Rynkkrem och bussåkande

Heter det rynkkräm eller rynkcreme? Svåra frågor i dessa nobelpristagartider. Är det någon som vet om dom funkar, rynkkremerna alltså ( valde en stavningsmässig medelväg där)? Personligen tycker jag dom kommer i lite väl små burkar, en burk räcker nätt och jämnt till att fylla ut alla åldersringar.

 

Fast om nu Sean Connery anses vara världens sexigaste man så ska man kanske se till att få fler rynkor istället. Golf kan han spela också, där ligger man i lä. Alice Cooper lär vara riktigt bra , på golf alltså. Fast fick man välja vore man nog hellre rockstjärna än skaplig golfspelare. Rock verkar man kunna spela hur länge som helst numera. Mick Fleetwood har startat en comeback med Fleetwood Mac, comeback vid sextioårs ålder, starkt jobbat. Michael Jackson dog ung; har var femtio. Som jag skrivit tidigare, skönt att veta att man nästan är ung, i alla fall om man är rockstjärna, på arbetsmarknaden är man nog överårig. Om inte så är man överkompetent men undererfaren.

 

Det snöade i morse, vet inte om ni märkte det. Dags för vinterjacka och dubbdäck, om man nu får använda dubbdäck längre. På Kungsgatan i Uppsala har dom infört förbud, undrar hur dom har tänkt sig att kolla det. Fast det är säkert bra att folk inte åker och river upp asfalten i onödan. Finns dessutom andra gator att åka på om man nu vill använda dubbdäck. Vinterjacka är väl inte förbjudet iallafall, fast om dom kommer ifrån Kina så kanske dom inte heller är så miljövänliga.

 


Osökt kommer jag in på ett favoritämne. Man kan inte enbart införa förbud eller förvänta sig att folk ska följa något odefinierat miljösamvete, man måste erbjuda alternativ. Tåget exempelvis; det är för dyrt! Buss; för dyrt! Buss borde vara gratis, jag tror att det skulle vara en ren samhällsvinst att låta bussresor vara kostnadsfria eller i alla fall väldigt billiga, vad kostar inte trafikolyckor, parkeringsplatser och vägnätet in till stan. Fast förhoppningsvis är det väl någon som räknat på det och kommit fram till att det ska kosta femtio kronor att åka buss. Tur att det gick att betala, chauffören tyckte att jag skulle betala med sms för den del som låg inne i Göteborgs stad och kontant för den sträcka som var utanför….. Hur svårt kan det vara att ta betalt för en bussresa? Tur att man fick använda kontanter i alla fall, det får man väl inte i Stockholm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0