Istanbul bye bye

Sista dagen i Istanbul. Spenderade morgonen med att fixa mobil och bussbiljett. Kostade 350 kr att åka från Istanbul till Ankara med buss… för två personer. Kan man klaga på priset? Kanske förklaringen till att inrikes flyg var så billigt.


I Istanbul är det väldigt billigt att åka kommunalt, kostar oss 8 kronor att ta färjan från asien sidan till europa sidan. Vi har gjort av med cirka 100 kronor på transporter under tre dagar i Istanbul. Inte undra på att folk åker kollektivt istället för bil. hemma är det alldeles för dyrt att åka buss och tåg, är det inte självklart att det ska vara billigt annars tar man helt enkelt bilen.

 

Idag var gräshopporna borta i alla fall. Hittade ett annat gäng men dom höll sig på bron mellan gamla och nya sidan. Fiskarna som fiskar ihop familjens kvällsmat. Bara småfisk men många istället.





Idag var det shopping som gällde. Finns självfallet inget till fullvuxna karlar.. som jag alltså, Sean Connerys yngre och snyggare brorsa ( som jag blev kallad häromdagen… ok, la till det där med snyggare. Dessutom var det en mattförsäljare men varför ska man anta att alla som säljer mattor ljuger?) så jag koncentrerade mig på kryddmarknaden istället. Blev några påsar. Lite svårt att veta vad man behöver och vad som är bra, man behöver nog gå där ett tag för att lära sig. Kände mig nöjd med köpen och det är ju huvudsaken, oavsett hur lurad man blir… fast där var det faktiskt fasta priser. Fan vad det är jobbigt att pruta…

“hi mister, where  are you from? “Det sager som efter att man sagt nej. ”Kul att du frågade, Sverige, vi slog Malta i fotboll, hur gick det för Turkiet mot Bosien?” ” … ungefär som det gick för Danmark mot Albanien” svarar dom kanske. 


Imorgon bär det alltså av till Ankara. Osäkert med uppkoppling på hotellet. Undrar om ni kan klarar er utan mina rapporter fram till på söndag. Ni får väl helt enkelt läsa om inläggen så ni inte får för svår abstinens.

  Rätt likt Sean Connery eller hur? Fast yngre... och snyggare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0