Istanbul och gräshoppor...

 

Gräshoppor, bara gräshoppor, hela Istanbul fullt av gräshoppor...

Fem stora kryssningsfartyg angjorde Istanbuls hamn igår kväll med huvudsakligen amerikaner ombord. Dom gjorde Istanbul idag... Horder av amerikanska tanter med gympadoujor välde fram över Hagia Sophia... fan vad irriterande.

" That´s lovely dear, where is the restroom?"



Frivilligt att betala vid mosken, såg inte en amerikan som la nåt... dom vill väl inte stödja musliska terrorister kan man tänka ( jo, jag la en slant). Märkligt sätt att resa på. Båt och sen i samlad trupp på dagen rusar man runt sevärdhet efter sevärdhet.


Vi tycker det är roligare att gå lite vilse, se nåt av det vanliga livet, äta där vanligt folk äter osv. Det där var lite pretentiöst skrivet kanske.... man tror nog att man är mer tolerant än man egentligen är. Lätt att det slinker ur ett djävla turk eller djävla amerikan när man blir irriterad. Fast turkarna är väldigt hjälpsamma, inte speciellt påstridiga heller, inte mer än på andra ställen iallafall. Inkastare är visserligen irriterande men man vänjer sig. Varför har vi inte inkastare i Sverige, borde vara ett jobb för mig. Hej, var är du ifrån, stenhagen, då har vi ... nu spårade jag ur... där kom fördomarna fram igen. alla i stenhagen lever väl inte på kebab?


Märkligt i turkland att man inte har några kvinnliga försäljare eller inkastare.  Eller västerlänningar. Kanske är olagligt.
Ramadan har vi inte märkt mycket av iallafall, trodde dom var muslimer här men icka sa ahmed. Inga mattor, inga böner, äter och dricker hela dagarna.....


Dags att avsluta dagens något förvirrade rapport. Ni skulle också bli förvirrade om ni fortfarande har " where are you from" " that´s lovely " och en och annan åsksmäll ringande i öronen.. och ingen mobiltelefon... man kan få ångest för mindre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0