dikter istället, gick ju bra för honom. Synd att man varken kan skriva eller spela gitarr….. man får hålla sig till triangel.

 

Som avslutning kommer en fredagsspellista. Lite kul låter och sen några fredagssånger. Friday I´m in love, Friday on my mind och Friday. This must be the night är väl också en fredagssång. Fast några andra låter finns på listan också, Jesse Malin.. stor favorit, slutar med en jämförelse mellan Winnerbäck och Lundell. Blev 0-6, 0-6  och, i avgörande set, 0-6.


http://open.spotify.com/user/bbergman/playlist/0dvjH3dsi8laFw5PPNCHao

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0