The Sensational Alex Harvey Band

Idag blir det inte mycket till gnäll så ni som bara vill ha det kan sluta läsa. Idag blir det en riktigt nostalgitrip in i youtube träsket.

Satt och surfade runt lite, vet inte hur det kom sig men jag kom in på Tomorrow belongs to me, Cabaret sången ni vet, som har gjorts i alternativa ( minst sagt) versioner av bla Pogues och, en av min stora favoriter sen förr, The Sensational Alex Harvey Band.

 

Gick in på Youtube för att se om det fanns några klipp.. och det fanns det förståss, allt finns bara man orkar lite. Fan vad bra dom var, lyssna och njut. Hade väl sin storhetstid 73-74. Kolla in den randiga t-shirten… känns den igen? Om jag säger Sting? Lyssna på actionstrasse, hör man Johnny Rotten ? jag tycker det i alla fall. Han är död förresten, inte Johnny Rotten utan Alex Harvey. Fast jag såg Sex Pistols förra året och mer patetisk clown än Rotten får man leta efter, tyvärr får man känsla av att han bara var en clown även i slutet av sjuttiotalet. Död för mig mao.

 

Några exempel: Först Anthem. Drar in ett helt säckpipeband på slutet. Härligt svulstigt

http://www.youtube.com/watch?v=8zuuwG7NuPk

 

Delilah i rätt aggressiv version. Kolla in Zal Cleminson i bakgrund. Gene Simmons lär ha inspirerats till sminkningen efter att ha sett honom

http://www.youtube.com/watch?v=-0fT9BHpImI

 

Sen en av mina stora favoriter. Tror ingen annan har skrivit en sång som låter som en Raymond Chandler novell. Bara inledningen…….
”I got I call on a rainy Monday, business was uneasy. So I flipped open a packet of cigarettes and considered the situation” The Man in the Jar

http://www.youtube.com/watch?v=cutbD7Eb-Lo

 

Slutligen. Kanske deras bästa: Give my compliments to the chef
http://www.youtube.com/watch?v=n-nosdSTqEE

VAMBO RULES

 

Ian Dury också död. Ni har väl hört ” Sex and drugs and rock´n´roll”. Konstigt hur det blir med åren. Förr var det väl den ordning, själv var mina droger alkohol och koffein, inget värre än så, numera är det väl nästan tvärt om, fast bara nästan.

Många hjältar som är döda. Dom glöms bort fort. Först säljer man mer under några veckor, typ MJ, sen glöms man bort för alltid. När hörde man nåt med Zappa på radio senast? ”Hey there people I´m Bobby Dead. Remember me? No!!”

 

Fast tyvärr har väl det där med att människor man känner dör hör väl åldern till. Två bowlare jag kände dog i förra veckan, bägge drygt 70. Det får man väl säga är ungt idag. Hur gammal ska man bli för att tycka man stått hela sträckan? Pappa blev nästan 91, han vann nog över de flesta i sin egen åldergrupp.

 


Numera vill man nog inte bli för gammal. Vad hände med vår sociala trygghet? Bedrövlig åldringsvård. Visst, det är väl trevlig för det som har ett jobb att få 1500 mer i månaden men vi kanske kunde lägga lite av de pengarna för att förbättra för de som faktiskt har varit med att bygga upp det Sverige vi har idag. Tycker det är skandalöst att man inte får det avslut på livet som man önskar. För pappas räkning var jag tvingad att både skriva insändare och bråka med myndigheterna för att få honom till ett boende. Man borde ha rätt till det när man fyllt 90 och fått en hjärtinfarkt men så är det inte. Man kunde tänka sig att sätta in lite mer hemtjänst. Fast vårdfrågan verkar inte bli en valfråga denna gång heller.
Lite knepigt med vårbudgeten. Visst, det ska löna sig att jobba men samtidigt så är väl inte alla som är arbetslösa, snart över 10 procent av den arbetsföra befolkningen, slöhögar som vill leva på minimala bidrag? Man känner sig fan som en buse och snyltare. Undrar hur mycket skatt man har betalt.. oj, det var  ett klassiskt gnäll…. Genom åren. Man borde ha skattevägrat och satt in pengarna på ett ”dåliga tider konto”.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0