Politik, poliser och spädbarnsdöd

Sjunde oktober. Regn och rusk. Vad händer egentligen i oktober? Inget antagligen. Det är väl därför tyskarna införde oktoberfester, lika bra att dricka sig stupfull på blaskig pilsner när det ändå inte händer nåt.

Fast nåt händer det väl säger ni… ok, kom med förslag. Viktigaste just nu verkar vara Idol.

Fast oppositionen kom med sin skuggbudget igår… vem höjer skatterna mest är frågan. Har faktiskt inget emot skatt, vi behöver bibehålla ett solidariskt samhälle även under kristider, men nya värnskatter och framförallt höjda företagsskatter kan inte vara rätt väg. Visst, den som har råd ska betala skatt, det är grunden i ett demokratiskt, solidariskt samhälle, men inte med kontraproduktiva skatter. Kan dock tycka att en del av de skattesänkningar vi haft senaste åren hade kunnat gå till de som faktiskt har det sämst. Det är lätt att sparka på de som redan ligger. Just nu tillhör man väl det tärande, vi som inte vill jobba för att vi lever så gott på a-kassa…..

 

Den andra stora nyheten idag var att det är ok att skicka i ett spädbarn 70 gånger dosen av ett dödligt smärtstillande medel. Ingen vet hur det har kommit in i barnet.. fantastiskt.. det var väl någon som gav ungen en spruta, hur svårt kan det vara att lista ut det? Fast straffbarheten kanske inte är speciellt hög, barnet skulle i alla fall ha dött inom en mycket kort tid. Men för föräldrarnas skulle måste man självfallet utreda vad som har hänt och inte bara säga; vi vet inte.

 

Tredje nyheten i morse handlade om poliser. Det vanliga brottet en polis begår utanför tjänsten är kvinnomisshandel. 48 fall förra året… Är man förvånad? Knappast.
Verkar som poliser har skaffat sig ett carte blanche att få göra hur dom vill, klart dom tar med sig den attityden när dom kommer hem. Senaste fallet, Johan tror jag han hette, dog då fyra poliser tryckt ner honom och i princip kvävt honom på gatan. Åklagaren väcker inte ens åtal. Dom har väl gett upp. Var det Oskar Wallmo eller nåt han hette som blev ihjälslagen i en arrest för ett antal år sedan? Poliserna hävde att han slagit sig själv till döds…. Intressant självmordsmetod. Såg en annan artikel där polismannen faktiskt blev fälld men för ringa misshandel trots att han upprepade gånger slagit en anhållen 17 årig tjej. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2600643.ab inte undra på att ungdomar, andra med för den delen, har dålig respekt för de som ska upprätthålla lagarna inte klarar av att följa den själva. Fast,ok, jobbet är svårt men om man inte klarar av det så ska man inte söka eller vara kvar.

 

Äntligen lite skönt medelålders gnäll. Tack vet jag  polisen i Småstad ( fast tom jag är för ung för att riktigt komma ihåg serien ordentligt). Lite av det borde vi nog försöka få tillbaka, för inte så länge sen fanns det i alla fall kvarterspoliser, dvs poliser som syntes i samhället. Fast det kanske finns kvar men inte i mitt kvarter. Som Lundell sjunger i Bente ” och snutarna går två och två”  http://open.spotify.com/track/7D1L8TPZLX5Ct9UhhHDoej

 

Han borde göra om låten till nutid, fast den stämmer väl rätt bra även idag.

Slutgnällt idag. Avslutar med ett glatt tillrop också det från Lundell:
GÅ UT OCH VAR GLAD   http://open.spotify.com/track/7meHf6NkIFeH9yJVyDkkZY


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0