Höst, Olle och Estonia

Måndagmorgon efter en bra helg. Bra helger gör onekligen att man går in i veckan med mer energi och på bättre humör.

 

Olle Ljungström i fredags var verkligen en humörhöjare. Alla rykten om en sliten och otajmad Olle kom på skam. Visserligen mer och mer berusad men vem blev inte det? Ett par ordentliga glas rödvin under konserten plus minst ett utspillt var inget mot vad vi i publiken fick i oss. Hur som helst. Strålande versioner av bla För dom som väntar och Min far och jag ( vilket självklart är min favoritlåt).

 

Visst är det comebackande hjältar som berör en mest? Såg Magnus Lindberg för snart två år sedan, helt magiskt. Liten sliten karl, nästan lite Edith Piaf känsla, men när han väl började sjunga så var den raspigt och berörande rösten kvar. Midnatt i city, Röda läppar osv. Nästan så man önskar att Lundell skulle börja kröka igen. Nykter alkoholist, bra för honom förståss men kanske inte lika spännande konserter.

 

Vilken otrolig höstdag det verkar bli idag, den sista på länge enligt väderleksrapporten i morse. Hösten är här enligt meteorologen Sohlberg på TV4. Kan man verkligen heta Sohlberg och vara meteorolog? Tydligen. Vi hade en läkare i lumpen som hette Frisk. Lite svårt att gå dit ” Hej, Frisk” ” Hej, sjuk”.

 

Dags att dra igång dagen nu. Se till att få det gjort som ska göras så firman kan komma igång. Hemsida, mailadresser, utskicksmaterial, kontaktlistor odyl. Ska bli intressant att se hur det går, hade bara obegränsat med pengar så skulle man hela tiden driva egna företag, tyvärr är inte verkligheten så rosenröd.

 

15 år sedan Estonia förliste i natt. Fruktansvärt. Min närmaste kollega, Bertil, var med på båten och omkom. RIP Bertil. Ska nog ta en promenad upp till kyrkogården och minnesmonumentet idag. Det minsta man kan göra. Totalt 850 personer varav 500 var svenskar omkom. Sånt som inte händer i Sverige tänker man. Måste väl vara den största tragedin i modern tid. Tror alla i Uppsala känner minst en som var med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0