Nyheter, svamp och hemsida

En ny helg slut. Händer det nåt i världen kan man tro.

 

Slår morgonnyheterna….. sexsäljare på nätet betalar inte skatt. Tydligen det största som hänt under helgen. Al Capone fick fängelse för skattebrott, inte för alla andra brott, så det måste vara ett allvarligt brott.


Bilhandlare i Uppsala driver verksamhet igen. Har, enligt myndigheterna, undanhållit 5,4 milj men får inte näringsförbud och kan fortsätta både lura staten och kunderna. När det blir stora belopp verkar det inte lika intressant att jaga skattesmitare. Man ska tänka stort. Fast alla brott är naturligtvis värda att beivra, annars vore dom ju inte några brott.


Svårt att vara rebell numera när det tom är tillåtet att gå mot rött ljus. Förr kunde man känna sig lite busig i alla fall. Får krypa under järnvägsbommarna på St Olofsgatan istället, det lär vara 800 kr i böter för sånt, lite farligt ska man väl leva.

Man är inte mycket till äventyrare, jag var inte det när jag var ung heller så det har inte med ålder att göra. Man är nog för feg. Skulle aldrig komma på idéen att cykla till Nepal, klättra upp för Mount Everest och sen cykla hem. Ingen normal människa kan tycka att det är en bra idé. Bara tanken är avskräckande. Fast jag har en cykel, ouppackad på vinden, första steget får bli att sätta ihop den, då är halva jobbet klart, sen är det bara att cykla och klättra….. NOT. Nej, nu får det bli bekvämlighetsprincipen som gäller, bilen till gymet.

 

Vi skulle plocka svamp i söndags. Hittade ingen, Nada, nichts, nothing. Då är ju frågan: Plockade vi verkligen svamp eller gick vi bara i skogen? Undrar vilken sort vi inte plockade: tratt eller vanliga. Svampsäsongen är väl slut kanske, i alla fall där vi var. Får gå ner på torget och handla istället för att virra bort mig i skogen. Outsourcing av svampplockning och istället göra det man själv är bra på, synd att man inte kan tjäna pengar på att snacka skit…..

 

Dags att komma igång med firman nu. Sitter och jobbar med prospektlistor i avvaktan på att avtalet ska vara klart. Halvtid för ett företag samtidigt ska jag försöka komma igång med ConferoSales och erbjuda företag en liten men kvalificerad säljavdelning baserad på företagets eget behov. Man blir ju lite förvånad ibland när man jobbar med datorer och dataprogram. Skapade en enkel hemsida i publisher, alltså microsoft office programmet. Går lätt och funkar väl helt ok. Lägger upp hemsidan och vad upptäcker jag? Den fungerar utmärkt i firefox och Google Chrome ( min nya favorit) men inte i Microsoft explorer… hur tänker man då? Ska man göra sidan men sen köpa frontpage eller nåt annat microsoft program för att det ska fungera fullt ut? Märkligt. Får hitta nåt annat program att jobba i. Den ligger ute nu men duger inte för att marknadsföra. Får bli kvällsprojektet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0