Golfhelg

Måndag igen. Inte så oväntat, brukar komma en måndag efter helgerna. Lite annorlunda när man letar möjligheter istället för att åka iväg till jobbet. Knappast mindre stressande för det. Denna vecka är det dags att bestämma vad som ska göras i framtiden. Några möjligheter finns så det ska säkert lösa sig.

 

Det är lite knepigt att man inte får anmäla sig på Arbetsförmedlingen innan man blir arbetslös, första ar betslösa dagen ska man gå dit trots att man vet att man ska börja söka jobb. Borde vara bättre om man fick hjälp innan, fast det är väl andra som har större behov av hjälp kan man tänka sig.

 

Skönt helg. Hela golfgänget kom upp på lördagen, 9 man som spelade Grönlund i strålande sol. Först en vanlig tävling och sen en tremanna scramble. Mycket snack om party på kvällen. Några ville återse Katalin osv… Fast  åldern börjar ta ut sin rätt…. Ett segt gäng gick på Taverna och käkade på kvällen sen var det gäsparnas afton, en och en droppade av. Man orkar inte lika mycket längre, det är bara att inse att man börjar bli gammal. Kan förresten avråda starkt för att gå på Svenssons Taverna. Sämre och otrevligare service får man leta efter, fast pizzorna är goda.

 

Sen blev det aderton hål på Söderby på söndagen i lika härligt solsken men betydligt blåsigare. Kul att spela två så olika banor som Grönlund och Söderby dagarna efter varandra. På Grönan går det att missa lite men man kan ta sig runt skapligt ändå, på Söderby kostar varje miss ordentligt.

 

Nu är det dags att planera för vårresan. Ungern och Budapest är ett alternativ. Finns några bra banor och dessutom är prisläget väldigt bra. Skottland kanske, känns dock inte lika intressant speciellt inte tidig vår, man vill ju helst kunna spela i shorts. Kroatien har diskuterats. Många verkar tycka att Belek i Turkiet är det bästa. Kul att det finns lite alternativ, hade man en obegränsad budget så fanns det väl ännu fler förståss. Vi kör lågbudget. Förra året gick inte på under 4000 kr, flyg, taxi, boende och golf. Svårt att få det billigare. Kan inte släppa banan vi spelade, Black River. Otrolig svår och jobbig. Vi var tydligen de första som orkat spela två varv, visserligen hade några av oss golfbil men ändå. Klubbchefen var väl inte så imponerad av vårt spel men däremot av att vi kämpade oss runt. Verkade som de flesta klubbmedlemmar spelade de första sex hålen om och om igen och inte vågade ge sig ut på fälten. Mesar….

 

Man  blir som i sin egen lilla bubbla när man spelar golf en hel helg. Har ingen aning om vad som hänt ute i stora världen. Jag missade tom kyrkovalet. Fast jag får nog inte rösta kom jag på. Tur det, i princip tycker jag det är väldigt viktigt att man utför sina demokratiska rättigheter, rättigheter som folk i andra länder dör för att få. Man måste säga sin mening annars har man ingen rätt att klaga. Gäller inte bara när det gäller val utan i alla sammanhang. Det är så lätt att bara klaga utan att komma med alternativ och egna förslag.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0