Lite av varje

Kanske drog gårdagens diskussion lite långt men det är ingenting mot vad min ”opponent” har gjort. En oskyldig fråga om hur man kan gilla Mao har nu eskalerat till att jag är en idiot. Det har han säkert rätt i, hur kan ha känna mig så bra? Fast han kanske kallar alla idiot och ibland så träffar man ju rätt. Gå till personangrepp när argumenten inte räcker till, skrik när du inte kan prata, ställ egna frågor som du själv besvarar och lägg argument i mun på din motdebattör.

 

Fast nu är det över. Läs gärna Jung Changs biografi om denna man som hålls högt av vänsterkrafterna i Sverige då man verkar anse att ”vissa offer” måste göras. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172638281

 

Nog om det. Nu är det vår och vi går vidare mot ljusare tider, vilket betyder två dagar av vårlycka innan sommarregnet, skönt att vara så härligt svenskt negativ eller hur? Svensk sommar innebär självfallet regn och ett par dagar då och då av lycka. Man måste lida för att njuta. Man måste få dåligt samvete när man har kul. Man måste bli bakfull annars skäms man inte osv. Det Lutheranska går aldrig ur.

 

Vore bättre att vara katolik, då kan man göra vad man vill, gå och bikta sig, läsa några Fader Vår och sen gå därifrån med gott samvete. Måste vara den perfekta religionen, satt dom sen bara in bänkar i kyrkorna så kanske man skulle konvertera. Fast från vaddå…. Är ju inte med i svenska kyrkan längre, får gå in och sen konvertera kanske, verkar krångligt, får nog fortsätta vara ateist och inte få syndernas förlåtelse men inte heller evig lycka, det är en avvägning.

 

När jag gick i skolan hade vi morgonsamling. Första lektionen var 10 minuter längre och fröken läste nåt upplyftande, gärna ur bibel, och spelade tramporgel. Innan lunch tackade vi Gud för maten. Hon jobbade nog i vårt skolkök, Gud är en matatant ( låter som en pjäs av Gardell).

 

 

Strålande låt som jag rekommenderat tidigare: The Dead Weather – I Cut Like A Buffalo

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0